Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Ahoj,

zastesklo se mi po ztracených Max Billech a v rámci prolézání netu jsem najednou narazil na "german brand" PANZERA. Mají flígry a bauhaus (inspirace - Junghans). Tady na fóru nikde ani zmínka o téhle značce, tak to instinktivn? dávám do vlákna s navon?nou čínou. Znáte někdo tuhle značku a její produkci? Ve specifikaci uvádějí nějaké své značení strojků, a já nejsem dost zkušený, abych poznal, jestli je to nějaký Sea Gull či Eta nebo Ronda.... poznám leda tak kalibry primek. Ať už značku sprdnete nebo pochválíte, bude to každopádn? cenná informace pro případné zájemce. Dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já bych to rozhodně do číny neřadil je tam nějaký calibr " P-2542-Calibre 2" a myslím že je to made in Germany ale za to ruku do ohně nedám :-)

Číslo 2542 u strojku naznačuje, že v tom může bejt ETA 2542 nebo Sea-Gull 2542:-D. Vzhledem k absenci jakýhokoli označení původu, šifrování značky strojků a ceně bych si vsadil spíš na ten Sea-Gull a na to, že to Německo nevidělo ani z vlaku.

 

 

U nějakejch modelů je taky strojek "automatic P-8215-Calibre 2", což bude pravděpodobně Miyota 8215. Ovšem kopírky jsou to neskutečný, už jen kvůli tomu bych to nekoupil.

Bauhaus-B47-02-731x1024.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Součástky jsou od různých výrobců z celého světa důrazem na kontrolu kvality." Stručně řečeno. Může to tedy klidně být Čína. 

 

Třeba tady je P-1901, což bude určitě Seagul 1901

 

http://panzera-style.com/portfolio_page/bc47-01-terros

Upraveno uživatelem Sborez
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Perláž, modřený šroubky, rubínový ložisko rotoru a setrvačka z ryzího zlata :-) to je jasnej bavorskej inhouse :-) :-) a jako bonus "pocta" Junghans designu u řady Bauhaus...:-)

 

Tak jsem to asi zařadil správn? mezi čínu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmmmm, kdyby alespoň měli svoje fotky, ale ony i ty fotografie Jungh... pardon Panzera Automatic jsou ukradené originál fotky Junghans Max Bill, které někdo velmi amatérsky upravil (oškubané zakončení pouzder u řemínků, a velmi profesionální přemazání nápisu Made in Germany u indexu na pozici 6 hodin). :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby se jmenovaly PANZER, byly by takové němečtější. Takhle je to čínský šrot, co si hraje na něco, co není.

přesně, pokračování stylu Graf von Monte Wehro....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...