Přejít na obsah

SOH 46 strojek

moco

Doporučené příspěvky

Tak rozebírat o SOH strojek je nošení dříví do lesa.

Breitling má smysl nějak vážněji řešit jedině s in-housem

Podle mého názoru je B01 aktuálně nejlepší chrono stroj na trhu.

Stejně se ale nejvíc těším na EMII :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 70
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

to Alda: pouze mám rád B01 pro její racionální funkčnost. Na celkovou architekturu B01 žádný z Tebou uváděných nedosahuje.

V tomto segmentu (COSC, chrono, inhouse, 60 hodin, 5let záruka, rychlá změna data, vlastní olej, cena do cca 180 Kč) neexistuej lepší kalibr.

Opravdu. Promiň.

Odkaz ke komentáři

asi se jednou  připojím do diskuse s vlastní zkušeností..

To Hajek: A co El primero? ten by mohl ty parametry splňovat. až na ten olej,místo kterýho maže sulfidem molibdenu, a COSC. Moje Defy myslím COSC nemají, ale o přesnosti nebudu vůbec diskutovat. se 7750kou s COSC, co mám  v B SOH chrono se to nedá srovnávat..  

B SOH, jsou jedinečný a  krásný  ale Eta unitř  to degraduje...stejně jako ve stýlfiších. Jsou krásný hodinky zvenku, ale uvnitř je to odbytý.. 

podle mne jediný 100% pravý B jsou ty co mají uvnitř B01.. škoda že jej nedávají i do SOH. rád bych si za to  připlatil, ta 7750 je tam podle mě fakt  špatná. Nevím jestli je to jenom můj posit, ale u všech hodinek se 7750kou co jsem měl, včetně těch "šlechtěných" rodiem a jinýma vifikundacema (teď me napadá jenom několikery B SOH, F B42,  B avenger, BM Riviera,.......) jsem měl pocit, že když se roztoči rotor, tak rozvibruje celý hodinky, a to mi vadí.   Možná to je důvod, proš se spíš točí jen ve winderu.. i když i tam mají problémy s natahováním ( i při 600 otáčkách obousměrné rotace, 45 stupňů).  

nejsem expert na chrono, ale lepší chronograf bude už i v poljotech..  krom  úspory nákladů,   servisu a globalizace trhu mě nenapadá moc důvodů, proč tenhle strojek používá tolik "exkluzivních" značek.. podle mě, pořádná značka by si tuhle sračku do pouzdra se svým logem nikdy nedala.. 

Odkaz ke komentáři

to amateur: dobrý nápad, na strojek mrknu, jen prosím Tě, kolik vychází chrono v nejlevnější variantě ?

Další věc, kterou můžeme vzít v potaz, je servisní síť - u Breitlingu jsme nikdy neměl problém a vše bylo na špičkové úrovni, za (pro mě) přijatelnou cenu.

Jak se pohybuje cenu servisu EP u Zenithu ? Má někdo zkušenost ?

Heritage beru - přes parametry a cenu - v rámci značky - jako velmi dobrého a spolehlivého pracanta. Mně se zase ta vibrace pouzdra líbila - ve smyslu - je cítit jak rotor "maká".

To mi u POček chybělo. Ale zase - tohle je subjektivní - každý pacient to má jinak :-)

Odkaz ke komentáři

ja nevim, co resis. SOH sou supr, za plnou cenu uz ne tak, pokud mas problem s ETOu a chces si nalhavat vo pridany hodnote, lzes si do kapsy. Je to furt ETA, nerikam jen, bo ETA neni spatna, ale jak ti ukazali kolegove, da se koupit lip vyladena za min penez. Ty sis koupil SOH, protoze se ti libi, to je fajn, me se SOH taky libi, mel jsem je mockrat a nereknu ti proti nim krivyho slova. Jinak se podivej, za kolik se prodavaj na foru chrona se 7750, samotnej strojek stoji 15 litru a hodinky se 7750 koupis klidne za desitku..

Odkaz ke komentáři

Nene ja si nechci tady nijak obhajovat etu nebo si nalhavat ze je nejak vyjimecna,jen jsem chtel zjistit podrobneji co mam v hodinkach a co vsechno z nich dela vysledny kalibr B17 (ale asi krom zdobeni a rhodiovani nic)

Kdyz se me na hodinky nekdo zepta,tak o nich chci rict vse co budu vedet...a pro moudrost jsem tady.

A taky cerpam informace,abych mohl napsat smysluplnou recenzi:-)

Odkaz ke komentáři

Keď už  škúlime na cal. 7750, osobne považujem za jeden s najodvážnejších momentov hodinárskeho priemyslu, keď Ernest Schneider v r. 1984 predstavil Chronomat s automatickým strojkom Val.7750 ako profesionálne hodinky pre pilotov. Vtedy si všetci ťukali na čelo, lebo mechanika vraj nemá šancu. Za pár rokov sa všetci opičili po ňom, niektorí HH výrobcovia si ho vzali ako základ svojich in house kalibrov. Dnes nájdeme na ňom vystavané hodinky s perpetual kalendárom, alebo s minútovými repetíciami, považuje sa za jeden z najspoľahlivejších strojov aké boli vyrobené. Komu sa zdá málo odolný, stačí si nájsť na youtube test s umiestnením do kolesa idúceho automobilu.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  V 29. 1. 2014 v 9:26, moco napsal:

Jo, ale dáváš ty prachy za upravený strojek ETA firmou Breitling. Do Breitlingu přijde surový strojek, oni ho komplet rozeberou, upraví, probehne rhodiace a celkevé vyladění pro COSC certifikaci...po těchto úpravách je z toho B17. A tyto strojky vynikají svou přesností. Není to inhouse ale taky to není obyč eta...je to prostě Breitling kalibr 17.

Přirovnal bych to k mercedesu vs. brabus. Mercedes(eta) je dobrej ....brabus(Breitling kalibr 17) je lepší a dražší z důvodu úpravy jak motoru tak i interieru a kapotáže.....a po těchto úpravách už to není mercedes, už to je brabus.

Stále se ti to příčí? Myslím, že za Brabus by ses stydět nemusel :-))

Tak jako Brabus je v základu Mercedes, tak i B17 je v základu ETA 2824.

To jsi napsal velmi dobře:) mas muj 100% souhlas Upraveno uživatelem martin22
Odkaz ke komentáři

so svojimi SOH chrono46 som  spokojny, co sa tyka presnosti, museli byt 2x na servise vo wien aby isli podla COSC, a to bolo hned tesne po zakupeni.... Inak ziadny iny problem, nekupoval som si ich kvoli tomu aky strojcek maju, ale kvoli tomu ako vyzeraju, ze sa mi pacia.... 

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

ja bych se od tech to hodinek neodpuzoval jestli je tam eta nebo ne , jsou krasne a jdou mi presne. akorat me stve: mam i longines column wheel chronograph a kdyz nosim tyden jedny a jednou za cas podle obleceni vezmu superocean tak je musim natocit nekdy me to stve ale nekdy se v tom vyradim  :eek:  :clap:  :robot:  . Nejsou ani levne ani drahe ale nadhera mam je rok a pul a porad na ne koukam jak na  :eek:  :alien1: .

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...