Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

rád bych si pořídil jedny elegantnější a vzhledově jednoduché hodinky a při hledání jsem narazil i na tyto:

http://www.nejpanskehodinky.cz/products/letecke-hodinky-straith-mechanicke-hodinky-s-automatickym-natahem-47-mm/

Nemáte prosím někdo zkušenosti nebo nevíte o těchto hodinkách (strojku) něco více než uvádí? Vím že to nebude asi žádný zázrak za tu cenu, ale rozhodně nechci do hodinek vrážet víc jak 3-4 tisíce. Za víc peněz mám už vyhlídnuté jiné.  :cool02:

Odesláno (upraveno)

No nevím, jestli obrovský 47mm pilotky se daj označit za "elegantní".:-D

Jinak samozřejmě Čína jako řemen.

btw: Ten strojek je Sea-Gull ST25, 25 šutrů, frekvence 21600vph, rezerva nátahu 48 hodin.

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno (upraveno)

Ja mam za cca 4nasobok ceny 17 sutrov, 18000vph, iba rucny natah... Cinan to proste umi ... cim viac pruzkov, tym viac adidas :)

Moj nazor k teme - naco su taketo cinske hodinky dobre, vidlami to tam urcite v tych hangaroch za Sanghajom prehrabavaju a plne furiky toho vozia...naco to davat na ruku...

Upraveno uživatelem Ivanhoe34
Odesláno (upraveno)
  V 19. 9. 2013 v 19:30, Ivanhoe34 napsal:

...naco to davat na ruku...

Zase nutno uznat, že v konkurenci některejch těch hrůz Detomaso, Graf de Montewehro, Stührling a podobnejch čínskejch bazmeků, co se tu občas objevujou, je tohle ještě relativně stravitelnej křáp. Až na ten katalogovej název, pojmenovat pseudo-luftwaffe hodinky Spitfire vyžaduje slušnou dávku ignorance nebo smyslu pro jakejsi zvláštní humor.

Ovšem za tři a půl tisíce se dá udělat mnohem větší paráda třeba Seikama apod, to je jasný a kdyby se tu tazatel nejdřív trochu rozhlídl, tak by to věděl...

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno
  V 19. 9. 2013 v 19:57, USER47 napsal:

Ovšem za tři a půl tisíce se dá udělat mnohem větší paráda třeba Seikama apod, to je jasný a kdyby se tu tazatel nejdřív trochu rozhlídl, tak by to věděl...

To víš že se rozhlížím, ale jednoduše jsem se ptal na tyhle konkrétní hodinky. A ohledně luftwaffe hodinek pojmenovaných Spitfire - nevidím důvod proč nepojmenovat, angláni měli podobný hodinky, stačí se rozlídnout a věděl bys...

Děkuju vám za odpovědi pánové, dávám od toho ruce nadobro pryč.

Odesláno (upraveno)

Mna trocha zarazilo, ako sa snazia uplne na drzovku dostupnymi prostriedkami napodobnit dizajn jedneho z etalonov pilotnych hodiniek IWC BP (http://forum.chronomag.cz/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=297804) bez kuska vlastnej invencie...

USER47: naprosty suhlas. V cene uvadzanej hore mam aj ja jedny Seika 5ky. Tie sa na nic nehraju, dobre vyzeraju a sluzia spolahlivo.

Upraveno uživatelem Ivanhoe34
Odesláno
  V 19. 9. 2013 v 19:57, USER47 napsal:

... Až na ten katalogovej název, pojmenovat pseudo-luftwaffe hodinky Spitfire vyžaduje slušnou dávku ignorance nebo smyslu pro jakejsi zvláštní humor.

No, tipnul bych si, že to Číňan nazval Spitfire proto, že jsou to obšlehnutý IWC Spitfire ;)

Odesláno

Nediv se, je to jednoduché a svezou se na designu léty prověřeném. Zase nadruhou stranu, nejde taky pořád donekonečna přicházet s novými nápady na jedno dost úzce zaměřené téma. Pravdou ale zůstává, že u Číny se nedá o případné snaze ani mluvit. 

Odesláno (upraveno)

s tim designem je to tak... a nejen u číňanů. I seriózní značky se občas inspirují u konkurence...

Aneb: co táhne, to se vobtahne

Upraveno uživatelem Džimy
Odesláno

Zase tu mame peny u huby, kedze je tam cinsky stroj :D Kto ma patent na dizajn pilotiek, hm?

Ked Precista fejkla Longiny CS letky RAF, tak sa tu spievali ody, ake krasne hodinky su to :)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Mne sa pacia, samozrejme by som bral mensiu velkost, a trosku iny cifernik, no aj napriek cinanovi vnutri mozu normalne aj roky dobre sluzit. <br />Remene nerieste, to sa vymeni ancvaj ;-)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Potom by som riesil z vlastnej skusenosti pilotky Steinhart, je tam nizsia cena a spracovanie je prvotriedne.

Odesláno

Mel jsem doma dvoje z nejpanske hodinky,rozmer 47 mm,jedny jsou pryc,druhe ma tata,dobre na ne vidi.strojek seagull,pruhledne dynko,remen 26mm,presnost cca 12s do plusu,rezerva natahu cca 46 hodin.kdybys chtel vic,napis sz

Odesláno

Pánové, díky za Vaše názory a rady... Nakonec jsem se rozhodl pro Laco Flieger Augsburg, i když mají "jen" Miyotu, tak jsem je vzhledem k ceně (těch pár tisíc co ušetřím oproti ostatním narvu aspoň do winderu) a faktu, že se mi líbí o něco více než Archimede, upřednostnil. Chtěl jsem zároveň i hodinky s aspoň 5ATM (což vylučuje Steinharty), protože čas od času si nelámu hlavu s tím co mám na ruce a jde to pod vodu i nechtěně, tak aby vydržely.

Tudíž se zeptám ještě na Vaše názory ohledně Laco Fliegerů? Zejména by mě zajímalo, zda je přesnost aspoň do 10s/den. Co jsem tady tak procházel vlákna, extra stížnosti na ně nebyly (o diskutovaném strojku s trhavým pohybem vteřinovky vím), ale je těch vláken tolik, že než to prolezu... Díky za případné odpovědi.  :notworthy:

Odesláno

Já je mám a jsem s nima spokojenej. Kupoval jsem je zánovní, ještě trochu bláznila přesnost, ale teď se to ustálilo....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...