Přejít na obsah

Tiché nástěnné hodiny

Anela

Doporučené příspěvky

Ahoj,

protoze manzelka je v nekterych smerech netopyr, zejmena jedna-li se o frekvenci 1s/1s takoveho toho nejlevnejsiho quartzoveho strojku do nastennych hodin, zacal jsem se zajimat o nejake tissi provedeni. Bohuzel v beznych obchodech je jen konfekcni nabidka (prijde mi, ze vnitrnosti hodin jsou stejne, maximalne je zvuk umocnen spatnym uchycenim k ciferniku, ktery pak funguje castecne jako ozvucnice reproduktoru), navic v obchode nejsem schopen tikot posoudit - v noci v klidu se muzou prijevit jako docela hlucne.

Nejake troje bezne hodiny jsem slysel (vsechny, ale mi to v zasade nevadi, tikot mam rad), manzelka dokonce nektere z nich musela chodit zavirat pres dvoje dvere, aby ji nerusily. Krome toho by me docela potesilo mit hodiny s logem nejake hodinarske firmy :)

Nemate doporuceni na overene, levne, opravdu tiche hodiny? Urcite by mely byt na baterku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkaz ke komentáři

Hlavně je dobré se vyhnout hodně podobným "Sweep second hand" křapkám od firem jako JVD (cenová kategorie cca 200Kč) - je to mizerná poruchová čína s asi 5× zrychleným quartzem, který je při relativně plynulém pohybu vteřinovky všechno jen ne tichý. Místo klasického vteřinového tikání je z toho krámu v noci slyšet sice mírně tišší, ale zato neustávající hrkání - a dost možná že nebohý "netopýr" by z toho myšího škrábání vzteky vyletěl z kůže... :wallbash:

Na nástěnky se strojkem Seiko v běžných hodinářstvích moc nenarazíš - a i kdyby ano, v málokterém krámu bývá takový klid aby se jejich "tichost" dala rozumně zhodnotit. A jestli by měl být ten "zázrak na dobírku" tak "naprosto tichý" jak nový značkový winder "Barrington", koupený nedávno od jistého zdejšího štamgasta, tak radši doporučím za pár kaček ze zásuvky napájené rudě svítící digitálky (u modrých a zelených se blbě usíná). V nich opravdu nic mechanického netiká, žádné čínské plastikové převody nechrastí a netopýrek může klidně spát...   :sleeping_03anim:

Odkaz ke komentáři

Pretože som už druhé klasické kyvadlové bim - bam hodiny za pomerne krátku dobu odniesol na asi večný odpočinok do pivnice a pretože mi v dvoch hodinárstvach povedali, že čo sa týka ich opravy, tak minimálna taxa je 70? a určite to bude drahšie a v podstate nech ich radšej ani nenosím,  kúpil som hodiny baterkové  tuná: http://www.rhythm.cz/produkt/magicke-hodiny-4mj862wd23. Vyzerajú síce strašne gýčovo ale sú absolútne tiché a po dvoch mesiacoch oproti klasike aj absolútne presné. Na gýč som si zvykol a na to, čo je v pivnici zabudol a už by som to nemenil.  

Odkaz ke komentáři

• Po roku...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...