Přejít na obsah

Steinhart Ocean Black DLC

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kronos
Odesláno

Zdravím,

Rozmýšlam nad týmito hodinkami páčia sa mi presne v tomto čiernom šate :) zaujmalo by ma či tu má niekto skúsenosť priamo z týmto modelom ,alebo aspoň z výrobcom Steinhart.Presnejšie by ma zaujmala kvalita spracovania a spoľahlivosť hodín tohoto vyrobcu.

Ďakujem

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

http://www.steinhartwatches.de/en/OCEAN-BLACK-DLC,259.html

• Odpovědi 45
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Steinhart je OK, spousta místních členů hodinky této značky vlastní, především pilotky a jsou tady na ně veskrze pozitivní reference. Nicméně Oceany tady nejsou příliš v oblibě díky velké inspiraci v Rolex submariner. Pokud se ti ale líbí, tak bych to neřešil. Poměr cena výkon IMHO dobrý. S tím PVD zkušenosti nemám, snad někdo z místních mít bude.

Odesláno

Oceany som mal,ale nie v čiernom prevedeni.Max. spokojnosť,presné,kvalita prevedenia veľmi dobrá.Za tu cenu super hodinky.

Odoslané z MI 2 pomocou Tapatalku

Odesláno

Od Steinhartu mám Apollony. Přesnost 1-3s/den do plusu. Jsem strojař a navíc puntičkář a kupodivu jsem na zpracování nenašel jedinou chybku jen snad datumovka je hůře čitelná ale to se tvého modelu netýká. Takže za mě palec nahoru :-)

Odesláno

Jo a ještě malá poznámečka ten černý obleček není PVD ale DLC což je velmi kvalitní povrchová úprava takže drobným vlásečnicím se samozřejmě nevyhneš ale pokud s nima nebudeš mlátit o skálu tak se nemusíš bát :-)

Odesláno (upraveno)

Značka, model v pohodě, chybu za ty love zřejmě neuděláš. Ale bacha na to DLC. Jednoduše tvrdá tenká vrstvička na "měkkém" podkladu se začne na exponovovaných místech ošoupávat a nebo loupat. Hrany a rohy se ti za čas budou blejskat a všechno ostatní bude černý.

Měl jsem DLC hodinky jako tool watche a nešetřil jsem je, sundával jsem je jen na štípání dřeva, jinak nikdy a vlásečnice a podobný známky nošení nikde nebyly, ale ťukance na hranách a rozích sem tam jo a ty na tom černým zbytku "svítili". Faktem ale je běžná ocel by těch šrámu za tu dobu nasbírala asi víc - ale to je domněnka.

V tomhle případě a cenový úrovni bych osobně a subjektivně vybral "ocelový" vzhled.

Upraveno uživatelem Sedlin
Návštěvník Kronos
Odesláno

ďakujem pekne za vaše postrehy a rady :)

troška sa obávam tej DLC upravy ako spomínal člen Sedlin nerád by som aby sa začala po čase ta DLC vrstva ošupavať to by vyzeralo dosť na prd.Ale zase musia tu technologiu mať zmáknutu nechce sa mi veriť že pri bežnom noseni (žiadny extrem) sa ta DLC vrstva bude na niektorych dieloch odlupavať..

Odesláno

Tomu klíďo věř:)

Na tu černou bych se fakt vykašlal.. nevim, zda jsi je viděl naživo, ale ve srovnání s ocelí mi to přijde jako.. hračka.

A pokud Steinhart, koukni na Ocean 2. Nemaj DLC, ale neni to žádná kopírka, parádní svébytný hodinky s krásnou safírovou lunetou.

Odesláno

Štajny jsou dobrý a kvalitní hodinky. Té černé bych se nebál - jsou to toolwatche, tak jim nějaký ten šrám nijak neublíží na kráse, jen trochu ubere na případné prodejní ceně, což zase u Štajnů není taková rána. Navíc v té černé se dost smazává ta rolex inspirace - to bych bral jako plus. Nemít jako tool Tritony, tak bych o nich klidně uvažoval.

Odesláno (upraveno)

Štajny jsou dobrý a kvalitní hodinky. Té černé bych se nebál - jsou to toolwatche, tak jim nějaký ten šrám nijak neublíží na kráse, jen trochu ubere na případné prodejní ceně, což zase u Štajnů není taková rána. Navíc v té černé se dost smazává ta rolex inspirace - to bych bral jako plus. Nemít jako tool Tritony, tak bych o nich klidně uvažoval.

A máš je v černým, Ty Tritony? Drží to?

jen zběžně jsem proletěl první stránku tohohle vlákna, je tam pár postřehů o "černým" vzhledu, skloňuje se technologie PVD /DLC i značky, atp. třeba ti to pomůže Kronosi

Upraveno uživatelem Sedlin
Odesláno

A tady něco o DLC:

DLC povlaky pro vysoce namáhané nástroje

Na nástroje používané v automobilovém průmyslu jsou kladeny vysoké nároky. Důležitým měřitelným parametrem je zde přesnost. Nejen z pohledu samotného nástroje, ale zejména z pohledu konečného výrobku, kde musí být dosaženo vysoké povrchové kvality. Dalším důležitým parametrem je životnost samotného nástroje, který hlavně při velkosériové výrobě hraje důležitou roli z pohledu výrobních nákladů. DLC povlaky jsou aplikovány nejčastěji na nástroje pro třískové obrábění a tváření za studena. Jejich využití výrazně prodlužuje životnost nástrojů a má tak kladný vliv na ekonomiku konečných výrobků.

Odesláno

A tady něco o DLC:

Na nástroje používané v automobilovém průmyslu jsou kladeny vysoké nároky. Důležitým měřitelným parametrem je zde přesnost. Nejen z pohledu samotného nástroje, ale zejména z pohledu konečného výrobku, kde musí být dosaženo vysoké povrchové kvality. Dalším důležitým parametrem je životnost samotného nástroje, který hlavně při velkosériové výrobě hraje důležitou roli z pohledu výrobních nákladů. DLC povlaky jsou aplikovány nejčastěji na nástroje pro třískové obrábění a tváření za studena. Jejich využití výrazně prodlužuje životnost nástrojů a má tak kladný vliv na ekonomiku konečných výrobků.

Jj, ale v tomhle případě je DLC aplikováno na nástrojovku, která je tvrdá jak "suchý hovno" a nikoli na "bahnitou" L316

Odesláno (upraveno)

A tady něco o DLC:

Ten odsek zrejme hovorí o DLC aplikovanom na vysoko-legované nástrojové ocele, oproti ktorým je klasická 316L v podstate "blato" a trvácnosť DLC vrstvy o to nižšia. V nejakom vlákne niekto referovall poškodenie DLC už po pár dňoch (hoci išlo o sponu,kde sa dotýkali dva DLC povrchy)

// Sedlin to napísal skôr  :)

Upraveno uživatelem tico1
Odesláno

Pokud ti to pomůže, tady jsou moje Steiny po přesně dvouletém používání. Tyhle hodinky jsem začal používat skoro denně a vůbec je nešetřím. Respektive chovám se k nim jako prase. Nejvíc trpí ty hrany, kde se černá prostě obrousí v mém případě neustálým třískáním do futer a zdí. Samozřejmě taky šroubky, které jsou hodně vidět i v reálu. Jinak jsou na tom ale pořád lépe, než jsem při koupi čekal a skutečně není jednoduché je domlátit úplně.

http://i924.photobucket.com/albums/ad90/jendakorankorka/IMG_20140106_124841_zps1da172f4.jpg

IMG_20140106_124926_zps5fd2fd09.jpg

Odesláno (upraveno)

Jestli se dobře dívám,tak cifr mají z vintážek,v tom případě bych se toho povlaku nebál,jasně,dostane na p...l,ale taky to správný vintage kouzlo.

Z čeho je ta luneta?Doufám,že ne keramika,to by byla s vintage cifrem smrtící kombinace.Koukám,že je to DLC,tak to je bezva.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno (upraveno)

Za ty prachy jsou super - těžko koupíš něco jiného ve stejné kvalitě.

+1

Rozhodně souhlasím,nejblíž v DLC a designu provedení je Davosa,která je kolem 500 a víc,má 40 místo 42,200 místo 300,nemá ten vintage styl,kterej se mi na těchto štajnech fakt líbí.Takže přesně,jak píše Honza.manta.Swiss mašina v tomhle balení ve slušnym provedení za parádní cenu.No a k tomu ta datumka,která je správně.

Ta luneta je opravdu s keramickou vložkou,takže vydrží,k cifru celkem pasuje, má jen náznak vintage,indexy nemají rámování,jako celek pro mně povedený.

Upraveno uživatelem Daemonultimate

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...