martar Odesláno 17. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2013 Ahoj vespolek, předběžně si vybírám lepší hodinky. Po krátké době na chronomagu můj vkus ohledně hodinek, do nedávna neměnný, předvedl několik veletočů, takže to nechci uspěchat a raději ještě chvíli počkám, než se - doufám definitivně - moje představy "usadí". Zatím je ale mojí stálicí č. 1 model hodinek s 24 hodinovým cifrem. Mám ale obavy, jak snadno je budu umět číst, zejména když nebudu nosit jenom tyhle a budu je střídat s hodinkami s klasickým 12 hodinovým cifrem. Takže otázka na vlastníky podobných hodinek: nemáte problém s jejich čtením? A podle vašeho názoru, které vám přijdou logičtější a čitelnější - s půlnocí na dvanáctce (např. Glycine Airman Double 24) nebo na šestce (tj .hodinová ručička kopíruje slunko - např. Botta design Uno 24)? Je mi jasné, že pokud by člověk nosil jen jedny hodinky, za chviličku si zvykne na cokoli, třeba i na půlnoc na čtvrté hodině, ale problém vidím se střídáním hodinek. Budu moc rád za odpovědi lidí, kteří už mají tuto zkušenost za sebou. Dík, martar PS.: pokud už se to tu řešilo, stačí naznančit :-)
Dee Odesláno 17. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2013 Ahoj, 24h jsem mel jen jednou, ale pokud je chces stridat s normalnimi tak Ti vrele doporucuju model, ktery ma 12 nahore (i Airmany takovou radu maji...)
flivver Odesláno 17. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2013 (upraveno) Ahoj, svojho času som si tak nejak z nostalgie kúpil 24-hodinove Rakety a občas ich dám na ruku. Nemám žiadny problém s odčítaním času, samozrejme tie prvé dva-tri pohľady ma "zaskočia", potom už nie. Je to ale čisto subjektívna záležitosť, osobne by som napríklad nechcel mať polnoc na šestke. P.S. a už tu máme dva rozdielne názory. Naozaj je to subjektívne. Upraveno 17. srpna 2013 uživatelem flivver
martar Odesláno 17. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 17. srpna 2013 Ahoj, 24h jsem mel jen jednou, ale pokud je chces stridat s normalnimi tak Ti vrele doporucuju model, ktery ma 12 nahore (i Airmany takovou radu maji...)Prolezl jsem web Glycine včetně archivu a kromě kvarcek jsem žádnou řadu s 12 nahoře nenašel, pouze u Airmanů F104 je na fotce imho špatn? otočená luneta - možná jsem ale koukal blbě, kterou řadu Airmanů jsi měl na mysli? Potíž je v tom, že mě rajcujou pouze Airmany Double 24 09 v tmavší oranžové verzi, která mi přijde krásná a neotřelá, ale není tak čitelná jako třeba u Airmanů Chrono 08 s šikovným odlišením dne a noci...
kubson Odesláno 17. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2013 Prolezl jsem web Glycine včetně archivu a kromě kvarcek jsem žádnou řadu s 12 nahoře nenašelPurist verze v řadě Base 22 mají 12 nahoře.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se