VS Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2013 Dneska mi na stole přistál zajímavý strojek. Nejdřív jsem si myslel, že to jsou jen nějaké obyčejné elektrické hodiny. Po důkladnějším prozkoumání jsem zjistil, že obsahují hezky zdobený mechanický strojek s 15 rubíny,mikroregulací a nápisem Swiss made. Jsou napájeny plochou baterií 4,5 V a vypadají, jako by je někdo vyšrouboval z Nautilu. Není v nich žádná elektronika, cívka slouží k natahování pera, které probíhá každých 5 minut. Tikají hezky potichu, není to žádný budík, ale spíš kapesní hodinky.Teď přemýšlím, do čeho je zabudovat. Viděl jsem je v nástěnných dřevěných hodinách.Ale asi na ně udělám jen stojánek, protože zezadu vypadají moc hezky a kdo by potřeboval vědět, kolik je hodin. Na to mám 50 dalších hodin a hodinek. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2013 Taky hodně zajímavá věc. Šla by udělat detailnější fotka strojku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 20. listopadu 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2013 (upraveno) Dost špatně se to fotí, ale bez blesku je to lepší. Povrch celého strojku je perličkovaný, tady to není moc vidět.Ta cívka vždycky šťouchne do toho vahadla s dvěma kuličkama uprostřed a trochu je pootočí. Tím se přeruší kontakt a natáhne pero. Po 5 minutách se to pootočí zpátky, sepne kontakt a další impuls zase natáhne pero.Tady je video http://www.youtube.com/watch?v=Hf22v29iGmU Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 20. listopadu 2013 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2013 Díky, moc pěkné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2013 Cosi funkčně velmi podobného vyráběli soudruzi z NDR pod značkou Weimar Electric. Jen to bylo na 1 monočlánek a pokud mi paměť slouží, natahovalo se to každých 7 minut. Ale častý problém byl s vypínáním po natažení a když se to podělalo, žralo to cca 2 baterky denně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 27. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2015 Tohle mi dal před časem táta, že to vyhodí.... Nejraději bych to pověsil ciferníkem ke zdi a nechal odkrytý strojek a kochal se. Tohle je focené mobilem, asi vytáhnu zrcadlovku a makroobjektiv Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 28. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2020 Nalezeny na půdě. Měl by někdo zájem ? Vůbec nevím jestli mají nějakou cenu..... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 28. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2020 V 20. 11. 2013 v 17:42, VS napsal: Dneska mi na stole přistál zajímavý strojek. Nejdřív jsem si myslel, že to jsou jen nějaké obyčejné elektrické hodiny. Po důkladnějším prozkoumání jsem zjistil, že obsahují hezky zdobený mechanický strojek s 15 rubíny,mikroregulací a nápisem Swiss made. Jsou napájeny plochou baterií 4,5 V a vypadají, jako by je někdo vyšrouboval z Nautilu. Není v nich žádná elektronika, cívka slouží k natahování pera, které probíhá každých 5 minut. Tikají hezky potichu, není to žádný budík, ale spíš kapesní hodinky. Teď přemýšlím, do čeho je zabudovat. Viděl jsem je v nástěnných dřevěných hodinách. Ale asi na ně udělám jen stojánek, protože zezadu vypadají moc hezky a kdo by potřeboval vědět, kolik je hodin. Na to mám 50 dalších hodin a hodinek. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Už jsi něco vysochal z toho stroje ? prosím jestli jo pošli výtvor pro inspiraci...:o) Honza Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Janibacsi053 Odesláno 15. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2024 Dobry večer,z akého obdobia je tento strojček,rok výroby som nikde nenašiel,práve som kúpil takéto hodinky,ďakujem za odpoveď. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 16. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2024 Můj odhad je 60léta. Ale mohu se mýlit. Za ty roky praxe jsem jich opravoval mnoho. Ale dnes se už nevidí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Janibacsi053 Odesláno 18. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2024 Dakujem pekne za odpoveď.Su namontované v týchto nastenných hodinkách. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se