Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, mám už několik dní kolečko z vodního kamene na sklíčku na vrchním antireflexu. Půjde to něčím šetrně sundat  aby ar zůstala??

Díky za odpověď

Odesláno (upraveno)

Nekdo mi tu doporucoval citron...

EDIT: BTW na U1 s vnejsinm AR ani skrabanecek na Nav.B Uhr se safirem bez AR uz dva skrabance.

Proste kdyz je mas skrabnout, tak je skrabnes safir/nesafir a cisteni sklicka trickem je nejlepsi zpusob jak ho skrabnout ;)

Upraveno uživatelem OndraPod
Odesláno (upraveno)

citron nee, opravdu jen fotohadřík (na brýle) za pár korun.

A z jakyho duvodu citron ne?

Fotohadrik(mikrovlakno) povazuju za samozrejmost, tim roztokem(vetsinou isopropylalkohol) ten vodni kamen IMHO nerozpustis i kdyz ho z toho sklicka samozrejme dostanes(mechanicky) a bude to urcite setrnejsi nez na sucho.

EDIT:http://cs.wikipedia.org/wiki/Vodn%C3%AD_k%C3%A1men

Upraveno uživatelem OndraPod
Odesláno

Ještě funguje ocet, normální potravinářskej, stačí ponořit na pár minut kámen je pryč. Lepší těsnění by s tím neměly mít problém, myslím.

Odesláno (upraveno)

Ani ten citron na par minut nebude vadit. Kdo ma strach, at vyzkousi kyselinu mlecnou. Pokud ma majitel masinu Nespresso, at si koupi jejich odkamenovac, vycisti si masinu a nez to vylije, tak tim umyj hodinky. Ja to jeste nakonec povarim ve varne konvici, je pak jan nova.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

No myslím že když kápnu citrón na sklíčko a udělám to opatrně, tak se to ke gumě ani nedostane. Jínak hadřík na brýle jsem už koupil:-)

Odesláno

Ani ten citron na par minut nebude vadit. Kdo ma strach, at vyzkousi kyselinu mlecnou. Pokud ma majitel masinu Nespresso, at si koupi jejich odkamenovac, vycisti si masinu a nez to vylije, tak tim umyj hodinky. Ja to jeste nakonec povarim ve varne konvici, je pak jan nova.

Dělám to samý, postupem Nespresso => Konvice => co je potřeba (perlátory o kohoutků, ...). Tenhle roztok je asi ideál.

Odesláno (upraveno)

zalezi na tom, jestli je tvrdost trvala ci prechodna :D

ale vazne, radsi bych na to sel tim roztokem s hadrikem...

jakekoli "kysele" pripravky (citron - kys. citronova, sice slaba, ale previt; ocet - kys. octova v zavislosti na koncentraci a barvivu leda tak na konvice a kavovary....dobre naredena ledova octovka dokaze v konvici divy ;); nejruznejsi kamenozrouty a jine podpobne praskove sr*cky jsou zalozeny vetsinou na kys. citronove) mohou mit nevratne ucinky na nekovove soucasti, barvy, apod...

a vubec...kdovi kams strkal ruce a co na tech hodinkach fakt je :whistling:

Upraveno uživatelem lukis
Odesláno

Sliny jsem zkoušel jako první:-) Je to takové malinkaté kolečko a jelikož nemám macro objektiv, tak nevím jestli se mi to podaří vyfotit.

Jen doufám, že to není nějaká sračka z Vltavy jak jsem dělal fotky.

Jinak jde o Sinn UX. Prakticky ani jiné hodinky nemám.

Budu to zatím žudlit hadrem na brýle a v noci peřinou a pokud to nepustí, zkusím to pokapat citronem.

Než jsem sem před dvěma lety vlez, tak bych si takové titěrné skvrny ani nevšiml. Na původních casiích jsem měl šrám přes celé sklo.

Odesláno

Citron je zasadity.

Kazdopadne me se osvedcila zvlastni vec, ale dostupna vec -sliny. Mejte me za prase, ale funguje to :)

a prave proto je kyselyyyy... zpatky do skoly a supem ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...