Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, protože se mi řada automatů trochu rozrostla, tak, ač jsem o tom původně neuvažoval, začínám pokukovat po nějakém natahovači. Bohužel, nic o těchto strojích nevím a tak bych potřeboval radu, na co se zaměřit. Vzhledem k tomu, že moje hodinkové atributy nedosahují žádných závratných cenových relací a jedná se o japonskou produkci Seiko a Orient, kde je u automatu oboustranný nátah, jestli se nemýlím, tak jsem vydedukoval, že by stačil nějaký základní model. Moje laické požadavky jsou:

- winder na 3-4 kousky

- vzhled nerozhoduje (dřevo, imitace dřeva, plast, technický design - je mi to jedno)

- rozumná hlučnost (asi bude v ložnici)

- klidně noname značka - ale trochu rozumný poměr cena/hodnota

- cena do 3500kč

Jak píšu, vůbec tomu nerozumím a tak nevím, jestli stačí model, který se třeba jednou za tři hodiny bude hodinu nějak točit, nebo jestli to musí být vrtič, která má alespoň 4-5 režimů nastavení, aby si člověk mohl zvolit na dané hodinky optimální variantu. Moc mi nepomohou rady typu - musíš koupit a potom to vyzkoušet na svoje hodinky, proto píšu, že mám japonce (6R15, 4R36, 7S36 .....) a byl bych vděčný za konkrétní rady někoho, kdo má tyto hodinky ve vrtiči. Samozřejmě nemusí jít o nový kousek, pokud by někdo s radou přispěl i svým vyzkoušeným vrtičem, splňujícím mé požadavky, pro který nemá využití, budu jen rád.

Zkusil jsem požadavek jen tak z legrace hodit na seznamu do vyhledávače a zrovna jeden mě hodně zaujal, ale jak píšu, vůbec nic o tom nevím a tak jsem hodnotil jen vzhled a možnosti umístění hodinek versus cena. Na nějaké drahé a prestižní vrtiče opravdu nemám a ani je nechci, možná až se jednou dostanu k rolexkám, ale to nehrozí.

http://hodinky.inshop.cz/natahovace-hodinek/ostatni/natahovac-hodinek-c672-598.html

Moc všem děkuji.

Odesláno

Tak z vlastní zkušenosti bych ti k japoncům doporučil winder s kolmým uložením natahovacích hlav- u šikmého uložení se nemusejí hodinky plně natahovat, je to tužším rotorem který Seika často mívají (měl jsem Seika s klasickým kalibrem 7S36 a opravdu to tak bylo, sice se úplně nezastavily, ale byly velice málo nataženy). Co se týče programů, tak ti určitě budou stačit ty 4-5programy co výrobci vždy dávají. 

Já mám osobní zkušenost pouze s windery Modalo- vždy jsem s nimi byl spokojený, tichý, ale cena u nových už je nad tvůj limit. Ale pokud bys měl štěstí, tak přímo výrobce občas na ebay.de prodává windery vrácené ve 14 denní lhůtě za super ceny- já jsem si takto nedávno koupil sobě na 3 kusy (každá hlavice má svůj motor) a vyšel mě na 1800,-Kč s jednoletou zárukou, byl úplně nový.

Ještě bych být tebou zkusil kontaktova člena uns - občas prodává windery za dobré ceny, já jsem takto od něj kupoval loni pro tátu. U něj byses cenově vešel.

Na stránkách co jsi našel bude spousta winderů i s kolmým uložením hlav, jedná se většinou o čínské výrobce, na druhou stranu vždy máš dvouletou záruku a proto bych se jich taky nebál. Jen nevím, jak jsou na tom s hlučností

Odesláno

Tak moc děkuju za první postřeh, důležité je vědět, že rotor Seika je tužší a že musím vybírat kolmé uložení. Je mi to vcelku jedno, jen u mnou postovaného kousku se mi líbilo, že to má ještě šuplíček na 4 další kousky, takže bych měl kam uložit digi a ručně natahované kousky, kdybych si něco vintage pořídíl v budoucnu a nemusel bych řešit další krabičku. Opravdu je to šikmé uložení na Seika tak nedostatečné?

Odesláno

Také jsem před nedávnem řešil nákup a výběr nového natahovače pro 4 hodinky. Na internetu lze nalézt spoustu typů a modelů za různé ceny. Ani já jsem do natahovače nechtěl dát více než 4 tisíce (byť některé za 25 tisíc byly opravdu krásné a jistě i kvalitní). proto jsem se spíš rozhlížel po levnějších řešeních. Chvíli jsem přemýšlel o tomto modelu: http://www.conrad.cz/pohyblivy-stojan-na-hodinky.k672598?icc=category-carousel-2level&icn=toprate-prislusenstvi-pro-hodinky - je za dobrou cenu, na obrázcích vypadá slušně a na německém conradovi má i relativně dobré hodnocení. CO mne ale odradilo před koupí byla jednak právě informace, respektive doporučení pořídit si spíše natahovač s kolmým uložením hodinek a nakonec i ne příliš lichotivá recenze jednoho z místních členů (myslím, že bmw3). Rozhlížel jsem se proto dál a narazil na tento: http://www.conrad.cz/otocny-stojan-na-hodinky.k672088 . Ten mi už dorazil domů a právě včera večer jsem ho "nainstaloval". Musím říci, že prvotní dojmy jsou opravdu pozitivní. Opravdu povedené dílenské zpracování; každá pozice má možnost vlastní regulace (směr otáčení a případné úplné vypnutí), když celý stroj pak nabízí 4 režimy otáčení (různá délka otáčení a různá délka pauzy). Já ho mám v obýváku, takže jsem u něj nezkoušel usnout, nicméně hlučný mi nepřijde. Za mne ho tedy mohu doporučit - ale jen upozorňuji, zatím se jedná jen o prvotní dojmy, a je možné, že svůj zatím pozitivní názor můžu někdy přehodnotit (což se ale doufám nestane).

Odesláno

Také jsem před nedávnem řešil nákup a výběr nového natahovače pro 4 hodinky. Na internetu lze nalézt spoustu typů a modelů za různé ceny. Ani já jsem do natahovače nechtěl dát více než 4 tisíce (byť některé za 25 tisíc byly opravdu krásné a jistě i kvalitní). proto jsem se spíš rozhlížel po levnějších řešeních. Chvíli jsem přemýšlel o tomto modelu: http://www.conrad.cz/pohyblivy-stojan-na-hodinky.k672598?icc=category-carousel-2level&icn=toprate-prislusenstvi-pro-hodinky - je za dobrou cenu, na obrázcích vypadá slušně a na německém conradovi má i relativně dobré hodnocení. CO mne ale odradilo před koupí byla jednak právě informace, respektive doporučení pořídit si spíše natahovač s kolmým uložením hodinek a nakonec i ne příliš lichotivá recenze jednoho z místních členů (myslím, že bmw3). Rozhlížel jsem se proto dál a narazil na tento: http://www.conrad.cz/otocny-stojan-na-hodinky.k672088 . Ten mi už dorazil domů a právě včera večer jsem ho "nainstaloval". Musím říci, že prvotní dojmy jsou opravdu pozitivní. Opravdu povedené dílenské zpracování; každá pozice má možnost vlastní regulace (směr otáčení a případné úplné vypnutí), když celý stroj pak nabízí 4 režimy otáčení (různá délka otáčení a různá délka pauzy). Já ho mám v obýváku, takže jsem u něj nezkoušel usnout, nicméně hlučný mi nepřijde. Za mne ho tedy mohu doporučit - ale jen upozorňuji, zatím se jedná jen o prvotní dojmy, a je možné, že svůj zatím pozitivní názor můžu někdy přehodnotit (což se ale doufám nestane).

Ahoj, tak přesně tyhle dva typy jsem měl v náhledu i já a potom jsem narazil na něco podobného od firmy Rothenschild a zachytil jsem tady na foru docela pochvalné reakce. Jde o to, že konkrétní kus, o který mám zájem, je ve velké slevě kvůli poškození (odření) skříně, je to ze 7k na 3k, ale zatím to řeším a neviděl jsem ho. Ale je to se zárukou a možností vrácení do 14 dnů, tak to asi risknu. Ale nebráním se dalším návrhům.

Odesláno

Tak jen doplňuji zkušenosti a pocity po několika dnech používání natahovače http://www.conrad.cz/otocny-stojan-na-hodinky.k672088 . Potvrzuji tichý chod. Hodinky se otáčí a natahují, jak mají :-) Podle manuálu každá pozice může mít vlastní směr, nebo může být i nezávisle na ostatních vypnutá. To pak funguje i ve skutečnosti. Designově se jedná také o povedený kousek. Jak jsem psal, mám ho v obýváku, a rozhodně mi tam ostudu nedělá. Zatím tedy opravdu velká spokojenost. 

karel hb: jak jsi dopadl s tím poškozeným kouskem? koupil jsi ho nakonec? jaké s ním máš zkušenosti?

• po 4 týdnech...
Odesláno

Tak zítra by mi měl dorazit ten vrtič a měl bych velkou prosbu. Mohl by mi někdo hodit odkaz na stránky, kde se dozvím, jak nastavit počet otáček dle typu kalibru hodinek (650-900-1200-1600) a intervaly mezi otáčkami? Mám Seika. Moc děkuji.

Odesláno

McStinger: Moc děkuju, to je přesně to, co jsem potřeboval.

Odesláno

Vážení kolegové, nemáte zkušenosti s tímto winderem ? Jedná se o KUBUS 8+8. Půjčil jsem si foto z ebay.de, doufám, že to prodávajícímu nebude vadit. Dík za jakoukoliv radu

http://www.ebay.de/itm/Uhrenbeweger-Kubus-8-8-Uhren-Wurzelholz-2-Schubladen-NEU-WatchWinder-/400536096692?pt=DE_Mode_Accessoires_Uhren_Schmuck_Uhrenk%C3%A4sten&hash=item5d41cfcfb4

post-23666-0-90017300-1381060122.jpg

Odesláno

Taky bych se rovnou zeptal, ať zbytečně nezakládám duplicitní téma.

Sháním winder ideálně pro dvoje hodinky (ale s winderem pro jedny bych se taky spokojil), přičemž mi nezáleží na ničem kromě ceny, která by měla být nejmenší možná. Prostě troje automaty už se obtížně střídá, aby se nezastavily, ale nechci vrtič dražší než hodinky.. 

Nejradši bych nějaký hodně levný natahovač z Číny na kterém bych si ověřil, jestli vůbec takovou věc využiji.
Takže pokud máte někdo, nějaký tip (odkaz), tak bych byl vděčný.

Odesláno

Já mám už tři roky tenhle:

http://www.ebay.com/itm/Dual-watches-storage-Watch-winder-/190923377919?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c73eb8cff

(teda tenhle model, samožřejmě ne od tohoto prodejce). Tichý, funguje perfektně, jen to modré světlo trochu připomíná noční podnik (ale dá se uvnitř odpojit). Nedávno mi uvnitř praskl jeden hnací řemínek, oprqava byla velice jednoduchá a funguje dál.

Odesláno (upraveno)

To na co odkazuje HondzaX jsem koupil vloni v tomtéž Conradu za necelých 8 stovek. Hodinky natáhnout zvládal a jakeš-takeš fungoval, ale nevím na základě čeho za něj letos chtějí o 50% víc - prý "naprosto tichý"!!!  :lol2:

Upřímně, je to nejsprostší nezatlumenej drek z hrkajícího plastiku, ze kterého bylo i přes symbolickej poklop slyšet veškeré povrzávání převodů - což působilo rušivě nejen v ložnici ale občas i přes den v obýváku... Takže po obdržení vánočního dárečku od unse skončil s úlevou v "technologické rezervě" - a kromě opravdové krize bych si ho za 1100-2200 nikomu doporučit nelajznul...

Ze stejného důvodu by se pak všichni kdo nejsou hluší (a nebo aspoň řemeslně zruční) měli radši vyhnout i "levnějším" modelům bez deklu, jak mě ostatně v létě přesvědčil "značkový winder Barrington" ze zdejší inzerce (až na imrvére zářící LEDku navenek mnohem hezčí než Conrad, provozovatelný i na baterky, motorek tichý - akorát nabastlený na rozkvedlanou plastovou převodovku, stejnou jako je v klukově autíčku na baterky - prostě 100% Číňan!), kde vnitřní plastovej kelímek fungoval snad jako trumpeta a zvuk převodů ještě regulérně zesiloval.  :death:

Jednou snad poberu síly a vycpu mu nesmyslné škvíry a vnitřek tlumící plastelínou, pak dám vědět jestli to bylo řešení...

Upraveno uživatelem Radek124
  • po měsíci...
Odesláno

Trochu to tu oživím....nedávno jsem pořídil SARBy021 a vzhledem k tomu, že se na ruku dostanou cca 1-2x týdně,tak se pravidelně zastavují a vždy před nandáním na ruku je musím seřídit a natáhnout, což asi hodinkám úplně neprospívá (nebo se pletu? pokud to hodinkám neškodí,tak winder nepotřebuju), a proto zvažuji koupi winderu. Očekávám, že přibudou v blízké budoucnosti i další hodinky (nejpíše Omegy SMP 2254.50), takže bych rovnou uvítal winder na více než jedny hodinky. Předpokládám, že každý strojek potřebuje jinou frekvenci "vrtění",takže ideální by byl nějaký winder, kde se dá každý "vrtič" nastavit samostatně. Ideálně něco tichého a český e-shop.

Zaujalo mě třeba toto: http://www.hodinky.inshop.cz/natahovace-hodinek/designhutte/natahovac-hodinek-designhutte-70005-62-primus-2.html , klidně ale vezmu něco levnějšího, pokud to bude splňovat požadavky:)

btw. kde najdu jaký strojek potřebuje jakou frekvenci natahování?

Díky za rady a tipy.

Odesláno

Trochu to tu oživím....nedávno jsem pořídil SARBy021 a vzhledem k tomu, že se na ruku dostanou cca 1-2x týdně,tak se pravidelně zastavují a vždy před nandáním na ruku je musím seřídit a natáhnout, což asi hodinkám úplně neprospívá (nebo se pletu? pokud to hodinkám neškodí,tak winder nepotřebuju), a proto zvažuji koupi winderu. Očekávám, že přibudou v blízké budoucnosti i další hodinky (nejpíše Omegy SMP 2254.50), takže bych rovnou uvítal winder na více než jedny hodinky. Předpokládám, že každý strojek potřebuje jinou frekvenci "vrtění",takže ideální by byl nějaký winder, kde se dá každý "vrtič" nastavit samostatně. Ideálně něco tichého a český e-shop.

Zaujalo mě třeba toto: http://www.hodinky.inshop.cz/natahovace-hodinek/designhutte/natahovac-hodinek-designhutte-70005-62-primus-2.html , klidně ale vezmu něco levnějšího, pokud to bude splňovat požadavky:)

btw. kde najdu jaký strojek potřebuje jakou frekvenci natahování?

Díky za rady a tipy.

Co se týče zastavování, tak to ti neporadím, taky vím jen, že je lepší aby se hodinky nezastavovaly. Každopádně s vrtičem odpadá to seřizování, takže jsou hodinky vždy k dispozici a na ruku by se tak mohly dostat častěji. 

Každopádně tady: http://www.rozbaleno.cz/vitriny-na-hodinky mají dost natahovačů za pěkné ceny. Jedná se sice o předváděcí a jinak "nenové" kusy, ale za ty prachy myslím hodně muziky a je to český e-shop, jak jsi chtěl.

Odesláno

Co se týče zastavování, tak to ti neporadím, taky vím jen, že je lepší aby se hodinky nezastavovaly. Každopádně s vrtičem odpadá to seřizování, takže jsou hodinky vždy k dispozici a na ruku by se tak mohly dostat častěji. 

Každopádně tady: http://www.rozbaleno.cz/vitriny-na-hodinky mají dost natahovačů za pěkné ceny. Jedná se sice o předváděcí a jinak "nenové" kusy, ale za ty prachy myslím hodně muziky a je to český e-shop, jak jsi chtěl.

Díky za super tip na webovky - tam si určitě vyberu :)

Odesláno

Ahoj, taky se přidám s otázkou. Nevíte někdo, prosím, jaký typ winderu, resp. jaká frekvence otáček a způsob uložení (kolmé, atd.) je vhodná pro hodinky Omega seamaseter diver 300? Tiká v nich calibr 1164 což je tuším upravený Vajloux. Přeji hezký den.

Odesláno

má někdo osobní zkušenost se značkou Klarstein? kvalita zbracování, strojek?

Odesláno

Ahoj, taky se přidám s otázkou. Nevíte někdo, prosím, jaký typ winderu, resp. jaká frekvence otáček a způsob uložení (kolmé, atd.) je vhodná pro hodinky Omega seamaseter diver 300? Tiká v nich calibr 1164 což je tuším upravený Vajloux. Přeji hezký den.

Ahoj, tabulka s parametry pro nastavení winderu zde:

http://www.orbita.net/database-search/?search=omega

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...