babaq Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 cigi napsal: Tedy babaqu - fíha, já zírám - druhdá strohý technicistní programátor - a najednou smršť metafor - začínám v tobě cítit konkurenci - úplně jsem si představil můj oblíbený větrník, jak z něj nesnesitelná tíha vrchní části, teplota a čas na bocích kolem dokola vytlačují sladký vanilkový krém - a FAKT to dokonale připomíná tyhle hodinky! Nebo sýrová obruč kolem cheesburgeru - pro ty, co jsou na slaný . No jo, snažím se. Nejen IT živ jest člověk
Petr28 Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 basic: Mlel jsem to tam dohromady. Samozrejme byla rec o tech opravdu leteckých primkach z roku 1977. S temi piloti uz moc neletaji. To ze si ty novy "tygri" udajne objednali a navrhovali sami piloti mi ze zidle neschodi a 65 000 z penezenky rozhodne nevyfoukne To budu radeji 5let litat v Aeroklubu ZADARMO s qvartzkama. (nebo s GRUENama, ktery maj ostatne stejnej kalibr :cool: ) magor: I kdyz se tu ted mluvi o Hindech, byl myslen ten mensi rotorek. (ikdyz autorotací mi uz jednou na dlazbu pristaly )
Bobr Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 cigi napsal: týpo, prime, bobře, pavle23 - tak ve středu na víno do violíno? 19.00? nechceš přiletět, suru? Mně ty orlíky nenechaj spát - asi by fakt byla cesta co nejvíc se přiblížit původnímu modelu, strojově i vzhledově, jak navrhuje JJ - ten má ovšem pěkně ukecaný logo Potvrzuju účast. Suru, kdybys letěl, dej mi vědět, nechám auto v Bochoři
pavel23 Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Cigi-: jsem ve spojení s primem a vypadá to, že se sejdeme v Č. Budějovicích tak se omlouvám. Jinak díky a příště.
Suru Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Pánové, děkuji a jsem opravdu rád, že se hodinky líbí. Co se týče toho vývoje ciferníku a ručiček, tak na tom jsme prakticky pracovali asi čtyři. Ostatní pak buď souhlasili, nebo jsme je museli trochu přesvědčit :-). Nošení v tvrdých podmínkách AČR, to záleží na každém jednotlivci. Já protože jsem postižen vámi jistě známou nemocí, tak je pochopitelně budu střídat. Ale vím o několika lidech, kteří je rozhodně šetřit nebudou, protože to jsou jejich jediné hodinky. Své hodinky jsem ale už v "mašině" svezl. Fotky na ruce určitě pořídím, ale hodinky jsou momentálně u PRIMA na nějakém doladění. Ten feetoměr taky vyfotím a fotky dodám, to není problém.
ZJ Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Suru napsal: Pánové, děkuji a jsem opravdu rád, že se hodinky líbí. Co se týče toho vývoje ciferníku a ručiček, tak na tom jsme prakticky pracovali asi čtyři. Ostatní pak buď souhlasili, nebo jsme je museli trochu přesvědčit :-). Nošení v tvrdých podmínkách AČR, to záleží na každém jednotlivci. Já protože jsem postižen vámi jistě známou nemocí, tak je pochopitelně budu střídat. Ale vím o několika lidech, kteří je rozhodně šetřit nebudou, protože to jsou jejich jediné hodinky. Své hodinky jsem ale už v \"mašině\" svezl. Fotky na ruce určitě pořídím, ale hodinky jsou momentálně u PRIMA na nějakém doladění. Ten feetoměr taky vyfotím a fotky dodám, to není problém. Já si myslím,že jste odvedli pěknou práci a moc se Vám povedly.Hlavně jste dotáhli celou akci až na finále,takže blahopřeju.... Budete mít na základně letos Den otevřených dveří???? Že bych se na ně mohl podívat v reálu....
Suru Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Díky. Dotáhnout jsme to museli, protože se na ně všichni těšili a pořád se vyptávali : "......kdy už to bude?" Den otevřených dveří bude, ale pravděpodobně velmi komorní, bez cizinců a snad jen pro rodinné příslušníky, a to 2.6.07. Není to ale ještě nic oficiálního, takže se to může změnit.
ZJ Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Suru napsal: Díky. Dotáhnout jsme to museli, protože se na ně všichni těšili a pořád se vyptávali : \"......kdy už to bude?\" Den otevřených dveří bude, ale pravděpodobně velmi komorní, bez cizinců a snad jen pro rodinné příslušníky, a to 2.6.07. Není to ale ještě nic oficiálního, takže se to může změnit. ..hm,to je celkem škoda.Loni ta F-16 stála za to.Kdyby se náhodou něco změnilo tak bych se určitě rád stavil.Díky za info...
Jerrys Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Hele co to pořádáte v Budějcích ?? Jsem z Budějc, docela bych se přišel přiučit a pokochat a pokecat. Dejte sem nějaký info. Nebo to je jen pro úzký kruh?
Suru Odesláno 11. května 2007 Nahlásit Odesláno 11. května 2007 to NIGHTinGALE: tak tady jsou konečně fotky toho zmiňovaného feetoměru
monsieur Odesláno 11. května 2007 Nahlásit Odesláno 11. května 2007 Teď, když se na ten výškoměr dívám - asi bych u hodinek také zvolil šikmou vnitřní lunetu (i za cenu nepatrného zmenšení pole ciferníku). Vyhnul bych se stínění minutových indexů při pohledu ze strany. PRIM napsal: Na hodinách je také použito safírové konkávní sklo s oboustranným takzvaně tvrdým antireflexem. Kromě zakázkově vyráběných hodinek je to historicky poprvé, kdy bylo takové sklo na primkách použito. Proč bylo použito oboustranné povlakování? Můj názor: vnější části hodinek jsou vždy značně namáhány a myslím, že celková tvrdost antireflexní vrstvy (i ve vytvrzené formě) bude pořád nižší než tvrdost povrchu safírového skla. Tady bych asi těch ca 5% odraženého světla oželel ve prospěch homogenity povrchu. Navíc vnitřní vrstva určitě zafunguje a vylepší ostrost a barevný tón obrazového vjemu.
NIGHTinGALE Odesláno 12. května 2007 Nahlásit Odesláno 12. května 2007 Suru napsal: to NIGHTinGALE: tak tady jsou konečně fotky toho zmiňovaného feetoměru Moc děkuji. Teď už chápu zvláštní tvar ruček. Ale font písma je jiný, ne? Ale je pravda, že na hodinkách je ten font zvolený lépe. Nicméně, kromě ruček mi to feetoměr nepřipomíná pranic. Neberte to, prosím, jako rýpaní, jen to překvapeně konstatuji. Nabyl jsem z příspěvků dojmu, že nejen ručky, ale i něco jiného bylo inspirováno, leč to tam prostě nevidím
typograf Odesláno 12. května 2007 Nahlásit Odesláno 12. května 2007 cigi napsal: týpo, prime, bobře, pavle23 - tak ve středu na víno do violíno? 19.00? nechceš přiletět, suru? Mně ty orlíky nenechaj spát - asi by fakt byla cesta co nejvíc se přiblížit původnímu modelu, strojově i vzhledově, jak navrhuje JJ - ten má ovšem pěkně ukecaný logo Potvrzuji účast na 99,9 %. A co se týče Orlíků, tak už vím, proč se mi zamlouvaly víc o.e. než l.e. Ve violinu to probereme. Vše směřuje k původní verzi. Orlík mi nedal celou dobu spát .........
Eda Odesláno 12. května 2007 Nahlásit Odesláno 12. května 2007 BOMBA!! Promyšlené, pěkné, solidní! Gratuluji
pavel23 Odesláno 17. května 2007 Nahlásit Odesláno 17. května 2007 Tak se musím pochlubit. Dnes byl u mě v J.Hradci pan Prokop a jsem nadšen jak z jeho jednání a přístupu tak z hodinek, které Prim vyrábí. Jsem rád, že jsem si mohl naživo prohlídnout a osahat hodinky, které vyrábí. Potěšilo mě, že Orlíky splňují to co jsem očekával a už šetřím. Hodinky pro letku HIND jsou opravdu parádní a skvěle sedí na ruce, nejsou žádné humpolácké a těžké. Musím před pány z letky smeknout a tiše závidím. Škoda, že nejsem pilot. Je tam skvěle zakomponováno logo a ten vrtulník na první pohled skoro není vidět, ale je tam, vůbec to neruší, je to prostě dokonale vymyšleno jako celé hodinky. Přemýšlím, že si to nechám takhle vyhotovit na Orlíky. Další kousek který mě doslova učaroval jsou Pavouci, kteří jsou v reálu o 200% hezčí než na obrázku. Spartaky hlavně l.e. které p.Prokop nosí jsou taky nádhera a ještě Petr Čech není co dodat jen krása. Malinko mě zklamaly černé Diplomaty a červené Igny. Jsem prostě plný dojmů a nechci tady nikomu nic vnucovat, tak prosím můj názor nekritizujte. Touto cestou chci ještě p.Prokopovi poděkovat za pěkné odpoledne a popřát mu hodně úspěchů jak v práci tak i v osobním životě. Díky Pavel
Návštěvník Diskutér Odesláno 17. května 2007 Nahlásit Odesláno 17. května 2007 pavel23 napsal: Tak se musím pochlubit. Dnes byl u mě v J.Hradci pan Prokop a jsem nadšen jak z jeho jednání a přístupu tak z hodinek, které Prim vyrábí. Jsem rád, že jsem si mohl naživo prohlídnout a osahat hodinky, které vyrábí. Potěšilo mě, že Orlíky splňují to co jsem očekával a už šetřím. Hodinky pro letku HIND jsou opravdu parádní a skvěle sedí na ruce, nejsou žádné humpolácké a těžké. Musím před pány z letky smeknout a tiše závidím. Škoda, že nejsem pilot. Je tam skvěle zakomponováno logo a ten vrtulník na první pohled skoro není vidět, ale je tam, vůbec to neruší, je to prostě dokonale vymyšleno jako celé hodinky. Přemýšlím, že si to nechám takhle vyhotovit na Orlíky. Další kousek který mě doslova učaroval jsou Pavouci, kteří jsou v reálu o 200% hezčí než na obrázku. Spartaky hlavně l.e. které p.Prokop nosí jsou taky nádhera a ještě Petr Čech není co dodat jen krása. Malinko mě zklamaly černé Diplomaty a červené Igny. Jsem prostě plný dojmů a nechci tady nikomu nic vnucovat, tak prosím můj názor nekritizujte. Touto cestou chci ještě p.Prokopovi poděkovat za pěkné odpoledne a popřát mu hodně úspěchů jak v práci tak i v osobním životě. Díky Pavel Tohle se cení - bravo.
cigi Odesláno 18. května 2007 Nahlásit Odesláno 18. května 2007 Tak jsem je viděl. sklíčko je antireflexní a funguje to, luneta není lesklá, ale nenápadně matná, navíc se přesně otáčí po minutách - slint, pouzdro je geometricky lapidární, korunka a luneta přesně umístěné, řemen má tu správnou šířku, aby pouzdro velikostně odskočilo, krásně sedí na ruce i přesto, že jsou OBROVSKÉ - s l i n t, ručně malovaná vteřinovka, číslo na boku pouzdra a stěžejky skrznaskrz jsou sebejistě agresivní - SLINT, vrchol všeho je utajené logo a vrtulník, které jsou vidět, jenom, když chcete - nádhernej úžasnej trik S L I N T !!! Tak a teď katovna: - datum je malé a pro slepce, jako já, těžko čitelné - co se holt dá dělat ? Zase neruší čísla hodin a má svoji vlastní pozici a identitu, takže odpouštím. - indexy nejsou bohužel zrovna zářící - ach jo, pro to nemám výmluvu, snad jen, že jsem to zase tolik netestoval, jen jsem je zakryl rukou. - zespoda vypadají jako whirlpoolka a eta 2824-2, i když opatřená vkusným primáckým rotorem (naštěstí není vůbec zdobný), není zrovinka líbivá - co se holt dá dělat? Jenom ty vnitřnosti cudně zakrýt neprůhledným dýnkem. Ale já si víc cením toho prostého přímého technického průhledu, je zajímavý a výmluvný, a mě se líbí víc, než krajkovím zdobené kapesní strojky v ještě náramkových hodinkách, nebo rytina vrtulníku. - velikost je poplatná době vzniku - ruku na srdce, je to příliš - není divu, že tam pak vzniká pračkový efekt - všude plno železí - jako obrněnec - takže pro vojáky je to v pohodě. - jsou opravdu dokonale vojensko pilotní, suru odvedl perfektní práci, tak dokonale, že takřka vylučují civilní použití Když jsem si je nasadil, bylo to, jak kdybych si nasadil pilotní helmu , cítil jsem se jako v maskáčích .
lomo135 Odesláno 18. května 2007 Nahlásit Odesláno 18. května 2007 Můj názor, i když možná nebude nikoho zajímat: Nejsem pilot. A kdybych byl, asi bych si je stejně nekoupil. Určitě ne za tu cenu. Proč? Zkrátka proto, že se mi nelíbí (nebudu se rozepisovat proč. Byl by to jen výčet subjektivních postřehů, které tu stejně byly rozpitvány). Od věci (a zvlášť tak osobní jako jsou hodinky), kterou si mám koupit ze svého za nemalé peníze, očekávám, že se skloubí jak technická propracovanost s estetikou mě blízkou. To se u těchto hodinek pro mě (byť nepilota) nestalo a nezachrání to pro mě ani zajímavá historie jejich vzniku. Stran běžného (civilního) nošení se není k čemu vyjadřovat, neb k tomu nejsou určeny a přišlo by mi to až úchylné.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se