lolo3101 Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 Zdravim rad by som sa informoval pozeral som nekjake hodinky seiko ale neviem sa rozhodnut automat -kinetic- solarne? Chcem investovat ca 300 eur takze ziadna slava ale ako som tak luskal forum vsetky maju svoje pre aj proti. Viete poradit akou cestou sa vydat?
emef Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 Tak to si musíš nejdřív říct, jestli chceš hodinky s duší, který budou žít s tebou, nebo hodinky s mozkem, který se o sebe postaraj samy. 300 Eur není málo, za to už můžeš mít fakt parádní hodinky. Je to o prioritách. Jak to máš s hodinkama doteď? Nosíš nějaký? Chceš začít? Střídáš jich víc? Odkládáš je? Nedáš je z ruky? Co všechno s hodinkama děláš? Spoustu otázek, spoustu odpovědí a možnejch hodinek.
lolo3101 Posted November 17, 2013 Author Report Posted November 17, 2013 ved to ta nerozhodnost hodinky nenosim. vzdy ked im dosla baterka ostali na policke preto ked som zbadal ze tatko ma na ruke seika co idu 20 rokov napadla ma tato znacka. automat pojde asi vecne fronograf som cital ze cca 10 rokov a solarne vobec nepoznam preto sa skusam informovat tu. ked uz dam 300 ecok za hodinky bolo by fajn keby zastali az po mojej smrti hehe
Frostie Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 ved to ta nerozhodnost hodinky nenosim. vzdy ked im dosla baterka ostali na policke preto ked som zbadal ze tatko ma na ruke seika co idu 20 rokov napadla ma tato znacka. automat pojde asi vecne fronograf som cital ze cca 10 rokov a solarne vobec nepoznam preto sa skusam informovat tu. ked uz dam 300 ecok za hodinky bolo by fajn keby zastali az po mojej smrti heheSoláry i kinetic počítej minimální životnost 20 let, ty automaty, pokud je nerozsekáš o beton, tě přežijou...
lolo3101 Posted November 17, 2013 Author Report Posted November 17, 2013 jj dik vies este aj nieco o presnosti modelov ako casto meskaju?
bohus76 Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 Tak automaty chodí s přesností cca 5-8 vteřin denně,ale jsou na foru i kousky které chodí podstatně přesněji /těch 5-8 vteřin je průměr/.
lolo3101 Posted November 17, 2013 Author Report Posted November 17, 2013 a ktore by ste mi doporucili? SEIKO KINETIC TITANIUM SKA495P1, SEIKO KINETIC TITANIUM SKA497P1, SEIKO Solar Chrono SSC141P1, SEIKO Solar Chrono SSC085P1
bohus76 Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 Vybrat si musíš sám.Tak jak ty tíhneš ke kineticům,tak někteří /ijá/ mají rádi automaty.Velikost hodinek by si chtěl jakou?Musí být chrona /více ciferníků/ ?
lolo3101 Posted November 17, 2013 Author Report Posted November 17, 2013 mam skor radsej kus zeleza na ruke a tieto sa mi zdali take ze by sme mohli spolu aj starnut ruku ma cca 18cm takze budik si na ruku davat nechcem
cody Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 Za tyhle prachy by snad sli sehnat i nejake z rady SARB - to uz je neco!
Frostie Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 jinak, co se týče přesnosti - z mé vlastní zkušenosti: Kinetic + 1-3 sec/měsícSolar +3-5 sec/měsícSeiko automatic kalibry 7S26/36, 4R36/37 nebo 6R15 jsou po záběhu v případě potřeby seřiditelné u dobrého a trpělivého hodináře s vibrografem na hodnoty +1-2 sec/týden
Horhe Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 Můžeš mi prozradit jméno hodináře, kterej ti takhle ty seika vyladil?
Frostie Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 (edited) Můžeš mi prozradit jméno hodináře, kterej ti takhle ty seika vyladil?samozřejmě můžu, ale není to ojedinělý jev. Myslím, že Tondako by ti je také dokázal takhle vyladit, pokud tedy s hodinkami nebude žádný jiný problém. Jinak jsem měl i hodinky s kalibrem Citizen 8210, ten mi chodil stabilně 2 sec/den do plusu z výroby. Edited November 17, 2013 by Frostie
Horhe Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 (edited) to je dobrá teorie ale otázka zněla, který hodinář ti takto vyladil seika s jedním z uvedených kalibrů? Edited November 17, 2013 by Horhe
Frostie Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 to je dobrá teorie???. Ne teorie, ale osobní zkušenost.
Horhe Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 (edited) tak super, švýcaři k tomu potřebujou high grade, cosc, tourbillon a japonci takovou přesnost vytáhnou z kalibru z kusu plechuGratuluji ti k takovým seikům a takovému hodináři.btw, co to máš za model? Edited November 17, 2013 by Horhe
Frostie Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 tak super, švýcaři k tomu potřebujou high grade, cosc, tourbillon a japonci takovou přesnost vytáhnou z kalibru z kusu plechuGratuluji ti k takovým seikům a takovému hodináři.btw, co to máš za model?nevím, jestli to bude pro tebe relevantní informace a nepoloží tě to, ale byly to obyčejný Seiko 5 SNXS 77 K s kal. 7S26 za 80 USD. Už v záběhu chodily slušně, cca +5 sec/den, takže důvod k zásahu nebyl žádný. Po půl roce jsem je z p.dele dal k hodináři v CV na doseřízení a podařilo se je doladit na ty +2 sec/týden. Nosil jsem je furt, bez odkládání a vymýšlení poloh...
Horhe Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 nevím proč by mě to mělo položitsamuraje, pokud jsou neustále natažené mi dělají 0 - ladil jsem si je sám, jakmile je ale odložím a rezerva klesne, přesnost jde do hájejsou to ale jediné z mých cca 12 seiko, co jsem měl, že jdou tak jak jdoutakže se v mém případě jedná o ojedinělý případ a vůbec bych si neodvážil tvrdit, že taková přesnost plošná a někoho tak uvádět v omyla z vlastní zkušenosti, hodináři se s tím moc srát nechtějí, pokud je přesnost v toleranci - u těchto kalibrů je to kolem 20s/den, což bych bral jako standard
Frostie Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 nevím proč by mě to mělo položitsamuraje, pokud jsou neustále natažené mi dělají 0 - ladil jsem si je sám, jakmile je ale odložím a rezerva klesne, přesnost jde do hájejsou to ale jediné z mých cca 12 seiko, co jsem měl, že jdou tak jak jdoutakže se v mém případě jedná o ojedinělý případ a vůbec bych si neodvážil tvrdit, že taková přesnost plošná a někoho tak uvádět v omyla z vlastní zkušenosti, hodináři se s tím moc s..t nechtějí, pokud je přesnost v toleranci - u těchto kalibrů je to kolem 20s/den, což bych bral jako standardto s tebou plně souhlasím, málokomu se do toho chce. Nevím, jak dalece je to plošné, nicméně ty Citizeny už jsem jmenoval výše, měl jsem i Orient Pepsi Mako, ty z výroby chodily - 3 sec/den, po odložení na noc dýnkem dolů se to stáhlo na 0. Takže technicky to možné je, záleží asi taky trochu na štěstí a pečlivosti ve výrobě.
Recommended Posts