Přejít na obsah

Kam na dovolenou - tipy

Doporučené příspěvky

@Tenge

dodatečně díky za tipy který jsi mě sem dal. Před pár dny jsem se vrátil a Mauricius splnil moje očekávání téměř dokonale. Celková atmosféra ostrova je celkem fajn, jídlo v restauracích dobrý, hotel už tak ne ale šlo to. Public beaches super jen místní si moc nedělají vrásky s odpadem, což mě dost překvapilo. Spíš jsem čekal, že tam budou prasit turisti, ale bylo to obráceně.

Koupil jsem to přes Billigerveg.de a byl jsem maximálně spokojenej jak s komunikací před odjezdem i na místě. Jen ten náš guvernér mohl ještě pár dnů počkat s tou intervencí.

Let s Emirats ale moje očekávání úplně nesplnil především díky palubnímu personálu. Když vezmu kolik jich tam bylo tak všechno trvalo věčnost a tak nějak bez zájmu. V tom myslím CSA nebo Luftahnsa je mnohem lepší. Pak tam taky byla na palubě hrozná kláda. tak 15°C během letu. Let s A380 je ale jinak paráda. Místa dost na dýlku i šířku.

Takže závěrem Mauricius dobrý a tak začínám přemýšlet kam dál.

Upraveno uživatelem taurus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mauricius

Přátelé, potřeboval bych co nejrychleji tip na nějaký solidní hotel - spíš bungalowy nebo studia

- čistý a nevybydlený

- noční život už nám je spíš ukradený

- příjemné koupání pro manželku a šnorchlování pro mě

- ne u letiště , dálnice a podobných zdrojů hluku

- ne nejnižší cena ale příjemný hotel, radši 4 * než 3*

- ne povinné all inclusive  - už jsem dost bachratý, preferuju polopenzi, nebo spíš si pokaždé zajít někam jinam

Pošlete prosím do SZ - pouze pokud máte vlastní zkušenost a doporučení (i negativní)

Díky!

Spěchá! Chceme frčet v únoru.

Odkaz ke komentáři

@Brett

Měl bych pro tebe několik postřehů, které by mohly tvůj výběr pomoct usnadnit.

Pokud jde o lokalitu na ostrově. Východní strana ostrova je návětrná to znamená, pořád fouká někdy víc někdy míň, ale bezvětří je jen zřídka, Západní pobřeží je o dost klidnější.

Jižní jsem projel spíš vnitrozemím ale v jihozápadním rohu jsou jedny z nejdražších letovisek např Le Morne Beach. pak nahoru Flick an Flack. Na výchdoní straně, tam jsem byl já, je několik zajímavých míst, Bell Mare, Ille aux cerf (ale jenom na golf a ležení u vody) a pak jižněji Blue bay. to je sice blízko letiště ale je tam blízko marine park.

Já sám jsem strávil několik dní na netu lustrováním Tripadvisoru, kde jsou asi nejlepší reference. pak ještě hodně od německých turistů na Holiday check

Každopádně si zkontroluj na mapě jestli je hotel opravdu na pláži nebo jestli není třeba za silnicí. hotel kde je jsem byl já Tropical Attitude v Trou d´eau Douce ti asi uplně nedoporučím protože věřím, že tam jsou i lepší. Je to menší resort pro max 100 lidí, ale na lepší koupání se musí jít kus po pláži od hotelu. u hotelu je moc mělko. zase ale vozí zdarma na ostrov Cerf

Ještě jedno doporučení. Určitě si sebou vemte boty do vody protože je tam hrubej písek s úlomky korálů. Před hotelama je vyhrabanej ale jinak procházka po dně může být bolestivá.

Pokud bys měl zájem můžu ti nabídnout průvodce Lonely planet v AJ.

A jinak klidně SZ

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po 2 týdnech...

Pokud to musí za každou cenu bejt.. chce to co nejvíc na jih. Ale pokud nemáš dvě malý děti (nebo nejsi důchodce) a nechceš se tejden jenom válet s další stovkou českejch turistů, nevidim jedinej důvod, proč jet za tyhle prachy se zájezdem do Bulharska.

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Zdravím,

Přiblížilo se přemýšlení o dovolené. Mám v planu ještě před rozšířením rodiny jet někam dal..takže jsme začali přemýšlet o destinacích na druhou polovinu července ..Evropu bych vynechal..

Mate někdo zkušenost jak je na tom počasí v Karibiku nebo Thajsku či Bali? Nebo mate jiné doporučení? Bude to o koupání a samo nejakem cestování .

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Tak urcite bych zasel do baru Vitelli v Savoca... :gunsmilie:

https://plus.google.com/111890747206664157844/about?gl=cz&hl=en

post-5784-0-63026700-1401348550_thumb.jpg

Kam letis, do Katanie?

Tam od nadrazi jezdil autobus do Rifugio Sapienza - pak pesky na Etnu, jestli jsi nikdy nebyl na fungujici sopce, tak je to docela kour... :cigar:

Bydleni booking.com

Ja kdysi jako studak bydlel tady http://www.agorahostel.com/ dostacujici a vicemene zadarmo, akorat je to vedle koleji a tak ti celou noc 30 cm od hlavy projizdej expresy...  :eek:

Upraveno uživatelem Pirx
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Agrigento, Syrakusy, Taormina,  ETNA,  Palermo i s Montreale, Naxos, Cefalu?atd

Jestli máte rádi památky tak tem se vyřádíte, antika, římské, baroko, renes...a dobré jídlo, pěkná příroda a za mne Super lidi. Pújčit auto a za 10 dní objedeš celou nádhernou Sicilii. (booking.com)

:)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...