Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všem!

Po skoro roce pročíání fora konečně přišel čas vybrat si první lepší hodinky. Ale čím déle vybírám, tím více nevím, pro které se rozhodnout, a tak jsem se rozhodl požádat o radu zkušenější.

Jde mi o výběr společenských hodinek, které budu nosit pět dní v týdnu k obleku do práce. Požadavky jsou následující, hodinky se mi musí hlavně líbít :D, musí mít stříbrné pouzdro, kožený pásek a musí to být mechaniky, je jedno, jestli automaty nebo s manuálním nátahem. Z dalších požadavků bych uvítal safír, ideální velikost pro mě je 39-41 mm a radši bych, aby hodinky byly spíš nižší. Cena max. 20.000,-, ale když to bude méně budu jen rád. Hodinky mohou být i použité ve skvělém stavu.

Zatím mně zaujaly následující kousky. Prosím o názory, které z nich byste brali vy, a které ne a proč. Budu také rád za tipy na jiné hodinky, které by mě mohly zaujmout a případně za doporučení, kde hodinky dobře koupit. Díky

Certina-DS-1-Day-Date-Automatik-Herrenuh

Tyhle jsem měl na ruce a docela se mi líbily.

Davosa-Gentleman-Automatikuhr-16151014.j

Tyhle jsem zkoušel v černé barvě a také nevypadaly špatně.

25489_16151315_3.jpg

Tyhle jsem bohužel neměl možnost vyzkoušet.

Antea-KS-weiss-4.jpgTyhle se mi moc líbí, ale mám strach, aby nebyly malé.

tissot-t0194301603101.jpg

I tyto jsem zkoušel, ale po vší chvále, co jsem o nich předtím četl, mě zas tolik nezaujaly.

Hamilton-Thin-O-Matic-Automatikuhr-H3841

Neměl jsem možnost vyzkoušet.

frederique-constant-classics-index-autom

Tyhle by se v daném limitu daly objednat z USA, ale jsou už asi moc usedlé.

627777d1329360523-seiko-sarb071-vs-sarb0

Tyhle se mi líbí moc, ale asi je v Čechách nevyzkouším a nebude ani jednoduché je sehnat.

262465d1267496122-jazzmaster-chrono-auto

Také jsem neměl na ruce.

Odesláno

Z tvého výběru se mi líbí FC a koktejlky, ale je to čistě o designu. Myslím, že ničím ze svého výběru neprohloupíš, takže má rada zní, následuj želvu, teda srdce:-). Budu držet palce, ať máš při výběru šťastnou ruku;-)

Odesláno

Pokud nemáš problém se Seikem jako značkou, tak možnosti jsou téměř nekonečné a poměr výkon cena je naprosto nedostižný.

Třeba tyhle. Sice nesplňují podmínku stříbrného pouzdra, ale naživo jsou parádní a cena jak pro skota. Mají safír, jsou to automaty a jsou na kůži.

Za peníze, co jsi zmínil, k nim v pohodě dokoupíš nějaký sportovní model a můžeš bez rizika střídat.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Také zrovna obhlížím nějaké ty elegantnější hodinky ke košili/obleku, tak kdyžtak přidávám ještě nějaké svoje tipy, třeba ti něco z toho taky padne do oka  :)

Atlantic Worldmaster 1888 (52752.41.25) - 42 mm

Atlantic-52752.41.25.jpg

Davosa Classic Mecanique (160.404.16) - 40 mm

16576_16040416_3.jpg

Mido Baroncelli II Jubilee (M8690.4.11.8) - 42 mm ... těch variant mají spoustu - čárky, římské číslice, arabské...

0fc0dbd796ab49ce9c07a39eb19fcab9.png

Mido Multifort (M005.430.16.031.00) - 42 mm

M005.430.16.031.00.jpg

Odesláno

téměř jistě ti můžu říct, že v ČR vůbec ne... Hanák v Brně je míval v nabídce, ale teď už je nemá... Já si je asi pojedu vyzkoušet do Rakouska, až tam budu mít cestu, v tvém případě bude asi na snadě Německo

Odesláno

Ahoj Markusi,

Tvůj předvýběr je perfektní - všechno jsou to krásné a solidní orloje. Já osobně (ale čistě ze subjektivního hlediska) bych nešel do těch malých Stowa a těch prvních Hamiltonů (Jazzmastery v chronu naopak vypadají skvěle). Jinak se přikláním k názoru kolegů výše, abys vzal v úvahu MIDO Multifort - jsou nádherné a hlavně mezi oblekovkami docela vyčnívají nad průměr neotřelým designem. Renomé značky je taky vysoké, sám bych do nich šel :) Každopádně s těmi stroji, co sis vybral, neuděláš chybu s žádnými.

Abys to měl ještě o něco těžší, napadly mě ještě Orisky z řady Artelier, k vyzkoušení by měly být v Praze v Koscomu (ovšem cena je tam zhruba 2x vyšší než při nákupu přes chrono24 -- např. zde http://www.chrono24.cz/oris/artelier-automatic-black-dial-stainless-steel-mens-watch-733-7670-4064--id2369180.htm).

Odesláno

Ahoj Markusi,

Tvůj předvýběr je perfektní - všechno jsou to krásné a solidní orloje. Já osobně (ale čistě ze subjektivního hlediska) bych nešel do těch malých Stowa a těch prvních Hamiltonů (Jazzmastery v chronu naopak vypadají skvěle). Jinak se přikláním k názoru kolegů výše, abys vzal v úvahu MIDO Multifort - jsou nádherné a hlavně mezi oblekovkami docela vyčnívají nad průměr neotřelým designem. Renomé značky je taky vysoké, sám bych do nich šel :) Každopádně s těmi stroji, co sis vybral, neuděláš chybu s žádnými.

Abys to měl ještě o něco těžší, napadly mě ještě Orisky z řady Artelier, k vyzkoušení by měly být v Praze v Koscomu (ovšem cena je tam zhruba 2x vyšší než při nákupu přes chrono24).

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

to lukin_ova: Seiko jako značka mi vůbec nevadí, ale stříbrné pouzdro je striktní podmínkou. Ještě znova projdu jejich nabídku.

to Kex: ty orisy jsou taky krásné, ale nevím jestli bych se při objednávání z USA dostal se clem a DPH do uvedeného limitu,

to all: nemáte někdo tiip, kde co nejvíce z uvedených hodinek (hlavně Mido, Davosa a Hamilton) vyzkoušet? V dojezdové vzdálenosti jsou pro mě Drážďany a Lipsko.

Odesláno

A čo tak objednat seiko sarb021 alebo inú farebnu variantu a hodit ich na remen? Zostane ti kovovy naramok k rifliam, popripade ho mozes aj predat. Cenovo to budes mat za polovicu a hodinky to budu skvelé.

Odesláno

To StefanM: ta seika s bílým ciferníkem a na černém řemenu jsou také dobrá varianta

To misoo: na Archimede jsem koukal, ale u klassik se mi nelíbí font čísel a ty pilotky jsou pro mě málo společenské :)

Odesláno

to lukin_ova: Seiko jako značka mi vůbec nevadí, ale stříbrné pouzdro je striktní podmínkou. Ještě znova projdu jejich nabídku.

to Kex: ty orisy jsou taky krásné, ale nevím jestli bych se při objednávání z USA dostal se clem a DPH do uvedeného limitu,

to all: nemáte někdo tiip, kde co nejvíce z uvedených hodinek (hlavně Mido, Davosa a Hamilton) vyzkoušet? V dojezdové vzdálenosti jsou pro mě Drážďany a Lipsko.

Autorizovaný prodejce Hamiltonu je třeba Roller z Chemnitzu.

http://juwelier-roller.de/index.php

Sice jsem u něj nakonec nekoupil, ale komunikace blesková a ochota veliká. Jinak se podívej na stránky jednotlivých výrobců hodinek na jejich prodejce. Nevím jak Mido a Davosa, ale u Hamiltonu můžeš zadat při hledání AD stát i město.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...