FraK Odesláno 12. července 2013 Nahlásit Odesláno 12. července 2013 (upraveno) Jak jsem již avizoval, rád bych se s Vámi podělil o dojmy z doutníku, který Cigar Aficionado vyhodnotil jako nejlepší doutník roku 2012. Jedná se o Toro značky Flor de las Antillas, které se vyrábí v My Father Cigar faktory v Niakragui. Doutník má až velkolepý vzhled. Pečlivě vybraný krycí list barvy maduro je ozdoben barokním prstýnkem velikosti 52. Pata doutníku je navíc přizdobená a vyztužená červenou stuhou. Doutník má velmi nevšední sladovou vůni. Z paty doutníku je krásně vidět jak precizně je doutník postaven. To by snad mohli ukazovat v baličských školách. Celkově doutník dělá vynikající první dojem a vypadá velmi luxusně. Náplň, dvojitý vázací list i sun-grown krycí list jsou z Nikaragui. Dovolím si upozornit, že Steve Luck přirovnává tabák pěstovaný v údolí Jalapa v Nikaragui k tabákům ze slavných plantáží Vuelta Abajo. Takhle přímo bych si to já přirovnat nedovolil, ale tabák je to každopádně kvalitní. Doutník se velmi lehce táhne. Ta lehkost tahu mě až šokovala. Výrobce uvádí, že má střední sílu. Já bych ho zařadil do kategorie lehčích-středních doutníků. Produkce dýmu byla jak u dýmovnice. Fakt paráda. V chuti jsem vnímal především bourbon a již zmíněný slad. Výrobce uvádí chuť muškátového oříšku a pepře. Každopádně je chuť, podobně jako vůně, hodně atypická. Popel mě trochu zklamal. Měl sice pěknou grošákovou barvou, ale dost se rozsýpal. Z toho lehkého tahu usuzuji, že příčinou bylo celkové lehčí utažení doutníku. Doutník mi asi 3 krát zhasnul a vyžadoval jednu korekci zapalovačem. To však přičítám spíše tomu, že jsem jeho kouření prokládal vydatným klábosením a nevěnoval jsem mu dostatečnou pozornost. Užíval jsem si ho asi 100 minut. Když mi pak potřetí zhasnul, tak jsem ho odložil. Dutník jsem si objednal na www.doutniky-obchod.cz za 161 Kč, takže poměr ceny a kvality je zcela mimořádně pozitivní. Chtěl jsem si pár kusů přiobjednat, ale je momentálně vyprodaný (to se tedy ani nedivím), ale prý ho do měsíce zase začnou prodávat. Celkově toto toro hodnotím velmi dobře a asi to byl nejzajímavější nekubánský doutník, který jsem kdy kouřil a v dané cenové kategorii velmi zdařilý počin. Musím napsat, že v Cigar Aficionado své práci rozumějí a byl to od nich dobrý tip. Pro svůj reprezentativní vzhled to může být i pěkný dárek, a to jak pro znalce doutníků, který ocení jeho atypickou chuť, tak pro občasné kuřáky, protože to není nijak silný doutník a dá se snad kouřit i očima, jak pěkně vypadá. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 12. července 2013 uživatelem FraK
Bob Odesláno 13. července 2013 Nahlásit Odesláno 13. července 2013 Dalsi kousek ktery muzu vrele doporucit vsem: Hoyo de Monterey Epicure No. 2Kuba - RobustoRing 50 x 124V Makru za cca 170 Kc Pro me klasika a evergreen v mem humidoru, ucebnicovy priklad kubanskeho robusta s perfektnim pomerem cena / vykon, doutnik je perfektne zpracovany se zdobenym ringem, pamatuju jeste casy kdy byly bez ringu, asi fakt kourim dlouho :-) tah byl zatim vzdy bez chyby, ani si nepamatuju nejake vyrazne nepravidelne horeni, tento konkretni horel naprosto perfektne celou dobu koureni, popel spis mekci a lehce roztrepeny, produkce koure vynikajici, hlavne ale ta chut! Jemna chut kubanskeho tabaku, vyvazena, prijemna, proste perfektni, vynikne zejmena v primem porovnani s nekubanskou produkci, to se proste VUBEC neda srovnat! Doutnik je celkove spis slabsi, proto ho muzu doporucit vsem kteri premysleji cim zacit :-) Prominte ze jsem malo kriticky, ale tohle je proste moje srdcovka. Jen jedna fotka, nejak jsem to nestihal fotit Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Kamil Odesláno 17. července 2013 Nahlásit Odesláno 17. července 2013 Bolivar Coronas Gigantes trochu zklamal. Tah nic moc, horeni jsem musel trikrat korigovat (rozumej prizapalovat). Chut prvni tretina typicky kubanska, zemita, ale trochu nevyrazna. V druhe tretine se chut rozvinula tony kuze a orisku. Treti cast po zhasnuti a opetovnem zapaleni asi nejkomplexnejsi a konecne takova, jak jsem si ji predstavoval od zacatku. Sila se behem celeho koureni zvysovala, na konci jsem musel odlozit. Doba koureni 110 minut. Kdybych uz nekouril lepsi, bylo by hodnoceni vyssi, takhle 8 z 10 (pul bodiku dolu za spatne horeni). Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Kamil Odesláno 18. července 2013 Nahlásit Odesláno 18. července 2013 Dnes jsem dal Camacho Corojo Churchill. 5. nej doutník roku 2010 dle Cigaraficionado. Mel vynikající zemitou chuť. Velmi doporucuji. Me nepresvedcil, kdyz jsem ho pred casem zpopelnil. Horel a tahnul dobre, ale chut mi prisla takova plocha a rozhodne nepodobna Kube. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bob Odesláno 21. července 2013 Nahlásit Odesláno 21. července 2013 (upraveno) To Tikal: Provokace!! Ja se parim v praci :-( ale relaxujes pekne, P series? :-) Tak jsem nedavno dal dalsi kousek z produkce VdS - Originales Torpedo Maduro Krasny doutnik, konstrukce opet bez chyby, opravdu to maji hosi z kostariky zmaknute, olejnaty tmavy kryci list, bez jedine chybicky, stejnomerne zabarveny, pevny po cele delce, tady se neda nic vytknout, dale vune tohoto kusu celkem prijemna, po vyzkouseni mnoha doutniku se da rici typicka pro VdS.Tah i horeni opet skvele, popel tvrdy, krasne drzi a krouzkuje, jelikoz mi Puro Maduro moc nechutnalo, tak jsem byl zvedavy jestli Originales bude mit take pro me neprijemnou prichut, a muzu rict ze to pro me bylo chutove velice prijemne prekvapeni, asi pridany tabak z Nicaraguy zjemnil celkovou chut, protoze to bylo fakt prijemne pokoureni, Torpedos Originales urcite jeste objednam a to jak svetle tak tmave. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Prestoze kourim pomerne dlouho nikdy jsem nepouzil alternativni postup ustrizeni spicky doutniku, vzdy bud kleste nebo gilotina. Jelikoz jsem koupil novy zapalovac ktery ma vestaveny dirkovac (nevim jak se tomu odborne nadava :-) ) tak jsem ho chtel prirozene vyzkouset, volba padla na Partagas D No. 4 a musim rict ze to vubec neni spatne, eliminuje se tim otrepeny okraj zalepene cepicky doutniku a omezi riziko rozbaleni doutniku (tyka se spis levnejsich kousku - zejmena z produkce Valmont) pro doutniky se zaoblenym koncem urcite dobra alternativa. Jinak co se tyce zapalovace z PRC tak zatim sama pozitiva, plyn neunika, dirkovac dirkuje, vse je pevne nevyklajici, zapalovac je tezky masivni, hori vsechny 3 trysky, jedina mala vytka - pri delsim zapalovani, pripadne pri zapalovani 2 doutniku je vrsek zapalovace pomerne horky, ale staci nechat 2-3 minuty na stole a je to v pohode. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 21. července 2013 uživatelem Bob123
filo-boxer Odesláno 1. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2013 Partagas Serie P No.2 - velice prijemne stravenych ca. 80 minut, horel super, rovne, celou dobu vyrovnana chut, az na kousek nekde v druhe tretine, kdy bylo potreba vic tahat a trochu stipal. To se ale za chvilku vyrovnalo a pak zase pohoda az do konce. Urcite doporucuju. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
FraK Odesláno 5. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2013 Tak na dovolené jsem zatím dalMy Father Le Bijou Grand Robusto. Po 100 minutách jsem ho musel odložit, neboť se mi začala točit hlava. Fakt silný doutník.Pak byla nějaká La Gloria Cubana. Ze začátku nic moc, ale pak se v chuti ukázala pravá Kuba a dnesMy Father No 2 se kterým jsem byl chuťově hodně spokojený, akorát mi pořád zhasínal. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Tikal Odesláno 8. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2013 Tak jsem zase na příjmu a tady jsou slíbené recenze doutníků od My Father Cigars : La Reloba selectión Sumatra Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Stavba doutníku a krycí list bez chyb, přesně utažený. Chuťově velmi jemný s pestrou škálou tónů, které jako dýmkař kvituji,ale běžnému kuřáku doutníků můžou místy připadat rušivé a to i přes to,že jsou opravdu jemné a slabé. Mám pocit,že těch chutí je v tom jednoum doutníku,tak na dva až tři. Pro svou sílu 5 z 10 bych ho doporučil začátečníkům,ale chuťově je spíše pro zkušeného kuřáka, nicméně je to dle mého názoru,poněkud chuťově nevyvážené. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Popel bohužel odpadává častěji,než by se slušelo. Dávám 6,5 z 10 Flor de las Antillas robusto Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Malé umělecké dílko. Nádherně zpracované. Ring je malé umělecké dílko. Doutník obdélníkového průřezu. Slabě utažen,ale hořel o dost klidněji a vyrovnaněji,než předchozí model. Chuťově velmi pestrý doutník /opět/ ,ale tentokráte jsou chutě harmoničtější a celek tak lépe vyzní, nicméně to jistě vyžaduje cvičeného kuřáka,aby pobral všechny chutě. Doutník je slaboučký tak 5 z 10, ale je to výborné pokouření, popel držel na dvě odpadnutí. Na nekubu docela pecka. Dávám 8 z 10 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
filo-boxer Odesláno 9. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2013 To Filo - pěkná sestava. Hlavně neudělej tu samou blbost co já a nekupuj si další humidor. Mám dva a oba plné, ale do třetího už nejdu, tedy asi... :-)Dik. No to je prave ten problem, je jedno kolik, nebo jak velky humidor mas, vzdycky bude za chvili plny. A s tim Quintero Favoritos jsem se sekl, neni to format robusto ale petit robusto, tedy krapet mensi. A neni to mediumfiller ale shortfiller. Ale je rucne delany. Pred chvili jsem ho dokouril a musim rict, ze opravdu neurazi. Subjektivni pocity: stredne silny, chut vyrazna, ale tak akorat, na zacatku a ke konci jenme peprny. Chvilemi horel nerovnmerne, ale stacilo korigovat otacenim. Horel pekne, nemel vubec tendenci zhasinat, pekny, husty kour. Popel drzel celkem dobre, dvakrat jsem odklepl. Kouril jsem ho 55 minut. Ani na vzhledu a zpracovani jsem mu nemel co vytknout, prstynek z tenkeho papiru, potisk nic moc. Ale co by clovek nechtel za 2,70, ze. Takze za me palec nahoru, v pohode do hospody nebo jen tak, nebo pro navstevu . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
filo-boxer Odesláno 10. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2013 Dnes jsem ochutnal Montecristo Open Junior. Vynikajici, uplne mi bylo lito, ze jsem ho musel po ca. 35 minutach odlozit. Jemny, presto aromaticky, ale ne komplikovany, takovy prijemny letni doutnicek. To jsou dojmy zacatecnika, berte tedy s rezervou. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Tikal Odesláno 12. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2013 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Gurkha Special Edition Grand AgeDélka: 191 mm, ? 21 mmPůvod tabáku: Kamerun, Nikaragua, Peru Poctivý kus doutníku , perfektně postavený a skvěle táhnoucí doutník. Chuťově povedený i když to nebyl úplně můj šálek čaje, mám raději přímočařejší chutě,ale rozhodně to bylo jako celek pečlivě sladěné.Popel bohužel nedržel a odpadával asi po pěti centimetrech a od půlky byla nutná korekce zapalovačem, hoření bylo nepravidelné, což u této cenové kategorie považuji za mínus.Síla tak 6/10 lze doporučit začátečníkům,ale opět je to o správném pochopení chutí, takže spíše pro ostřílené kozáky.Dávám celkově 7/10 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Gurkha Cave Churchill MaduroDélka: 178 mm, ? 20 mmPůvod tabáku: Dominikánská rep. Klasická Dominika se vším všudy. Slabá chuť i síla. Perfektně postavený a skvěle táhnoucí doutník. Chuťově velmi povedené maduro, jen mu chyběla ta správná síla. Tento doutník je ideální pro pokročilejší začátečníky . V zásadě mi chutnal více než předešlý kus i když ten přesdhozí byl silnější, zde je síla 3/10. Chuť mi příšla poněkud plochá a bez vývoje,ale to je dáno původem tabáku.Opět bylo nutné korigovat hoření zapalovačem, ale doutníky jsem kouřil pár dní po nákupu a nevím,jestli by jim neprospěl pobyt v humidoru.Dávám celkově 7/10
Tikal Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Jo přesně a dýmku také... Flor de las Antillas Toro Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Platí to co v recenzi na straně 42 u robusta, jen s tím rozdílem,že popel odpadává po cca 5 cm sám.... /foto těsně před odpadnutím/ čekal jsem,že se bude chuť nějak více vyvíjet,ale je stále stejná,což může někdo považovat za výhodu, já však od doutníku čekám určitou gradaci chuti a síly,která bohužel nenastala. Nicméně je to fakt dobrý a kvalitní doutník, který ,ale dle mé chuti, kvalit a síly Oliva serie V nedostačuje.Moje hodnocení je stejné jako u robusta 8/10 s menší výhradou za držení popela Abych si to potvrdil,tak jsem jeden zařadil na návštěvě a pro mě je to určitě jiná liga. I když vzhledem k síle, blížící se Kubě nemusí vyhovovat každému. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bob Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 (upraveno) Tak ja tedy taky neco pridam do placu : Ramon Allones Specially Selected Kuba, velikost robusto tj. Ring 50, delka 124 mm Kryci list je bez chyb, svetlejsi nez jsem zvykly, zilky drobne, vune doutniku je krasne kubansky zemita a prijemna, doutnik odpocival pred zapalenim cca 2 mesice v humidoru. Chut je prijemna, subjektivne spise slabsi nevyrazna, doporucil bych ho asi na poobedove nebo odpoledni koureni, na vecer u krbu a cise whisky se IMHO moc nehodi. Chut nejak vyrazne negraduje, jen ke konci je trochu silnejsi, ale opravdu jen nepatrne. Doporucil bych ho spise zacinajicim kurakum, ja osobne zatim asi opakovat nebudu, daleko vic muziky nabidne treba Partagas nebo Hoyo de Monterey. Edit: jo abych nezapomnel, konstrukce tohoto kusu spise prumerna, ve 2/3 byly potreba asi 2 korekce a zvysena pozornost prubehu horeni a otaceni doutniku Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 18. srpna 2013 uživatelem Bob123
Bob Odesláno 24. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2013 Flor de las Antillas Toro Tak jsem si dal konecne nejlepsi doutnik roku 2012 dle Cigar Aficionado. Co rici, urcite nejsem zklamany, doutnik je totiz vyborny! Nemel jsem problem s utazenim ani horenim, nevim jestli jsem mel stesti na dobry kus, ale popel odpadl jen dvakrat, tahnul akorat a rovnomerne horel bez nutnosti korekce. Chut mi vyhovovala, jen prvni cca dva centimetry byly citit ostrejsi tony jakoby pepre, jak rikaji na CA - bily pepr, chut je plna, vyvazena, produkce dymu nadprumerna. Doutnik graduje od cca poloviny zacina silit a konec bych hodnotil silou 7/10, asi jsem opravdu silne doutniky nekouril, protoze bych tento rozhodne neoznacil za slaby, spis neco mezi stredem a silnym doutnikem. Kouril jsem ho pres 90 minut coz je na me vykon, kourim pomerne rychle. Uzil jsem si tento doutnik opravdu maximalne, na nekubansky doutnik je chut opravdu plna a vyvazena. Urcite doporucuji vsem k vyzkouseni, jeste nam objednane robusto pro porovnani. Jedina micro vytka je ze pod druhym ringem byl lehce praskly kryci list, ale nijak se to neprojevilo. Nevim jestli je to nejlepsi doutnik na svete, asi bych spise volil neco z kubanske produkce, ale rozhodne je vynikajici, chutnal mi vice nez Oliva V, tam jsou na me chute hodne vyrazne. Za me subjektivne 9/10 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Tikal Odesláno 26. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2013 Vegueros Especiales No. 2 a No. 1 Moje oblíbené doutníky rozměrů tzv. Lancero /Laguito, nejvíce mi chutnala Cohiba Lancero ,ale vzhledm k šíleným cenám jsem hledal rozumný ekvivalent a on existuje a je to Vaqueros.No.1 se pyšní neuvěřitelnou délkou 192 mm při tloušťce 15,1 mm a No.2 stejný průměr jen délka je 152 mm Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Velmi kvalitní tabák kompletně z oblasti Pinar del Rio přináší hedvábnou vyrovnanou chuť , ve které se mísí tradiční zemité tóny s chutí kávy a občas i lehkou květinově ovocnou chutí. Doutník má střední sílu asi 6/10 . Popel odpadává sám asi po 7 cm a je dost tvrdý. Utažení doutníku a konstrukce je bez chyby, stejně tak i tah. Kouřit se musí vzhledem k průměru pomalu,protože se dá doutník snadno spařit. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Za mě doporučení dávám 8/10 A Kamile už jsem přišel na to, proč byl na VE No.1 na srazu tak tmavý popel. Doutníky byly převlhčené, už jsou Ok.
Bob Odesláno 28. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2013 (upraveno) Prvni dojmy z nove akvizice:My Father Le Bijou Grand Robusto 1922NicaraguaRing 52x142 mmCituji:Doutníky My Father Le Bijou jsou ručně balené doutníky pocházející z Nicaragui, jejich autor Don Pepin Garcia je uvedl na trh jako poctu svému otci, který se narodil v roce 1922. Výraz Le Bijou pochází z francouzštiny a v překladu znamená "šperk". Obalené krycím listem "Pelo de Oro", který je velmi obtížné pěstovat, náplň je tvořená kvalitním tabákem pěstovaným v oblasti Estelí v Nicaragui.Vzhled:Doutnik ma krasny tmavy "oscuro" kryci list, je velice pevny, jak vytesany z jednoho kusu, uvnitr je videt pridany maduro list v naplni. Dva ringy jsou opet mala umelecka dilka. Vune je velice prijemna s tony kavy a orisku. Je to kus doutniku, akorat do ruky, do baru ke sklence rumu ci cognacu idealni.Konstrukce:Na pohled perfektni, stejnomerne tvrdy po cele delce, trojita korunka, tah stredni, ani lehky ani utazeny, proste akorat. Pri koureni byly nutne 2-3 male korekce zapalovacem.Chut:Chut doutniku je vyrazna, silna, prijemna. Doutnik pomalu graduje, ale neni nijak silny, spis medium :-) Nejlepsi je po zhruba 1/3 a nema neprijemne tony az temer do konce, chut je opravdu plna, ma telo, me chutnal moc! Produkce koure spis stredni, ale uplne dostacujici. Doporucil bych uz vzhledem k velikosti k vecernimu koureni, doba koureni cca 80-90 minut urcite, pri pomalem koureni i vice. Doutnik nemel tendenci zhasinat, doporucuji kazdemu, zacatecnikum s mensimi vyhradami s ohledem k vyrazne, drsnejsi chuti.Za me 8,5/10 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 28. srpna 2013 uživatelem Bob123
Tikal Odesláno 31. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2013 Cuban Crafter Cameroon ve velikosti Churchill Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Asi moje nejoblíbenější velkost doutníku, která se ale vzhledem k délce kouření nehodí pro všechny příležitosti. Tento kousek z Nikaragui jsem kouřil téměř dvě hodiny. Rozměr doutníku je opravdu impozantní 178/20,64 mm a skoro dvouleté odležení mu prospělo. Předchozí kusy jsem vykouřil po doručení a dost střečkovali, měli problémy s hořením i s držením popele. Tento kousek hořel naprosto vyrovnaně a korekce jsem nepotřeboval. V první polovině popel držel jakš takš,ale po půlce padal,jak chtěl. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Krycí list /z Cameroonu/ byl slušně zpracovaný,ale přišel mi příliš slabý a při ohřívání doutníku i sem tam praskal. Konstrukce doutníku bez chyb,tah skvělý. Chuťově vyrovnaný,ale slabý tak 4/10. Chuť na začátku pikantní-pepř,ale rychle ustoupí a následují chutě lehce zemité se stopou oříšků a místy probleskne lehce nasládlá kakaová příchuť, kterou jsem podpořil drsnějším ristrettem z vlastnoručně vyrobeného šálku. V zásadě to byl doutník,který neurazil,ale ani nenadchl. Myslím,že pro začátečníky je naprosto ideální,pro svou nezáludnost i pro absenci síly,která ,ale v tomto případě není na závadu. Dávám 6/10 a to jen pro jeho drobné prohřešky
Bob Odesláno 1. září 2013 Nahlásit Odesláno 1. září 2013 (upraveno) Tak vcera barovy a doutnikovy vecer Partagas C No.3 LE 2012 Kuba140 mm x 48 (ring)Cena cca 300 Kc Doutnik pripomina spise sirsi coronu, nepusobi pocitove jako ring 48, spise se mi zdal slabsi, povrch je hrubsi, sem tam je videt zilka v tabaku, doutnik je spis mekci, hodne tmavy a voni primo neuveritelne prijemne, rekl bych typicky pro Partagas, chvilku jsem ho protocil v prstech vonel k nemu, proste vse hezky pomalicku :-) jedina vytka co mam je k ringum, na nekolika kusech byly na ringu stopy od lepidla, myslim ze by mohli byt soudruzi v teto cenove kategorii preciznejsi Pak jsem ho zapalil, od zacatku doutniku me prekvapila drsna silna chut Partagase, predstavte si chut D No.4 a vynasobte ji dvema nebo trema a mate to, opravdu skvely zazitek, doutnik horel krasne pravidelne a pomalu, tah byl spise stredni, ale akorat to pasovalo k chuti a intenzite zazitku, doutnik je opravdu jeden z nejsilnejsich ktere jsem kouril, ale je to prijemna sila ktera velice pomalicku graduje, neni to jako kopanec v posledni tretine ktery vam roztoci hlavu, vzhledem k sile je opravdu nutne kourit pomalu, ale pokud uz mate neco odkoureno tak si to uzijete. Neni to asi koureni na kazdy den, spise se hodi na vyjimecne chvilky a je nutne k doutniku popijet :-)Co se tyce konstrukce byla prvni dve tretiny perfektni, bohuzel ke konci na useku cca 1 cm dvakrat zhasnul a spatne horel, ale po tomto useku se vse zase srovnalo. Vubec se mi ho nechtelo odkladat, takze jsem ho dokouril pomerne daleko :-) Zaverem - Byl to perfektni doutnik, navic je tu potencial k zrani, dalsi doutniky necham v humidoru pokud to vydrzim i nekolik let a budu sledovat vyvoj chuti. Doporucuji spise pokrocilym kurakum vzhledem k sileZa me 9/10 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Omlouvam se za fotky, trosku jsem mel slintavku Btw v dalsim baru jsem dal jeste Monte Edmundo a bylo vynikajici, vyrazove hodne podobny Monte No.2 ale v jinym formatu, zacinam se Franto priklanet k nazoru ze jsi bohuzel mel nejakou spatne skladovanou varku Upraveno 1. září 2013 uživatelem Bob123
Tikal Odesláno 2. září 2013 Nahlásit Odesláno 2. září 2013 Partagas Serie du Connaisseur No 1 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Nezávisle na vás kamarádi jsem dostal chuť na něco lahodného a tak jsem nastoupil na vlnu Paragas a to hned mazáckým doutníkem o délce 192 mm a průměru 15,08 /ring 38/ já ty špagety prostě rád...Dokuřuji poslední kus ze série tří kusů. Předchozí měli problémy s utažením /a to jsem je při koupi osahával,jako..../,protože ruční práce je na tomto průměru a délce holt náročná a to bohužel neminulo ani tento kus. Předchozí kusy prošli masáží a zabralo to,ale tady jsem našel úplně tvrdé místo, naštěstí v patě doutníku a došlo na jeho asi 1,5 cm zkrácení a už to jelo. Chuť nádherně sametová s lehkými tóny zemitosti a s lehkou stopou peprnosti a kůže. Proti serii P ani náznak drsnosti a síly. Síla je na Kubu spíše v dolní polovině myslím tak 5/10.Popel příliš nedržel a odpadával asi po 5-7 cm. Korekce jsem nepotřeboval , jen jsem doutník asi dvakrát otáčel,abych ho srovnal.Konstrukce doutníku se mi vzhledem k nepovedenému kusu hodnotí obtížně a to poznamená i konečné hodnocení. Nemá asi cenu psát,že po tak radikálním zkrácení se začal rozbalovat krycí list ,ale chuťový požitek to vše smazal i když jsem ho dokuřoval jen ve wrapperu... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tento doutník,nebo jeho kratší bratříčky mohu směle doporučit i začínajícím kuřákům,pro báječnou jemnost chuti a nezáludnou sílu. Po dokouření jsem měl v puse jako v pokojíčku,což se u Kuby příliš často vzhledem ke gradaci chutě a síly nestává.Takže závěrečné hodnocení 9/10
Bob Odesláno 4. září 2013 Nahlásit Odesláno 4. září 2013 (upraveno) Takze dve rychlovky + doporuceni :-) Nejdriv doporuceni : Don Pepin Garcia Black Toro Gordo 2001 (ring 60) nekupujte, nema to cenu, chut je zpocatku v pohode, ale pak se pridaji pro me nestravitelne podchute a doutnik jsem odlozil po odkourenych cca 2 cm, druhy dam na srazu k dispozici ... Ted k tomu lepsimu z meho nekubanskeho nakupu: Perdomo 2 LE 2008 Robusto NaturalRing 50 x 127 mm - hranaty (box-pressed)Nicaragua151 Kc Doutnik je velice dobre postaven, jak ostatne byva u lepsi produkce z Nicaragui zvykem, ma svetlejsi kryci list, neni to maduro, u ringu bych videl jistou inspiraci Partagasem :-) doutnik je dost pevny po cele delce, sucha zkouska tahu probehla na jednicku, jdeme na to !Po zapaleni je chut dost jemna, pomerne malo vyrazna, ale prijemna, hladka, produkce dymu naprosto v poradku, oddychl jsem si ze po zkusenosti s Don Pepinem jsem koupil dobre, uff :-) bohuzel chut se uz nijak nevyviji a zustava stejna, horeni naprosto bez problemu, stacily korekce otacenim doutniku, doutnik je slabsi tak 5/10 takze bych ho doporucil spis zacatecnikum nebo jako lehci kurivo treba po obede, zatim mam pomerne plny humidor, ale nevylucuji opakovany nakup, pomer cena/vykon mi prijde v poradku.Celkove bych nadelil tak 7/10 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Hned nasledoval dalsi kandidat na ktereho jsem byl zvedav:Alec Bradley Prensado RobustoRing 50 x 127 mm - hranaty (box-pressed)Honduras/Nicaragua158 Kc Tento doutnik vypada take skvele uz na prvni pohled, vzhled kryciho lisu, pevnost tela, vse lepsi nez u predchoziho, kryci list tentokrat maduro, vune intenzivni zemita a velice prijemna, ring nadherny, pujde do sbirky za My Father :-)Tak jdeme na to, po zapaleni jsou hned citit silnejsi tony chute, cokolada a kava, chut je vyborna, silna tak 7/10, proste idealni na lehke vecerni koureni. Doutnik horel perfektne cca do poloviny, pak byly potreba 2-3 lehke pohlazeni zapalovacem, ale nic vyrazneho. Doutnik je prece jen chutove vyraznejsi a silnejsi, proto bych ho spise doporucil k vecernimu koureni a stredne pokrocilym kurakum, na prvni doutnik v kariere se asi nehodi, velice me zajima velikost churchill, asi se po ni casem porozhlednu. Celkem bych dal 8/10 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jo a pokud mate radi prcky tak Hoyo de Monterrey Epicure de Luxe je skvelej!!! Recenze bude nasledovat az jich dam vic :-) Upraveno 4. září 2013 uživatelem Bob123
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se