Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím Vás,

obratil se na mne kamarád s tím, že našel několik starších hodinek a rád by věděl, o jaké hodinky se jedná. Jde mu v zásadě o identifikaci - původně přemýšlel o prodeji, ale když jsem mu naznačil, jak staré jsou asi Omegy, které do sbírky taky patří, tak je malinko na vážkách. Pokud tedy můžete, zkuste se prosím na hodinky podívat a napište.

Fotky přikládám níže. Jde o mobil, foťák sice mám, ale výsledky nebyly o moc lepší. Pokud ale budete chtít, tak je samozřejmě vyfotím znovu foťákem podle požadavku. Upozorňuji, že nejsem žádný hodinář - neumím rozebrat hodinky, a nemám na to ani nářadí, tak jsem nefotil strojek.

Za pomoc děkuju

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Všechno je to šrot jen Omegy nafoť stroj, asi tam bude 30T2. Podle toho kalibru si najdi info na netu. Cenu určíš podle aukra v kontextu stavu tvých hodinek.

Upraveno uživatelem azeppelin
Odesláno

Všechno je to šrot jen Omegy nafoť stroj, asi tam bude 30T2. Podle toho kalibru si najdi info na netu. Cenu určíš podle aukra v kontextu stavu tvých hodinek.

trosku info z netu (ruku do ohne za to nedam, ale tak si myslim, ze v tom muze byt 30t1 nebo 30t2, ale bez pohledu na stroj to jde urcit tezko)

http://ninanet.net/watches/others09/Mediums/momega1894.html

http://omega.watchprosite.com/?show=nblog.post&ti=451591

Odesláno

ok, děkuju za pomoc; informace předám dál. 

Za málo, více infa aktuálně nedostaneš. Nepíšeš vůbec zda-li jsou v chodu apod. Každá oprava vintage hodinek dostává konkrétní kus do neprodejné ceny. Opravou ciferníku dáš do hodinek obnos financí a navíc už to nebude autentické, není-li stroj v chodu, tak proto že je tam nějaký problém. Tzn. při nejlepším čištění, nebo výměna součástek, oprava. Ty co nejsou celokovové, jsou autenticky taky neopravitelné, max přechromováním/poniklováním - další částka. Výplň ruček, korunka, sklíčko, pásek atd atd. Ve finále se dostaneš na hodnotu nutnou k renovaci, která převyšuje několikrát cenu hodinek. Není-li k hodinkám osobní vazba, nebo nejsou-li to vyloženě cené kusy, tak nejsou dobré vyhlídky.

Odesláno

Díky, to mě pravda nenapadlo, abych napsal, které v chodu jsou a které ne. Napíšu to zítra - včera i dnes jsem mimo; část z těch hodinek v chodu nicméně je. Nebudu si teď zkoušet vzpomínat a spekulovat - napíšu to zítra. A díky ještě jednou za připomínku.

Odesláno

Jak už ti psal kolega azeppelin, kromě těch Omeg je to všechno bezvýznamný šrot, tak ani nemusíš zjišťovat jestli některé jdou, stejně to nic nezmění.

Odesláno

I přesto jsem to zkusil - a omegy nejdou.

Jdou Exacta, Delbany, Doxy, Waters (?) a ty ruské - název asi zkomolím Kurmanskoje (třetí shora vlevo). Ostatní nejdou. Každopádně díky - vyřídím, že to nemá valného smyslu

• po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...