Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ten potápěč, to máš zase pravdu. Aby nakonec Dmitrijovi ten jeho počin nesrazil vaz...

Ale v tomhle případě si myslím, že je to asi úplně jasný, kdo koho, tohle sou přeci jenom svým způsobem ikonický hodinky Vostoku, uznávaný napříč hodinářským světem od konce šedesátých let. Jasný, může si o nich myslet každý co chce, ale respektovaný prostě jsou od Ruska až po Ameriku 🙂

Odesláno

Njn, čas ukáže ako to bolo medzi chlapcami z Chistopolu default_biggrin.gif

Inak, neviem či náhodou pôvodné 119 neprišli neskôr, až niekedy v 70tych rokoch. V Chistopole sa dlho robilo tuším iba jedno púzdro - NVCh, ale znalejší histórie budú vedieť lepšie... Každopádne 119 údajne nebol vo svojej dobe nejaký hit a redesignované 090 tuším zo začiatku tiež nebolo instant classic, až po príchode 1967, ktoré je paradoxne zas dosť odlišné jak od 119, tak 090. Dlho bolo za ikonicke považované 710, tuším že je to aj jediné púzdro, ktoré je verné originálu.

Na wus som narazil na odkaz s interview s Buyalovom - https://www.safonagastrocrono.club/a-little-insight-into-dmitry-buyalov-meranom/

Sent from my XQ-AS52 using Tapatalk

Odesláno

...a se správně nastaveným diskem datumu 😋

Jinak máš pravdu, 710 je asi nejvěrnější, tuším se mu říkalo i " ministerské " a tuším, že se řešilo, že už taky prošlo bohužel nějakým tím ne moc populárním faceliftem.

Odesláno
před 14 hodinami, gargamel napsal:

...a se správně nastaveným diskem datumu 😋

Jinak máš pravdu, 710 je asi nejvěrnější, tuším se mu říkalo i " ministerské " a tuším, že se řešilo, že už taky prošlo bohužel nějakým tím ne moc populárním faceliftem.

ono nebylo 23??? ííí... no nenapadlo mě mít černý disk, dobrá idea, zkusím. jinak je to 150344.. 🙂

Odesláno (upraveno)
V 23. 9. 2021 v 19:17, E36 napsal:

ja sa neviem dokopat k tej SNIPER verzii. 

image.png vs image.jpg

Upraveno uživatelem Roman-ZA
Odesláno

Vyskladaj si ich... Objednaj púzdro aké sa páči a dokúp dial a ručičky od favinova, keď si netrúfaš na swap, hocijaký hodinar to má za chvíľku spravené

Treba sledovať jeho ebay store, máva ten dial v rôznych farbách, akurát teraz iba champagne https://www.ebay.com/itm/323093046971?hash=item4b39d8a6bb:g:-DIAAOSw2GJajsiP

BTW @DrSlamastika má ten toxický zelený dial od favinova

Odesláno (upraveno)

to vsetko mam uz zajednane. rucicky by boli zrejme take, ako na povodnej verzii

See the source image

See the source image

Upraveno uživatelem Roman-ZA
Odesláno (upraveno)
před 14 minutami, unived napsal:

Vyskladaj si ich... Objednaj púzdro aké sa páči a dokúp dial a ručičky od favinova, keď si netrúfaš na swap, hocijaký hodinar to má za chvíľku spravené

Treba sledovať jeho ebay store, máva ten dial v rôznych farbách, akurát teraz iba champagne https://www.ebay.com/itm/323093046971?hash=item4b39d8a6bb:g:-DIAAOSw2GJajsiP

BTW @DrSlamastika má ten toxický zelený dial od favinova

Ja mam od favinova rucicky. Cifernik mam od ineho:

https://www.ebay.com/usr/sega-tss

Upraveno uživatelem DrSlamastika
Odesláno

Na cifernik 647 uz taky dlouho ciham na ebay, ale maji jen ten svetly. Pred par lety jsem ten tmavy koupil, vypada super, pekne sviti. Puvodni mam take, ten naopak nesviti vubec... Trochu se lisi v popisech, ale jinak OK.

Jen nedavno mely hodinky nehodu, a sice manzelka mi je omylem vyprala s loznim pradlem, nejaky dlouhy praci program. Hodinky vydrzely, nenateklo do nich, trochu odrene sklicko, ale sroubky drzici strojek se vysroubovaly a jak to v pouzdre cele litalo, tak se ulomily nozky ciferniku 😞 Napajet je sam nezvladnu, takze koukam tu a tam na ebay na novy...

Jinak sniperky maji mit, podle me, jeste jinou lunetu - uz s vlozkou a lumibodem. Viz. odkaz

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
před 1 hodinou, kudrnac napsal:

Na cifernik 647 uz taky dlouho ciham na ebay, ale maji jen ten svetly. Pred par lety jsem ten tmavy koupil, vypada super, pekne sviti. Puvodni mam take, ten naopak nesviti vubec... Trochu se lisi v popisech, ale jinak OK.

Jen nedavno mely hodinky nehodu, a sice manzelka mi je omylem vyprala s loznim pradlem, nejaky dlouhy praci program. Hodinky vydrzely, nenateklo do nich, trochu odrene sklicko, ale sroubky drzici strojek se vysroubovaly a jak to v pouzdre cele litalo, tak se ulomily nozky ciferniku 😞 Napajet je sam nezvladnu, takze koukam tu a tam na ebay na novy...

Jinak sniperky maji mit, podle me, jeste jinou lunetu - uz s vlozkou a lumibodem. Viz. odkaz

tu maju obidva typy cifernikov - Original spare parts for VOSTOK watches - Vostok-Watches24 autorisierter VOSTOK Händler

Na obrázku môže byť náramkové hodinky

zaujimavy mod z FB

Odesláno
před 5 hodinami, Roman-ZA napsal:

Zlaté ručky k černobílému ciferníku by vůbec nemusely být špatný, možná ještě zkombinovat se zlatým aretačním kroužkem sklíčka. Dřív jsem k zlaté moc netíhl, ale co jsem měl jedny Zelosy se zlatýma ručkama, tak po nějakých pokukuju, je to hodně příjemná změna k všudypřítomným chromovaným.

Hodinky bez sekundovky bych osobně nesnesl, to pro mě ani není možnost.

Třeba ty zlaté paddle hands se zlatou lolipop sekundovkou z vostok-watch24 by nemusely vypadat zle. Klasické šipky mi přijdou nepoměrně úzké/krátké k velikosti ciferníku i hodinek, zvlášť když jsou to ve své podstatě potápky.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...