eskimak Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2015 (upraveno) 7. Costa Corona Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Velkost: 152mm (Corona??), ring 42 Kryci list: Connecticut (tmavsi) Doba horenia: cca 1:20 Sila: stredna (5/10) Cena: cca 3 Eur Konstrukcia: Priemerna, skor makky, prvy dojem je ze je to short alebo medium filler. Horenie/tah: Priemerne. Nutnych zopar korekcii, 2 krat zhasol pricom raz to bola moja chyba no raz to bolo uplne necakane. Popol odpadaval asi po 1cm (max 2cm), ako pri short fillery - pravdepodobne sposobene nie prilis utiahnutym wrapperom. Tah zo zaciatku prijemny/lahky, od polovice sa zhorsoval, ku koncu bolo treba tahat ovela silnejsie. Chut: Najprv seno/lahky tabak, postupne zemita/tabakova chut, od polovice chut znacne zintenzivnie, velmi slabe naznaky kavy, inak zemita/tabakova chut. Z pociatku bol dutnik velmi slaby, od polovice nabera na sile, ku koncu uz ho naozaj bolo citit. Urcite nesuhlasim s oficialnym hodnotenim sily 4/10, pre mna to bolo urcite stredna sila, 5/10 - 6/10 - asi aj vzhladom na dlzku (152cm, nechapem ze Corona). Ak by mal 130-140mm tak by asi 4/10 bolo OK. Zhrnutie: Nic co by som potreboval opakovat, podla mna priemer s ohladom na cenu, neurazi, nenadchne. Upraveno 11. listopadu 2015 uživatelem eskimak
eskimak Odesláno 20. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2015 8. AJ Fernandez New World Oscuro Navegante Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Velkost: Navegante (Robusto) 140mm, ring 55Kryci list: Dark Nikaraguan OscuroDoba horenia: cca 1:40Sila: stredna-silna (7/10)Cena: cca 5 EurKonstrukcia: Kryci list olejnaty, cokoladovej farby s vyraznym zilkovanim, dutnik tak akurat tuhy (na boxpress). Krasne ringy (2ks). Cigara je konstruovana z roznych listov - ako filler su pouzite Nikaraguiske Ometepe Viso, Condega Ligero, Esteli Ligero, binder je Jalapa a nakoniec wrapper Nikaragua Dark Oscuro.Horenie/tah: Odstrihnutie vhladom na tvar a velkost trocha komplikovane, ale podarilo sa. Skuska tahu na sucho - nie najlahsi tah, ale celkom prijemny. Aj bez zapalenia citit tony cokolady. Zapalenie v poriadku, na konci prvej tretiny nutna jedna korekcia zapalovacom, inak stacilo otacanie. Na zaciatku poslednej tretiny napriek velkej pozornosti zhasol, dalej uz horenie v poriadku. Tah cely cas rovnomerny. Popol odpadaval po cca 2-3 cm.Chut: Po zapaleni je ako prva znatelna velmi silna chut korenia, nasledovana velmi vyraznou cokoladou. Korenie je citit celu prvu tretinu, spolu s vyraznou cokoladou, mozno kakaom. Sila ziadna. Postupne zacina zemita chut a ustupuje korenie, ku koncu druhej tretiny je citit hlavne zemita/kakaova chut, s naznakmi kavy a este niecim (neviem cim). Cigara postupne silnie, na konci druhej tretiny je ju uz dost citit. Po zlozeni ringu (asi 1h) nastupuje opat korenie, vemi vyrazne a vyrazna zemita chut. Cigaru odkladam po jeden a pol hodine ked sila prestava byt pre mna znesitelna. Este 10min by urcite dala. Musim uznat ze tak vyrazny vyvoj chuti som este nezazil (ale zas moje skusenosti su male), co sa tyka sily je to ale pre mna na hrane. Po 30 min: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Po hodine: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Skusenejsi co tuto cigaru uz skusali - ak by ste mali porovnat silu s vela krat spominanou Olivou V - ako by dopadla? Zaujima ma to lebo som na nu este nenasiel odvahu a toto bolo pre mna max.
eskimak Odesláno 23. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2015 9. NUB 460 Espresso Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Velkost: Gordito 102mm, ring 60 Kryci list: Sumatra Doba horenia: cca 1h Sila: slaba (4/10) Cena: cca 5 Eur Konstrukcia: Velmi pekna. Tmavy kryci list, celkom tuha konstrukcia. Na pohlad na jednom mieste nedotiahnuty wrapper, tipujem na kusovu zavadu. Mozno pricina nasledneho rozmotania. Horenie/tah: Horenie vyborne, nutna jedna korekcia zapalovacom. Popol pekny, odpadaval po 3cm. Tah primerany. Chut: Velmi velmi vyrazna vona kavy, asi aj niecoho ineho. Vona je tak agresivna ze nemoze byt s ostatnymi dutnikmi v humidore (putoval do vlastneho). Chut bez vyhrad a podla ocakavani - kava, cokolada, kakao, ale to ako je dutnik navonany je na moj vkus uz trochu moc. Dym ma chut uplne OK, ale ochutenie listu je moc. Cappucino bol lepsi. Poznamka: Po zastrihnuti sa mi rozmotal komplet kryci list. Pravdepodobne ale chyba cutteru (putoval do smetneho kosa), velmi to vsak pokazilo vysledny dojem . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
eskimak Odesláno 13. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2016 Tak som to nevydrzal a skonstatoval ze +5 stupnov celzia je dost. Vyplatilo sa. 10. Ashton Aged Maduro Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Velkost: 125mm, ring 50Kryci list: Connecticut Broadleaf Maduro, Dominikanska republikaDoba horenia: cca 1h 15minSila: stredna (5/10)Cena: cca 6 Eur Po 15 min: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Konstrukcia: Extremne pevna, cigara tvrda ako kamen. Az som sa bal (neopodstatnene) aky bude tah. Velmi tmavy, takmer cierny wrapper - Connecticut BroadLeaf Maduro - vraj zriedkavy, velmi ocenovany. Na zaklade nejakych recenzii som sa bal blbeho drzania popola - opak bol vsak pravdou. Keby som ho po prvych 2-2.5 cm neodlomil sam, tak by asi este vydrzal hodne dlho. Je uplne realne dat tuto cigaru na 1 odpadnutie popola. Po 30 min: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Horenie/tah: Zapalenie v poriadku, tah OK. Nutne asi 4 korekcie zapalovacom, napriek tomu horenie celkom OK. 45 min: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Chut/Vona: Po zapaleni jednoznacne prevlada nasladla maduro chut. Dlho som nebol schopny identifikovat v nej nieco dalsie, potom mi doslo ze mi to pripomina oriesky. Pokracuje stale nasladla chut, mozno jemne drevnata, kakaova, smotanova. Do cca polovice prevlada stale smotanova nasladla chut. Velmi vyrazna, zaroven ale jemna. Sila na nule. Za polovicou (2. tretinou?) nastupuje na chvilu chut korenia, prevlada drevnata chut, stale ale jasne sladka. Cigara trocha pridava na sile, avsak nieje to nic prehnane. Je to tak vyvazena, zaoblena kremova a sladka chut ze sa mi vobec nechce ju odkladat a miestami ju trocha prehrejem. Nakoniec odkladam az ked ju niet ako drzat. Hodinka: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Bola to moja prva Dominikana. A zaroven absolutne priblizenie k mojmu "svatemu gralu" - cigara plnej chuti ale nie silna. Jedna z najlepsich cigar co som kedy mal, musim jednoznacne odporucit. Dakujem za tip (aj za cigaru) Lordovi, daleko prekonala vsetky ocakavania. Finale - 1h 15min: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Kamil Odesláno 24. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2016 Perdomo Grand Crue Double Maduro 2006. Ring 60, pořádnej kus doutníku, skvělá zemitá chuť s nádechy čokolády a kávy, na konci dost přidával, odkládal jsem skoro celou poslední třetinu a stejně kouřil hodinu a půl. Tah a konstrukce v pořádku. Kdo má rád maduro chutě, vřele bych ho doporučil, ale pozor, nic pro začátečníky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
bohus76 Odesláno 2. června 2016 Nahlásit Odesláno 2. června 2016 Recenze od Lorda :Arturo Fuente Opus X 1992 Rare Estate Reserve Robusto - krasny kusok a pomerne tazky, olejovy kryci list , nadherna vyrazna aroma s prevladajucimi vlasskymi orechami :-) ... cca 130 minut na robusto krasny cas, ale to je aj tym ze bol fakt nahusto nabaleny ale pritom idealny tah .... jako cena bohuzial je taka ako je ale doporucujem kazdemu aspon raz vyskusat, stoji to za to ... pre mna to ma vecsi WAW efekt jak COHIBA BEHIKE alebo 1966 ... od zaciatku krasna komplexna nadielka maslovych smetanovych chuti , ktore maju fakt objem a na jazyku tvoria krasny nasladly olejovy film (cedr, orechy, koza , skorica ..... ) , od zaciatku znatelna aj sila , ktora je pritomna cely cas a je v teritoriu aktualnej OLIVY V, cize pekne ju citite ale zeby vas mala uplne odrovnat to urcite nie :-) aroma pred zapalenim a po zapaleni je fakt unikatna a tazko sa da prirovnat k nejakemu inemu doutniku ... horenie bezproblemove a velmi pomale, drzanie popolu vyborne - krasny biely ... , produkcia aromaticke dymu nadpriemerna za mna 99/100 , za posledny polrok nepametam lepsi doutnik :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se