midloch Odesláno 14. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 14. května 2007 old black napsal: Díky, vyčerpávající!
NIGHTinGALE Odesláno 14. května 2007 Nahlásit Odesláno 14. května 2007 midloch napsal: NIGHTinGALE napsal: Jojo, Midlochu, přesně tak to je A kdyby měl někdo v seriálu \"Ztraceni\" Brajtle, tak by nemuseli tvrdnout na pustém ostrově a anténkou by si hned přivolali pomoc. A mohlo by se to jmenovat \"Nalezeni\". A vlastně i to letadlo se zřítilo proto, že pilot Brajtle neměl Už tomu konečně rozumím přesně tak GALE, kdyby totiž měl ,,Instrument for professionals,, tak by zcela jistě k ničemu takovému nikdy nemohlo dojít a kdyby se náhodou přehlídl, tak anténka by udělala celé té trapné sérii rázný konec ... a tohle je právě zajímavé a proto se tě jako odborníka na B. musím zeptat. Už dlouho mě to zajímá, leč prodejce mi to nebyl schopen vysvětlit. Tedy: jak ten vysílač funguje (na jaké frekvenci vysílá) a hlavně - jaký má dosah? Děkuji.
Karloss Odesláno 14. května 2007 Nahlásit Odesláno 14. května 2007 Nechci se míchat do cizí diskuze, ale přímo na stránka Breitlingu to píšou - microtransmitter broadcasting on the 121.5 MHz aircraft emergency frequency, range of about 160 kilometers (100 miles), assuming the search aircraft is flying at 6,000 meters (20,000 ft).
midloch Odesláno 14. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 14. května 2007 Dosah vysílače (121,5 MHz) je různý a liší se podle terénu, ale mělo by to být nějakých 160Km v kružnici (předpokládané pátrání se většinou má dít v 6km nad zemí) čili pro zachycení naprosto dostačující, dokonce to funguje i pod vodou, i když dosah je o něco menší. V horách je to dokonce ještě víc... Když si tento stroj kupuješ, tak si prodejce ofotí tvůj pas a posílá se údajně přímo do Breitlingu, v případě zneužití zacvakáš záchranou akci... ale prý když prokazatelně dokážeš že ti opravdu šlo o život a hodinky ti zachránili život, tak ti Breitling pošle funglofky zcela zdarma!
mechano Odesláno 14. května 2007 Nahlásit Odesláno 14. května 2007 TomasW napsal: Jen na doplnění začátku diskuze - úplně náhodou se mi poštěstilo letět malým jednomotorovým letadlem a koukám a hele co má druhý pilot na ruce? Ty hodinky v té situaci vypadaly jako by ani jiné mít nemohl. Opravdu na tom něco asi je. Ale jsou to řekl bych profesionální a ne přeplácané pro pozéry. Měl bych takovou prosbičku : když jsi tam seděl, řekni nám : kdo to letadlo pilotoval a zda to byl pilot profesionál nebo amatér.
jacob Odesláno 14. května 2007 Nahlásit Odesláno 14. května 2007 Ten vysílač v těch hodinkách je každopádně super věc, ale nevim jesli to v dnešní době neni už na nic, podle mě větší využitý to bude mít když se ztratíte někde v džungli a budete tam bloudit týden, než když ztroskotáte s letadlem, přeci jenom když se ztratí letadlo, tak v dnešní době už ho věšinou najdou (nemluvim o seriálu Ztraceni :-) a když spadne nějaké letadlo ukradené z Evropy někde v Africe tak ho myslim ani nikdo nehledá a to má potom veliké štěstí ten pilot který má Breitling ..... takže hurááá do džungle a do Afriky s Breitling
midloch Odesláno 14. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 14. května 2007 jacob napsal: Ten vysílač v těch hodinkách je každopádně super věc, ale nevim jesli to v dnešní době neni už na nic, podle mě větší využitý to bude mít když se ztratíte někde v džungli a budete tam bloudit týden, než když ztroskotáte s letadlem, přeci jenom když se ztratí letadlo, tak v dnešní době už ho věšinou najdou (nemluvim o seriálu Ztraceni :-) a když spadne nějaké letadlo ukradené z Evropy někde v Africe tak ho myslim ani nikdo nehledá a to má potom veliké štěstí ten pilot který má Breitling ..... takže hurááá do džungle a do Afriky s Breitling Ve východní Africe jsem strávil více jak měsíc a určitě bych tam s Brejtlama nelezl :-) Jinak se chystám na měsíc na Papuu na přesně ten trek, kde šance, že by mě ztracenýho našli se rovná nula, asi pouvažuju jestli si je alespoň nějak od Hanáka nevypůjčím, tam bych jim mohl nějakou tu historku pro marketing vyprodukovat :cool:
NIGHTinGALE Odesláno 14. května 2007 Nahlásit Odesláno 14. května 2007 midloch napsal: Dosah vysílače (121,5 MHz) je různý a liší se podle terénu, ale mělo by to být nějakých 160Km v kružnici (předpokládané pátrání se většinou má dít v 6km nad zemí) čili pro zachycení naprosto dostačující, dokonce to funguje i pod vodou, i když dosah je o něco menší. V horách je to dokonce ještě víc... Když si tento stroj kupuješ, tak si prodejce ofotí tvůj pas a posílá se údajně přímo do Breitlingu, v případě zneužití zacvakáš záchranou akci... ale prý když prokazatelně dokážeš že ti opravdu šlo o život a hodinky ti zachránili život, tak ti Breitling pošle funglofky zcela zdarma! Děkuji tobě i Karlossovi. Ještě drobnost - tento nouzový signál zachytí jakékoliv letadlo (či radioamatér) nebo jen letadlo vybavené speciálním příjmačem? A s jakou přesností budu zaměřen? Sakra, Midlochu, já si snad kvůliu tomu koupím Brajtle. Začím si říkat, že na tom "nástroj pro profíky" fakt něco bude. Pomalu mě nahlodáváš... Sice to na 99,999% nikdy nevyužiji, ale takové hračky mě fakt berou. Na lyžařské bundě mám také Recco systém, i když jsem lavinu ještě nepotkal. Ale mám to tam a dělá mi to dobře.
midloch Odesláno 14. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 14. května 2007 NIGHTinGALE napsal: midloch napsal: Dosah vysílače (121,5 MHz) je různý a liší se podle terénu, ale mělo by to být nějakých 160Km v kružnici (předpokládané pátrání se většinou má dít v 6km nad zemí) čili pro zachycení naprosto dostačující, dokonce to funguje i pod vodou, i když dosah je o něco menší. V horách je to dokonce ještě víc... Když si tento stroj kupuješ, tak si prodejce ofotí tvůj pas a posílá se údajně přímo do Breitlingu, v případě zneužití zacvakáš záchranou akci... ale prý když prokazatelně dokážeš že ti opravdu šlo o život a hodinky ti zachránili život, tak ti Breitling pošle funglofky zcela zdarma! Děkuji tobě i Karlossovi. Ještě drobnost - tento nouzový signál zachytí jakékoliv letadlo (či radioamatér) nebo jen letadlo vybavené speciálním příjmačem? A s jakou přesností budu zaměřen? Sakra, Midlochu, já si snad kvůliu tomu koupím Brajtle. Začím si říkat, že na tom "nástroj pro profíky" fakt něco bude. Pomalu mě nahlodáváš... Sice to na 99,999% nikdy nevyužiji, ale takové hračky mě fakt berou. Na lyžařské bundě mám také Recco systém, i když jsem lavinu ještě nepotkal. Ale mám to tam a dělá mi to dobře. Kurňa GALE, u nikoho bych si to nepřál víc jak u tebe! Ten signál je oficiální nouzová frekvence, takže by ho mělo automaticky detekovat jakékoliv letadlo. Tudle hračičku měl na ruce Fosset s jeho pokusy obletět Zem v balónu, nevím jestli to použil, ale párkrát si trošku nabil...
jacob Odesláno 14. května 2007 Nahlásit Odesláno 14. května 2007 2midloch: bejt Tebou, tak by jsem si ty hodinky od Hanáka určitě půjčil, myslim že tím nic nezkazíš, ale bacha ať Ti nepřirostou k srdci natolik, aby si si je potom nenesl domu :-))))
cigi Odesláno 14. května 2007 Nahlásit Odesláno 14. května 2007 To vysílá signály?? Tak nejsou pro profesionály- profesionálové nepadaj - konečně pádnej důkaz!!
NIGHTinGALE Odesláno 14. května 2007 Nahlásit Odesláno 14. května 2007 cigi napsal: To vysílá signály?? Tak nejsou pro profesionály- profesionálové nepadaj - konečně pádnej důkaz!! Teď jsi mě dostal. Smíchy jsem si málem natrhl slezinu
NIGHTinGALE Odesláno 14. května 2007 Nahlásit Odesláno 14. května 2007 midloch napsal: NIGHTinGALE napsal: [/quote=midloch]Děkuji tobě i Karlossovi. Ještě drobnost - tento nouzový signál zachytí jakékoliv letadlo (či radioamatér) nebo jen letadlo vybavené speciálním příjmačem? A s jakou přesností budu zaměřen? Sakra, Midlochu, já si snad kvůliu tomu koupím Brajtle. Začím si říkat, že na tom \"nástroj pro profíky\" fakt něco bude. Pomalu mě nahlodáváš... Sice to na 99,999% nikdy nevyužiji, ale takové hračky mě fakt berou. Na lyžařské bundě mám také Recco systém, i když jsem lavinu ještě nepotkal. Ale mám to tam a dělá mi to dobře. Kurňa GALE, u nikoho bych si to nepřál víc jak u tebe! Ten signál je oficiální nouzová frekvence, takže by ho mělo automaticky detekovat jakékoliv letadlo. Tudle hračičku měl na ruce Fosset s jeho pokusy obletět Zem v balónu, nevím jestli to použil, ale párkrát si trošku nabil... V létě si letím do Dubaje pro nějaké hezké hodinky. A taky si tam chci zkusit zalyžovat v té kryté hale (jasně, Recco nechavám doma Jestli to budou Brajtle, budeš první, kdo se o tom dozví, bratře Sakra, ten signál mě fakt láká... Fakt moc. Moc, moc, moc. MOC!!!
xmenm05 Odesláno 14. května 2007 Nahlásit Odesláno 14. května 2007 NIGHTinGALE napsal: V létě si letím do Dubaje pro nějaké hezké hodinky. A taky si tam chci zkusit zalyžovat v té kryté hale (jasně, Recco nechavám doma Jestli to budou Brajtle, budeš první, kdo se o tom dozví, bratře Sakra, ten signál mě fakt láká... Fakt moc. Moc, moc, moc. MOC!!! Tak přesně takhle nějak se mají kupovat hodinky ...
midloch Odesláno 14. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 14. května 2007 NIGHTinGALE napsal: midloch napsal: NIGHTinGALE napsal: [/quote=midloch]Děkuji tobě i Karlossovi. Ještě drobnost - tento nouzový signál zachytí jakékoliv letadlo (či radioamatér) nebo jen letadlo vybavené speciálním příjmačem? A s jakou přesností budu zaměřen? Sakra, Midlochu, já si snad kvůliu tomu koupím Brajtle. Začím si říkat, že na tom \"nástroj pro profíky\" fakt něco bude. Pomalu mě nahlodáváš... Sice to na 99,999% nikdy nevyužiji, ale takové hračky mě fakt berou. Na lyžařské bundě mám také Recco systém, i když jsem lavinu ještě nepotkal. Ale mám to tam a dělá mi to dobře. Kurňa GALE, u nikoho bych si to nepřál víc jak u tebe! Ten signál je oficiální nouzová frekvence, takže by ho mělo automaticky detekovat jakékoliv letadlo. Tudle hračičku měl na ruce Fosset s jeho pokusy obletět Zem v balónu, nevím jestli to použil, ale párkrát si trošku nabil... V létě si letím do Dubaje pro nějaké hezké hodinky. A taky si tam chci zkusit zalyžovat v té kryté hale (jasně, Recco nechavám doma Jestli to budou Brajtle, budeš první, kdo se o tom dozví, bratře Sakra, ten signál mě fakt láká... Fakt moc. Moc, moc, moc. MOC!!! budu rád když tvé obrácení na pravého boha rozšíří naše řady :cool:
X-Bob Odesláno 14. května 2007 Nahlásit Odesláno 14. května 2007 midloch napsal: NIGHTinGALE napsal: midloch napsal: Kurňa GALE, u nikoho bych si to nepřál víc jak u tebe! Ten signál je oficiální nouzová frekvence, takže by ho mělo automaticky detekovat jakékoliv letadlo. Tudle hračičku měl na ruce Fosset s jeho pokusy obletět Zem v balónu, nevím jestli to použil, ale párkrát si trošku nabil... V létě si letím do Dubaje pro nějaké hezké hodinky. A taky si tam chci zkusit zalyžovat v té kryté hale (jasně, Recco nechavám doma Jestli to budou Brajtle, budeš první, kdo se o tom dozví, bratře Sakra, ten signál mě fakt láká... Fakt moc. Moc, moc, moc. MOC!!! budu rád když tvé obrácení na pravého boha rozšíří naše řady :cool: Hoši hoši, to nakažení, takhle to neumí lákat do svých řad) ani ty správné zavedené sekty, spolky a bratrstva! Tož Vaší Brtlgn zdar
RomanP Odesláno 14. května 2007 Nahlásit Odesláno 14. května 2007 NIGHTinGALE napsal: V létě si letím do Dubaje pro nějaké hezké hodinky. Dubaj mi taky leží v hlavě. Spojuješ to s dovčou, nebo je to cesta pro hodinky ?
Jeremy Odesláno 14. května 2007 Nahlásit Odesláno 14. května 2007 cigi napsal: A helemese, jak se nám ti profesionální pózéři vybarvili. Jsou tak nadutý, že lítaj - letci !.. Ále prdlajs.. letadlo jsem chvíli pilotoval, když mi ho kamarád na 3 minuty půjčil. Byl jsem tak vyklepanej, že by mi nepomohly ani Vacherony, ani Breitlingy. Nejsem pilot a jako nadutej pozér si taky nepřipadám. Pozér je ten, co plive na ostatní a bez argumentů. V tom občas poznávám spíš Tebe.. Ovšem kdybys byl aspoň "nápaditý pozér", mohlo by to být přinejmenším zábavné. Breitlingy se mi líbí a nejsem pilot. B-2 jsou "na pocit" nejkvalitnější hodinky, co jsem kdy měl - solidní váha, skvěle zpracované, všechny ovládací prvky skvěle fungují, skvělý tah, jdou naprosto přesně. Navitimer Cosmonaut jsem si minulý týden objednal nikoli proto, že bych plánoval cestu do vesmíru, nebo bych chtěl vypadat jako Scott Carpenter, ale proto, že se mi líbí. Omlouvám se, že nezapadám do škatulky.
cigi Odesláno 14. května 2007 Nahlásit Odesláno 14. května 2007 Já mám fortis official cosmonauts - a jsem pózér Proč bych je jinak nosil? Do cosmu se zatím nechystám.
pepik Odesláno 14. května 2007 Nahlásit Odesláno 14. května 2007 cigi, rád bych s tebou zapózéroval při dobrém pivu a hodil řeč.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se