Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

nic sa nezmenilo - je to vyrocna limitka, nie?

tak právě u výroční limitky bych ještě více dal důraz na to day/date

• po měsících...
Odesláno

Pánové, dovolím si oživit toto vlákno o hodinkách SEIKO SSA167J1, neboť se dostaly do mého užšího výběru na nové hodinky. Nicméně bych rád doplnil ještě další modifikace této řady o kterých uvažuji - SSA165J1, SSA169J1 a SSA171J1.

Tímto bych vás chtěl zároveň požádat o názor na jednotlivé varianty provedení, co byste preferovali a proč.

Ještě dodám, že osobně mám trochu obavu z PVD povrchové úpravy a nejsem si jistý dvoubarevnou kombinací silver/black (ale ta má zase nejhezčí ciferník).

Přidávám obrázky pro lepší představu (zdroj: google, ihodinarstvi.cz a internet všeobecně).

Díky všem za případné názory. Pokud budete mít nějaké návrhy na hodinky podobného stylu (sportovně-elegantní) a ceny (cca 8 tis.) nebráním se tomu.

SSA165J1

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

SSA167J1

SSA169J1

SSA171J1

Odesláno

Pánové, dovolím si oživit toto vlákno o hodinkách SEIKO SSA167J1, neboť se dostaly do mého užšího výběru na nové hodinky. Nicméně bych rád doplnil ještě další modifikace této řady o kterých uvažuji - SSA165J1, SSA169J1 a SSA171J1.

Tímto bych vás chtěl zároveň požádat o názor na jednotlivé varianty provedení, co byste preferovali a proč.

Ještě dodám, že osobně mám trochu obavu z PVD povrchové úpravy a nejsem si jistý dvoubarevnou kombinací silver/black (ale ta má zase nejhezčí ciferník).

Přidávám obrázky pro lepší představu (zdroj: google, ihodinarstvi.cz a internet všeobecně).

Díky všem za případné názory. Pokud budete mít nějaké návrhy na hodinky podobného stylu (sportovně-elegantní) a ceny (cca 8 tis.) nebráním se tomu.

SSA165J1

1_SSA165J1_1.jpg 1_ssa165J1_2.jpg

SSA167J1

2_SSA167J1_1.jpg 2_ssa167j1_2.jpg

SSA169J1

3_ssa169j1_1.jpg 3_ssa169j1_2.jpg

SSA171J1

4_SSA171J1_1.jpg 4_ssa171j1_2.jpg

Hodinky jsou to pekne, s PVD zkusenost nemam,ale dle meho IMHO se to case zacne poskozovat.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Mám PVD přímo od Seika. Celkem to drží ale každé trošku větší ťuknutí to odnese pouzdro mírným škrábnutím tedy i seškrábnutím PVDčka z pouzdra. Jak tu jednou na foru napsal Kubson odrbané PVD je PUNK :cheers:. Určitě na hodinkách půjde po čase vidět, že je nosíš. Stejně tak je to s Hardlexem není to safír a ty šrámy na něm budou přibývat. Musím ale uznat, že jsem z toho měl větší strach nepřibývají tak moc jak bych čekal. Něco to vydrží ten japonský Hardlex:-)

Odesláno

Nějaké fotky ošoupaného PVD už jsem si našel, ale málokdy to bylo až na podkladový kov, většinou jenom šrámy na PVD vrstvě ve stejné barvě jako PVD, takže spíše jako patina.

Odesláno

Mám PVD přímo od Seika. Celkem to drží ale každé trošku větší ťuknutí to odnese pouzdro mírným škrábnutím tedy i seškrábnutím PVDčka z pouzdra. Jak tu jednou na foru napsal Kubson odrbané PVD je PUNK :cheers:. Určitě na hodinkách půjde po čase vidět, že je nosíš. Stejně tak je to s Hardlexem není to safír a ty šrámy na něm budou přibývat. Musím ale uznat, že jsem z toho měl větší strach nepřibývají tak moc jak bych čekal. Něco to vydrží ten japonský Hardlex:-)

K Hardlexu, na mojich Seikach za 1,5 roku vubec nic, vim vse se da poskodit. Dle meho nazoru je Hardlex dost dobrej.

Odesláno (upraveno)

Já už za dva roky pár škrábanců na hardlexu mám. Nicméně hodinky mám skoro furt, nosím je na kolo, na lyže, spím v nich atd, takže s nima občas někde třísknu. Takovej plast by byl už plnej vlásečnic, tady mám jen asi dva nebo tři menší škrábance.

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno

Take je nosim vsude. Byly u more, chodime kazdy mesic do aquaparku-tobogany. Behal jsem s nima atd. Zatim bez skrabancu)). Zatim.

Odesláno

Ten nepoškrábaný hardlex vám teda kluci závidím:-) o proti safíru, na kerém nemám ani tečku se na Hardlexu tečky a škrábance množí. Dokonce si ani nejsem vědom nějakých ťukanců na sklo nebo škrábnutí ale dost možná, že si kde jaké otření ani neuvědomím.

Vyfotil bych to rád ale obávám se, že na to nemám prostředky pokusím se časem o nějakou fotku. Taky je třeba možné, že máte " lepší" Hardlex jak rádi píšou majitelé MM já na mých obyč pětkách mám sklo přeci jen více na ráně než jiné hodinky co je mají zároveň s pouzdrem nebo pod úrovní lunety.Každopádně PVD podle mě vydrží víc jak Hardlex. Napsal jsem to asi trošku špatně myslel jsem to tak, že PVD se seškráblo celé ne že by v něm byly klasické škrábance jako na skle či Hardlexu. 

• po 2 týdnech...
Odesláno

Dnes jsem se dokopal k pokusu o nějaké to foto toho PVDčka. Chvilku jsem ty hodinky leštil a pak bylo jasně vidět, že i na tom PVD jsou vlásečnice. Zatím to ovšem není nic co by šlo nějak extra vidět.

Posuďte sami foto je pouze z mobilu, takže žádný zázrak nečekejte:-(

Odesláno

Je jasné, že Hardlex nevydrží to co safír, bohužel, ale výměna sklíčka zase většinou člověka nezruinuje, když už se na to nedá koukat.

To PVD mi přijde v pohodě a mám pocit, že nějaké vlásečnice a ošoupání dávají hodinkám pěknou patinu. Nejhorší by to asi bylo na tahu, u řemene to nehrozí.

Odesláno

S tím jsem ani nepočítal, že by Hardlex vydržel co safír. Jen nechápu jak nosí a nebo co dělají s hodinkama ti co na hardlexu ani po dlouhém používaní nic nemají. To se prostě nedá uhlídat :death: .  PVD je "jen" povrchová úprava, která se dříve či později postupně na nejvíce exponovaných místech odrbe, aspoň jde vidět že se používají:-) Šlo mi hlavně o to nafotit ty škrábance a lehké odloupnutí místo kde je to fakt malinko odštíplé se mi nepodařilo vyfotit( ale je to jen tečka s tím se proste počítá, že se to při nošení a práci odrbe). Zatím nejsem schopen říct za je na tom PVD lépe než obyc kov na mích druhých Traserech, ty jsou z blízka neskutečně doškrábané.

• Po letech...
Odesláno

Tak chlapci, vykopem hrob 🙂 ale musim sa spytat, ci niekto tieto Baby Spacewalk nahodou nemate, pretoze by som sa ich rad ujal.

F.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...