Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník LukeD
Odesláno

Nádhera, včetně toho stínu sekundové ručičky přes hodinovou.

Odesláno (upraveno)

Není to až tak moc zvětšené, ale snad mi o jako makro uznáte.

Nejvíc mě potěšilo, že takto ta fotka víceméně vypadla z foťáku (včetně barev).

Vit_B_NAVI_160227_01_zpsc3ydoat7.jpg

Upraveno uživatelem Vit
Odesláno (upraveno)

Rovnat se s místními makro-majstery nemůžu, přesto si dovolím podělit se o pár pokusů na putovních oranžádách.

post-37766-0-15130800-1456572945_thumb.jpg

post-37766-0-80852700-1456572951_thumb.jpg

post-37766-0-98166800-1456572957_thumb.jpg

post-37766-0-16913100-1456572964_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Maxel
Návštěvník LukeD
Odesláno

Vit: Skvělá fotka! Zbožňuju zelenou barvu a tenhle odstín je navíc fakt luxusní.

Odesláno

Ranní cvak bez úprav, objektiv Leica-Panasonic 45mm.

Pěkné Michale, takové čisté, neposkvrněné ...

Ty dluhé indexy je dělají takové nevšední.

Co odečítání času? (na této fotce ty ručky nevypadají moc kontrastně)

Rovnat se s místními makro-majstery nemůžu, přesto si dovolím podělit se o pár pokusů na putovních oranžádách.

Proč ne, fotky vypadají slušně.

Vit: Skvělá fotka! Zbožňuju zelenou barvu a tenhle odstín je navíc fakt luxusní.

Děkuju.

Navíc to tak opravdu vyšlo z foťáku (pouze jsem je před expozicí pořádně nasvítil).

Mám jich víc, postupně to budu sypat SEM, ať s tím neopruzuju v X vláknech).

Odesláno

@Vit - moc pekny. A monstra nahodou taky dobry, ta posledni se mi hodne libi. 

Ja v tydnu koupil na eBay za 60 dolaru stary Canon makro objektiv a pred hodinou prisel tak prvni pokus (foto je vyrez, az bude vic casu, dam sem pro porovnani neco bez upravy primo z fotaku, mel by umet zvetseni 1:1)

post-17375-0-70972800-1456604978_thumb.jpeg

Odesláno

Není to až tak moc zvětšené, ale snad mi o jako makro uznáte.

Nejvíc mě potěšilo, že takto ta fotka víceméně vypadla z foťáku (včetně barev).

Parádna! Už som sa k nej vrátil viac krát. Nemá chybu.

Odesláno

Jeste jeden vyrez:

Super fotka!

co je to prosím za objektiv?

Parádna! Už som sa k nej vrátil viac krát. Nemá chybu.

Děkuju

Odesláno

Canon FD 50mm F3.5 macro, treba tady na eBay. Standardne je myslim zvetseni 1:2, pro 1:1 je potreba jeste krouzek (u meho byl v sade s objektivem). Objektiv je pouze manualni, takze adapter staci levny bez elektroniky.

Prvni fotka bez orezu, druha je vyrez.

post-17375-0-38195500-1456640908_thumb.jpeg

post-17375-0-90651300-1456640918_thumb.jpeg

Odesláno

Mohl bych poprosit zkušenější o radu. Chci manželce pořídit nějaký makro objektiv. Bohužel se v tom vůbec nevyznám. Má Nikon D3200. Hledám něco dostupného poměr cena výkon.

Díky

Odesláno

Canon FD 50mm F3.5 macro, treba tady na eBay. Standardne je myslim zvetseni 1:2, pro 1:1 je potreba jeste krouzek (u meho byl v sade s objektivem). Objektiv je pouze manualni, takze adapter staci levny bez elektroniky.

Prvni fotka bez orezu, druha je vyrez.

Díky, kreslí opravdu moc hezky.

Je vidět, že dobře pracuješ se světlem, je umělé nebo přírodní?

Bude mi sedět i na Canon 650D?

Já zatím na makro používám reverzní kroužek a zoomový seťák.

Odesláno (upraveno)

@Vit - se svetlem je to pro mne spis boj, prijde mi ze to nikdy nedokazu rovnomerne osvetlit, hlavne umelym svetlem. Vetsinou se snazim fotit u okna, mame papirovou roletu ktera celkem dobre rozptyluje svetlo. Ty posledni 2 jsou pod stolni lampou oblepenou papirem.

Objektiv by mel fungovat na Tvuj fotak bez problemu, ale budes potrebovat spravny adapter. Canon FD to EOS myslim pro tvuj fotak, na eBay je jich spousta, ale pro jistotu si to jeste over. 

Upraveno uživatelem kloubik
Odesláno

@Vit - se svetlem je to pro mne spis boj, prijde mi ze to nikdy nedokazu rovnomerne osvetlit, hlavne umelym svetlem. Vetsinou se snazim fotit u okna, mame papirovou roletu ktera celkem dobre rozptyluje svetlo. Ty posledni 2 jsou pod stolni lampou oblepenou papirem.

Objektiv by mel fungovat na Tvuj fotak bez problemu, ale budes potrebovat spravny adapter. Canon FD to EOS myslim pro tvuj fotak, na eBay je jich spousta, ale pro jistotu si to jeste over. 

Děkuju za ochotu.

Odesláno

Neni zac, jeste bych si pripadne zjistil, za kolik by se dal sehnat nejaky nativni makro objektiv pro tvuj fotak...jestli se pripadne vubec vyplati experimentovat se starym objektivem, adapter, atd. 

U mne to delalo cca $90 vs $300-350 za pouzity moderni objektiv, nakonec spis nez penize rozhodla zvedavost zkusit jak to cele bude fungovat a jestli s tim zvladnu neco vyfotit. Puvodne jsem mel policeno na Canon FD 100mm F4, ale ten 50mm byl za pulku a nakonec jsem mozna rad diky velikosti. 

Tak jeste par dnes od okna:

post-17375-0-70064500-1456687389_thumb.jpeg

post-17375-0-95708600-1456687318_thumb.jpeg

post-17375-0-33625200-1456687306_thumb.jpeg

post-17375-0-71093800-1456687307_thumb.jpeg

Odesláno

No nádhera, všechny nové příspěvky jsou teda parádní. Jen bych rád požádal, pokud by to bylo jen trochu možné, nechávejte tam EXIF informace, ať se můžeme navzájem učit a posouvat se dál.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...