Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Objednal som ten novy plny tah. Som zvedavy ako to bude vyzerat v skutocnosti...

Vostok_Amphibia_020B34_SS_Bracelet-max-1

https://meranom.com/en/amphibian-classic/spare-parts/vostok-watch-universal-metal-bracelet-for-vostok-amphibia-20mm.html

Na FB Meranoma mu někdo zkritizoval u těch tahů zapínání spony. Je u toho i video. Ty články teda vypadají sakra tlustě.

https://www.facebook.com/joven.chiew/videos/10209515328200290/

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

@Dokusan - v pohode. Dnes jsem je vzal ven poradne ponosit, tak se uvidi kolik vydrzi. Zatim to nijak nehrotim ;)

@shaggy - pak poreferuj o tom tahu. Taky mi pristal v mejlu, tak jsem na to cucel. Kdyby dodaci doba z Meranomu (respektive kombinace ruska a ceska posta) byla v radu dnu, tak jsem ho objednal, ale cekat na to tri a vic tydnu se mi zatim nechce.

Odesláno

@malbur

Vdaka za info. Snad to nebude take zle. Nechapem vseobecne ten dizajn. Tah na Wardoch ma iba zboku tie koliky zatlacacie a ziadnu poistku a napriek tomu sa mi este sam neotvoril.

@AndyAaron

Trpezlivost ruze prinasa :-) Mozno casom bude aj na ebay dakde blizsie. Dam vediet ked pride.

Odesláno (upraveno)

Tyhle strojky zdá se mají obecně menší rezervu. Neměřil jsem, ale všechny moje obstarožní CCCP (17j, 18j i 21j) se musí natahovat denně. Jak se jednou vynechá, hned stojej. Já jsem zvyklej na Poljot chrono 3133, kde je snad i 60 hodin rezerva, takže i den sklerózy nevadí. U Vostoku to chce striktní pravidelnost....možná prevence na alzheimera.....

Upraveno uživatelem mkshort
Odesláno

Ty starý CCCP 21 jewels jsou, samo, taky automaty se strojkem 2416, který je i zde v těch nových ve variantě 2416b s 31j.

Vostok 17j 2409 a 18j 2209 jsou manuály.

Technicky/konstrukčně bych neviděl rozdíl v rezervě chodu u automatu a manuálu. U automatu by si někdo mohl myslet, že tam bude míň...stačí přeci, aby vydržely jít přes noc... Nicméně minimum 24 h rezervy by mělo být u všech, ať je to manuál nebo automat.

Menší rezerva u automatu by mohla být způsobena poruchou v natahovacím systému - dřívějším prokluzem té spojky, která brání přetažení.

Odesláno

Dle mé zkušenosti se strojky Vostok 2416 a Poljot 2616.2H je manuální nátah paralelní systém k automatickému, takže to natáhne naprosto stejně jako ten automatickej natahovač, t.j. do prokluzu péra. Korunka se pak točí dál ale péro prokluzuje. Někdy je to v prstech cítít, že už je to v prokluzu, někdy ne...třeba u Vostoku nevím, u Poljotu jo.

Odesláno

Mě to dělaly taky, rezerva byla kratší a kratší ááž byl úplně nejkratší. Hodinář hodinky asi jen promazal?

Tak já sem něco hodím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Mohlo by to být špatným promazáním péra. Když bude mezi závity větší tření při nátahu, tak ta spojka začne prokluzovat při menším natažení péra.

Odesláno (upraveno)

Dám je na chvilku z ruky a pak to zkusím natáhnout. Uvidíme...

A jó, jde to poznat.....když se na to člověk soustředí a nejlépe ví, kdy to tak asi přijde. Takový malinký lupnutí je cítit v prstech.

Upraveno uživatelem mkshort
Návštěvník LONGINES
Odesláno

Mno já nevím, ale mě míň jak 38h teda nedělaj... K 35tky dokonce 43 hod jak nic,a to si nejsem jistý předchozím plným natažením. Takže když vydrží tak málo, tak je něco špatně, tipoval bych taky promazání.

Odesláno (upraveno)

Dnes přišel pískový zulu z Jižní Korei a nevím, není to už moc?

Jsem to konzultoval doma a nejdřív jsem se dozvěděl "že mám hezčí jiné" a při druhém dotazu "že je to dobrý". Tuto druhou odpověď trochu diskvalifikuje fakt, že recenzentka se místo pohledu na řemen věnovala nakládání pračky.

QxzDxZK.png

Upraveno uživatelem travex
Odesláno

Protože jsem jedny Amfibie na podzim prodal a těm, co mi zbyly bylo smutno, tak jsem si objednal další. No, a konečně dorazily. 

Zatím je nechávám v původním provedení. Zajímavé je, že jsou to první Amfibie z pěti celkem objednaných (dvoje si přál bratr), které dorazily s ocelovou korunkou, tedy nikoliv s původní plechovou - viz boční pohled. Už jste se s tím někdo setkal?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...