Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Doma mám starší přenosný přehrávač Cowon, ale nechci přehrávač, protože toto už jde mimo mě, hudbu poslouchám převážně z NTB/PC. U PC mám externí zvukovku NATIVE INSTRUMENTS TRAKTOR AUDIO 2 MK II a u NTB bohužel nic. Nicméně sluchátka z 80% využívám u NTB, zbytek je mobil,pc a ostatní. Neměl jsem možnost si nějaký sluchátkový zesilovač někdy zkusit, takže si taky pokládám otázku, zda tam bude za tu cenu slyšet nějaký rozdíl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, nevím kam to dát a tady by se mohl někdo najít.

Potřebuji udělat do Saaba vstup na jack, dělá se to připojením na kazetový vstup.

Pájení takhle malých věcí prostě nedám, není tu někdo kdo by to zvládl? Buď v Praze nebo bych to i poslal. Zadarmo to nechci, samozřejmě.

Celá akce zde http://saabinfo.net/files/pdf/Saab%209-5%20Line%20Input.pdf

A takhle vypadá nejsložitější část - pripájet audio kabel na první tři piny (a opravit co jsem stihl napáchat :-P )

5128a9f312ae81a325967529eab4f3f7.jpg

Sorry že to tu plevelím.

Odesláno z telefonu.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Ad Trinity Vyrus: po dlouhé době mi konečně dorazily náušníky Comply. Po celou dobu čekání jsem laboroval s různými náušníky (tvar, materiál, velikost) a nikdy bych nevěřil, že můžou být takové rozdíly, především tedy při sportu (tedy namokro), protože nasucho v podstatě všechny náušníky jakž takž utěsní zvukovod. Silikonové vypadnou za chvilku, přibalené pěnové také za moc nestojí. Nové Comply Sporty 500 je radost nacpat do uší. Po celou dobu namáhavého tréningu, kdy jsem spocený jak myš, se ani nehnuly! A ten zvuk! Už dlouho se mi nestalo, abych za pár korun okusil takovou radost! Takže, děkuji pánové za doporučení...

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se byl podívat, jestli není nový firmware na moje X1 a koukám, blíží se http://www.fiio.net/en/products/65. Líbí se mi docking station a dálkový ovládání. Tak jsem se podíval do diskuzí a zjistil, že Čína chrlí neuvěřitelné množství značek a modelů. Je něco, co by se dalo použít jako stolní přehrávač a bylo to i přenosné? Myslím tedy dobrý poměr cena/kvalita, dobré technické zpracování, support... Že by to byl ten X5 3rd gen?

Odkaz ke komentáři

X5 3rd vypadá slibně. Když to klapne, budu jí mít na test. Obecně jsem toho názoru že po připojení k zesilovači půjde použít jako stolní každý přenosný přehrávač. Např. Shanling M1 má i modrý zub, takže se dokáže spářit s repráčkama. To by mohlo fungovat. Je to prcek, ale zvukem hodně veliký překvapení.

Odkaz ke komentáři

Tak to je jasný, že půjde použít každý. Jde ale také trochu o komfort použití. Proto se mi líbila ta dokovací stanice a dálka. A kdepak modrej zub. Spojení jedině kabelem! Do dospělýho zesilovače a dospělých beden! Tak pokud se ti dostane do rukou ta X5 3rd, tak podej zprávu :)

Odkaz ke komentáři

Přenosný a zároveň schopný obstát jako zdroj pro domácí hi-fi... jde to. Odzkoušený mám iBasso DX50, DX90, DX80, Questyle QP1R, z line out píchneš kabelem jack/cinch do zesilovače a jedeš.

Jsi rychlejší :)

Odkaz ke komentáři

úplně každý asi ne, některé mají line out spíše jen symbolicky, aby se neřeklo.

Ideální by byla wifi konektivita, taky aby to umělo streamovat z NASu nebo aspoň extreního hdd a zejména se to dalo se ovládat na dálku z tabletu... už asi rok a půl jsem se nedíval, co umí nové přehrávače :-( ten x5 3rd vypadá papírově slibně

Upraveno uživatelem Duke650
Odkaz ke komentáři

Postavil jsem si HTPC a zatímco na filmy je to dobrý, tak na hudbu ne - protože abych něco našel, musím pustit TV a to mě se.e. Stejně tak různý ty síťový přehrávače. Stejně bylo nejlepší pustit si LP a k tomu si pěkně číst texty a tak různě prochmatávat ten obal... :)

Odkaz ke komentáři

Ono otázka je co všechno od toho čekáš. Pokud budeš trvat na dokovací stanici, tak se Ti výběr značně zužuje. Pokud jen výkonný přehrávač, který lze připíchnout drátem k zesilovači, tak např. zmíněná DX80 od iBassa je dobrá a celkem laciná volba. Baterka dá kolem 12 hodin, což je v současnosti nadprůměr, má sloty na dvě karty a zvukově taky patří k tomu lepšímu. Já spatřuji jedinou její nevýhodu v šumu s citlivými sluchátky. Nedokážu odhadnout jak by se toto projevovalo při připojení k větší aparatuře. Další věcí je, že DX80 je celkem větších rozměrů a při nošení v kapse je celkem znát.

Včera mi přišlo xDuoo X10, což je podle specifikace hodně muziky za málo peněz. Bohužel se ho zmocnil Ježíšek, takže poslechové dojmy budou až příští týden. Možná i xDuoo X3 by mohla být alternativa. Kdysi jsem ho velmi krátce slyšel a moc dojmů ve mně nezanechal. Nicméně jsem se rozhodl ho vyzkoušet důkladněji, tak jsem koupil jeden starší. Veřejnost z něj celkem šílí, ta jsem zvědav jak se změní mé úvodní dojmy.

To FiiO X5iii bude na trhu až někdy v Únoru, možná Březnu. Cena by měla být u nás kolem 13k. To už je docela hromada peněz a těch možných kandidátů v této ceně bude nepochybně vícero.

Odkaz ke komentáři

Zamyslel jsem se nad otázkou, co od toho čekám. Pokusím se to definovat. Aparát bych chtěl do ložnice. V ložnici mám dvě naprosto samostatné soustavy. 1x video a 1x audio. Audio je tvořeno CD a  bi-amp zapojenými zesíky. Zatímco na video řetězec můžu tahat soubory z NASu, tak na audio ne. Nebaví mě chodit o patro níž (do hlavní poslechovky) pro CD. Přehrávač bude asi primárně stacionární. V ideálním případě s bezdrátovým spojením na dokovací stanici. Vyzkoušel jsem k tomu FiiO X1 a přišlo mi to kvalitativně dostačující. Ale FiiO mám trvale hozené v tašce na cvičení :) Takže pokud bys měl nějaký nápad, sem s ním!

Odkaz ke komentáři

FiiO X5 3rd by podle jejich webu měl být schopen DLNA tož bys to asi mohl tahat z NASu = značka ideál.

K tomu ten jejich dock co mají vyfocený na webu a máš - teoreticky - vymalováno.

Mrazíkem zmíněný DX80 jsem měl připojený k předzesilovači a při poslechu na bedny se šum nekonal, ten je problém fakt jen u hodně citlivých in-earů

Kdysi jsem měl iPod a k němu dva docky Pure i20 (za jedním sluchátkový zesilovač v pracovně, za druhým předzesilovač / monobloky / bedny), ale to je dnes už středověk :-)

Odkaz ke komentáři

FiiO X5 3rd by podle jejich webu měl být schopen DLNA tož bys to asi mohl tahat z NASu = značka ideál.

K tomu ten jejich dock co mají vyfocený na webu a máš - teoreticky - vymalováno.

Právě proto jsem u toho FiiO X5 3rd zbystřil. Počkám si na Mrazíkovo dobrozdání a asi do něj půjdu...

Odkaz ke komentáři

Mrazík se přihlásil do mezinárodní review tour, ale zatím není potvrzeno, že byl vylosován. Nicméně pokud by to nedopadlo, pokusil bych se domluvit se zastoupením tady, už jsem na testy něco půjčené měl, třeba by to šlo i tak. Osobně se trochu obávám toho prostředí ( Android ), samo FiiO si zatím není zcela jisto a u X7 lze číst řadu připomínek na toto téma. Pokud máš iPhone se slušnou kapacitou, tak bych zvážil nákup docu a do telefonu bych nainstaloval lepší přehrávač - Hiby, Kaisertone, Onkyo HF, etc. To by mohlo fungovat taky. Máš-li droidí aparát, tak stačí větší karta a zase Hiby, Onkyo a pojede to stejně. Tím bych začal, jelikož to je levné a uvidíš, zda-li se tro blíží očekávání.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem koukal na ten Onkyo HF player a věc se má tak:

- free verze využívá vlastní DAC telefonu/tabletu a posílá analogový signál na audio jack a dále do zesilovače. Výsledný zvuk je tedy tak špatný, jak špatný je DAC telefonu/tabletu.

- placená verze přidává svůj driver a posílá digitální signál na USB a dále do externího DAC. Výsledný zvuk je tedy tak dobrý, jak je dobrý externí DAC.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...