Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dnes bych se rád podělil o radost z dalšího přírůstku, hodinek Olivier Bronze Diver. O hodinkách se už toho poměrně dost napsalo, na začátku byl záměr vyrobit 500 ks limitku bronzových hodinek se zajímavým designem v několika provedeních (2 typy strojku, nodate, černý, hnědý a modrý ciferník), na konci je z toho průser, desítky naštvaných lidí, vybraný zálohy, nekomunikující majitel firmy a pár kousků hodinek. Původně avizovaný CuSn8 Marine Grade Bronze byl ve finále nahrazen Aluminium Bronzem, termín distribuce první várky podzim 2011 se odsunul na neurčito...

Celkový počet vyrobených hodinek se odhaduje na 80 ks - 50 ks s Miyotou a 30 ks s Etou

Více info v místním vlákně, nebo na WUS

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/44357-olivier-bronze-diver/

http://forums.watchuseek.com/f74/introducing-olivier-watches-olivier-bronze-diver-624455.html

Hodinky jsem koupil ze zámoří od prvního majitele, byl to rychlý impulzivní nákup realizovaný v několika minutách. Platba, obvyklé srandičky s celníkama a po týdnu byl balíček doma na stole.

Krabice, na podušce hodinky, přibalená náhradní luneta a bronzová spona (kaučuk se standardně dodává s ocelovou). A obrovská radost z nových hodinek :-).

Bronz je úplně něco jinýho než ocelový pouzdro a za těch pár dnů společného života můžu říct, že ty hodinky žijou. Mění se každý den, výměna lunety z nich udělá zase jiný...

Pokusy s patinou asi dělat nebudu, hodinky nechám přirozeně žít. Zatím jsem se naučil patinu odstranit, obvyklé metody jako kečup a citronová šťáva na aluminium bronz nefungují. Zatímco spona je po namočení v kečupu jako nová, na hodinkách to nic neudělá. Účinná je zubní pasta, podle ohlasů na internetu se osvědčily spíš abrazivní metody - cape cod, diamantová pasta...

Specifications:
Case: Aluminium Bronze
Case Diameter: ? 45 mm ? 48mm Lug-to-lug length
Case-back: 316L stainless steel with engraved design and unique serial number
Thickness: 15.5 mm
Lug width: 24 mm
Crown: 8mm x 4mm Signed stainless steel screw-down crown.
Crystal: Sapphire ? 4 mm thick ? AR coated inside
Water resistance: 500m / 50atm / 1650ft
Automatic Helium Escape Valve @ 9 o?clock position
Lume: Multi-layer Swiss SuperLuminova C3 application on dial, hands and bezel marker

120 Click uni-directional bezel
Bezel 1: Solid bronze 120 click bezel with engraved markers and lumed 12 marker
Bezel 2: Solid bronze 120 click bezel with black engraved inlay, white markers and lumed 12 marker
[both bezels are included and are user replaceable]

Strap: 24mm Rubber diving strap
Movement: 21 Jewel Japanese Miyota 8215 automatic ? power reserve 40 hr.

post-13546-0-30283700-1379236774_thumb.jpg

post-13546-0-89168200-1379236854_thumb.jpg

post-13546-0-19071700-1379236888_thumb.jpg

post-13546-0-34796800-1379237355_thumb.jpg

post-13546-0-44014100-1379237020_thumb.jpg

post-13546-0-00229300-1379236912_thumb.jpg

• Odpovědi 54
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Další důkaz toho, že impulsivní rozhodnutí velmi často bývají dobrá a srdci blízká. Davide, gratuluji ke krásnému kousku. Jsem zvědavý, jak Ti dlouho vydrží. ;-) 

Odesláno

gratulujem a presne viem o com hovoris - bronzove hodinky naozaj ziju a kazdy den sa menia. je naozaj velka zabava kazdy den pozorovat nejaku zmenu :)

peripetie okolo tohoto modelu bolo kopec, ale ty si v podstate nepostihnuty a ziadne sklamanie si neprezival, prave naopak - mozno si si zadovazil celkom slusnu raritku...

Odesláno

blahopreju!!! bronz z nich opravdu dela uplne jine hodinky... 

okukoval jsem je drahnou dobu, ale nenasel jsem dost odvahy do toho prastit a poridit si je...

Odesláno

Gratuluji ke impulzivní, přesto správné volbě! Jsou fakt vzhledově originální a moc povedené, takové čisté linie. A bronz je tak zajímavý, že si myslím, že si postupně jedny bronzovky pořídí asi každý. Ať dělají radost! 

• po 2 týdnech...
Odesláno

Gratulujem, krásna je tá bronzová! Ciferník je dokonale jednoduchý, podľa môjho gusta a modrá sekundovka k nemu skvele pasuje. Rytina je ďalší palec hore. Teším sa na ďalšie fotky.

• po 2 týdnech...
Odesláno

V únoru jsem chvilku koukal sestřičkám na zadky a poslouchal sebelítostivé vzdychy spolupacienta v nemocnici. Psychickou rovnováhu jsem si udržoval šmejděním tady na fóru (i když by se dalo o psychické rovnováze v očích nechronomagorů úspěšně pochybovat) a na webu a očumoval jsem hodinky.

Probrouzdal jsem toho tehdy opravdu hodně a jedno ráno v lehkém udřímnutí jsem měl sen o nějakých bronzových hodinkách.

Věděl jsem,, že jsem je někde na webu viděl, že se mi zdálo ne o nějakých neurčitých, ale o nějakých určitých, ale nevěděl jsem o jakých :-)

Po výtečné a syté snídani, sestávající z dvou rohlíků a přesnídavky pro mrňata s jablkem, jsem s podrážděným žaludkem a narušenou psychikou usedl ke kompu a dopolední čekání na další dráždidlo útrob vyplnil hledáním těch bronzových hodinek.

Co byste čekali, že jsem našel, když to píšu sem, hm?

Naštěstí jsem tehdy neměl love, i když ty bych nějak splašil, ale větší překážka byly nejasnosti ohledně dodávek první "várky" a nespočet rozhořčených komentářů tady a na WUSu ve vztahu k chladné, či žádné zpětné vazbě od výrobce.

Mrzelo mě to, ale smířil jsem se s tím, že tyhle bronzovky nebudou. Ovšem až do doby než s nima tady začal "prudit" financ.

Po té, co jsem mu je omatlal, když se se mnou sešel, jen abych si je mohl prohlédnout (za což mu tady veřejně děkuju), jsem nabyl dojmu, že chronobundus je sviňa a v podstatě už je mám doma, jen chvilku budu prudit já jeho a on povolí.

Nepovolil.

Když jsem narušenou sociální vyspělost překonal smířením se s faktem, že je z něj asi nevymámím, jen tak z nudy jsem kouknul na WUS. A to mi nikdo nevykecá, že mi nebyly souzeny, když tam zrovna na prvním místě byl inzerát od nějakého chronomagora z Austrálie. I hecnul jsem se a dodal si kuráže, že se vozí kdeco kdekam a napsal mu, jestli pošle do CZ.

Prej pošle!

Pár výměn PM a už jsem pomyslně mával odchozí platbě kamsi do Melbourne s vědomím, že následující týden nebude labůžo.

Každý ráno místo, abych šel vyždímat měchýř byla mojí první činností kontrola zásilky a jejího aktuálního místa.

Když zásilka dorazila v sobotu ráno do Čajny, nemohl jsem si vysvětlit proč mě to znervozňuje a předsudků se zbavit nenapomáhala ani konzumace opiátů, ani sportovní sebedestrukce ba ani háčkování a vyšívání nezabralo.

V křečích nervozity v pondělí večer, po zjištění, že se mé zlé předtuchy plní a že blbý pocit z Číny nebyl předsudek, ale varování mého šestého smyslu, že jsem vo prachy chudší a bez hodinek, které žluté více než dost nikdy nebudou dýnkem slastně třít moji mužnou chlupatou zápěstní oblast, jsem značně roztřesen pojmul vnuknutí, jestli oni tam ti kluci čínští nemaj nějakej svátek.

A taky jo! Měli. Celý pondělí se flákali.

V úterý ráno již bylo jasné, že nešlo o předtuchu, ale o předsudek a balíček byl zase v pohybu.

No a dneska to konečně přišlo. V papírové krabici, dřevěná a v ní Oliviery s bronzovou lunetou na černé gumě s nerez signovanou sponou Olivier, černá luenta a parádní vodrbanej koženej tmavě tmavě hnědej řemen s bronzovou sponou.

Hned jsem je doma obul do canvasu, co mám na Apollony a vyrazil udělat pár fotek, abych se tu večer mohl takhle vytrousit.

post-24979-0-50326600-1381429220_thumb.jpg

post-24979-0-86204500-1381429234_thumb.jpg

post-24979-0-59199200-1381429239_thumb.jpg

post-24979-0-32275200-1381429244_thumb.jpg

post-24979-0-26910400-1381429248_thumb.jpg

post-24979-0-66179600-1381429251_thumb.jpg

post-24979-0-78654600-1381429255_thumb.jpg

post-24979-0-71372700-1381429259_thumb.jpg

post-24979-0-96526700-1381429266_thumb.jpg

Mám radost :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...