Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mně se stalo něco podobného, ale v mnohem menším měřítku.

Vybílili nás v normální pracovní den. Sebrali mi kapesní Omegy po dědovi, ženě zlatý přívěsek s madonou po babičce, 17.000,- Kč v hotovosti (žena je samozřejmě měla v hrníčku v kredenci), moje dvě nejoblíbenější košile a pak ještě nějaké ptákoviny, které si už nepamatuji.

Chytli je, usvědčili (podle otisků, byli to nějací recidivisté), odsoudili, ale z našich věcí jsme už nic neviděli (ani ty prachy).

Nejhorší na tom je to vědomí, že nějací zku.vení hajzlové se potloukají u tebe doma a nic proti tomu nezmůžeš (jsi pryč, dozvíš se to až už je po všem).

Obdivuji tvůj přístup a držím palce, ať se ti toho vrátí co nejvíc.

• Odpovědi 75
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

nic nového není, policajt, kkterý to má na starosti, má dovolenou. V Japonsku jsem po bazarech zatím nic z mých hodinek nenašel...

Odesláno

Ten, co to měl na starosti, měl dovolenou a když se vrátil, tak to předal svému kolegovi, který ihned odjel na svou dovolenou. Tak se prosral měsíc, aniž se cokoli stalo. tak až se za týden vrátím, asi budu muset požádat jako účastník řízení o nahlédnutí do spisu a zjistit, co soudruzi za tu dobu udělali, abych nebyl za úplného debila /to budu stejně/....

Odesláno (upraveno)

Nedávno jsem udělal blbost, nachytal se na jednom webu na inzerát a poslal prachy podvodníkovi. Nicméně z různých indicií jsem si poskládal mozaiku dohromady, takže se mi podařilo nejprve zjistit IP adresu toho zmetka a následně i skutečnou adresu i pravé telefonní číslo jak jeho, tak i jeho manželky. Pak jsem všechny podklady sbalil a šel dát podnět na Policii s tím, že maníka stačí jen doma navštívit a zastřelit. Policajt se nestačil divit, co vše je možné per web zjistit. Když se měsíc a půl nic nedělo, poslal jsem dotyčnému, který byl v klidu, protože pro podvody používal (a používá) jak různé maily, tak zejména jednorázová tel. čísla, SMS na jeho reálný mobil ať prachy vrátí, že trestní oznámení na něj je podáno a pokud se tak nestane obratem, že požádám soud, aby proti němu vydal platební rozkaz za bezdůvodné obohacení. V kopii jsem to poslal i jeho drahé polovičce s tím, že pokud o tom všem ví, jede v tom jako spolupachatel. Chlapec celý rozklepaný během pár minut volal a velice se omlouval, prý peníze poslal již dříve, ale ony se mu prý vrátily zpět. Do hodiny poslal avizo o provedené platbě a druhý den byly prachy na účtu. Zkopíroval jsem tedy výpis a zašel na Policii, že bych chtěl udělat záznam do spisu, což se mi ale nepodařilo, protože dotyčný vyšetřovatel byl rovněž na dovolené. Ale ať se prý nebojím - celá věc je v šetření a já se mám stavit, až se z dovolené vrátí, protože nikdo jiný než on se mnou záznam neudělá (což je samozřejmě blbost, ale já neměl sílu to té sympatické referentce vyvracet). Chápu, že v mém případě se jedná o pár tisíc, tedy žádnou velkou škodu, ale pokud si podobný frajer zvykne, že ho nikdo přes prsty neklepne, a to hned na počátku, bude to zkoušet dál a třeba i ve větším. Jinak sorry za OT.

Upraveno uživatelem lucid
Odesláno

teda čtu to a zírám. Doma taky máme prosklený zadní vchod a když jezdíme pryč, tak z toho dobrý pocit nemám. Ale abych žil jak ve vězení a montoval do přízemí mříže? Alarm v bytě je, ale kdo na to v dnešní době reaguje?

U vás aspoň se policie snaží zajistit otisky, u nás tohle ani nezkusí a když jim to opakovaně řekneš, tak se tváří, jako kdybys požádal jeho manželku o noc plnou vášně... Na rovinu řeknou - oběhněte si bazary, zastavárny, my asi nic nenajdem. Nedávno jsem si takhle krásně omladil náš cyklo park, máme teď krásný nový lehký kola, protože nějaký místní indián usoudil, že těch starých, těžkých nás zadarmo zbaví, abychom se už netrápili.  3x nový kolo byl celkem zásek...

Mischo, aukro sjíždíš? Nějaký diplomaty v NOS stavu tam teď párkrát byly, stejně tak myslivecké.

Držím palce.

Odesláno

Neboj, ohledně Primek to hlídám, bylo toho dost kusů, které jsem schopen identifikovat, proto jsem nepsal, o co se konkrétně jedná. Ale vcelku je to tak cca 50 kusů, které nelze moc lehce rozpustit. naštěstí to nebyla má sbírka, byly to spíš kusy čekající na zařazení, ale v několika případech dost ojedinělých kusů. Z ostatních hodinek, jsou to stroje u nás veřejně prakticky neprodejné, nikde je neukážeš a nikde se nepochlubíš, koupí je tedy pouze pragmatik, který ví, co má na ruce, ale nikde to nemůže ukázat. Bohužel, nemám moc času běhat po všech bazarech, spléhám na paměť místních chronomagorů, kdyby něco viděli, asi by jim kontrolka zablikala. Horší je, že jak plyne čas, uvědomuji si pořád další a další kousky, které tam byly, tedy nejen hodinek, ale i ostatních věcí. Jsem ale připraven v případě nutnosti sekat ruce a rozbíjet hlavy bez jakéhokoli vysvětlení....

Odesláno

Hele že jsou Fizlove imbecilové víme, ale ty se nedej běž tam a  ( od služby nebo na recepci podle toho kdo řeší)  nech si zavolat jeho šéfa. Jinak jim normálně pohroz, že jim uděláš pakárnu přes inspekci.

Vždy musí mít  někoho kdo ho zastupuje.

Až budeš honit frajera za dva měsíce a hledat jeho adresu  ( třeba se s ním náhodou budeš chtít potkat a zeptat se ho jak vše bylo) neseženeš nic.

Musíš to VŠE řešit za čerstva.

Neboj, ohledně Primek to hlídám, bylo toho dost kusů, které jsem schopen identifikovat, proto jsem nepsal, o co se konkrétně jedná. Ale vcelku je to tak cca 50 kusů, které nelze moc lehce rozpustit. naštěstí to nebyla má sbírka, byly to spíš kusy čekající na zařazení, ale v několika případech dost ojedinělých kusů. Z ostatních hodinek, jsou to stroje u nás veřejně prakticky neprodejné, nikde je neukážeš a nikde se nepochlubíš, koupí je tedy pouze pragmatik, který ví, co má na ruce, ale nikde to nemůže ukázat. Bohužel, nemám moc času běhat po všech bazarech, spléhám na paměť místních chronomagorů, kdyby něco viděli, asi by jim kontrolka zablikala. Horší je, že jak plyne čas, uvědomuji si pořád další a další kousky, které tam byly, tedy nejen hodinek, ale i ostatních věcí. Jsem ale připraven v případě nutnosti sekat ruce a rozbíjet hlavy bez jakéhokoli vysvětlení....

Odesláno

No tvl, před pár lety mi vykradli v Praze auto, rádio, repro a pár drobností. Nicméně ten chuj tam nechal na sedadle mobil. Bavíme se o roku někde 2000, kdy měli všichni N3310 a mafiáni 6210 :-)

Tak jsem ho zavčas dal na nabíječku, vypsal kontakty, na pár (babička apod.) zavolal s nějakým blábolem a všechno nahlásil cajtům. První bylo ať přijedu, protože na co by jezdili, že? Dotaz na otisky provázel smích už do telefonu. Tak jsem jim vše dovezl až pod rypáky, auto ani vidět nechtěli. NIC nevypátrali, po pár měsících odložili.

Jen chci podotknout že dnes bych jednal sám bez účasti PéČéeR, pokud máš šanci zjistit kdo to byl, většinou je to stejně z..d kterej se pos...e strachy už při verbální konfrontaci.

Hodně štěstí.

Odesláno

No, není to tak jednoduché, auto mi už vrátili, tak, jak ho té paní zabavili. Kufr byl plný všeho možného nářadí, od vrtáků, přes kleště, sikovky, páčidla, rozpory a speciální zlodějské náčiníčko, v jedné z tašek bylo několik občanských průkazů a ostatních dokladů a pod rohožkou u řidiče 40 cm kudla... tak jsem to policajtům zavezl. Ani taková shoda "náhod", jako že příjmení prodejce hodinek v bazaru a příjmení dobrého člověka, který té paní auto bez dokladů a s plným kufrem vercajku za 15000 Kč na dva měsíce zapůjčil, jsou identická, nestačí k tomu, aby policie cokoli komukoli dokázala.Liší se jen křestní jména, tedy bratři, či jiní příbuzní... Ale nic se neprokázalo, policie případ dle předpisu jako neobjasněný odkládá....

Odesláno (upraveno)

No, není to tak jednoduché, auto mi už vrátili, tak, jak ho té paní zabavili. Kufr byl plný všeho možného nářadí, od vrtáků, přes kleště, sikovky, páčidla, rozpory a speciální zlodějské náčiníčko, v jedné z tašek bylo několik občanských průkazů a ostatních dokladů a pod rohožkou u řidiče 40 cm kudla... tak jsem to policajtům zavezl. Ani taková shoda "náhod", jako že příjmení prodejce hodinek v bazaru a příjmení dobrého člověka, který té paní auto bez dokladů a s plným kufrem vercajku za 15000 Kč na dva měsíce zapůjčil, jsou identická, nestačí k tomu, aby policie cokoli komukoli dokázala.Liší se jen křestní jména, tedy bratři, či jiní příbuzní... Ale nic se neprokázalo, policie případ dle předpisu jako neobjasněný odkládá....

Strašně tady na fóru chybí blicí smajlík.

No, to se nám zase policie vytáhla... jako vždycky, co jsem zažil. Udělají kulový- co vím, auto zadrželi vlastně náhodou a nic dalšího neudělali. Pomáhači a chrániči jsou prostě v tomhle státě i zadarmo drazí. Kromě kempování za bukem s mikrovlnkou neumí nic. Je to smutný, ale moje dost četná zkušenost se opět potvrdila.

Upraveno uživatelem straspol
Návštěvník Matiniela
Odesláno

Humus = Policie ČR. Přejí hodně štěstí ať najdeš všechny hodinky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...