Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Berte to prosím jako názor, nečiním si nárok na výlučnost a správnost, takhle to vidím já ...

Objevil se tu výrazný nový člen, většina z vás stálých členů asi ví, koho mám na mysli ...

Výsledkem tohoto člena bylo:

Solidní bitka ve vlákně http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=6359 , do které se nechal strhnout kdekdo, včetně mě. Dusné ovzduší ve vlákně "Pochlubte se novými ..." vlákno docela solidně ujelo od tématu a ani číst ho už není radost. Dusno ve vlákně PRIM-kvalita ... dusno ... dusno ...

Jeho příspěvky nejsou vulgární, ale přesto se po nich nemohu zbavit lehkého pocitu lepkavosti, jako když si v tramvaji člověk sáhne na tyč, není vyloženě špinavý, ale jíst bych tou rukou nechtěl.

Je "politicky korektní", nikomu nenapíše přímo, "ty jsi debil" ale přesto jeho příspěvky páchají u většiny mnohem silnější spoušť a výsledkem je vždy diskuse, která nemá s hodinkami co společného. Diskutér neútočí tváří v tvář (třeba midloch to napálí napřímo a pak se jde do bitvy), jen tak "elegantně plive na boty" a okopává kotníky.

Píše o hodinkách, ale ... nějak to nejde do hloubky, nemohu si pomoct, ale když kliknu na domovské stránky jednotlivých značek, budu vědět ty samé názvy modelů, kterými pak oslňuje. Popshop napsal dvě věty a bylo v nich víc (i kdybychom se pak nad nima do krve zhádali), cigi vydupal ze země l.e. a i když při tom leckoho zvednul, může předvést, co dokázal. Mechano snad ve svých příspěvcích nepoužívá ani celé věty (promiň mechano) ale stejně je vidět, že už mu rukama trochu železa prošlo ... .

Tipický Diskutérův příspěvek viz tady http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=6571&p=2 jak mám primky rád, tak to co tad napsal je ptákovina.

Když Diskutér píše o hodinkách, nevidím za tím hodinky, vidím kupu popsaného papíru ... stačí místo slova "hodinky" napsat slovo "auto" a rázem jsme zde ... http://gti.blog.auto.cz/

Dal jsem si tu práci a trochu pročetl to, co píše tady a na http://gti.blog.auto.cz/ a najednou i to tolik uznávané zacházení s jazykem není tak ryzí, jak se na první pohled zdálo ... Má docela slušnou zásobu obratů a "modů" do kterých obleče svůj diskusní příspěvek, ale ... pokud budete mít tu trpělivost a přečtete si, co jsem sem napastoval, určitě poznáte, co chci vypíchnout ... . Nevypadá to, že by byl mistr jazyka, spíš přečtl hodně knih a lecos z nich odkoukal (to není výsměch, já to dělám stejně).

-------

Basilejský nášup:

Ráno jsem do sebe narval jeden rohlík a na levačku starý dědovo primky po babičce. Nemaj sklíčko, ale mě to neva, aspoň se nelesknou. Mám sbírku hodinek, tedy zatím v ní jsou je ty primky, ale počítám, že se v tý Basileji trochu vodvážu.

Vlak má zpoždění, klepem na peróně s Jardou kosu. Máme na sobě totiž jen košile s krátkým rukávem, aby každej poznal že jsme machři na hodinky. Teda, Jarda má na levým zápěstí vytetovanej olomouckej orloj, Jarda není žádnej troškař. Jo, Jarda je vod nás z pavlače, taky dělá do hodin. Dělá do orlojů, ale to už jste asi pochopili.

...

BERTOŇÁK (1)

23.4.2007 09:15| GTI

Adresát: Alfa Romeo, Itálie

Věc: žádost o zaměstnání

Vážení, u nás v ulici mi říkaj Berťoňák. Je to prej po nějakým dobrým tuningáři z jihu, tam od vás. Tuningoval údajně Favorita. Toho jsem neviděl, žiju v Česku, nemůžu soudit, moje zásada. Jarda je taky dobrej tuningář, bydlí vedle mně na pavlači a tuningujem spolu u nás v ulici.

Já osobně začal s tuningem poměrně brzo, hned jak jsem napošestý udělal papíry na osobák. Soustavně jsem totiž bojkotoval testovou otázku o povinným vybavení auta. Měl jsem na tohle už tehdy dost ustálenej názor, ale trojúhelník mi tam nějak nepasoval a nepasuje dodnes.

S Jardou jsme u nás na konci ulice koupili za tři tisíce kaček dvougaráž a tam tuningujem. Nesvítí tam světlo, tak tuningujem potmě. Tuningujem škodovku, stopětku. Je o tři roky starší, než já, ale mně to nevadí. Jí asi taky ne. Začali jsme vytahováním přední kapoty. Trvalo nám dva roky, než jsme jí v tý tmě vybouchali až do úrovně předního nárazníku. Jarda říkal, že v zimě sežene džob u správy silnic a helfnem jim při odklízení sněhu. My s Jardou totiž ctíme BESIP.

...

Září 2006

911 ORGASMŮ

25.9.2006 17:03 | GTI

Jsou chvíle, kdy mě nezajímá, jestli to co slyším je klapot jehlovejch podpatků na mramorový podlaze hotelu Hilton, nebo stenografickej záznam mýho rozsudku na doživotí. Přesně takhle jsem se tehdy cejtil, když na mě vyštěkla zpoza rohu.

Byla stříbrná. Tedy, celá stříbrná. Kolem krku žádnej načinčanej límec. Všechno jak má bejt. Dobelhal jsem to akorát k přechodu, když jí zrovna naskočila zelená. V lidským životě hrajou hlavní roli jen vteřinový okamžiky, jen ty o tobě rozhodnou. Jako tehdy o mně. Lehce, jen lehce hrábla a spodním tónem naznačila, kdo z nás bude mít vždycky navrch. Za křižovatkou na mne počkala a to už bylo nadějný.

...

NĚCO SE DĚJE

Longines... ten dokonalý ambasador elegance a stylu, starých dobrých časů a slušně preparovaných kont. Jo... cinkot ledových kostek o skleněné stěny tvé vytoužené noci. Šustot hedvábí a klapot jehlových podpatků na schodech paláce, z nichž každý stupňuje tvou touhu po rozkoši... ústřice na podnosu a perla vtepaná do platinového okruží... co vpuštena do jemných dlaní, jiskří v zorničkách v nichž nacházíš konečně své nebe...

-----

Kam mířím? Neporušuje pravidla, jeho příspěvky jsou na první pohled o hodinkách, ale přesto se nemohu zbavit dojmu, že je toto, čemu bych asi říkal "škodná". Škodná o to horší, že nevyvesí zástavu a jde na zteč, ale jentak plká okolo a kde může, tam zasmrdí.

Kamil se nedávno tázal zda smazat či nesmazat a uvedl to tím, že si pečlivě pročetl příspěvky a jsou o ničem. Osobně jsem se u jeho příspěvků někdy i dobře bavil, to když napálil Cyberovi, že nemá "voko" (a vy všichni, kdo znáte Cybera osobně, víte kam mířím), zezačátku se mi i dobře četli, ale ... ten těžko definovatelný pocit hnusu zůstává a o ničem jsou pořád. Po přečtení jeho blogu jsou i navíc nudné a opakující se.

Takže bych se rád zeptal těch, co byly proti smazání:

Vedlo vás vaše demokratické srdce (nemazat nikoho z principu) a nebo jeho příspěvky berete jako kvalitní diskusi? Jsem já slepý, že nevidím jeho genialitu, nebo jsem malé dítě a "císař je nahý"? Nemyslím to útočně. Chci jen znát pohled z druhé strany. Cigi, ty jsi byl pro a určitě budeš mít odvahu říct proč.

Zaregistroval se 12/4/2007 a do teď má 190 příspěvků. Všechny stejné. Plamenné, rozmáchlé, prázdné.

Možná se vám zdá, že se snažím rozpoutat křížovou výpravu ... a víte co? Snažím. Tenhle typ prostě nemám rád a ač jinak bytostně demokrat, jsou okamžiky, kdy se prostě demokracie řeší mečem ... .

• Odpovědi 44
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Už to tu jednou bylo, jesli se má smazat nebo nechat. Udelal jsem chybu že jsem predtím neodpovedel, protože jsem veril mozna i v to že ho to přejde, že se usadí a bude to ok,ale zmýlil jsem se, takže ted rikam jednoznacne a verejne ZBAVIT SE HO. Svoje texty víceméně o ničem si může psát a jednou je svázat do knížky, třeba jeste nekde prorazí. Mě už jenom štve, nebo spíš mrzí ta jeho povíšenost, když se nekdo zepta na jeho hodinky nebo přesný názor tak to přejde a pokračuje si v tech svých sloganech s věčným nadhledem a profesionálím přehledem.

Odesláno

No na tom blogu se podle komentaru zda obdivavanym guru, ma radu pro kazdyho. Je to zabavne cteni ale jako vzdy , o nicem, po docteni toho clovek vi tolik jako pred tim. Jsem tolerantni, ale od teto chvile uz ho totalne ignoruji, tlachala.

Odesláno

klobadysek napsal:
No na tom blogu se podle komentaru zda obdivavanym guru, ma radu pro kazdyho. Je to zabavne cteni ale jako vzdy , o nicem, po docteni toho clovek vi tolik jako pred tim. Jsem tolerantni, ale od teto chvile uz ho totalne ignoruji, tlachala.

Když, zdá se, ignorace nepomáhá a navíc, je tak snadné se nechat strhnout ...

Odesláno

klobadysek napsal:

Já jsem si taky říkal že ignorovat ho je nejlepší, ale potom co si nutně musel rýpnout i do mě s Omegami, to proste prehlížet nejde... veřím tomu že mnozí zde napíšou ignorovat, ale potom uz je to jen o povaze jesli si necha človek srá* na hlavu, nebo ne...

Odesláno

klobadysek napsal:
Co takhle na jeho zvratky vzdy napsat:

Diskuter: IGNORUJI.

Clovek da aktivne najevo ze nesmysly byly efektivne neucinne.

to je sice pravda, ale bude to hrozně zaplevelovat vlákna a na to stačí už on sám....

a jsem přesvědčen, že se tím znechutit nedá, bohužel

Odesláno

klobadysek napsal:
Co takhle na jeho zvratky vzdy napsat:

Diskuter: IGNORUJI.

Clovek da aktivne najevo ze nesmysly byly efektivne neucinne.

Jak jsem už psal, ono je težké to vydržet vícekrát, ne každý je takové povahy aby kdyz mu Diskutér po třetí napise do vlakna nejaké plky a rozpoutá tím hádku, tak napsat jen Ignoruji

Odesláno

Myslim, ze nema cenu to prilis resit. Je to ubozacek, ktery umi jen plkat. Chvilku jsem to resil, ale ted se nad jeho "slovnim prujmem" jen pousmeju :-). Nastesti znam jeste par podobnych ubozacku (celkem asi 2), takze mam vytvorene protilatky.

Odesláno

Ja jsem puvodne psal nemazat, ale nyni uz vaham. Pokud by tu zustaly prispevky typu "elegantni popis urcitych hodinek" atd. nemam nic proti, nicemu to neskodi a clovek si dokonce i pekne pocte. To co me vadi, je to neustale osocovani a nekdy "maskovane" urazeni druhych! Nektere jeho nazory nejsou spatne, z nekterych je dokonce mozne si i neco vzit (bohuzel tech zas az tolik neni).

Diskuter vetsinou vede boj vedome tak, aby neurazel ci neosocoval nikoho primo, ale snazi se zautocit pres urcitou "zvyklost" ci pres pocity - at uz jde o prumery hodinek, jejich znacky, ci primo kritiku konkretnich modelu a jejich majitelu, ale nejsem si jist jestli ho tohle omlouva - nebo jinak jsem si jist ze ho to neomlouva ;-)

Kdyz jsem psal posledne NEMAZAT, bylo to z toho duvodu ze jsem cekal, jestli se treba po urcite dobe neuklidni a nezkusi se zapojit do diskuze jako "kolega" jak on rad pise, ale zatim jsem si toho vsimnul jen v malo prikladech (i kdyz alespon nejakych).

Take uz se resilo ve vlakne ktere zakladal Kamil, jak proti tomu bojovat a jedine co davalo smysl, aniz by bylo potreba zasahovat mazanim prispevku atd. bylo IGNOROVAT HO..jenze.. mnoho lidi se tu necha zbytecne vyprovokovat a reaguje i kdyz vi, ze diskuze vyvolana reakci povede do.. kanalu. Bohuzel, nikam jinam ani vest nemuze a debata se zvrhne v prestrelku v dusledku rozharanych citu.

Za me je odpoved zatim NEVIM, nebo MAZAT UTOKY, ale spise jako zpravu pro ostatni bych doporucil, brat jeho prispevky s urcitym nadhledem, nenechat se jimi vyprovokovat a znechutit.. je tu mnoho veci, ktere cloveka dokazi potesit a nechat si to zkazit nekym jako je Diskuter je myslim zbytecne wink.gif

Odesláno

Tak uz jsem na to přišel, třeba Diskutér trpí nejakou opravdu vážnou chorobou a je to člověk který cíleně vyvolává hádky apod. (většina příspěvků tomu odpovídá) laugh.gif

Odesláno

jacob - timhle bohuzel trpi na internetovych forech hodne lidi, kteri chteji svetu dokazat, ze oni jsou ti nejlepsi (a je jedno o jakou tematiku se jedna). Bohuzel kdyz jsem se drive aktivne zajimal o webdesign a procital i ruzna fora, tak tam tech "vsevedu" bylo jeste o mnoho vic a hodne z nich melo jeste o dost agresivnejsi styl nez diskuter zde. Problem je v tom, ze zorientovat se tak, aby clovek mohl napsat o tematu par vet (vetsinou ne mnoho) a tim se snazit dokazat svetu svou nadrazenost je velmi snadne.. a potom uz jen prichazi doba kdy ego roste a roste a roste. Osobne si myslim (a mam to za tech nekolik let na internetu a v diskuzich odpozorovano), ze se takhle chovaji lide, kteri maji problem si v realnem svete sve sebevedomi zvysit.. i kdyz ani to nemusi byt treba Diskuteruv problem wink.gif

Odesláno

spiderer- sám musíš uznat že kdyby si Diskutér u toho co napíše odpustil ty odborné termíny a různé vsunuté doplňky, tak by zustala vždy tak jedna nebo dvě vety o hodinkách.

Odesláno

jacob - to je sice fakt, ale pokud napise alespon ty 2 vety o hodinkach, ktere o neco wink.gif prodlouzi tak mi to nevadi. Jak jsem psal, me vadi v momente, kdy tim vyvolava neklid v diskuzi a ta se ubira do stoky.. Pokud by dokazal udrzet tema diskuze a nikoho nenapadat, byl bych za nej na Chronomagu rad.. ale to je zase jen muj nazor, se kterym tady jiste mnozi urcite souhlasit nebudou ;-)

Odesláno

A já si myslím, že se třeba diskutér polepší, je to relativně nový člen. Přijde třeba na nějakou burzičku nasákne tu správnou hodinkovou atmosféru... Je chytrý pravda lehce sebestředný ale třeba se to podá a stane se z něj fanda hodinek a plnohodnotný člen jako jiní zde.

Dejme mu šanci.

Odesláno

Třeba to dělá záměrně a píše svou diplomovou práci: Kdo se skrývá za nickem? Všichni co na něj reagovali posloužili dobré věci. Myslím, že s takovým materiálem diplomka nebude mít chybu a dostane od oponenta 1* .

Odesláno

Každé diskuzní fórum, ať už je o čemkoli, má takové lehce kontroverznější členy. A Diskutér nepatří k těm zvlášť kontroverzním. Znám z jiných fór "jinačí kousky". V žádném případě ho nemazat. Na osobní IGNORACI máte každý plné právo a kdo se nechá vyprovokovat, musí se zkrátka ještě hodně učit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...