Bert Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2013 Tak jsem si zase po delší době udělal radost nějakým starším, spíše sběratelským kouskem. Kupodivu se nejedná o cokoli z produkce Eltonu, ale o výrobek pocházející z velice slavné (ale dnes již bohužel konsolidované) hodinářské firmy Kelek. Hodinky Kelek s 5-ti minutovou repeticí a samonátahem. Pouzdro hodinek je zlaceno 20 ti mikrony, a má průměr 42 mm při výšce 12,3 mm. Váha hodinek bez řemínku a spony je 78 gramů. Číselník, jak vidno, je emailový, provedený v barvě bílé s opravdu vkusnými černými arabskými číslicemi. Dýnko je prosklené a odhaluje nám pohled na kalibr DK 87. O tomto kalibru však i sám výrobce férově prohlašuje, že vznikl úpravou kalibru ETA 2892 ? 2. Jakkoli většinou takovéto matení spotřebitele zavrhuji, tady musím přiznat, že přiřazení vlastního firemního označení je více, nežli na místě. Ono totiž udělat na 2892 ? 2 bicí nástavbu bylo určitě hodně složité. Dokonce i možná složitější, než udělat retrográdní nástavbu na Unitas, čímž se neustále chlubí jedna ?.. raději nic. No flame. Původní kousky měly řemínky z krokodýlí kůže, ten můj je z dobře zpracované kozinky. Spona je taktéž pouze zlacená, stejně jako pouzdro 20 ti mikrony. Jakkoli na hodinkách není žádné označení v tom smyslu, že by se mělo jednat o limitku, hodinářské autority (rozuměj první 2 strany googlu :-) se shodují v tom, že těchto hodinek bylo vyrobeno pouze 500 kusů. Výroba je datována do let 1995 - 96. Firmu Kelek zná dnes již opravdu málokdo, počítaje v to i zdejší osazenstvo. Je to patrně tím, že Kelek nejdřív poměrně podivný způsobem fůzoval s Chronoswiss, pak došlo k tichému rozchodu, aby nakonec byla firma akvírována Breitlingem. Vzhledem k tomu, že Kelek byl vývojářem a výrobcem celé řady inhouse kalibrů, je tato akvizice provedená Breitlingem vcelku jasná. Dle mého názoru zkrátka Breitling potřeboval někoho na strojky. Závěrem snad pár pocitů. Skvěle nositelné hodinky s neobvyklou komplikací. V dnešní době, kdy tolik devalvoval tourbillon, nezbývá, než se orientovat v extra komplikacích již pouze na věčný kalendář, a právě již zmíněnou repetici. Hodinky chvíli ponosím, a pak půjdou do lázní. S jedním mým dobrým kamarádem, extrémně šikovným hodinářem, jsme již domluveni na celkové ozdravovací kůře. NO, a návštěva u mistra Šímy je snad samozřejmostí. Takže nejen spokojené zápěstní TIK ? Tak, ale i BIM ? BAM si přeje BERT Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2013 Moc pekny a ojedinělý kousek. Ja jsem zatím hodinky s touto komplikaci naživo nikdy nevidel, snad nekdy v Praze :-). Gratuluju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka35 Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2013 Tyjo, minutová repetice... Gratuluji k dalšímu úžasnému kousku! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 28. listopadu 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2013 Díky moc za gratulaci. Jenom upřesním, 5-ti minutová. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2013 Já o nich už věděl malinko dopředu a vnímal jsem tvé nadšení. Tak gratuluji k tomu, že už jsou doma! A doufám, že je co nevidět uvidím a hlavně uslyším naživo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2013 To se na poradách v Kolbence poserou až budou bimbat... Gratulace! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2013 Gratulace - video se zvukovou stopou by se šiklo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlcak Odesláno 4. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2013 (upraveno) Pěkný kousek. Díky za info o firmě Kelek, se zájmem jsem si to pročetl. Ještě dodám, že jsem hodně zvědavý na fotky porenovačního stavu. Ale už takto je to fajn. Upraveno 4. prosince 2013 uživatelem Vlcak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 4. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2013 Opravdu zajímavý kousek. Šlo by foto na ruce? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 4. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2013 To mi připomnělo, jak jsi chtěl před mnoha lety koupit v dražbě hromadu Keleků, ale pak z toho sešlo. Pamatuju si to správně? Tyhle jsou super, být ve full goldu, bylo by to ještě lepší. Jak se pouští ta repetice? Nevidím obligátní spoušť na boku pouzdra. Spouští se tou divností dole pod šestkou? Z fotky to nejde moc poznat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 5. prosince 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2013 Ano, spousti se to onou podivnosti. Vim, ze pozlaceni neni zrovna dobra volba, ale zase je to muj uchylne oblibeny Kelek ( a byly za dobrou cenu).Ad drazba: ta byla cela na posledni chvili zrusena, protoze dluznik dosahl dohody s financnim uradem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 5. prosince 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2013 (upraveno) Pokus o odpoved s blozenym gotem prrs mobil. Upraveno 5. prosince 2013 uživatelem Kamil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 5. prosince 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2013 Jezismarja, co jsem to napsal? Aspon, ze to foto je vlepene :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emef Odesláno 5. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2013 Repetice mi přijde jako supr fičůra právě u hodinek bez vteřinovky. Člověk se nemusí bát, že se hodinky zastavily. Ještě že tě, Berte, máme, jinak bychom to tady za chvilku mohli zavřít všichni se stejnejma Subama na ruce. Povedenej kousek! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 5. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2013 snad se Bert nebude zlobit když sem dám video kde je vše krásně slyšet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emef Odesláno 5. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2013 (upraveno) Jinak na YouTube je , jak to funguje. (Kelek pod vlajkou Chronoswiss) Edit: spineshank byl rychlejší. Upraveno 5. prosince 2013 uživatelem emef Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlcak Odesláno 5. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2013 Na ruce vypadají parádně a tlačítko na 6 takto dává smysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 5. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2013 Na ruce bomba!!! Slyším na tom videu dobře, že se odbíjení hodin ke konci trošku zpomaluje? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se