Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Holá kluci, po včerejším prohlédnutí v obchodě mám pár tipů na koupi G-shocků, ale nevím jak si vybrat, vůbec se v tom neorientuji.

Nicméně večer jsem tady ležel v archivu a hledal jsem dostupné informace zde na foru, bohužel se mi zdá, že tu kvalitu tu chválí tak 60/40, což mi není úplně jasné. Měl jsem za to, že jsou to kvalitní odolné hodinky i podle toho co tvrdil prodejce, ale tady jsem se dočetl cosi, že je to čínská "plečka", která sice vydrží, ale trpí různými vadami materiálu, sklo je velmi náchylné na poškrábání a celkově jsem z toho trochu pomatený.

Proto jsem se rozhodnul zde dát odkaz na pár kousků, které se mi líbili, především na ruce, nikoliv ve vitrině a docela mne zaujaly, postnu to sem chronologicky od TOP favorita sestupně, tedy od těch co mne zaujaly nejvíc.

Závěrem bych rád podotknul, že bych je koupil jen proto, že se mi docela líbí a na sportování, volnočasové aktivity a bežné střídání by mohly být dobré. Ale zase v hladině kolem 4.000,-Kč a více nechci hodinky na rok, že?

Díky za rady a případné postřehy k jednotlivým modelům, budu rád i za zkušenosti současných majitelů.

1) http://casio.watchcz.cz/casio-g-shock/the-g/casio-g-shock-gw-3000m-4aer   - Tyto bych koupil, nějaké zachovalé použité

2) http://casio.watchcz.cz/casio-g-shock/g-shock/casio-g-shock-ga-110hc-1aer - tady je ten řemen/tah hooodně laciný, raději bych v matu a s vyšší odolností/tvrdostí - tohle vypadá, že vydrží sotva 1/2 roku, hodně se mi líbí to podbarvení.

3) http://casio.watchcz.cz/casio-g-shock/g-shock/casio-g-shock-ga-113b-1a  - možná i v bílé.

4) http://casio.watchcz.cz/casio-g-shock/g-shock/casio-g-shock-ga-110sn-7a

Zeptám se ještě, nejvíce mě z Géček zaujalo bílé provedení, ale jak je to s údržbou, zajde barva rychle nebo se to dá dobře udržovat nějakým prostředkem?

Odesláno (upraveno)

Kde jsi se tady docetl, ze Casio G-shock je cinska plecka? To by me zajimalo. Proc by ho jinak pouzivaly ozbrojene slozky na celem svete. Kvuli jeho poruchovosti a nachylnosti?

Naopak tady na foru je mnoho stranek venovanych G-shocku a jejich testovani, jejich odolnosti. Jinak ja preferuji spise "neruckove" modely, mam novy model Casio Mudman http://mygshock.com/2011/03/23/g-9300-mudman-g-shock/ a jsou to neznicitelne hodinky. Jiz predtim jsem vlastnil nekolik modelu, napriklad GX56 a take spokojenost.

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

Ja mam biele Gecka a ta biela sa dost rychlo "zapatla".. Ziadny prostriedol na vycistenie som zatial navycihal - skusal som rozpustadla co mi napadli (v chemickom labaku), no bez zdaru.. Takze som si teraz objednal novy (uz cierny) bazel s remenom a idem to prehodit..

Odesláno

Tak po delším hledání, jsem našel příspěvek, který na mě měl docela velký vliv. Zde si dovolím zkopírovat citaci:

..." Mám géčka MOC rád, ale co jsou dneska? Čínské plastikové hodinky pokryté gumou za nepřiměřeně vysoké ceny, zaměřené na teenagery kteří chtějí vypadat cool. A bez podpory náhradních dílů, které jsou v první linii. Ach jo proto asi nosím géčka čím dál mí" ...

Rozhodě jsem to nepochopil, jako kritiku, ale spíš mě to zabrzdilo v tom, co mi tvrdil prodejce, že se jedná o kvalitní hodinky, které vydrží téměř všechny možné podmínky. Jako totální blaf beru konstatování, že Casio je MADE in JAPAN :D :D , nechtěl jsem oponovat, protože jsem k nim nic nevěděl, ale v duchu jsem se smál a tady se mi to jen potvrdilo, že je to skutečně made in china .. Nevěděl jsem to, o Géčka se zajímám až teď. No a do toho příspěvky typu, že se odřelo sklíčko od písku, tak si říkám, jak to s tou kvalitou vlastně je? Proto zjišťuji zkušenosti a reference, pročítám dostupné topicy.

Je pravda, že mne hodně zaujaly.

Odesláno

Gecka se vyrabeji v nekolika ruznych statech, ty nejdrazsi v Japonsku. Cinske plastikove - to napsal nekdo, kdo mel v ruce fejky nebo neco z trznice. V Praze ti jich klidne nekolik muzu dovezt vyzkouset, kvalitni zpracovani.

Mrkni do meho podpisu, nekolik bilych mam i na prodej, jedny maji rucky.

Odesláno

Gecka sou super, ale az na vyjimky je sklo mineralni, takze je na poskrabani od pisku samozrejme trochu nachylny. Na druhou stranu, mam jedny prave na plaz a pisek, nesetrim je a sklo je 100%, takze zalezi, co s nima budes delat.

Odesláno (upraveno)

Ale notak. To napsal přávěže někdo, kdo už má s géčky mnoho zkušeností. Je to pravda. Géčka degradovala na módní hodinky, jen se podívejte pořádně, stačí kliknout na odkazy tazatele. O smysluplnosti 80% modelů lze polemizovat. Třeba ceny nových Aviator modelů jsou tak vysoké, že bych očekával ocelové pouzdro a ono ejhle, celé hodinky jsou z plastu(400$).

Když si koupím model s nerez pouzdrem, tak mám jistotu, že až se mi rozpadne plastový bezel, tak už ho v oficiálním prodeji od distributora nedostanu. To potom ale ztrácí na významu kupovat 3x drahší hodinky,když mi kvůli bezelu vydrží vlastně stejně dlouho. Mluvím např. o modelové řadě 5600, kde lze najít modely obou konstrukcí.

PS: O kvalitě provedení tam nikdo nepsal.

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno

Pises o bezelu a ja o kvalite provedeni... Pro me je to kvalita provedeni celych hodinek, tj. vcetne bezelu. Ano po 15 ci 20 letech uz je to na remenu i bezelu videt. Ostatne jako na vsech plastovych ci snad i gumovych remenech. 

Odesláno

divne... vsechny ma gecka mam urcite dele nez 2 roky... nektera jsem kdysi i nosil a nosili i predesli majitele a vsechny remeny maji... 

Odesláno

Ty plastové řemeny vydrží tak 2roky.....

některé plastové řemeny nezvládají ani to, u GX56 vydržel jen rok a půl a nový stojí víc než půl ceny nových hodinek... /65 dolarů bez pošty vs 120 USD.../

Odesláno

ja som si svoje prve Gcka zaobstaral asi pred dvomi mesiacmi, tiez biele, model ga100 za 99?, s rucickami.<br />Po dvoch tyzdnoch pri vode, piesku, nejakych navstevach lokalnych kupalisk a podobne musim konstatovat, ze su na tieto ucely skvele a nedam na ne dopustit. okrem toho som od predajcu dostal odporucanie sprchovat sa s nimi kazdy den ked ich mam na ruke, zevraj tym zamedzim zltnutiu remienka - zatial su jak nove, uvidim dokedy<br />enynenyt.jpg

Odesláno

Pánové a co by jste očekávali za pár desítek (stovek) dolarů?   Nezničitelné mašiny na padesát let? ;)

to rozhodně ne, ale 120 USD se mi za plast nezdá zase až tak málo. Čekal bych buď celkově lepší kvalitu plastových pásků nebo jejich menší cenu při té nekvalitě...

Odesláno

to rozhodně ne, ale 120 USD se mi za plast nezdá zase až tak málo. Čekal bych buď celkově lepší kvalitu plastových pásků nebo jejich menší cenu při té nekvalitě...

Já nevím čím to je, ale ani jedny Gčka jsem nedorasoval - oboje jsou limitky - možná mají jiný materiál (výrazný rozdíl vidím akorát v povrchu - jedny klasické matné, druhé leštěné).

Nicméně standardní Mudmany už putují po světě v rámci fóra dost dlouho a taky imho zkusily dost - minimálně prostřednctvím české pošty :D :D

Návštěvník pichmen
Odesláno

Doporučil by som ti neručičkové modely g-shock, lebo podľa môjho skromného názoru tieto ručičkové modely plast + plast + plech + ručičky, vypadajú dosť lacno a šuntovne.

Odesláno

Pánové, předem děkuji všem za názory i nabídku možnosti je vyzkoušet.

Nasca: Když půjdu do Koscomu a tam jich mají poženahnaně, tak rozumím tomu správně, že podle toho co jsi napsal, by tam neměly být číny? Nebo? Jinak děkuji za nabídku a možnost je vyzkoušet, ale upřímně mě osobně tam žádné nezaujaly, přesto děkuji.  

Cretino: hezký model a vidím super cena. Tady je to zase předražené, jak prase, ostatně jako vždy v Českozlodějsku.

Pichmen: mě se právě líbí jen ty analogy s digitálem :D .

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...