Přejít na obsah

Kam na dovolenou - tipy

Doporučené příspěvky

To jsou moudra o Hawaii.

Byl jsem tam ja, ex i moje soucasna (všichni zvlast samo) a zadny pisecny blechy jsme nepotkali (narozdil od Seychel, kde jsem se mohl udrbat). Moje ex tam imho zila tri mesice. Jasne, je to parada na surf, ale i jinak je to super destinace, krasny plaze i paradni treky.

Horsi je, ze ted mame juniora a to uz je teprve tezky vybirat dovcu. V podstate nas s rocnim klukem nenapada přes leto vůbec nic, takze zima bez more, no hnus velebnosti...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vietnam je super, jenom nesmíš trávit dovču v letoviscích a velkých městech. Čím dál od komoušů, tzn. od severu, tím líp.....

A s Aeroflotem bych už neletěl ani do Mariánek.....peklo s křídly......děžurná v roli letušky a 300 alkáčů bez kapky vodky.

Odkaz ke komentáři

Motali sme sa par dbi v Malage a Torremolinos. No mozem len odporucit aj v tomto mesiaci teploty okolo 30 a viac,perfektne more ,nie ale pre rodinky s detickami.uzasna kuchyna. Uz sme v Prahe teplotny pad na 5stupniky nad nulou a dlha cesta domov. V Malage som toho vela nevidel sice ale nocny zivot bol bohaty i v nedelu ! v noci. Carovne dlazdene ulicky a zakutia a cez den sme si pozreli Picassovo muzeum. Mame kopec zazitkov len prijemnych. ( az na moje zranenie z kupania,to ako ma otrepala vlna o dno..)

post-1780-0-67172400-1443756829_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

uz na to koukam, pisete o flying bees (nejak jsem si to spatne prelozil, to se mi deje v praci porad), tak pardon. Nicmene ani tech jsem si nevsimnul. Teda rozhodne ne ve vetsi mire nez v CR. :)

Oni jsou Amici ze vseho totalne zesrani a na vsechno maji warning atp.

My treba s kamosem dorazili na jednu plaz, kde byl zakaz plavani (velke vlny a skalnate podlozi). Sundal jsem si tricko a napochodoval si to k mori. Nacez na me zacal hlasit megafonem nakej plavcik. Vubec jsem nechapal, co prudi, byl jsem deset metru od vody a nejsem magor, abych lezl do sedmimetrovejch vln pres skaly. On ale nevahal, prijel ke mne na ctyrkolce a rval na me, at se neopovazuju do ty vody lezt.

Cumel jsem na nej jak puk a nedalo mi to a rekl mu, ze at se neboji, ze mam ze zakladky turtle degree (jestli si pamatujete, tak se to davalo za jeden uplavanej bazen tusim) a ze to v pohode dam. On na me chtel poslat policajty. To stejne, kdyz jsem se na jine plazi prevlikal (upozornuju na surfarske plazi, zadna nobl plaz u hotelu) a vykouknul mi bimbas. Normalne na me prisel nakej blaznivej Amik a rval na me, at se jdu prevlict nekam do prevlikaren (kilak daleko). Ja na nej vocogou a jeho argument byl, co prej kdyby to videla jeho zena.

Fakt zajimavej vejlet, podobnych historek mam za ty dva tydny hafo. :)

Odkaz ke komentáři

Vietnam je super, jenom nesmíš trávit dovču v letoviscích a velkých městech. Čím dál od komoušů, tzn. od severu, tím líp.....

A s Aeroflotem bych už neletěl ani do Mariánek.....peklo s křídly......děžurná v roli letušky a 300 alkáčů bez kapky vodky.

Mně se Vietnam taky líbil a to jsme ho projeli celej. Kromě pevniny i nějaký ty ostrovy, ale to už jsem tu psal (Phu Quoc). Za měsíc budu srovnávat s Malajsíí, tak uvidímě ;-)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Prosim vas poradte kam ist vo februari/unoru do tepla. Let max cca 10 hodin. Azia / araby / daleky vychod ma nejako nelakaju. USA tiez nie. Velmi sa mi pacilo Mexiko/Yucatan aj Mauricius. Proste rad by som zase nieco kde su sluzby na urovni a okrem peknej plaze aj volake veci na obzeranie a vylety. Nemam v plane travit dni vyhradne otapanim a vylihovamim cize ostrovy typu Maledivy tiez nie. Uvazujem o Kube ale bojim sa troska sklamania z kvality sluzieb (recenzie na tripadvisory su rozporuplne). Rad by som nejaky dobry rezort so zaujimavymi vyletmi a budem stastny. Dakujem.

Odkaz ke komentáři

hosi, poradte. hledam vanocni dovolenou a nejak se nemuzu rozhoupat. moznosti je zatim nekolik:

a ) nikam nejezdit a koupit si dalsi rolexy

b ) egypt nebo kanary a a koupit si trebas becka

c ) thajsko-phuket

d ) havaj

e ) miami

f ) karibik-tam dyztak raci mensi vostrovy

covek mini, osud meni. dalsi Rolexky si nekoupim, Blancpainy mi musi stacit :) .. na 95% to bude Mauricius, sest, nebo sedum noci, a stopover v Dubaji. mate nejake zkusenosti s:

Beachcomber Le Canonnier

Beachcomber Mauricia

Beachcomber Victoria

Hilton Flic en Flac

?

Odkaz ke komentáři

na Mauriciu som bol uz 4x a stale mi nestaci ( je to taky mix Karibiku, Indie, Afriky a hlavne pohodovych ludi )...takze viem ze sa tam opat vratim

co sa tyka ubytovania, Hilton je tam vraj dost zamerany na biznis klietelu takze ten by som skrtol hned. rezorty Beachcomber su asi vsetky kvalitne ale zatial mam skusenost iba so Shandrani ( 2x ), Dinarobin + Lux Le Morne. co som pocul tak Cannonier moc neodporucaju ( neviem preco ) a zvysne dva vyzeraju byt v pohode...jedine coby ma trochu odradzalo by bola ta cesta do rezortu cez cely ostrov z letiska po prilete. Co sa tyka Victorie bol tam bratranec ( bol spokojny ) ale ak mam napisat, tie jeho fotky odial ma moc nenadchli :/

osobne by som mozno poradil ubytovat sa v Shandrani ( pacilo sa mi tam viac ako v drahsom Dinarobin )...je to 10minut z letiska, v zatoke rezortu je narodny morsky park kde sa da snorchlovat a hlavne tam maju v podstate tri rozne plaze. niekto moze namietat ze je blizko letiska, ale lieta tam tak 10 letov denne a clovek to vobec nevnima. a dalsie plus pre mna je ze som tam citil velky kus sukromia, cez den pomaly "nikde nikoho"...asi aj preto ze dost izieb tam ma rezervovany Emirates pre pilotov a letusky a ti vacsinou cely cas prespia a na druhy den idu opat prec. 

mozno este za zmienku stoji moznost kupit na ceste tam a spat biznis triedu za cca 2000? s tym ze letenky su vystavene cez Air Mauritius ale lety operuje Emirates.

ak by mal niekto zaujem o viac info o ostrove, kludne sa pytajte :)

este par fotiek zo spominaneho Shandrani... 

post-34553-0-33089300-1444686089_thumb.jpg

post-34553-0-33581000-1444686103_thumb.jpg

post-34553-0-75168000-1444686115_thumb.jpg

post-34553-0-90619200-1444686124_thumb.jpg

post-34553-0-97118200-1444686134_thumb.jpg

post-34553-0-47843700-1444686144_thumb.jpg

post-34553-0-26810200-1444686157_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Moja dovolenková dilema vyriešená... takže nakoniec to bude Zanzibar, ktorý síce vôbec nebol na wishliste, ale dám mu šancu a možno prekvapí... :) Niečo som načítala na nete, ale v podstate netuším čo ma čaká. Má niekto z vás nejaké skúsenosti?

Odkaz ke komentáři

Nedávno byl Zanzibar za 11 a žena tam furt chtěla ale když jsme začali zjišťovat co tam je mimo moře tak nic, jedině si zaletet do Tanzanie na safari. Místo toho dáme asi Srí Lanku.

Tak třeba se tam potkáme...u mě ve hře stále Srí Lanka nebo Thajsko, uvidím podle letenek na konci listopadu ;)

Odkaz ke komentáři

Hlavně očkování proti žluté zimnici, ale to už určo víš. Jinak bys neprošel kontrolou a o dalším očkování bych spekuloval Cholera a tak ;)

Čo sa týka očkovania, tak vraj sa doporučuje hepatitída A + B, brušný týfus a žltá zimnica, ktorá je povinná v tom prípade, ak prilietaš z krajiny kde sa vyskytuje... Pre pokoj v duši mám v pláne kontaktovať Inštitút očkovania a cestovnej medicíny, aby som si tieto informácie overila a prípadne sa dala i zaočkovať. Cestujeme až 11.12., čiže i v prípade nutnosti očkovania, sa to dá všetko pekne stihnúť :-)

K Zanzibaru něco tady, byť teda 10 let starý. ale fotky jsou.. inspirativní.

http://www.kalerta.com/zanzibar-exoticky-africko-arabsky-raj/

Ďakujem ;-)

Odkaz ke komentáři

na Mauriciu som bol uz 4x a stale mi nestaci ( je to taky mix Karibiku, Indie, Afriky a hlavne pohodovych ludi )...takze viem ze sa tam opat vratim

co sa tyka ubytovania, Hilton je tam vraj dost zamerany na biznis klietelu takze ten by som skrtol hned. rezorty Beachcomber su asi vsetky kvalitne ale zatial mam skusenost iba so Shandrani ( 2x ), Dinarobin + Lux Le Morne. co som pocul tak Cannonier moc neodporucaju ( neviem preco ) a zvysne dva vyzeraju byt v pohode...jedine coby ma trochu odradzalo by bola ta cesta do rezortu cez cely ostrov z letiska po prilete. Co sa tyka Victorie bol tam bratranec ( bol spokojny ) ale ak mam napisat, tie jeho fotky odial ma moc nenadchli :/

osobne by som mozno poradil ubytovat sa v Shandrani ( pacilo sa mi tam viac ako v drahsom Dinarobin )...je to 10minut z letiska, v zatoke rezortu je narodny morsky park kde sa da snorchlovat a hlavne tam maju v podstate tri rozne plaze. niekto moze namietat ze je blizko letiska, ale lieta tam tak 10 letov denne a clovek to vobec nevnima. a dalsie plus pre mna je ze som tam citil velky kus sukromia, cez den pomaly "nikde nikoho"...asi aj preto ze dost izieb tam ma rezervovany Emirates pre pilotov a letusky a ti vacsinou cely cas prespia a na druhy den idu opat prec. 

mozno este za zmienku stoji moznost kupit na ceste tam a spat biznis triedu za cca 2000? s tym ze letenky su vystavene cez Air Mauritius ale lety operuje Emirates.

ak by mal niekto zaujem o viac info o ostrove, kludne sa pytajte :)

este par fotiek zo spominaneho Shandrani... 

Hilton potrebuju dva pokoje, nemaj suite ani apartman volny, victoria plno, shandrani uz je o dost drazsi, zkusim kanonyra, ale diky :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...