Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Do sbírky originál, na ruku nerez .... tak to řeším já ...

mám stejný přístup, občas vezmu na ruku o to raději i orginál;

jde-li vylepšit původní součástka, tak to pro mne má větší cenu. Ovšem není-li zbytí, tak výměna konkrétního dílu, nikoliv celku, má svoje opodstatnění, zvláště je-li zhotovena vlastně stejně = bez změny materiálu, rozměrů...*

prostě není renovace jako renovace a co kus, to jiná potřeba a co člověk, to jiný názor. Největší rozdílnost vidím v tom, zda je to do sbírky do vitríny nebo na praktické stálé používání - nošení...*

no nic, to jen aby řeč nestála = je mi jasný, že objevuji ameriku... smile.gif

• Odpovědi 54
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Do sbírky originál, na ruku nerez .... tak to řeším já ...

mám stejný přístup, občas vezmu na ruku o to raději i orginál;

jde-li vylepšit původní součástka, tak to pro mne má větší cenu. Ovšem není-li zbytí, tak výměna konkrétního dílu, nikoliv celku, má svoje opodstatnění, zvláště je-li zhotovena vlastně stejně = bez změny materiálu, rozměrů...*

prostě není renovace jako renovace a co kus, to jiná potřeba a co člověk, to jiný názor. Největší rozdílnost vidím v tom, zda je to do sbírky do vitríny nebo na praktické stálé používání - nošení...*

no nic, to jen aby řeč nestála = je mi jasný, že objevuji ameriku... smile.gif

Už Henry Royce (to je ten pán, jak s kamarádem Rollsem vyráběli jakási auta smile.gif říkával něco jako:

"Vezmi to nejlepší, co jde sehnat a vylepši to. A pokud ani to nejlepší není dost dobré, tak to sám vytvoř."

Sorry za ne úplně přesnou citaci, ale myšlenka z toho snad poznat jde. A tak by měly vypadat (nejen) renovace wink.gif

Odesláno

No, trochu bych to zchladil, Prim se dost brání dodávkám náhradních dílů komukoli mimo firmu ... takze jedine pokud by se nás našlo dost na hromadnou renovaci ... nicméně za zeptání nic nedáme ...

Tak zadna objednavka nebude. Pan Prokop mi odepsal, ze renovace Primek je mozna pouze u nich.

Takze ted jen musim sve sporty dostatecne znicit, abych mel duvod je davat na renovaci. O to vetsi duvod je nosit wink.gif

Odesláno

No, trochu bych to zchladil, Prim se dost brání dodávkám náhradních dílů komukoli mimo firmu ... takze jedine pokud by se nás našlo dost na hromadnou renovaci ... nicméně za zeptání nic nedáme ...

Tak zadna objednavka nebude. Pan Prokop mi odepsal, ze renovace Primek je mozna pouze u nich.

Takze ted jen musim sve sporty dostatecne znicit, abych mel duvod je davat na renovaci. O to vetsi duvod je nosit wink.gif

Správný přístup ... smile.gif

Odesláno

ano = počítal jsem právě touto odpovědí; přesto si dávám na čas co kdyby se někde pouzdro v nerezu "vylíhlo"...; ale zase mne velice láká ten průhled na stroječek, který asi nelze jinak než přes Elton...* jsem asi trochu rebel, ale pokud mi bude renovovat hodinky hodinář v Čechách (což bude určitě), tak pořád je to pro mě kousek Primu...

Odesláno

A vyráběl nerez sport pouzdra Elton? V OV se dali normálně ještě nedávno koupit nerez pozdra na sporťáky 2 za nějaký tisíc khorun a chromované za 500. Od jisté doby (návštěvy někoho z Primu) se koupit nedají již nikde........ třeba to dělali VSŽ Košice, nebo Vihorlat Snina :-D bo to nerez pouzdro je jen tak narychlo vyhrubovane nějakou oldschool CNC frezkou podle mně z KLDR. Pletu se ? Opravte mně

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)
Mně se taky jedny vrátily po renovaci:

leteckeimg1318gm0.jpg

To je absolutni nadhera !!!

Chci se taky zeptat na to pouzdro. Tu upravu delaji bezne v Eltonu?

Nebo je odjinud. Na te fotografii to vypada skvele.

Upraveno uživatelem eM.
  • po měsících...
Odesláno

Taky se mi včera vrátily jedny z renovace. K černému triku se docela hodí, co říkáte? :)

Moc pěkné, ty se teda povedly.

Mohl bys prosím napsat co se měnilo a na kolik ta paráda vyšla (peněz i času)

Odesláno
Mohl bys prosím napsat co se měnilo a na kolik ta paráda vyšla (peněz i času)

Měnilo se kromě strojku úplně vše, a i ten potřeboval pár nových součástek. Vešel jsem se do 4 tis.

Trvalo to asi 3,5 měsíce, ale dá se to vydržet :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...