Přejít na obsah

Seiko Kinetic

Doporučené příspěvky

Hledal jsem, zdali je na foru nejake misto, kde by byly zkusenosti s kineticem od Seika prehledne pohromade, a nenasel... vyhledavani na mobilu je vselijake, snad jsem neprehledl.. a nez to zacnu sosat v anglictine, tak zkusim souhrnne vlakno tady, vzhledem k zvlastnosti teto technologie si to snad i zaslouzi :-)

Na ceste mam jedny stare levne hodinky teto technologie, ktere budou fungovat jako bezne rychle pracovni quartzky.. kalibr 5M63, stary 8 let, day/date..

Beznou zivotnost kapacitoru/akumulatoru jsem postrehl jako cca 7 let.. jak se pozna, ze se blizi konec, je nejaka indikace nebo proste podle ubyvajici rezervy? Je mozne je nosit uplne do mrte nebo radsi vymenit driv (aby se neco neposkodilo)?

Koukal jsem, ze v Cechach jsou kineticy bezne nabizeny (Koscom a dalsi..), jsou bezne nabizeny i nahradni akumulatory? Nebo je potreba je shanet venku? A pripadne kde nejlepe?

Obdobne s vymenou, da se ocekavat u bezneho hodinare? Nebo radsi v centru kde se i prodavaji (Koscom)? <br /><br />Jsou nejake druhy? Lepsi, vykonejsi, drazsi, trvanlivejsi?

Jaka je bezna presnost, cca za mesic ?

Neco specialniho na udrzbe, provozu? Jak rychle se vubec nakvrdlaji? Staci je treba nosit par dni v mesici?

A zaverem, chapu dobre, ze kinetic je technologie, ktera se uz moc nevyviji? Lze to brat dneska uz jako slepou cestu nebo to ma jeste budoucnost? Nekde jsem tu postrehl komentar, ze vlastne spojuje to horsi z obou svetu.. z quartz i z mechaniky..<br /><br />Vsechny prakticke zkusenosti a komentare vitany :-)

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

edit: z toho <br /><br /> po vkladani z tapatalku se jednou zblaznim..

Upraveno uživatelem petr_cha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Necham tady alespon kratke anglicke shrnuti a odkaz na pokusy s indukcnim dobijenim..<br /><br />http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=482363<br /><br />kinetic watches have quartz movements that are powered by a rechargeable battery. The battery is charged up by a small electric generator that is operated by the spinning or oscillating rotor.<br />The quartz movement itself is comprised of a quartz crystal, an electronic circuit and an electric stepper motor.<br /><br />The quartz crystal is set up as an oscillator that produces 32768 pulses per second. The electronics circuit divides that signal down to 1 pulse per second then amplifies it and sends it to a coil that makes the electric stepper motor rotate once every second. The motor moves the gears that drive the hands.<br /><br />The basic movements in kinetic watches are solid and great time keepers. The weakness of the system is the rechargeable battery; it must be kept charged up or it will rapidly degrade.<br />If this is going to be your only watch and will be worn every day then it should give you no problems.<br /><br /><br />Sent from my Nexus 4 using Tapatalk<br /><br />

Odkaz ke komentáři

Nazdar,

nemám sice Seiko Kinetic ale Pulsar Kinetic (5m42), ale zkušenosti budou asi obdobné. Mám je už ani nevím jak dlouho (min 10 let). Za celou dobu si na ně nemůžu stěžovat.

Už v tom mám jednou měněný akumulátor, docházení se projevuje snížením výdrže. Měnit jsem si ho nechával v Altru (http://www.altro.cz/servis_strediska.html) - všechno jsem řešil telefonem a poštou. Provedou i tlakovou zkoušku.

Přesnost nějak neřeším, řídím je akorát, když se mění čas. Ale řekněme, že můžou jít tak do dvou minut za pů roku?

Rezervu chodů mám cca 7 dnů, nabití je za cca jeden den běžnýho kancelářskýho nošení.

Snad jsem odpověděl, ale kdyby něco, tak se klidně ptej.

(Teď tedy zrovna přemýšlím, že bych si koupil nějaký nový hodinky a pořád váhám mezi mechanickejma automatama a nějakým tím kineticem ... I když jsou mechanický hodinky lákavý, tak vzhledem k přesnosti a nenáročnosti asi zase skončím u kineticu)

Odkaz ke komentáři

Diky za to pripomenuti Altra, az mi dorazi, tak to asi poslu taky tam.. :-) <br /><br />To indukcni nabijeni jsi nezkousel? Zatim sis vystacil vzdy s beznym nosenim? Ja je vzal impulsivne jako zalozni quartzky a az pak jsem se zacal trochu bat toho dotahovani..<br /><br />Sent from my Nexus 4 using Tapatalk<br /><br />

Odkaz ke komentáři

Indukční jsem nezkoušel, doteď jsem ani nevěděl, že něco takovýho existuje :). Stačilo vždy běžný nošení. Jednou jsem je nechal na dovolený 14 dnů ležet, samozřejmě se vybily. Před odjezdem jsem s nima dvě minuty hrkal aby se rozběhly, seřídil a než jsme se dostali domů, tak byly nabitý.

Odkaz ke komentáři

U mýho kalibru (5m42) je to normální doba. Výměna byla tuším něco kolem tisícovky, musel bych zkusit dohledat fakturu, už to pár let bude.

EDIT: něco málo o kalibru http://www.pulsar-watches.co.uk/uploads/2013-07/51dc2e931c0b4/5M42.pdf

Upraveno uživatelem Paw
Odkaz ke komentáři

7 dnu je normalni doba? Seiko Kinetic ma pul roku. A kolik te stala vymena v Altru?

Videl jsem vcera krasnou tabulku na wus (ted ji samozrejme nemuzu najit), kde byl prehled jednotlivych typu a max doba byla od 1 tydne az po 6 mesicu.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

.. tak už jsem ji našel...

dále mě ještě zaujala tahle poznámka:

You have to keep most of the kinetic models charged up to more than the two second hop or they will degrade quickly. The old Autorelay models had a shutdown system that would keep the battery in good shape for up to 4 years...but that model isn't made any more I don't think.
Some of the newer kinetics with the one month reserve probably have battery saving technology in them so they may be alright for the infrequent wearing.

post-15480-0-60031000-1385381406_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ahoj, já mám Seiko SUN015 Sportury GMT s 5M85, ke kterým mimo jiné přesně sedí výše zmíněná tabulka, protože mají rezervu až 6 měsíců, zatím maximální spokojenost, bohužel je mám teprve krátce (cca měsíc) takže ti toho moc neporadím co se týká dlouhodobé zkušenosti. K plnému nabítí na těch 6 měsíců došlo během pár dní neustálého nošení...

Odkaz ke komentáři

Mám Pulsary - solární - mám je přesně 16 let (byl to dárek k narozeninám). Akumulátor v pohodě. Pak mám ještě Festiny Mecaquartz a ty šly po 11 letech na výměnu akumulátoru. Jinak obojí v pohodě, přesnost lepší, než jiné moje (podstatně dražší) hodinky.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Tak dneska dorazily :-) po vybaleni z baliku uz rovnou samy skacou po dvojsekunde, takze pocitam, ze jsou uplne prazdny a uvidim v jake kondici vubec bude kondenzator/baterka... po par hodinach noseni uz skacou, jak postrelena koza jedna vterina, dve vteriny... vlastni dotahovani je hlasitejsi nez automaty, docela vyrazny..<br /><br /><br />Sent from my Nexus 4 using Tapatalk<br /><br />

post-15480-1386874281,18.jpg

Odkaz ke komentáři

Je pravda, ze Kinetic spojuje nevyhody quartz a mechaniky. Ale je i pravda, ze Kinetic spojuje vyhody quartz a mechaniky.

Ber to tak, ze zalezi na uhlu pohledu. Vyber si:-) Vetsinovy nazor je, ze to je slepa kolej. Ale vetsinovy nazor neni rozhodujici. Me dali presne ten pocit ktery jsem od nich ocekaval.

Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Ano, indukcni nabijecka od Philipsu... Puvodne zkouseli lidi z wus nabijecku, kterou davaji k zubnimu kartacku a nyni nasli, ze by mohla fungovat i ta co dava Philips ke svym led svickam... candle lights.. Na Alze to maji za tisicovku, tak jsem to zkusil... Mala ma radost z tech svicek a taha si to vecer do postele a na me zbyla nabijecka :-) ... Nema to zadne nastaveni, je to jednoduchy plastovy kousek na tri svicky, takze to muze nabijet az troje hodinky... moje kinetiky nosim dost obcasne, takze jsem je mel furt na nejnizsi stupen nabiti, obcas se mi i zastavily... No ted je mam uz na dvacet vterin, vecer zkusim jeste jeden cyklus, jestli to dotahnu az na tricet vterin.. Dava se to do toho vzdy sestkou dolu a udajne se kinetic neda prebit (overcharge), takze by to melo byt bezproblemove... :-)

https://m.alza.cz/philips-candlelights-3l-69108-60-ph-d3753616.htm?o=1

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...