PavelSch Odesláno 9. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2015 Osobně mám trošku "strach" ze všech možných kombinací strapů, lunet a celkově nízkých cen..to bude utopených výplat ale rozhodně správným směrem. Včera o půlnoci jsem na chistopolcity zaplatil, dnes ráno přiše mail, že zásilka byla odeslána. Pokud vše dorazí v pořádku a bez povinnosti platit clo, tak klobouček
honza.hasic Odesláno 9. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2015 Hola Hola kolego Pavle, jak se na tom chitopolcity.com postupuje při nákupu ? A bude pak ešče připočtena DPH a clo ? Pakliže ano, jak to bude vycházet celkově ? Nemám žádnou zkušenost, prosím popiš postup. Díky. Honza
YvanD Odesláno 9. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2015 mam prave tiez odtial objednane a som zvedavy, ci mi zeleni odchytia a nechaju ma platit dph, ale ratam s tym a prezijem to. plati sa cez paypal cca 14 eur postovne a za kazdy dalsi kuc cca 12 priplatok. posielaju promtne cez rusku postu. a postup:zaregistrujes sa, vlozis tovar do kosiku (musi byt dostupny). das tlacitko checkout automaticky prirata postovne. prejdes ku platbe presmeruje ta na paypal okliknes a cakas ked poslu a kym pride. proste to iste ako napr. ebayinak rusaci celkom slusne informuju cez email o statuse objednavky
PavelSch Odesláno 9. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2015 YvanD to shrnul přesně. Souhlasím se super přístupem ohledně informovanosti o stavu objednávky. Pokud to projde bez povšimnutí, vyjde mě to na krásných 1840,- i s poštou, pokud ne, ani z této ceny není tak velký problém to dph doplatit. Jedny hodinky tedy vyjdou cca na 2300,- pokud se nevyhneš DPH (clo je tuším až od 150?). Až mi přijdou nafotím a napíšu dojmy nejen z hodinek, ale také z balení a logistického procesu celkově.
travex Odesláno 12. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 12. dubna 2015 Tak ať vám Amphibie co nejdříve dorazí.
PavelSch Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2015 Já jsem svoje čekání na Vostoky bohužel nezvládl a jak se tu na fóru objevily tyhle Raye, jel jsem pro ne během půl hodiny ale to neznamená že se na amphibia netěším, spíš jsem si jen zkrátil to čekání ) horší jenže už koukám zas a dal...
honza.hasic Odesláno 14. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2015 Hezké orienty. To se to bude čekat....) Trochu jsem zabrouzdal kolem amfibijí a přímo z Ruska mám informaci, že se ty levné (např. amfibija 710) vyrábějí v Číně. Ne fejky ale normálně ty origoš hodinky. Nevím jestli celé hodinky nebo jen strojky či díly, ale docela mě to překvapilo a nějak se mi nechce tuto informaci strávit. Je fakt že cenovka 60 dolarů za vodotěsný automaty komplet v nerezu je cena dost neuvěřitelná.... Je to nesmysl nebo je to tak ?
PavelSch Odesláno 14. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2015 No co jsem zas brouzdal ja, tak vseobecne tyhle klasicke amfi se jedou už jen ze starých skladovek nebo se montují všude možne z dílů ktere zbyly. Ale pokud je to pravda, jakou roli by v tom hrála ta továrna v Cistopoli. Nevím, vzdávám se a přenechám to někomu znalemu každopádně zrovna 710 jsem si objednal
martar Odesláno 14. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2015 Když jsem si objednaval v Chistopoli SE Amfibie, napsali mi, že budu muset čekat, protože fabrika má prázdniny. Trochu si myslím, že kdyby to byla čína, bude mít továrna i jejich dealeři skladové zásoby i na prázdniny, ale třeba se mýlím.
travex Odesláno 14. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 14. dubna 2015 No toto je podivná informace, speciálně když se mluví o klasických Amphibiích. Před lety jsem někde na WUS viděl fotky z výroby a pouzdra, lunety a ty jejich kalibry se určitě dělají v Čistopoli. Myslím, že Čínská stopa bude spíše na těch novějších modelech jako Turbína, Reef, Seeman atd.
lub Odesláno 14. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2015 (upraveno) se zájmem sleduju tohle vlákno a říkám si, co je na těch amfibiích tak zvláštního.. je to jen cena nebo mají nějaký skrytý kouzlo, že jsou, nejen tady, poměrně oblíbené?tedy, láká mě nějaké zkusit, ale vzhledem ke všem seikám co už jsem vyzkoušel mám obavu, jestli by mě ještě dokázaly oslovit.co se mi na nich líbí asi nejvíc, je ta masivní šroubovací korunka.máte doporučení-důvod, proč do nich jít? - možná bych jen potřeboval popostrčit... Upraveno 14. dubna 2015 uživatelem lub
honza.hasic Odesláno 14. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2015 Tyhle hodinky mají kouzlo jako motorky Ural, Dněpr nebo indickej Royal Enfield. Prostě novo-retro... A hlavně jsou ty hodinky úplně jiný než každý. Takový prostě ruský škaredý až jsou hezký... Tak bych to asi viděl já.
travex Odesláno 14. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 14. dubna 2015 Kouzlo rozhodně mají, jsou klasické potápky s originálním řešením, pěkným vypouklým sklíčkem a in-house strojkem za pár korun. Je vyloženě škoda nemít žádné a nebo jen jedny
martar Odesláno 17. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2015 (upraveno) Přesně tak. Seiko automaty i baterky taky nějaké prošly mýma rukama, pár jich stále mám (a mám je rád), ale Amfibie jsou prostě svébytná kategorie. Mě na nich fascinuje:1. jejich historie a originální konstrukční řešení (mrkni třeba sem, je to fakt zajímavé: http://en.wikipedia.org/wiki/Amfibia ).2. stavebnicový systém celého výrobního programu klasických amfibií, který umožňuje zaměnit a kombinovat téměř všechna pouzdra, ciferníky, lunety, ručky..., takže spolu s možností objednat si samostatné součástky přímo z továrny to umožňuje kreativním jedincům složit si hodinky podle vlastního vkusu.3. jsou levné, takže není problém brát tyhle automaty tam, kam bych se s jinými bál. Navíc je levný i servis nebo doobjednání dílů; konstrukce pouzdra i strojku je jednoduchá, takže každý šikovný nadšenec se ji dokáže servisovat sám; a snadno se udržují (sklíčko i lesklé pouzdro lze rozleštit). Abych jen nekecal, tady je fotka z výletu. Dnes jsou poslední den na meshi, zítra už jdou zpátky na krásný Trojanův řemen... Upraveno 17. dubna 2015 uživatelem martar
martar Odesláno 17. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2015 A ještě jedna fotka, šetřil jsem si ji do svého vlákna, ale když je ten Lub nahlodanej, musím mu tu krásu Amfíbií předvést... Mesh party
martar Odesláno 17. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2015 se zájmem sleduju tohle vlákno a říkám si, co je na těch amfibiích tak zvláštního.. je to jen cena nebo mají nějaký skrytý kouzlo, že jsou, nejen tady, poměrně oblíbené?tedy, láká mě nějaké zkusit, ale vzhledem ke všem seikám co už jsem vyzkoušel mám obavu, jestli by mě ještě dokázaly oslovit.co se mi na nich líbí asi nejvíc, je ta masivní šroubovací korunka.máte doporučení-důvod, proč do nich jít? - možná bych jen potřeboval popostrčit...Fakt nehoním přísp?vky jen se tady nad vínem ještě tlemím při takové představě: jestli se Lubovi líbí zejména masívní šroubovací korunka, a jestli si nakonec nějaké Amfibie koupí, asi ho po jejím prvním odšroubování a uchopení mezi prsty čeká velké překvápko Jednou z konstrukčních originalit Amfíbií je totiž viklací korunka, což mnoho novopečených majitelů vyd?sí a odradí. Přitom je to naprosto funkční a zajímavé řešení. Korunka totiž není napevno spojená s natahovací hřídelkou např. závitem, ale drží rozšířený konec hřídele jen voln? (takže se v prstech viklá a volně protáčí, jako by hřídelka byla zlomená). Teprve po úplném vytažení korunky zapadne rozšířený konec hřídelky do vnitřního zámečku a korunka umožňuje nařídit čas (viklá se ale stále). Nad přesným důvodem tohoto řešení nechci spekulovat, často mi ale na mysli vytane vize opilého ruského mužika snažícího se nařídit svoje "časy" ... korunka jen volně spojená s hřídelkou tu hřídel vlastně chrání a Voloďa Ivanovič ji nedokáže zlomit Zdroj: https://c2.staticflickr.com/4/3654/3482840064_a5295cc99a.jpg
travex Odesláno 19. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 19. dubna 2015 Viklací korunka je náhodou parádní věc, člověk si ji užije hlavně při nastavování data, čemuž se ale Martar mistrně vyhnul. Já dnes 060, což je z nějakého důvodu ne moc populární typ pouzdra, ale mně se prostě líbí.
lub Odesláno 24. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2015 díky moc pánové, zejm. martar, travex.nahlodanej jsem, to jo. teď mi ještě přibyly další seika jakožto šestý mechaniky, kurňa potřeboval bych se nějakých zbavit, ale nevím jakých, abych aspoň jedny amfibie užil.budu o nich přemýštel a předběžně vybírat jaké pouzdro.
Dor Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 Máte zde někdo i nějaký kontakt na fabriku? Tedy, na jejich případný internetový obchod? Z toho, co jsem našel, se mi jako solidní jeví akorát firma Meranom. Je i jiný ověřený prodejce s dostatečným výběrem včetně ND? Děkuji.
Dor Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 Jinak zde je odkaz na německý web, kde na Amfibie nabízí lunety vyráběné asi v D. Jsou dražší, ale vypadají dost dobře.http://www.am-watches.com/Prodávají i kompletní hodinky Amfibia s těmito lunetami, ale i s těmi originálními.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se