financ Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 Dnes bych se rád podělil o radost z dalšího přírůstku, hodinek Olivier Bronze Diver. O hodinkách se už toho poměrně dost napsalo, na začátku byl záměr vyrobit 500 ks limitku bronzových hodinek se zajímavým designem v několika provedeních (2 typy strojku, nodate, černý, hnědý a modrý ciferník), na konci je z toho průser, desítky naštvaných lidí, vybraný zálohy, nekomunikující majitel firmy a pár kousků hodinek. Původně avizovaný CuSn8 Marine Grade Bronze byl ve finále nahrazen Aluminium Bronzem, termín distribuce první várky podzim 2011 se odsunul na neurčito...Celkový počet vyrobených hodinek se odhaduje na 80 ks - 50 ks s Miyotou a 30 ks s Etou Více info v místním vlákně, nebo na WUS http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/44357-olivier-bronze-diver/ http://forums.watchuseek.com/f74/introducing-olivier-watches-olivier-bronze-diver-624455.html Hodinky jsem koupil ze zámoří od prvního majitele, byl to rychlý impulzivní nákup realizovaný v několika minutách. Platba, obvyklé srandičky s celníkama a po týdnu byl balíček doma na stole.Krabice, na podušce hodinky, přibalená náhradní luneta a bronzová spona (kaučuk se standardně dodává s ocelovou). A obrovská radost z nových hodinek :-).Bronz je úplně něco jinýho než ocelový pouzdro a za těch pár dnů společného života můžu říct, že ty hodinky žijou. Mění se každý den, výměna lunety z nich udělá zase jiný...Pokusy s patinou asi dělat nebudu, hodinky nechám přirozeně žít. Zatím jsem se naučil patinu odstranit, obvyklé metody jako kečup a citronová šťáva na aluminium bronz nefungují. Zatímco spona je po namočení v kečupu jako nová, na hodinkách to nic neudělá. Účinná je zubní pasta, podle ohlasů na internetu se osvědčily spíš abrazivní metody - cape cod, diamantová pasta... Specifications:Case: Aluminium BronzeCase Diameter: ? 45 mm ? 48mm Lug-to-lug lengthCase-back: 316L stainless steel with engraved design and unique serial numberThickness: 15.5 mmLug width: 24 mmCrown: 8mm x 4mm Signed stainless steel screw-down crown.Crystal: Sapphire ? 4 mm thick ? AR coated insideWater resistance: 500m / 50atm / 1650ftAutomatic Helium Escape Valve @ 9 o?clock positionLume: Multi-layer Swiss SuperLuminova C3 application on dial, hands and bezel marker120 Click uni-directional bezelBezel 1: Solid bronze 120 click bezel with engraved markers and lumed 12 markerBezel 2: Solid bronze 120 click bezel with black engraved inlay, white markers and lumed 12 marker[both bezels are included and are user replaceable]Strap: 24mm Rubber diving strapMovement: 21 Jewel Japanese Miyota 8215 automatic ? power reserve 40 hr.
Chosef76 Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 Další důkaz toho, že impulsivní rozhodnutí velmi často bývají dobrá a srdci blízká. Davide, gratuluji ke krásnému kousku. Jsem zvědavý, jak Ti dlouho vydrží. ;-)
jankoxxx Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 gratulujem a presne viem o com hovoris - bronzove hodinky naozaj ziju a kazdy den sa menia. je naozaj velka zabava kazdy den pozorovat nejaku zmenu peripetie okolo tohoto modelu bolo kopec, ale ty si v podstate nepostihnuty a ziadne sklamanie si neprezival, prave naopak - mozno si si zadovazil celkom slusnu raritku...
VintageLover Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 Mají něco do sebe, co si budeme povídat. Gratuluju k další šťastné volbě Davide.
Sedlin Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 Díky Davidovi jsem měl možnost je omatlat (ale David je omatlává víc ) a jsou vážně skvělý!Díky a blahopřeju!
NERO.8 Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 super výběr ... každé bronzové hodinky jsou v podstatě originál ... tyhle mají jednoduchý, čistý styl ... užij si je a gratulace
IzTaPa Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 blahopreju!!! bronz z nich opravdu dela uplne jine hodinky... okukoval jsem je drahnou dobu, ale nenasel jsem dost odvahy do toho prastit a poridit si je...
Jiribartl Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 Tohle nemá chybu, jen tiše závidím. ;-)
Vit Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 Pěkné Davide. Těším se, že na ně mrknu na srazu, snad ti do té doby vydrží.
financ Odesláno 15. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 15. září 2013 Diky vsem za reakce.Snad mi hodinky chvilku vydrží :-), chronobundus je svina. :-)Zatím je nám spolu dobře.
Ondrej71 Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 Davide, hodne zajimavy kousek, moc Ti gratuluju a tesim se na další fotky a uživatelské zkušenosti :-)
Rodkopf Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 Gratuluji ke impulzivní, přesto správné volbě! Jsou fakt vzhledově originální a moc povedené, takové čisté linie. A bronz je tak zajímavý, že si myslím, že si postupně jedny bronzovky pořídí asi každý. Ať dělají radost!
Blinker Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Gratulujem, krásna je tá bronzová! Ciferník je dokonale jednoduchý, podľa môjho gusta a modrá sekundovka k nemu skvele pasuje. Rytina je ďalší palec hore. Teším sa na ďalšie fotky.
financ Odesláno 25. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Už to chytá krásnou tmavou patinu
nividic Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Nekde to uz myslim bylo, ale pro osvezeni mysli, cim tu patinozu urychlujes? Ale sou teda fakt mazacky, Davide. Uz se tesim az je uvidim nazivo
financ Odesláno 25. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Ničím, nechávám je přirozeně žít. Tenhle typ bronzu tu základní patinu chytá rychle, uvidíme jak to půjde dál
Sedlin Odesláno 10. října 2013 Nahlásit Odesláno 10. října 2013 V únoru jsem chvilku koukal sestřičkám na zadky a poslouchal sebelítostivé vzdychy spolupacienta v nemocnici. Psychickou rovnováhu jsem si udržoval šmejděním tady na fóru (i když by se dalo o psychické rovnováze v očích nechronomagorů úspěšně pochybovat) a na webu a očumoval jsem hodinky.Probrouzdal jsem toho tehdy opravdu hodně a jedno ráno v lehkém udřímnutí jsem měl sen o nějakých bronzových hodinkách.Věděl jsem,, že jsem je někde na webu viděl, že se mi zdálo ne o nějakých neurčitých, ale o nějakých určitých, ale nevěděl jsem o jakých :-)Po výtečné a syté snídani, sestávající z dvou rohlíků a přesnídavky pro mrňata s jablkem, jsem s podrážděným žaludkem a narušenou psychikou usedl ke kompu a dopolední čekání na další dráždidlo útrob vyplnil hledáním těch bronzových hodinek.Co byste čekali, že jsem našel, když to píšu sem, hm?Naštěstí jsem tehdy neměl love, i když ty bych nějak splašil, ale větší překážka byly nejasnosti ohledně dodávek první "várky" a nespočet rozhořčených komentářů tady a na WUSu ve vztahu k chladné, či žádné zpětné vazbě od výrobce.Mrzelo mě to, ale smířil jsem se s tím, že tyhle bronzovky nebudou. Ovšem až do doby než s nima tady začal "prudit" financ.Po té, co jsem mu je omatlal, když se se mnou sešel, jen abych si je mohl prohlédnout (za což mu tady veřejně děkuju), jsem nabyl dojmu, že chronobundus je sviňa a v podstatě už je mám doma, jen chvilku budu prudit já jeho a on povolí.Nepovolil.Když jsem narušenou sociální vyspělost překonal smířením se s faktem, že je z něj asi nevymámím, jen tak z nudy jsem kouknul na WUS. A to mi nikdo nevykecá, že mi nebyly souzeny, když tam zrovna na prvním místě byl inzerát od nějakého chronomagora z Austrálie. I hecnul jsem se a dodal si kuráže, že se vozí kdeco kdekam a napsal mu, jestli pošle do CZ.Prej pošle!Pár výměn PM a už jsem pomyslně mával odchozí platbě kamsi do Melbourne s vědomím, že následující týden nebude labůžo.Každý ráno místo, abych šel vyždímat měchýř byla mojí první činností kontrola zásilky a jejího aktuálního místa.Když zásilka dorazila v sobotu ráno do Čajny, nemohl jsem si vysvětlit proč mě to znervozňuje a předsudků se zbavit nenapomáhala ani konzumace opiátů, ani sportovní sebedestrukce ba ani háčkování a vyšívání nezabralo.V křečích nervozity v pondělí večer, po zjištění, že se mé zlé předtuchy plní a že blbý pocit z Číny nebyl předsudek, ale varování mého šestého smyslu, že jsem vo prachy chudší a bez hodinek, které žluté více než dost nikdy nebudou dýnkem slastně třít moji mužnou chlupatou zápěstní oblast, jsem značně roztřesen pojmul vnuknutí, jestli oni tam ti kluci čínští nemaj nějakej svátek.A taky jo! Měli. Celý pondělí se flákali.V úterý ráno již bylo jasné, že nešlo o předtuchu, ale o předsudek a balíček byl zase v pohybu.No a dneska to konečně přišlo. V papírové krabici, dřevěná a v ní Oliviery s bronzovou lunetou na černé gumě s nerez signovanou sponou Olivier, černá luenta a parádní vodrbanej koženej tmavě tmavě hnědej řemen s bronzovou sponou.Hned jsem je doma obul do canvasu, co mám na Apollony a vyrazil udělat pár fotek, abych se tu večer mohl takhle vytrousit. Mám radost :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se