DadB Posted April 21, 2007 Report Posted April 21, 2007 No, tak už jsem si možná vybral... Zajímalo by mě ale pár drobností... 1) jak je to s modely s označením xxxxK - tuším, že nejsou made in Japan 2) jaká je kvalita obecně - hodinky se prodávají nové za 45 dolarů (případně zkušenosti s prodejcem hkexporter, ebay shop CO-OP:hkexporter) 3) různí prodejci udávají různé rozměry pouzdra od 35 až do 42 mm a od 10 do 13 mm - dá se někde zjistit ten jediný a správný rozměr - těch modelů 5 jsou minimálně desítky, nikde jsem ale neobjevil žádný kompletní katalog... 4) navíc se mi podařilo najít tři různé typy modelu 5 (obecně) a) korunka na 3 společně s dnem a datumem, korunka na 4, den a datum na 3, c) korunka na 4, datum na 3, den na 6 - je to všechno stejný kalibr, nebo v tom jsou nějaké rozdíly? Díky moc
dubraro Posted April 21, 2007 Report Posted April 21, 2007 Modely s označením K se vyrábějí v Koreji. Není kvalitativní rozdíl mezi nimi a japonskými. Jsou to přiměřeně kvalitní, robustní, spolehlivé hodinky pro každodenní použití. Vyrábějí se v milionových sériích. Hodinky s označením Seiko 5 se vyrábějí již desítky let, za tu dobu vznikly možná tisíce modelů, s různými rozměry pouzder. Vystřídaly se v nich nejméně tři různé strojky. V současnosti se montují strojky 7S26 a 7S36 (je mezi nimi minimální rozdíl). Strojek je stejný, bez ohledu na to kde je korunka nebo okénko pro den / datum. To je jenom věc potisku datového věnce. Od prodejce hkexporter jsem před nedávnem objednával, ale zatím to nepřišlo. Jednání bylo korektní.
afrikab Posted April 21, 2007 Report Posted April 21, 2007 no v koreji bych řekl že téměř určitě ne Asi tak nejak. Myslim, ze to K znamena spis "nevyrobeno v Japonsku".
vor Posted April 21, 2007 Report Posted April 21, 2007 Už to tady jednou šlo. http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=3925
dubraro Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 Doplnuji, zbozi od hkexporter prislo v poradku za tyden od objednani.
Dusan Posted December 27, 2007 Report Posted December 27, 2007 DadB: dik za obrazok, kupil som si tieto iste seika, mal som trochu obavy koli presnosti ale za mesiac spravili len +42s s cim som spokojny.
dubraro Posted December 27, 2007 Report Posted December 27, 2007 DadB: dik za obrazok, kupil som si tieto iste seika, mal som trochu obavy koli presnosti ale za mesiac spravili len +42s s cim som spokojny. 42 sec za měsíc je skvělý výsledek pro jakékoliv mechanické hodinky, včetně těch nejdražších. Měl jsi velké štěstí na kus.
Dusan Posted December 27, 2007 Report Posted December 27, 2007 dubraro: dost som spekuloval, po precitani 1/2 tohoto fora som chcel spirity ale napokon ked som sa preluskal az na koniec a videl tieto seiko 5 tak som si ich po dlhom vahani kupil, nevedel som co pride v krabici lebo som v kamennych obchodoch ziadne seika nikde v okoli nenasiel a predtym som ziadne podobne hodinky nemal, asi som mal naozaj stastie na kus ale aj po mesiaci sa mi pacia a kupil by som si ich znovu
Ferdo Posted December 28, 2007 Report Posted December 28, 2007 Dusan hehe kupoval som uplne rovnako len iny model.Na presnost mas stastie moje idu +20s kazdy den Nezmenilo sa to ani po roku a zatial nemam odvahu ich dat nastavit. Spokojnost inak velka. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Dusan Posted December 28, 2007 Report Posted December 28, 2007 Ferdo: 20sek je uz dost to by som asi nevydrzal cakat mesiac aby som ich posunul 10 minut spat, ale pri takych hodinkach by som asi tiez vahal ci ich dat rozobrat, ja mam wr do 50m a potapat sa s nimi neplanujem takze pri tych mojich keby sa tak predbiehali by som ich dal nastavit uz po 3 mesiacoch :-)
Recommended Posts