Tikal Odesláno 6. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2014 Aging Room Havao Treble Toro Tak jsem se po svátcích stavil u kamarádů v jejich obchodě u Náměstí Míru a dostal chuť na doutník a moje volba padla na světlý doutník,mé už oblíbené značky Aging room. zde oficiální popis :Doutníky Havao jsou vyráběny ručně v Dominikánské republice v malých sériích. Při výrobě je použit krycí list Connecticut pěstovaný v Ekvádoru, přičemž vázací list anáplň je tvořena dominikánským tabákem typu Havano Criollo. Tento tabák má zajímavou výraznou chuť i aroma. Jde o omezenou výrobu určenou jak pro příležitostné kuřáky, tak i pro zkušené veterány. Zajímavý typ doutníku, kde se převážně podílí na chuti dominikánský tabák výrazněší chuti, nicméně je stále jemnější než kubánský tabák. Celkový charakter doutníku je jemný. Tento příjemný jemný doutník si jistě najde své příznivce. Potud teorie,nyní k praxi. Stavba doutníku bezchybná,stejně tak tah. Krycí list Connecticut je opravdu hodně světlý,čehož jsem se bál,ale nebylo to na místě plná chuť a poměrně i síla. Nedosahuje síly M356 ,ale i tak ho je celkem dost. Hoření naprosto pravidelné a nádherně držel popel. Za mě 9/10 v nekubánské sekci, určitě zopakuji a prubnu torpedo.
Wanderer Odesláno 8. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2014 Včera jsem si dal Cohiba Siglo. Vzhledem k tomu, že jsem si šel zarelaxovat s doutníkem a vínem, tak jsem u toho nefotil, ale dovolím si napsat nějaké své dojmy. Doutník byl zpracován výborně. Po odstřižení konce se mi ale začal rozmotávat krycí list, nemyslím si, že by doutník byl špatně skladován. To jsem vyřešil nasliněním a "přilepením" zpět, pak už to drželo. Skvěle držel popel (odklepl jsem jen dvakrát), výborně hořel, pouze ke konci se mu chtělo zhasnout, tak jsem znovu připálil. Chuť se rozvíjela hned po zapálení a nijak se v průběhu kouření neměnila, až v poslední čtvrtině se začala zásadně zhoršovat. S čím se ale nějak nemůžu srovnat byla chuť, spíš dojem z ní. Už dřív jsem si nějakou Cohibu dal, kamarád mi dva doutníky prodal po návratu z Kuby a pamatuju si, že to tenkrát nebylo nic moc a byl jsem zklamaný. Dřívější dojem se mi potvrdil, mě ta Cohiba prostě nějak nechutná, ve srovnání třeba s Montecristo. Ne, že by byla nějaká zásadní chyba, je to spíš, že mi ta chuť nějak nevyhovuje. Meditoval jsem nějak dýl, tak jsem si na závěr zapálil ještě cigarilos Montecristo a podle mého dojmu to chutnalo mnohem lépe. Vzhledem k výše uvedenému bych dal tak 6 bodů z 10. Špatný doutník to nebyl, ale Cohibu si už nejspíš nekoupím, leda by to měli někde za hodně lacino.
Tikal Odesláno 10. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2014 Camacho Triple Maduro Double ToroHonduras Ring 60 Pořádný macek,ale tak to mám rád. Krásně postavený doutník, nádherná tmavě hnědá barva a na krycím listu byl vysrážený cukr.Co by to asi dělalo po několikaletém skladování...Bezchybné zpracování a krásně graficky i výrobně pojaté ringy. Byl jsem na něj zvědav a po pravdě jsem si od něj nic moc nesliboval a ejhle, přeci jen se ukázal. Jasně,že to není Cohiba Maduro 5, kterou tak trochu považuji za etalon třídy maduro, ale svoji práci odvádí skvěle.Oříznutí doutníku proběhlo s drobným problémem,protože průměr 60 je už na běžný ořezávač dost a mě se to trošku nepovedlo, další moje chyba,bylo to co se mi občas stává u doutníků podobných průměrů a to ,že se mi ho nepovedlo pravidelně zapálit. U menších průměrů, to není takový problém,protože to v klidu prohoří,ale u čehokoli nad 56 je to už problém, protože vzhledem k průměru,doutník hoří velmi pomalu a špatně se to pak rovná. Navíc se na tom podepsalo to, že jsem měl jen jednotryskový zapalovač /vícetryska mi klekla/, což je na tyto průměry málo. Nicméně po opětovném připálení to šlo. Tyto dvě chyby se projevily na kvalitě popela, protože se mi štěpil. Popel jinak v normě bylo to na dvě odpadnutí a byl krásně šedý, doutník po prvotní korekci hořel nádherně pravidelně. Teď k tomu nejpostatnějšímu a to k chuti, je klasicky madurová - tóny hořké čokolády,kávy, lehce nasládlé smetanové,ale i trochu drsnější stopa, která dávala tučit i tu silnější stránku. Není to žádný trhač hlav,ale svou sílu má a ke konci ji ukázal. Doutník mě fakt bavil a kouřil jsem ho s chutí. Každopádně stojí za doporučení, pokud máte dost času, protože to je zábava na dvě hodiny. Už se těším,ještě ho mám ve verzi torpedo. Hodnocení 9/10
Tikal Odesláno 17. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2014 OLIVA G BelicosoNicaragua20x124 mm řadu G jsem chtěl vyzkoušet, není tak dobře hodnocena,jako fenomenální řada V, ale prubnout jsem to, jako milovník této značky musel.Stavba doutníku bezvadná, je to box press,takže hranatý průřez. Barva doutníku je podobná jako u řady V, jen tady je krycí list matnější - méně olejnatý. Vůně za studena nasládle doutníková a po zapálení je trochu podobná chuti řady V,ale je podstatně méně výrazná a chybí jí ta údernost. Hoření a tah naprosto pravidelné. Na můj vkus byl doutník málo utažený,připomínalo to svou formou FdLA ,ale to k box pressu patří,utažený doutník bez poškození nedonutíš,aby byl hranatý.... Dále chuť i síla nebylo úplně ono,ale řada V, je u mě u nekubánských doutníků etalon chuti,síly a celkové kvality. Pro začátečníky s klidem doporučuji a dokonce si myslím,že je osloví více,než zkušeného kuřáka,který přece jen už chce trochu více. Moje hodnovení 7/10 lepší průměr, opakovat nebudu, ale pokud by mi ho někdo nabídnul,tak bych ho neodmítl. Oliva Connecticut ReserveNicaragua náplň, krycí list Ekvádor19x127 mm Další,ze serie Oliva,který mne zajímal. Už na pohled skvěle zpracovaný světlý krycí list Connecticut z Ekvádoru , po zapálení nasládle krémové tóny s kávově dřevitou chutí, které provázejí doutník po celou dobu,jsou příjemné a nic tu harmonii nenarušuje. Hoření je naprosto pravidelné a popel nádherně drží a má krásnou strukturu a barvu a doutník je stejně jako předešlý na dvě odpadnutí. Stejně jako předchozí doutník je tento co se týče síly okolo běžného průměru, takže jako třetí,čtvrtý doutník za večer není problém a i tohoto platí ,že potěší zejména rekreační kuřáky. Moje hodnocení 7,5/10 lepší průměr, opakovat nebudu, ale pokud by mi ho někdo nabídnul,tak bych ho neodmítl.
Bob Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 Aging Room M356 MezzoDominikaToroRing 53x152 mmCca 200 Kc Skvele zpracovany doutnik ktery tu uz recenzoval FraK, doutnik je stredne hnede barvy s krycim listem typu Habano take z Dominiky, vypada impozantne, pomer cena/vykon skvely, doutnik ma uzasnou sladovou vuni spolecnou pro vsechny doutniky teto rady, v humidoru si odpocinul neco okolo mesice. Zapaleni probehlo bez problemu, korekce byla asi jedna, nebyla nutna, jen mam proste rad kdyz doutnik hori naprosto "kulate" bez nepravidelneho okraje. Sila je z pocatku mirna, ale v cca puce zacne zesilovat do maxima, produkce jemneho az masloveho koure vysoce nadprumerna, delka koureni pres dve hodiny i v pripade rychlejsiho koureni, chut velice prijemna oriskova s maslovymi tony. Muzu jen vrele doporucit vsem zkusenejsim kurakum, pokud date za vecer za sebou dva kubanske doutniky tak jste pripraveni na tuto naloz, protoze spolecne s Olivou V je to jeden z nejsilnejsich doutniku ktere jsem mel tu cest ochutnat. Hodnotil bych tak na 9/10Prijemna zalezitost
Wanderer Odesláno 23. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2014 Chaman robusto (Vegas de Santiago, in Costa Rica), velice příjemné pokouření. Co stál původně nevím, pořídil jsem ho v balíku několika dalších. Po zapálení trochu štiplavá chuť, ale během chvilky chutnal příjemně. Výborně hořel a držel popel, chuť do poloviny jemnější, pak trochu silnější, ale stále stejně příjemná. Dalo se to stáhnout až po nechty. Po připálení jsem nemusel nic korigovat, prostě hořel rovnoměrně. Kouřil jsem cca 50 min. Doporučuju, za sebe bych dal 7/10, ale to jen proto, že už jsem měl přece jen lepší. A protože jsem ten čas trávil v garáži, tak nabízím několik tématických fotek.
Bullet Odesláno 25. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2014 VdS Secretas del Maestro (Vegas de Santiago) Costaricadelka 12,3 cm, ring 50, barva svetlejsi, pevny kryci list, vizualne zcela v poradku...tesil jsem se na nej, ale neco muselo byt spatne, doutnik me behem horeni 3x zhasl, 2x probehla korekce horeni zapalovacem, chut byla od zacatku az do konce spise slabsi, behem cele doby me chut nicim neprekvapila, doutnik dost spatne tahl, kdyz to srovnam doposud s tim co jsem kouril, ikdyz jsem odstrihl jeste vetsi prumer, nepomohlo to.Uprime jsem si ho moc neuzil, bylo to asi to nejhorsi za posledni dobu co jsem mel, mam jeste jeden s vetsim ringem, tak jeste nehazim flintu do zita, nicmene tento kus se bud nepovedl, nebo nevim....Kour produkoval prumerny, nejhorsi vsak byl ten tah a chut :-(Popel mel pravidelny tvar a drzel pekne min. tri cm, nicmene pak me doutnik zhasl.Doba koureni cca 70 minutV tuto chvili bych si dalsi nekoupil, nicmene verim, ze jsem mel pech na spatny kus nebo co.... p.s. jak dlouho pred kourenim doutniku jej vyndavate z humidoru? Nekde jsem to tu cetl, ale je to delsi dobu a jiz si to nepamatuju.
Tikal Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 (upraveno) OLIVA V Special Figurado 6x60Nikaragua V sobotu jsem ve skvělé společnosti zpopelnil neméně skvělý doutník a to Oliva Special V Figurado 6 x 60 psát recenzi na tuto řadu je naprosto zbytečné, asi jako nosit tabák na Kubu, ale jen tak pro radost z jiného méně obvyklého rozměru a to je Figurado. jedná se vlastně o tradiční tvar, do kterého se doutníky balili v dobách dávno minulých.S focením to bylo horší,tak si jako ilustrační fotku půjčuji jednu z internetuPsát o stavbě doutníku a jeho tahu je také naprosto zbytečné a musím konstatovat,že se mi ještě nestalo, aby Oliva V měla konstrukční vadu, nebo byla špatně utažená a to vzhledem k odkouřenému množství o lecčem svědčí a mnohá Kubánská značka takové kvality prostě nedosáhne....Zvláště jsem byl zvědavý jak proběhne zapálení.Zapálil jsem pouze špičku,která připomíná bradavku a byl jsem zvědavý,jestli dokáže rozvést hoření po celé šíři doutníku,což v tomto případě znamená průměr 60,co není rozhodně málo.No a co myslíte, naprosto v pohodě.Dále už to byla jen synfonie vůní a chutí,na které jsem u řady V zvyklý,ale tady to bylo celé umocněné tvarem doutníku a z tlustého do tenkého,jsem měl plnou pusu báječné maduro chuti.Popel držel naprosto famózně a pravidelně, bez korekcí.Kouření proběhlo na dvě odpadnutí a fakt jsem si to užil. potom jsem večer završil oblíbeným Cohiba MAduro Genioso a dobrým pressem s mlékem a bylo mi fajn. Upraveno 7. dubna 2014 uživatelem Tikal
FraK Odesláno 3. května 2014 Nahlásit Odesláno 3. května 2014 My Father Cedro Deluxe Cervantes Včera večer jsem při sledování seriálu The Shield zpopelnil My Father Cedro Deluxe Cervantes. Značka My Father patří mezi mé nejoblíbenější. Proto jsem měl od tohoto doutníku velká očekávání a tentokrát jsem nebyl zklamaný.Myslím, že v Nikaragui jsou si dobře vědomí toho, že obal prodává. Většina krabic nikaragujské produkce totiž vypadá jako šperkovnice a každý ring je zpravidla malé umělecké dílko. Z tohoto pravidla se nijak nevymyká ani My Father Cedro Deluxe Cervantes. Doutník je zabalený do signované cedrové dýhy a je ozdoben klasickým Garcia & Garcia ringem, který je doplněný patním ringem označující řadu Cedros Deluxe. Oby ringy jsou embosované, jsou z tvrdého papíru a jdou z doutníku lehce stáhnout (z toho by si např. soudruzi z Kuby mohli vzít příklad a nepatlat lepidlo mezi ring a krycí list).Osobně oceňuji, že je každý doutník individuálně zabalen do celofánu. Po vizuálním zážitku pak po vytažení doutníku z celofánového obalu následuje intenzivní čichový vjem. Doutník krásně voní sladovo-tabákovou vůní, která je tak typická pro nikaragujské doutníky. Někdo doutníky z celofánu vyndává před tím, než je uloží do humidoru. Já to nedělám a odměnou za to byla nádherná a intenzivní vůně.Po zapálení to byla jedna velká radost. Na doutníky-obchod uvádějí, že na počátku hoření jsou patrné peprné tóny, později přecházející ve vůni koření, čerstvě nařezaného dřeva a kávy s tím, že na konci nás doutník obdaří sladkým polibkem s chutí karamelu. Já jsem tedy především identifikoval příjemně nasládlou tabákovou chuť, která má takový zvláštní šmrnc, co se vryje do paměti stejně jako nějaký hit z rádia. Doutník hořel pěkně rovnoměrně, krásně držel popel a produkoval optimální množství kouře.Doutník jsem kouřil asi 90 minut a hodnotil bych ho jako lehce silnější (řekl bych takový My Father průměr). Kdo už něco vykouřil, tak to ocení. Úplnému začátečníkovi se může jevit jako silnější. Doutník jsem asi před rokem koupil v nějaké akci na doutniky-obchod.cz, kde si o něm můžete přečíst další informace ? zde: http://www.doutniky-obchod.cz/my-father-cedro-deluxe-cervantes-1-kus-p-926.html. Dnes ho nabízí na 209 Kč, což považuji za přijatelnou cenu za opravdu dobrý doutník a až budu dělat příště objednávku na doutníky-obchod, tak si tam minimálně jeden kus MF Cedro Deluxe Cervantes zase přihodím do košíku.
FraK Odesláno 15. června 2014 Nahlásit Odesláno 15. června 2014 Perdomo Lot23 Gordito ConnectitutDélka: 115Ring: 60 (!)Tabák: Nikaragua, Estelí, LOT 23 Perdomo LOT 23 Gordito Connectitut k nám přichází v pěkných cedrových krabicích, které jsou z vnitřní strany ozdobené obrázkem Nikaragujského údolí. Každý doutník je pak ještě individuálně zabalený v celofánové fólii přelepené pečetí (samolepkou) s logem Perdomo, čárovým kódem a názvem doutníku, což je alespoň pro mě fajn, protože doutníky nakupuju vždy tak nějak hromadně, mám jich v humidorech určitě přes stovku a mnohdy už pak po čase nevím, o jakou specifikaci doutníku se vlastně jednalo - i když vitolu Gordito bych si snad nespletl :-), neboť je sama o sobě poměrně atypická (alespoň pro mě). Doutník je sám o sobě perfektně zpracován, jak už bývá u nikaragujské produkce dobrým zvykem. Je ozdoben opravdu mimořádně širokým ringem, jehož šíře vynikne zejména v kontrastu s poměrně malou délkou doutníku. Ring je ozdoben perokresbou, která ve mně evokuje ilustrace z románů Julese Vernea a přenáší mě v myšlenkách a náladě někam do prostředí románu Sever proti Jihu. Ring rovněž zdůrazňuje původ tabákových listů, které jsou z regionu Estelí (alespoň tedy filler a binder), který je znám svou mimořádnou kvalitou a alespoň v mé puse je minimálně srovnatelný s kubánkou produkcí. Sama řada LOT 23 má název odvozený právě od původu tabáku, který se pěstuje na jedné zcela konkrétní plantáži označené dost nepřekvapivě prozaicky LOT 23 :-). Vzhledem k tomu, že je doutník zabalený do fólie (ze které doutníky při uskladnění nevybaluji), tak jsem byl po rozbalení odměněn nádhernou intenzivní vůní. V případě tohoto kousku pak vůní tabáku s mírnou esencí sladu a čokolády (výrobce uvádí i kůži). Celkově je doutník tak pěkně zpracovaný a tak krásně voní, že mi ho bylo až líto zapálit, ale nakonec nemohu odolat a tak ho dekapituji a jdu do něj. Ze začátku mi přišel takový lehký s jemně nasládlou, ale ne příliš výraznou nebo zajímavou chutí. Skoro jsem si říkal, že podstatně líp vypadá, než chutná. Ale asi po 15 minutách začínám rozeznávat i chuť oříšků a chuť jako taková mi přijde intenzivnější a celkově bych jí shrnul jako vynikající. Doutník taky postupně přidává na síle a ke konci mě trochu nakope (přeci jenom ring 60 není žádné ořezávátko). Gordito produkuje optimální množství dýmu. Hoří rovnoměrně (i když jsem musel dvakrát sáhnout k mírné korekci zapalovačem), drží popel (kouřil jsem ho na 2 odklepnutí) a ani jednou mi nezhaslo. Kouřil jsem ho přes 100 minut a opravdu jsem si ho užil.Celkově hodnotím Perdomo Lot23 Gordito Connectitut jako nevšední zážitek po všech stránkách a určitě vyzkouším i další formáty z řady LOT 23, kterou považuji z produkce Perdomo za výrazně nejlepší.
Bob Odesláno 26. června 2014 Nahlásit Odesláno 26. června 2014 (upraveno) Camacho Triple Maduro Bold GordoVelikost 60 x 152,4 mmHonduras Cena cca 380 Kc Tak jsem vcera vecer dal tohoto macka, je to opravdu jeden z nejvetsich doutniku co jsem mel, zpracovani je skvostny, krasne tvrde umotany, cerna maduro barva uvnitr i venku, kryci list olejnaty, vune kavy a cokolady, parada. Po odstrizeni sucha zkouska tahu - v poradku, stredne lehky tah, zapaleni probehlo radsi triple tryskou, prece jen si to takovyhle prumer zaslouzi. Horeni probihalo vzhledem k prumeru uspokojive, pomaleji nez u mensich prumeru, korekce zapalovacem byly potreba 2-3. Chutove zpocatku lehka stiplavost, ale po cca 0,5 cm odeznela, pak nastoupila chut madura, celkem intenzivni, ale dobra, prijemna do sladka. Bohuzel jsem ale dost zkuseny kurak a zmlsany Olivou V tak mi jeste trochu te chuti a hlavne sily do uspokojeni chybelo, vzhledem k tomu ze v oficialnich materialech pisou ze je to doutnik bez kompromisu, jen pro zkuseneho kuraka a take si ho podle toho ocenili mi to proste neprislo dost, jeste by se meli soudruzi v Hondurasu vic snazit, zejmena ve srovnani opet s Olivou V Figurado je to opravdu odvar z bukvic :-) Delka koureni lehce pres 2 hodiny a to kourim celkem rychle, nejaky rozvaznejsi kurak by se snadno dostal k 2:30 mozna i 3 hodinam! Takze mam rozporuplny pocity, na jednu stranu prijemnej doutnik, dlouhej kour, MI na druhou stranu IMHO prestrelena cena. Nelituju toho ze jsem ho ochutnal, ale opakovat nebudu, v teto cenove hladine mam jine favority. Vzhledem k cene 7/10 Upraveno 26. června 2014 uživatelem Bob123
Tikal Odesláno 14. července 2014 Nahlásit Odesláno 14. července 2014 (upraveno) Perdomo 20th Anniversary Torpedo 6.5" x 54 Nikaragua Krásně postavený doutník příjemné vůně , bezchybný krycí list je důstojným reprezentantem , který oslavuje 20 leté výročí založení továrny Perdomo.zde si vypůjčím originální popis, který chrakter doutníku celkem vystihuje :Perdomo 20th Anniversary jsou doutníky vyrobené z toho nejlepšího tabáku pěstovaného výhradně na prestižních farmách v údolí Estelí, Condega, a Jalapa v Nikaragui. Doutníky jsou ve staří 6-ti let dalších 14 měsíců fermentovány v sudech Bourbonu, který jim přidá bohatou v chutí a vůni. Obrovské úsilí v přípravě surovin je odměněno komplexním buketem každého doutníku. Při kouření jsou patrné tóny cedru, koření, černé kávy a pepře. V magazínu Cigar Journals získal tento doutník cenu "best value cigar" tedy nejhodnotnější doutník roku 2013. Tohle všechno sedí,ale nebyl bych to já, abych na tom hledal nějaké hnidy....Hned po zapálení následuje ostře štiplavá chuť, která mě fakt překvapila, myslel jsem si, že to snad odložím,ale vytrval jsem a po dvou třech potáhnutích ta pepřová chuť ustoupila do pozadí a vynikly kávově-dřevité tóny, které místy přecházeli až do hořké čokolády, které mohlo být více, protože to bylo velmi lahodné. Po celou dobu jsem také zaznamenával tón celkem podobný dýmkovému tabáku, který obsahuje tabák Perique, který se také fermentuje v sudech po Bourbonu, takže také celkem zajímavé, jenže se nemohu zbavit pocitu, že těch chutí bylo tak nějak moc....Navíc doutník absolutně neržel popel, což považuji za chybu. Sám odpadával po cca 3-5 cm.Doutník hořel celkem pravidelně, jen ke konci se trochu vzpěčoval,ale ukočíroval jsem ho s jednou spíše optickou korekcí.Síla doutníku je silnější sřed, myslím,že je vhodný i pro začátečníky. Myslím, že stojí za ochutnání.Za mě 8/10 Upraveno 14. července 2014 uživatelem Tikal
Tikal Odesláno 26. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2014 (upraveno) Joya De NicaNikaragua Vezmu to v bodech Konstrukce OKTah OKHoření OK Od tohoto doutníku jsem toho opravdu moc nečekal a můžu říci, že je to takový začátečnický doutník. Chuť je lineární po celou dobu kouření, jsou cítit tóny kůže a lehká dřevitost. Chuť je jemná a síla doutníku asi 4/10co bych vyzvedl je pravidelnost hoření. Celý doutník jsem vykouřil na dvě odpadnutí, jak to má u této velikosti být. Vše bez jediné korekce. Zhruba v půlce tohoto tlustého doutníku /ring 60/ nastupují výrazněji tóny kůže, které vydrží až do konce. Bohužel vývoj a gradace chuti chybí, na druhou stranu je chuť i síla stabilní po celou dobu kouření S klidným svědomím doporučuji začátečníkům a milovníkům lehkých a jemných doutníků. Za mě 5/10 Upraveno 26. srpna 2014 uživatelem Tikal
Tikal Odesláno 26. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2014 Camacho - nějaké maduro, po roce v humidoru jsem ztratil přehled... Krásně postavený doutník, kce,tah i hoření OK. Krycí list má hrubší žilky, které hůře prohořívají, ale šlo to bez korekcí.Po zapálení štiplavost, která po cvilce přejde do sladší chuti s tóny kávy , hořké čokolády a náznakem jakéhosi koření. Chuť je kontinuální, bez velkých změn a síla je asi 5/10. Ke konci lehoučce zesílí, spíše se ustálí chuť hořké čokolády, doprovázená lehkou ořechovou stopou. Opět platí to co u předešlého ideál pro začátečníky a jemnokuřáky.Asi bych ho i zopakoval. Za mě 7/10
Tikal Odesláno 26. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2014 Alec BradleyMaduro Po zapálení štiplavá chuť. Tah ok, drobné vady krycího listu, ale hoření tragédie od zapálení prohořívá značně nepravidelně, otáčení nestačí,nutné neustálé korekce. Chuť slabá, nevýrazná, lehoučký náznak kávovo/čokoládové chuti s jakousi chemickou podstopou.v 1/3 doutníku po chuti a síle ani památka, jen stále koriguji hoření.... korekce nezabírají, asi špatná kce doutníku. Tak si říkám PROČ ??? Kdo tohle kupuje ? Z doutníku jde jen vlažný vzduch a velká nuda. Chuť je na míle vzdálená, resp. není a já jsem v půlce doutníku, nechápu podstatu a důvod vzniku tohoto sena... Jsem v polovině a jediné co mě napadá HOROR, při velké představivosti zaznamenávám něco jako velmi vzdálenou a nepovedenou chuť kávy a rozhoduji se, že tohle vybojuji a bez korekcí, jsem zvědav kam se dostanu. dostávám se do depresí, protože v tuhle chvíli by měl doutník chutnat nejlépe, ale tady nic. Doutník hoří spíše uvnitř a nic ho nedonutí k pravidelnosti a to ho otáčím a fakt se snažím. Už je to jen boj, já, nebo on. S pochutnáním a lážovém, plážovém kouření , to vůbec nesouvisí.HOROR na druhou, pár doutníků od této značky jsem už měl a bylo to slabší, ale tohle je vyloženě průser, vstupuji do poslední třetiny, kterou mohu shrnout výstižným názvem Dantovo PEKLO, koreklce nutná, doutník absolutně nespolupracuje. Přemýšlím komu je tento doutník určený, taková ztráta času. Chuť pořát nikde, jen otravné korekce a padající popel, doutník táhne lehce, ale něco je špatně....Aha už to mám, jsem to já, já jsem takový magor, že tohle podstupuji. Objednávám si kávu, s tím, že tomu třeba trochu pomůže a hele, nepomohla... Dokuřuji s kyselým výrazem, ještě, že mám Toscanello. Toto byl pro mne poslední hřebíček do rakve firmy Alec Bradley, tato firma pro mne přestala existovat. Tento doutník bych nedoporučil ani svému úhlavnímu nepříteli. Za mě -10 /10 a 3xfuj
Tikal Odesláno 3. října 2014 Nahlásit Odesláno 3. října 2014 Perdomo LOT 23 TORO MaduroNikaragua Stavba doutníku : bez výhrad,krásný krycí list. Utažení určitě menší než u Oliva V, ale nemělo to žádný velký vliv na tah, který byl v pořádku. Záměrně nepíši skvělý, protože tam mu kousíček chyběl.Vůně za studena : typicky maduro s težšími tóny, které neznačovali příjemný zážitekZapálení bez problémů, hoření pravidelné, popel odpadával podle konvencí. Chuť naprosto v pořádku, krásné maduro tóny káva/čokoláda a jistá stopa zemitosti, vše vyladěné a vyšlechtěné. Ale......Mě tam chyběl výraznější vývoj, nebo alespoň o trošku více síly, nicméně jako doutník na běžné kouření, nebo začátečnický, ho s klidným svědomím doporučím každému a to i zkušenějším kuřákům ,ne ovšem pravidelným kuřákům Oliva V, protože ta nabízí o hodně více. Každopádně to nebyl promarněný čas a asi bych to i zopakoval. Hodnotím 8,7/10
Bullet Odesláno 16. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2014 ...tak trochu to tu ozivim, at je to vlakno na ocich...:-) Na tento kus jsem se tesil a dnes k tomu doslo....tedy kratka recenze doutniku: COHIBA "red dot" Par zakladnich udaju:velikost: Robusto (tzn. 126mm, ring cca 19 mm)Napln: DominikaKryci list: Cameroon Jedna se o doutnik dodavany pro trhy v USA. Nejedna se tedy o cistou "Kubanskou" Cohibu. Doba horeni: 75 minutTah: velmi dobry, tak akoratHoreni: vyborne (probehlo jedno zapaleni pote co me upadl prvni popel, ale nic strasneho)Kour: kremove husty, bylo ho dostStavba: vyrazne zilkovani po celem tele, na omak velmi tuha konstrukce, bal jsem se tahu, ale byl naprostov pohodePopel: drzel skvele, odpadl me pouze dvakrat 1/4 - hodne zemitosti, veskere ostatni chute byly v pozadi, zemitost a sila prevladala2/4 - silnejsi zemitost odeznela a na popredi se zacal projevovat mix dalsich chuti, ale nic konkretniho3/4 - zruba v polovine me poprve odpadl popel a pak to zacalo byt opravdu zajimave, celkove chute sezjemnily a byly celkem dobre rozpoznatelne, postupem jsem registroval orechy a mozna snad i horkou cokoladu.4/4 - doutnik pokracoval ve skvelem davkovani chuti a jemne zesladl diky chuti karamelu ktera se drzela az do koncestale jsem na pozadi citil urcitou zemitost... Musim rict, ze jsem si moc pochutnal a urcite bych jej nekdy zopakoval.Vyvoj chuti se konal prevazne od poloviny do konce, ale zase to cekani stalo za to! V porovnani s doutniky znacky Oliva (Melanio a Vckova rada) coz je pro mne aktualne takovy "kalibr" je tato Cohiba pro mne malicko horsiprotoze Oliva umi davkovat ruzne chute hned od startu, coz me vyhovuje vice. Proto za me 9/10
Tikal Odesláno 11. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2014 Nub Sun Grown 4x60 RotcshildNikaragua Doutník z produkce rodiny Oliva. Z této série nejsilnější kousek a to jak chuťově , tak tabákově. Po zapálení je cítit lehce štiplavá chuť, která po rozhoření ustoupí, ale jistá pikantnost je v doutníku cítit po celou dobu kouření a je to příjemné, směs je výborně sladěná a z doutníku je cítit lehce dřevitě/zemitá chuť doprovázená temnějšími tóny hořké čokolády. Tah a hoření bez problémů. Popel odpadával jak měl a celkově jsem byl spokojený. Doutníku chybí vývoj Olivy V, ale ani na to neaspiruje, neboť jak píše autor : Nový koncept ve výrobě ručně dělaných doutníků z produkce OLIVA. NUB byl původně jako teorie. Výrobce chtěl v silném a krátkém těle zachovat stejnou chuť po celou dobu hoření. Sam Leccia jako tvůrce doutníků NUB, poskytl fanouškům možnost vyzkoušet čtyři druhy krycích listů ( máslově jemný Kamerun, krémově ekvádorský Connecticut, pikantní nikaragujské Habano a brazilské Maduro ). Velký průměr tohoto doutníku produkuje nejen větší množství kouře, ale následně tvoří velmi hustý popel, který izoluje zbytek doutníku a udržuje jej v chladu a drží stejnou chuť po celou dobu hoření. Sladší až středně plný doutník. Něco výtečného. Nub 4x60 Sun Grown je vyroben v továrně Oliva Cigar Co. Krátkou délkou a svou typicky nasládlou chutí je oblíbeným premium doutníkem. Doutník má komplexní středně silnou chuť s dřevitým aroma. Tvar: Rotschild Tohle bych podepsal, fakt to funguje a klidně ho doporučím a kdykoli zopakuji Hodnocení 9/10 Nub Cameroon 4x60 RotcshildNikaragua Platí vše, co v recenzi na kolegu, jen chuťově je výrazně slabší v chutí spíše jemně dřevitý, vyladěný , takový doutník na dobrou noc Krycí list Cameroon dává doutníku, který byl vyroben v továrně OLIVA, jedinečnou chuť cedru, lehce kořeněný s komplexní dochutí.Doutník středně silné chuti s aroma kávy a cedru Za mě opakovat nemusím, to mne více zaujal slabší Connecticut, na který jsem myslím psal recenzi dříve, byl chťově povedenější. Hodnocení 8/10
Tikal Odesláno 11. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2014 Málem jsem zapomněl na téma večera a to Rocky Patel konkrétně Rocky Patel Sun Grown RobustoHonduras Nepochbně dobře postavený a dobře táhnoucí doutník. Chuťově dost nevýrazný , spíše slabší. Vzhledem k tomu, že jsem ho kouřil po NUB Sun Grown, byl tento Sun Grown více méně bezpředmětná záležitost. Nebe a dudy, asi tak. Nebyla to úplná ztráta času, ale určitě nevidím důvod to opakovat, i když leckterého přítele lehkých doutníků to může oslovit. Chuť od začátku do konce stejně nevýrazná, taková nevtíravě nasládlá se zemitými tóny, bez vývoje a gradace chuti. Za mě 5/10
Bullet Odesláno 21. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2014 Oliva Master Blends III jedna se o specialni radu od rodiny Oliva, tato rada byla prvotne urcena pro cleny rodinyjakozto vyberovy a specificky tabak, nicmene diky stale kvalite a dobre urode pustili tytodoutniky (omezeny pocet) do obehu mezi normalni lidi, aktualne jiz tretim rokem....(neco jako kdyz znacka Panerai zacala prodavat hodinky civilnim obyvatelum...:-) Tento kus:velikost: ChurchilKryci list: Sun GrownPuvod: Nicaragua Hned na zacatku me prekvapilo to, ze po standardnim oriznuti hlavy (ne moc, ne malo)doutnik ma neskutecne lehky tah, az me to trochu vadilo, protoze jsem proste necitil zadnyodpor pri potahnuti, mozna snad priste pomuze mensi oriznuti hlavy. Ikdyz je tento doutnik oznacovan jako "silny", ja bych to dle me upravil na stredne silny az silny.Muzou si jej uzit i Ti, co se toho nejsilnejsiho boji, nebo jim zktratka chutnaji slabsi/jemnejsi chute. Po celou dobu me doutnik prekvapoval zajimavym vyvojem chuti, ktere byly spise zemitehocharakteru, nicmene jsem tam citil neco co jsem nebyl schopen identifikovat, po precteni chytrychclanku se pravdepodobne jednalo o hnedy cukr, coz delalo obcas chut doutniku opravdu zajimavouzejmena ke konci (neplette si to s nejakou umele dohozenou prichuti :-) ! Horeni: asi 2x me zhasl, pomohla lehka korekcePopel: odpadaval tak po 3cm, neco podobneho jako u rady MelanioKour: opravdu velika produkce kremoveho hutneho dymu.....nic pro male mistnosti bez odsavani :-)(u Kasparka by z nas meli radost....:-) Tento model mohu vrele doporucit, jedna se o chutove zajimavy doutnik, ktery udela radost po cca 100 minut. NAZDAR!A POHODOVE SVATKY VSEM!!!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se