petr_cha Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 Jedna kapitola by mohla byt na tema "chronocesta, tam a zase zpatky", kde by se mohl popsat takovy ten obvykly vyvoj.. od seik a stajnu az nekam a pak zase zpatky ke korenum :-) <br /><br />Sent from my Nexus 4 using Tapatalk<br /><br />
petr_cha Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 A jeste posledni komentar.. co se tyce modelu a fotek, tak cele bych to stavel na realnych modelech, co se tu objevily a fotky pak vlastni..<br /><br />Sent from my Nexus 4 using Tapatalk<br /><br />
Frantik Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 (upraveno) V 28. 11. 2013 v 12:42, Ohm-Aztec napsal: Stoprocentně! Rozhodně by to neměla být JEN encyklopedie (ale jádrem by encyklopedické řešení být mělo - jen pro orientaci a přehlednost). Ten osobní pohled bude určitě důležitý. Teď jde jen o to, jak moc do hloubky bychom měli jít. Když se nakonec dohodneme, že cílovou skupinou bude jen chronomag, tak jsem pro jít až na dřeň. Kdyby ale přecejen vyšly (zatím ne zcela vyřčené) komerční ambice, měli bychom s ohledem na širší a ne až tak zasažené publikum zvolit "jemnější" formu otevření se.Ja bych se nebal to udelat pro sirsi verejnost. A podle me by nebyl problem ani s reklamou - oslovit Dusaky, Carollinum, Bechyneho a prodat jim 4 stranky po 50 litrech a máme ny produkci. Upraveno 28. listopadu 2013 uživatelem Frantik
Ohm-Aztec Odesláno 28. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 Reklamu jsme už zlehka nakousli, uvidíme, jak se na to budou tvářit (přesvědčí je určitě jen nadstandardní kvalita)... jen nevím, jestli je náklad 200-300 ks uspokojí.
Wanderer Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 Od začátku je ta kniha pro mě zajímavá. Ale jestli z toho chcete dělat tištěný chronomag, nevím nevím... Opraski taky vytiskli a myslím, že zas takovej úspěch to nemělo. Použití této knihy si představuju v neděli večer v posteli nebo v křesle se sklenkou vína, s prohlížením hezkých obrázků, počtením o charakteristických modelech, vzniku firmy, užitné vlastnosti hodinek atd... Ale nechápu, proč se tomu, že prodám lacinější hodinky a koupím místo nich dražší, tady říká honosně cesta, dospění apod. Prostě mám na drahé hodinky nebo ne. Ne, že by o tom zde někdo neuměl napsat, ale by to muselo být knižně...
emef Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 V 28. 11. 2013 v 12:57, Wanderer napsal: Ale nechápu, proč se tomu, že prodám lacinější hodinky a koupím místo nich dražší, tady říká honosně cesta, dospění apod. Prostě mám na drahé hodinky nebo ne. Ne, že by o tom zde někdo neuměl napsat, ale by to muselo být knižně... Ale tak ona tahle hodinková cesta odráží i tu životní. Úspěchy, neúspěchy, názory.. a samozřejmě prachy. Ale podle mě to neni jenom v ceně. Jinak knížka je supr nápad. A když bude stát litr, tak já do toho jdu. Nevim, do jaký míry jsem schopnej o hodinkách psát, ale jsem schopnej učesat text po jinejch, kdyby byl zájem.
Frantik Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 V 28. 11. 2013 v 12:57, Wanderer napsal: Od začátku je ta kniha pro mě zajímavá. Ale jestli z toho chcete dělat tištěný chronomag, nevím nevím... Opraski taky vytiskli a myslím, že zas takovej úspěch to nemělo. Použití této knihy si představuju v neděli večer v posteli nebo v křesle se sklenkou vína, s prohlížením hezkých obrázků, počtením o charakteristických modelech, vzniku firmy, užitné vlastnosti hodinek atd... Ale nechápu, proč se tomu, že prodám lacinější hodinky a koupím místo nich dražší, tady říká honosně cesta, dospění apod. Prostě mám na drahé hodinky nebo ne. Ne, že by o tom zde někdo neuměl napsat, ale by to muselo být knižně...Protoze je to tom, ze lidi co meli za vrchol hodinariny Wenger nebo Swatch dosli k Rolex nebo JLC. To je prece mnohem zajimavejsi, nez hezke obrazky hodinek. Tech je plny Google.
Wanderer Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 Frantik: No to já mám taky jinej vrchol hodinařiny, než když jsem se tady zaregistroval. Ale pak tam obrázky nedávejte, udělejte z toho "Malostranské povídky", každej napíše jinou kapitolu, kterak k hodinkovému štěstí přišel a je to. Každá bude končit hapy endem s jiným názvem světového hodinkového výrobce. No nebudu do toho dál kecat, nápad je to jistě dobrý, nechci kritizovat, na to nemám právo, protože těžko nějak pomůžu a nerad bych někoho odrazoval. Pokud to tedy nebudou "Malostranské povídky" a v rozumné ceně, tak bych byl taky zájemce.
petr_cha Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 (upraveno) V 28. 11. 2013 v 13:10, Frantik napsal: <br />Protoze je to tom, ze lidi co meli za vrchol hodinariny Wenger nebo Swatch dosli k Rolex nebo JLC. To je prece mnohem zajimavejsi, nez hezke obrazky hodinek. Tech je plny Google.<br />+1<br /><br />Pro me by ta kniha byla prave zajimava tim, ze by byla o konkretnich hodinkach a pribezich, co prosly chronomagem... k cemu obecnou knizku, ktera by se prodavala za penize nekde venku, to fakt skonci v levnejch knizkach.. na to je na netu informaci dost..<br /><br />..ze bude na strane 54 fotka instantovych Snowflake a na strane 63 Aldovo Damaska.. a k tomu sumar Sectovo nebo Bandiho hledani hodinek na furt.. :-) <br /><br /><br />Sent from my Nexus 4 using Tapatalk<br /> Upraveno 28. listopadu 2013 uživatelem petr_cha
Wanderer Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 Takže takovej vylepšenej a trvanlivější chronomag kalendář... No, tak to napište rovnou...
azeppelin Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 Oprostil bych se od nesmyslů a traktátů na téma moje první hodinky, pak jsem přišel na chronomag, rolexky se mi nelíbily protože jsou to buržoazní a hnusné hodinky. Po roce jsem si koupil suby chrastící, prodal je koupil expy, prodal je koupilgmt, prodal je a koupil keramický suby, prodal je a koupil chrastící suby. Nebo vždycky se mi líbily PO, koupil jsem je a prodal abych mě střelivo, nakonec jsem ty hodinky prodal a koupil zpět PO, pak je prodal abych měl střelivo, pak jsem nové hodinky prodal a koupil zpět PO... x10 Radši bych knihu... nebo knihy... tzv. legend, kterou si otevřu podívám se na obrázky, budu k tomu mít historii, tvůrce a technologické informace a třeba nádavkem příběh typu... tyto hodinky nosili čeští letci, tyto hodinky nosil Cousteau atd. Prostě knihu kterou nejenom přečtu ale můžu se k ní vracet a klidně snít a plánovat další akvizici.
Ohm-Aztec Odesláno 28. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 V 28. 11. 2013 v 13:43, azeppelin napsal: Radši bych knihu... nebo knihy... tzv. legend, kterou si otevřu podívám se na obrázky, budu k tomu mít historii, tvůrce a technologické informace a třeba nádavkem příběh typu... tyto hodinky nosili čeští letci, tyto hodinky nosil Cousteau atd. Prostě knihu kterou nejenom přečtu ale můžu se k ní vracet a klidně snít a plánovat další akvizici. Jsem rád, že se tady schází spousta plodných nápadů. Průběžně je sumarizuju a následně předložím v nějaké ucelené podobě k hlasování.
Rodkopf Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 V 28. 11. 2013 v 13:43, azeppelin napsal: Radši bych knihu... nebo knihy... tzv. legend, kterou si otevřu podívám se na obrázky, budu k tomu mít historii, tvůrce a technologické informace a třeba nádavkem příběh typu... tyto hodinky nosili čeští letci, tyto hodinky nosil Cousteau atd. Prostě knihu kterou nejenom přečtu ale můžu se k ní vracet a klidně snít a plánovat další akvizici.+1 I když bych aspoň pár vlastních zkušeností klidně nechal.
sashator Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 V 28. 11. 2013 v 13:43, azeppelin napsal: Radši bych knihu... nebo knihy... tzv. legend, kterou si otevřu podívám se na obrázky, budu k tomu mít historii, tvůrce a technologické informace a třeba nádavkem příběh typu... tyto hodinky nosili čeští letci, tyto hodinky nosil Cousteau atd. Prostě knihu kterou nejenom přečtu ale můžu se k ní vracet a klidně snít a plánovat další akvizici. Jsem stejného názoru- ty příběhy jsou veskrze všechny podobné, nebál bych se udělat jednu kapitolu na toto téma ale jinak bych chtěl taky knihu se stěžejními modely daných značek, těm které se zapsaly do hodinkové historie bych se věnoval podrobně a myslím, že právě i to by mohlo oslovit širší veřejnost kdyby jim poté kniha přistála do rukou (třeba i ty manželky by nás začaly chápat )
azeppelin Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 (upraveno) V 28. 11. 2013 v 13:46, Ohm-Aztec napsal: Jsem rád, že se tady schází spousta plodných nápadů. Průběžně je sumarizuju a následně předložím v nějaké ucelené podobě k hlasování.Nevím jestli to zapadlo nebo jak, ale co říkáš na to vybrat referenční modely, nepiplat 500 stran, a vytvořit první knihu - první balík hodinek. I tak to bude strašně práce... o menším počtu stránek. Edice ti umožní nekonečný rozvoj. Jedna kniha v obooru hodinek nikdy nenaplní uzavřenost. Dal bych hlasování o výběru modelů do první knihy s početním limitem a hotovo. Přičemž skladba např. Legendy, hauteh. a dostupné věci fifty fifty třetinový podíl. Další kniha se objeví zase nové pecky, legend je dost... EDIT: nenaplní uzavřenost... už dnes píšu jak tatar... prostě nikdy nenacpeš do jedné knihy všechno a ta kniha bude stárnout s vývojem oboru oproti mému návrhu Upraveno 28. listopadu 2013 uživatelem azeppelin
sashator Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 (upraveno) V 28. 11. 2013 v 13:53, azeppelin napsal: Nevím jestli to zapadlo nebo jak, ale co říkáš na to vybrat referenční modely, nepiplat 500 stran, a vytvořit první knihu - první balík hodinek. I tak to bude strašně práce... o menším počtu stránek. Edice ti umožní nekonečný rozvoj. Jedna kniha v obooru hodinek nikdy nenaplní uzavřenost. Dal bych hlasování o výběru modelů do první knihy s početním limitem a hotovo. Přičemž skladba např. Legendy, hauteh. a dostupné věci fifty fifty třetinový podíl. Další kniha se objeví zase nové pecky, legend je dost...Rozkouskování knihy na edice začínám čím dál víc fandit edit- jen jestli by to pak nemělo negativní vliv na náklady, ale možná kecám blbosti Upraveno 28. listopadu 2013 uživatelem sashator
Frantik Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 V 28. 11. 2013 v 13:25, Wanderer napsal: Frantik: No to já mám taky jinej vrchol hodinařiny, než když jsem se tady zaregistroval. Ale pak tam obrázky nedávejte, udělejte z toho "Malostranské povídky", každej napíše jinou kapitolu, kterak k hodinkovému štěstí přišel a je to. Každá bude končit hapy endem s jiným názvem světového hodinkového výrobce. No nebudu do toho dál kecat, nápad je to jistě dobrý, nechci kritizovat, na to nemám právo, protože těžko nějak pomůžu a nerad bych někoho odrazoval. Pokud to tedy nebudou "Malostranské povídky" a v rozumné ceně, tak bych byl taky zájemce.Zbytecne to prekrucujes a vymyslis kraviny. O malostranskych povidkach a happy endech nikdo nemluvil. Jen ty.
petr_cha Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 Jestli se nekdo boji "malostranskych povidek", tak by treba stacil k vybranym hodinkam kratky vtipny rozhovor s "ambasodory" :-) ...ale jedna samostatna kapitola "cesta chronomagora" by tam mela byt.. v kazde edici aspon jeden magor :-) <br /><br />Sent from my Nexus 4 using Tapatalk<br /><br />
camlost Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 V 28. 11. 2013 v 13:46, Ohm-Aztec napsal: Jsem rád, že se tady schází spousta plodných nápadů. Průběžně je sumarizuju a následně předložím v nějaké ucelené podobě k hlasování. Nechtěl jsem to tu spamovat = vyjadřovat se ke každému nápadu zvlášť, takže počkám na hlasování.(Vlastně bych mohl pod rouškou komentářů k jednotlivým nápadům nasbírat těch 50 příspěvků... nikdy jsem nepochopil, k čemu je to dobré, když to lze za pár sekund obejít. Njn. Tuhle závorku ignorujte - je to jen takové povzdechnutí a není k tématu. :-))
Ohm-Aztec Odesláno 28. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 Pěkně se to tady rozjelo - za to jsem moc rád! Padlo tady docela hodně nápadů (některé plodné, jiné méně). Jak jsem napsal výše, provedu sumarizaci a předložím varianty ke konkrétnější diskuzi a hlasování. V tu dobu už budu mít hotovou tu multikalkulaci a budeme moci hlasovat o jednotlivých návrzích už v souvislosti s cenou. Rozhodně sem předkládejte různé další varianty řešení chronoknihy, je to poučné a často i zábavné!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se