Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím a prosím o radu.Jsem tu nováček.Dostal jsem od otce funkční hodinky carrera 2447 ns,které si kupoval 1969.U hodinek došlo k výměně sklíčka za neoriginální a tím pádem tam nevlezl ani tachymetrický kroužek,který se startil.Bůh ví kam.Chtěl bych hodinky dát dohromady,tak sháním sklíčko s tachy kroužkem.Narazil jsem však na problem v rozměrech .Našel jsem asi tři sklíčka u kterých bylo napsáno,že jsou na carreru ze 70tých let.Ale u každých byl psaný jiný rozměr.1:32,4 mm.2:32,5 mm,3:32,7 mm.Nemáte prosím někdo zkušenost,jestli na tenhle typ je jeden rozměr a každej to změřil jinak?Nebo opravdu jsou takové minimální rozměry:Děkuji za info.

post-34927-0-93547000-1391805094_thumb.jpg

post-34927-0-79970500-1391805203_thumb.jpg

post-34927-0-26701200-1391806030_thumb.jpg

• Odpovědi 51
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ahoj, vítám Tě na fóru! Vůbec nemám ponětí, ale jsou to DĚLO Hujerky! Poděkuj tátovi, jsem si jistý, že info Ti někdo podá. 

Odesláno

Díky moc.Tata si je koupil když mu zemřel jeho otec,tak je to taková srdeční záležitost.Proto bych je chtěl z kompletovat.Patrám a pátrám.Tak budu rád za každou radu která by mi pomhla.

Odesláno

parada. hned bych je zanes do atelieru Knespl a Majzlik na welness, poridil jim novej pasek a uzival si s nima.

Odesláno (upraveno)

Pásek je novej,ten jsem koupil Přes P.Hanáka ,Brno.Je takovej co si pamatuji jako kluk,že na nich byl.Knespl a Majzlik jsem kontaktoval mejlem,prej když si seženu sklíčko tak není problém.Čekám na jednu aukci,tak doufám že to klapne

Upraveno uživatelem Jan7
Odesláno
  V 7. 2. 2014 v 22:14, Kid_A napsal:

promin toho rally pasku sem si nevsiml. ten je dobrej:)

V poho  :) .Řemínek je to nejmenší.Ještě mě čeká dlouhá cesta

Odesláno

Gratuluju - opravdu BOMBA carrery !!! 

Jen upozorňuji - není to tachymetrický kroužek, ale normální vteřinová ( pětinová) stupnice, která takto neporušeně průchozí po obvodu ciferníku je ten poznávací znak a inovace carrer. A tento typ je, myslím v komunitě veden jako carrery šedesátých let - je to snad ta první verze z roku 1963/4.

Asi bych se obrátil přímo Heuer. Nejlepší internetový zdroj informací je www.onthedash.com. Pokud chceš ušetřit a dělat to tady, a díly brát na internetu, tak na foru opravdu už leckdo nějaké vintážní heuery dohromady dával či restauroval, myslím ale, že autavie.

Odesláno

Tak tohle vlákno mě úplně minulo, kam čumím. :(

Nicméně krásné hodinky s rodinným příběhem, které se prostě neprodávají. :)

Všechno důležité tady padlo. Onthedash je základ, mailem do Heueru s otázkou na sklíčko s rozměry taky nic nezkazíš, nicméně díly prý už neprodávají a dělají jen kompletní renovace... Takže s výslednou informací bys mohl sledovat eBay, jestli se někde obejví.

Ještě bych zkusil kontaktovat, snad se na mě nebude zlobit, člena Stepino. ;)

Kdybys něco potřeboval, mám kontakt ještě na někoho, kdo má nějaké původní díly na Heuery, je to bývalý hodinář.

Když, tak SZ. ;)

Odesláno

Kroužky s tachymetrickou stupnici mám nějaké NOS, původní ale tam patří minutová stupnice s vyznačením vteřin, ten myslím nemám.

Odesláno (upraveno)

Omlovám se za udání Tachy kroužku,asi je to opravdu vteřinová stupnice.Viz foto nahoře.Teprve  se do toho nějak dostávám a poznávám :whistle:  .Zkoušel jsem kontaktovat prodejny Heuer v Praze,Brně a Ostravě.Všechny cesty mě odkázali na p. Hanáka v Brně,který posílá hodinky do swiss,kde si účtujou prej přes 20 klacků,jen že je přijmou.Podařilo se mi koupit na aukci ebay sklíčko i s tím kroužkem.Tak teď čekám až to přijde.A doufám,že to klapne.Děkuji moc všem za názory na hodinky a za každé info k pomoci.Jestli se dílo povede,určitě přidám nějakou tu fotečku :)

Upraveno uživatelem Jan7
Odesláno

Hlavně pečlivě, přepečlivě  restaurovat,  je to pumelice jak hrom. Carrery sice nikdy nedosáhly kultovního statutu, jako moonwatche, monaca, silverstouny....., ale to je daný okolím (moonem, stevem, clayem ......), nikoli hodinkama, pro mě je to v této čisté podobě esence chronografu.

• po měsících...
Odesláno

Tak hodinky už jsou doma po servise u p.Valenty mistra hodináře s Chomoutova,kterému ještě jednou děkuji.A všem z fora,kteří mi poradili. Pár fotek jak jsem slibil.

post-34927-0-89256500-1399218272_thumb.jpg

post-34927-0-85310400-1399218291_thumb.jpg

post-34927-0-45233200-1399218305_thumb.jpg

post-34927-0-47818400-1399218329_thumb.jpg

• Dát hlas 1
Odesláno

Smekacka :) tiez mame jedny hujery - monzy v rodine, len s inym pribehom a v o dost horsom stave, holt nie som ich panom, takze sa obavam, ze osud tvojich nasledovat nebudu ..

Návštěvník Ondra
Odesláno

Parada, takhle dedit z otce na syna. To muze fungovat jen s poradnyma hodinkama! Jsou nadherny :) Mas od taty detaily, kde koupil a na kolik tehdy vysly?

Odesláno

Kupoval je v roce 1969,to bylo tatovi 16 let,Koupil je v Havířově na Hlavní třídě a stáli 1900 Kčs.Cena jde ještě vidět na krabičce

post-34927-0-10666700-1399225051_thumb.jpg

Návštěvník Ondra
Odesláno

Diky. Tata tehdy vyborne zainvestoval, to uz by se dnes nepovedlo :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...