Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý deň,

Chcel by som Vás poprosiť o pomoc pri výbere hodiniek, ktoré považujem za dôležitú súčasť mužského imidžu. Po hodinách strávených v rôznych e-shopoch som narazil na toto fórum, kde sa určite pohybujú ľudia znalí v problematike. 

Hľadám hodinky, ktoré budem nosiť najmä s čiernym oblekom. Preto volím zlatú farbu púzdra a čierny kožený remienok (ten nie je podmienkou), Quartz strojček a priemer púzdra max cca. 45 mm. Cena by mala byť v rozmedzí 200 - 500 ?.

Zaujali ma napríklad Jacques Lemans LIVERPOOL GMT 1-1583H, taktiež sa mi páčia modely s viditeľným mechanizmom ozubených kolies (tie som však vo svojej zvolenej cenovej hladine nenašiel). Som laik, trendy v tejto oblasti nesledujem, preto som za každý tip vďačný.

Ďakujem.

Odesláno

Za 200-500éček už se můžeš vykašlat na kvarc a mít pěkné mechanické hodinky.Z důvodu ošoupání bych volil klasický nerez /ta zlatá po čase sleze/.Hodinky bys rád oblekovky nebo sportovní univerzály?

Odesláno (upraveno)

Musí to bejt quartz? V týhle ceně už seženeš pěkný mechanický oblekovky...

Třeba Tissot Visodate nebo Seiko SARB072:

T019_430_36_031_01_1.pngsarb072-b.jpg

btw: Pokud nejsi King Kong, tak 45mm by na oblekovky bylo ukrutně moc, asi bych raději zůstal maximálně okolo 40mm:).

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno

Neviem, ako je na tomto fóre nastavená editácia vlastného príspevku, no mne to už nejde a preto musím opäť reagovať.

Po niekoľkohodinovom čítaní tohto fóra som zistil, že som vlastne taký etalón začiatočníka. Tiež sa mi páčili chronografy a taktiež, ako ostatní, momentálne hľadám niečo jednoduchšie. Ustupujem od módnych značiek a mechanika mechanických hodiniek ma úplne uchvátila. 

:)

Odesláno (upraveno)

vitej na kolotoci, uz to bude jen horsi :-)

zkus popsat, k cemu hodinky chces, kam je budes nosit, co s nimi budes delat a taky jaky mas obvod zapesti

nekdo z mistnich borcu Ti urcite poradi

zasadni rozhodnuti bude ovsem na Tobe - potapky, pilotky, oblekovky, ... (cerny oblek uz jsi psal, to jsem prehlidl, omlouvam se)

pak je dulezity, zda chces mit hodinky s datumem, s datumem a dnem nebo bez nej

jestli pro Tebe hraje roli luminiscence rucek, pruhled na strojek, ...

Upraveno uživatelem xmickey
Odesláno

K černému obleku není vyloženě nutné mít hodinky v barvě zlata event. zlacené,u některých modelů je to dokonce až nevkusné,co považuji za nutné je styl oblekových hodinek a jejich přiměřená velikost tvému zápěstí a samozřejmě i jejich výška.Dalším předpokladem oblekovek z mého pohledu je automatika či ruční nátah.Quartzové modely osobně řadím někam ke sportu a pod.

Pár nápadů:

Tissot Le Locle automatic,Hamilton Jazzmaster Open Heart,

T006_408_36_057_00_MT.jpg808865d1346520673-dress-watch-confusion-

Odesláno (upraveno)

Ještě maličkost k modelu Tissot,které jsem si všiml opožděně.Na postnutém obrázku je model připravený pro hodinářské klání ,kde ve své kategorii porazil své soupeře.Kdy a kde to přesně bylo najdeš na netu,mně se do toho nechce.Teď to podstatné,tento model má certifikovaný stroj COSC,proto označení Chronometre.Dá se také sehnat,jenže jeho cena odpovídá něco kolem 25 tisíc.Model běžně prodávaný má označení Automatic a podle informací výrobce má stejný stroj,pouze bez certifikace,sehnatelný kolem +- 13.000,-,ale spíš méně.Zásadní rozdíl vidíme na cifru .

2435541.jpg?v=2

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Také si myslím, že k obleku nejsou nutné zlaté, a navíc s nima mám stejnou zkušenost, že se časem ,,zlatá" ošoupe.

Osobně bych dal přednost těm Certinnám v mechanice jsou i naživo moc prima vcelku dobře sedí na ruce a myslím, že i zajímavě vypadají. Jde o to, jaký máš rád styl... Ale ty Tissotky jsou možná víc decentní...

Odesláno (upraveno)

Obvod zápästia mám len 20 cm a tie Tissoty sa mi páčia (aj ostatné návrhy sú inšpiratívne).

Hodinky plánujem nosiť najmä do práce. Nemám potrebu ich nosiť pri športe alebo do hospody. Dátumovka ani luminiscencia v podstate nehrajú rolu, priehľadný strojček sa mi páči, ale taktiež nie je podmienkou. Zlatú farbu som zvolil len kvôli tomu, že nosím zlaté doplnky (retiazka, manžety... ).

PS: v podstate hľadám niečo takéto http://cdn.chrono24.com/images/uhren/images_39/s2/2172239d.jpg?v=0 do 500 ? :).

Upraveno uživatelem Lentilka
Odesláno

20 ruka už není zas tak jen.Klidně zvládne oblekovky i 40-41,ale to je rozdílný v pocitech každého člověka i v rozdílu konstrukce pouzdra ,cifru a td.Hlavně ať jsou tedy nizoučké,aby pod manžetou nezlobily.Taky je nejlepší vyrazit do hodinářství a prohlídnout hodinky , co si vybereš , přímo na ruce.

Odesláno

včera jsme se o tom bavili v hospodě, já bych volil něco jiného než ty Tissoty, i když jsou fajn..... :) návrhy, které tu máš jsou velmi zajímavé a ale mého mají mnohem větší gule než ty Tissot :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...