Přejít na obsah

Levák nebo pravák?

Doporučené příspěvky

Návštěvník swanieck
Odesláno

Statisticky 10  - 15% jsou leváci, zbytek praváci.

Já píšu pravou, ale hokejku držím jako bych hrál levé křídlo...tedy levá ruka dole....stejně tak jako lopatu a rýč. V zemích, kde se jezdí po opačné straně něž u nás ale nemám vůbec problémy....."při odbočování nestírám"...kdo absolvoval, ví o čem je řeč.

Takže pravák s částečnou tendencí do leva........i když u voleb jen pravici.

Pochlubte se  jak jste na tom vy....uvidíme jak vyjde statistika tady na fóru.

SW

Odesláno

Pravák, hodinky na pravé, rýč,lopata,hokejka jako zakladatel, vedoucí oko levé, přesto střílím jako pravák. Pravou mám taky o něco silnější.

Odesláno

Vše levou - vidličku i vidle.

Jen malá poznámka k pravostrannému řízení. Efekt stírání při odbočování je dán spíše tím, že pod volantem jsou páčky naopak. Dá se na to po chvíli zvyknout a myslím, že to, jestli je člověk levák nebo pravák na to nemá moc vliv.

Odesláno (upraveno)

píšu levou, trochu i pravou ale nic moc, na kytaru taky levou, jinak je mi jedno jaký nářadí do jaký ruky vezmu,

já zapoměl hodinky samozřejmně na levý

Upraveno uživatelem mondeo2
Odesláno

Pravák, hodinky na pravé, hokejku pravou rukou dolů, lopatu taky tak, hážu pravou, na prkně jsem začínal levou nohu dopředu, dneska už je mi to spíš jedno. Na levou část těla jsem fakt levej, za což mluví fakt, že levou ruku jsem měl 4x zlomenou, pravou ani jednou...

Návštěvník swanieck
Odesláno

Vše levou - vidličku i vidle.

Jen malá poznámka k pravostrannému řízení. Efekt stírání při odbočování je dán spíše tím, že pod volantem jsou páčky naopak. Dá se na to po chvíli zvyknout a myslím, že to, jestli je člověk levák nebo pravák na to nemá moc vliv.

Právě že páčky jsou u všech aut na světě stejně....proto ten efekt stírání.....přehodíš si všechno naopak z leva do prava , ale páčky zůstávají.....

Odesláno (upraveno)

Píšu a kreslím pravou, hokejka i tenisová raketa jak pravák, šermuju pravou,kytara pravák, střelba lukem a puškou jako levák, děti nosím jako levák :), hodinky na levé ruce

Upraveno uživatelem Ondrej71
Návštěvník swanieck
Odesláno

Pro jednoduchost a přehled ......první je preferovaná ruka a pokud dělám něco i opačnou, tak do druhého sloupce s lomítkem. Po 30(50) příspěvcích už můžeme provést statistický výpočet.

swanieck      P      P/L

ggrand         P      P/L

Irma Bunt     P      P/L

the MJ          L

tico 1            L

Ohm-Aztec   L

mondeo 2     L      L/P

Mirek            P

Odesláno

Pravák, ale obouručný věci spíš jako leváci (a při pingpongu nebo badmintonu přesnější bekhend než forhend). Hodinky nosím většinou na levý, ale občas si je dám bezmyšlenkovitě na pravou a zjistím to až po nějaký době.

Odesláno

Pro jednoduchost a přehled ......první je preferovaná ruka a pokud dělám něco i opačnou, tak do druhého sloupce s lomítkem. Po 30(50) příspěvcích už můžeme provést statistický výpočet.

swanieck      P      P/L

ggrand         P      P/L

Irma Bunt     P      P/L

the MJ          L

tico 1            L

Ohm-Aztec   L

mondeo 2     L      L/P

Mirek            P

prosím opravit   L     P/L

Odesláno

Právě že páčky jsou u všech aut na světě stejně....proto ten efekt stírání.....přehodíš si všechno naopak z leva do prava , ale páčky zůstávají.....

Čéče, tak navim. S pravostranným řízením jsem toho najezdil přes 15 tisíc km a kdybys mě zabil, tak bych dal ruku do ohně, že je to přehozený (Většinou Toyota a Ford...)... Ale asi máš pravdu.

Odesláno

mám to jako zakladatel. Ještě bych přidal, že při přešlapování na bruslích doleva pohodička, do prava jako prkno, to samé při přešlapování dozadu, doleva jak krasobruslař...za to na druhou stranu dost bída. Takže ač pravák, jednoznačně levostrannej. To samé s ježděním s pravostranným řízením - paráda, přirozenější jak to naše levostranné. 

Golf hraju doprava, tedy klasicky, musel jsem si zvykat, ale nechtěl jsem tak krásný sport prznit americkým levičáctvím :) 

Návštěvník swanieck
Odesláno (upraveno)

1   swanieck         P      P/L

2   ggrand            P      P/L

3   Irma Bunt        P      P/L

4   the MJ             L

5   tico 1               L

6   Ohm-Aztec      L

7   mondeo 2        L      P/L

8   Mirek               P

9   Ondrej71         P      P/L

10  JaRooN           P      P/L

11  Kytkosaurus    P      P/L

12  M10                 P      P/L

13  Ladap              P      P/L

Upraveno uživatelem swanieck
Odesláno (upraveno)

PPL, hodinky na levé

Upraveno uživatelem addalbert

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...