Kazaam Odesláno 30. září 2013 Nahlásit Odesláno 30. září 2013 V prodejním vlákně mi utekly krásné rádiem řízené Junghans 1972 a proto jsem si jako malou útěchu zašel do Tchiba pro kávu a tyto hodinky. Dokud se někdo neozve v poptávkovém vlákně na jiné hledané baterkáče, tak je asi i budu nosit Jedná se o hodinky z naprosto druhé strany cenového spektra, než kterým se zde zabýváme. Německé firma Tchibo se již dávno nezabývá pouze kávou, ale různými výrobky pro domácnost, oblečením, hračkami, šperky nebo i potřebami pro auto atd... Většinu nabízejí za slušné ceny. Jednou jsem takto pořídil celkem pěknou hodinkovnici za pětistovku Čas od času nahodí i sérii šperků a hodinek (mimo jiné jednou i tourbillion, který se probral i zde na fóru) Tchibáče mají pod svým minerálem ciferník silně podobající se designem těm od firmy Nomos Glashütte. Lumi nemá žádnou, tudíž nemusím ztrácet čas měřením délky svícení nebo jejich intenzitou. Na knížku si musím hold posvítit lampičkou jako jiní lidé ... Průměr leštěného pouzdra je 39mm a výška je cca 1cm, což v alespoň v mých očích dělá hodinky zajímavější a hodnotnější. Vodotěsnost je 3ATM. Bateriový strojek (pravděpodobně čínské provenience) je automaticky seřizován jen a pouze německým vysílačem, tudíž funguje pouze v Evropě. Kožený řemínek je tuhý a nepoddajný, takže se i celkem špatně zapíná, proto jsem své Tchibáče vyšperkoval o další low-cost výrobek - mesh Marburger, který se zapíná o dost lépe a dle mého přidal hodinkám i šmrnc. Závěrem chci říct, že ani já hodinky neberu nijak extra vážně, ale dle mého jsou to slušné hodinky za minimální peníz, které by mohly oslovit zákazníky, co nechtějí utrácet za hodinky peníze a zároveň požadují alespoň trochu slušný vzhled kukaček. Mohou se tak prakticky vyhnout šílenostem alá fíky Béček, Hublotů nebo Rolád a navíc nějakou kačku asi ještě ušetří První fotka je z netu, další jsou mé
Frostie Odesláno 30. září 2013 Nahlásit Odesláno 30. září 2013 nevypadá to zase tak strašně, jak by se dalo očekávat. Jen se zeptám, jaká byla pořizovačka?
Kazaam Odesláno 30. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 30. září 2013 Cena je normálně nějak 1600, ve fashion areně je mají za cca 400..mesh stál 250 .. Za takový peníz jsem je tam nemohl nechat
Kazaam Odesláno 30. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 30. září 2013 hodinky se dělaly nejen v krémové, ale i černé...většinou je dávají do prodeje o Vánocích
Kid_A Odesláno 1. října 2013 Nahlásit Odesláno 1. října 2013 (upraveno) jorg schauer se musi chytat za hlavu... Upraveno 1. října 2013 uživatelem Kid_A
Kazaam Odesláno 2. října 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. října 2013 A asi nejen on ... Už jsem pro rádiovky našel využití...nemusím koukat na přesný čas na internet a seřizuji podle nich jinak toto napodobování designu je známé i u ikea ...
marekknot Odesláno 15. září 2014 Nahlásit Odesláno 15. září 2014 Dobrý den,pokud by Vás nebo kohokoliv tyto TCM hodinky omrzely, rád je odkoupím.S pozdravemMK
PetrL Odesláno 16. září 2014 Nahlásit Odesláno 16. září 2014 Za čtyři stovky dobrý! Ty černý vypadají skoro i líp, ale asi je to jedno....
JHonza Odesláno 18. září 2014 Nahlásit Odesláno 18. září 2014 Já mám z Tchiba tyhle rádiovky. Původní cena nevím kolik, koupeny loni před Vánoci za cca 900, nedávno je měli v Aréně asi za 700. Slouží především jako zdroj přesného času, občas je i nosím. Nerez, minerální sklo. Škoda, že mají WR jen 50.
MAD68 Odesláno 21. září 2014 Nahlásit Odesláno 21. září 2014 V prodejním vlákně mi utekly krásné rádiem řízené Junghans 1972 a proto jsem si jako malou útěchu zašel do Tchiba pro kávu a tyto hodinky. Dokud se někdo neozve v poptávkovém vlákně na jiné hledané baterkáče, tak je asi i budu nosit Jedná se o hodinky z naprosto druhé strany cenového spektra, než kterým se zde zabýváme. Německé firma Tchibo se již dávno nezabývá pouze kávou, ale různými výrobky pro domácnost, oblečením, hračkami, šperky nebo i potřebami pro auto atd... Většinu nabízejí za slušné ceny. Jednou jsem takto pořídil celkem pěknou hodinkovnici za pětistovku Čas od času nahodí i sérii šperků a hodinek (mimo jiné jednou i tourbillion, který se probral i zde na fóru) Tchibáče mají pod svým minerálem ciferník silně podobající se designem těm od firmy Nomos Glashütte. Lumi nemá žádnou, tudíž nemusím ztrácet čas měřením délky svícení nebo jejich intenzitou. Na knížku si musím hold posvítit lampičkou jako jiní lidé ... Průměr leštěného pouzdra je 39mm a výška je cca 1cm, což v alespoň v mých očích dělá hodinky zajímavější a hodnotnější. Vodotěsnost je 3ATM. Bateriový strojek (pravděpodobně čínské provenience) je automaticky seřizován jen a pouze německým vysílačem, tudíž funguje pouze v Evropě. Kožený řemínek je tuhý a nepoddajný, takže se i celkem špatně zapíná, proto jsem své Tchibáče vyšperkoval o další low-cost výrobek - mesh Marburger, který se zapíná o dost lépe a dle mého přidal hodinkám i šmrnc. Závěrem chci říct, že ani já hodinky neberu nijak extra vážně, ale dle mého jsou to slušné hodinky za minimální peníz, které by mohly oslovit zákazníky, co nechtějí utrácet za hodinky peníze a zároveň požadují alespoň trochu slušný vzhled kukaček. Mohou se tak prakticky vyhnout šílenostem alá fíky Béček, Hublotů nebo Rolád a navíc nějakou kačku asi ještě ušetří První fotka je z netu, další jsou mé No asi se v Aréně stavím, zda-li tam nějaký pěkný kousek ještě zbyl Odesláno z HONGMI mobilně
Liqid Odesláno 22. září 2014 Nahlásit Odesláno 22. září 2014 Nevypadají nejhůř, na zkoušku rádiového řízení zajímavá akvizice. Jen si moc nedovedu představit situaci, kam bych si je vzal raději než nějakou automatiku. Taky mě docela dost zarazila výška pouzdra, jako oblekovkám to moc nesluší.
Locky Odesláno 25. září 2014 Nahlásit Odesláno 25. září 2014 Nedávno jsem si je koupil "na zkoušku", než se rozhoupnu k nějakým pořádným oblekovkám. Jen už nemají model s mimocentrální vteřinovkou, ale s centrální vtěřinovkou a "stříbrnými" ručičkami. A ciferník mi připadá více krémový. Až se dostanu k nějakému foťáku, pokusím se nafotit. Plus osobně se už těším na posun na zimní čas, až je nechám rádiem seřídit.
Daemonultimate Odesláno 27. září 2014 Nahlásit Odesláno 27. září 2014 Jaký režimy párování maj, je možnost ručního a nebo jen automatika a potom v kolik a kolikrát?
Kazaam Odesláno 14. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 14. října 2014 Ruční nejde, je to pouze automatické nastavování...v kolik a kolikrát neřeknu, nemám to ani vysledované, řekl bych, že jedno za den :-/
Frostie Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 DCF77 má až 6 synchronizací za den, opakují se v případě nenalezení signálu napoprvé. Ještě se zeptám: ty hodinky nemají možnost zrušení RC?
Daemonultimate Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 (upraveno) Podle počtu tlačítek a korunek, nevim nevim, ale asi chceme moc. Ale vůbec nevypadaj špatně, když zvážim tu cenu, dobrá hračka. Upraveno 14. října 2014 uživatelem Daemonultimate
Locky Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 Jaký režimy párování maj, je možnost ručního a nebo jen automatika a potom v kolik a kolikrát? Možnost ručního párování existuje (alespoň u novějšího/současného modelu s centrální vteřinovkou). Po zmáčknutí tlačítka se vteřinová ručička rozjede a zastaví podle signálu buď na "6" (= není signál) nebo na "12" (je signál). Zde čeká, "dokud ji čas nedožene" a v případě signálu se srovnají a rozjedou přesně. Automatiku jsem zatím nepostřehl.
Locky Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 DCF77 má až 6 synchronizací za den, opakují se v případě nenalezení signálu napoprvé. Ještě se zeptám: ty hodinky nemají možnost zrušení RC? Podle manuálu se "Přijímací systém hodinek každý den jednou zapne a porovná čas." Pokud se během dne nepodařilo čas seřídit, tak se o to hodinky v noci pokusí samy. RC vypnout nelze a nevidím důvod, proč tak činit (leda kvůli baterii?) Posuny časových pásem na hodinkách lze provést, kdy se po změně vždy seřídí pouze vteřiny.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se