nickolas Odesláno 23. května 2014 Nahlásit Odesláno 23. května 2014 (upraveno) Tak uz jsme doma. A zitra vyrazime do Jeseniku nejak se mi to pootocilo... Jo a zraneni se zhojilo prekvapive rychle Upraveno 23. května 2014 uživatelem nickolas
David_B Odesláno 25. května 2014 Nahlásit Odesláno 25. května 2014 Pekna akce kluci, skoda, ze to mam tak z ruky, tyhle bych si rad vyzkousel. Davide, ty jsi mel Sinn 556, ted nosis tyhle, daji se nejak srovnat? Tak už je to nějaký čas co jsem měl ty Sinny, takže už si to tak moc dobře nepamatuju, ale řekl bych, že Sinny seděle na mé ruce o něco lépe. Jsou o půl milimetru menší, ale to snad ani není poznat, ale mají delší nožičky, zatímco Archimede nemají žádné. Měl jsem pocit jsou tím na ruce vyváženější. A taky mají Sinny o dost lepší tah...řekl bych, že přímo perfektní, včetně spony. Potvrzuji prvzeti od Davida_B, cimzto mu dekuji za vstricnost a kratky lec prijemny pokec... Jen co sezenu monterky, pustim se do upravy tahu!Děkuji tímto Prischerovi za tuhle super akci a nickolasovi za ochotné předání. Hodinky jsou super, v dané cenové kategorii určitě stojí za zvážení. Jedinou slabinou, kterou jsem zaznamenal, jsou plechové koncovky tahu. Kdyby tohle bylo vyřešeno jinak, tak nemám žádné připomínky. Ještě jednou díky, chlapi.
nickolas Odesláno 26. května 2014 Nahlásit Odesláno 26. května 2014 Pohodicka po obede A pitom panoramata
nickolas Odesláno 2. června 2014 Nahlásit Odesláno 2. června 2014 Zítra by se měly Archimedy posunout k dalšímu členovi, takže závěrečné shrnutí mých dojmů... Když jsem se do téhle akce hlásil, tak jen z čiré zvědavosti. Archimede Outdoor mě nijak neoslňovaly a na fotkách mi přišly takové nijaké. Řekl jsem si ale, že je aspoň vyzkouším.Poté, co jsem je převzal od PeBeho, jsem je dal na ruku a nosil je celý den (pak šly hned k Davidovi_. První dojem byl takový, že jsem se hodinkám skoro musel omluvit. Na živo mi totiž vůbec nepřipadly nijaké, ba naopak, docela se mi zalíbily. Je to opravdu znatelný rozdíl, alespoň pro mě. Nosil jsem je teda celý den, ale neměl jsem moc času si jich všímat. To jsem napravil později, cestou z Prahy do Ostravy v autě. V autě se mi začal tah docela lepit na ruku a korunka kapku tlačila. Takže večer šly zpět do krabičky a celkový dojem byl, že jsou hezčí než na fotkách, ale moc pohodlné nejsou. Týden si pak pobyly u Davida a já si je vyzvedl s nepříliš velkým očekáváním.No nic, jsem se dal do boje, tak je třeba bojovat...vzal jsem je na ruku a odjely se mnou na chalupu. Pro jistotu jsem si vzal i svoje Seika - kdyby to s Outdoorama nešlo vydžet. Jenže ono to vydržet šlo! Tah se sice občal na ruku lepil, takže jsem jsem je občas na chvíli sundal, aby vychladly, ale nebylo to až tak často a aspoň jsem si je líp prohlídnul Korunka kupodivu přestala tlačit úplně! Takže Outdoory zůstaly na ruce celou dobu a Seika naopak neopustily šuplík. Kecal bych, kdybych napsal, že se mi koncem týdne nezačalo pomalu stýskat po Oriskách, ale za ten týden jsem si na Archimedy hodně zvykl!Hodinky mají své mouchy...plechová spona a koncovky tahu; netradiční tvar pouzdra; možná i opticky trochu větší korunka, slabší lumi (ve srovnání s mými Seiko i Oris)...ale celkový dojem je hodně pozitivní. Hodinky byly velice pohodlné, skoro jsem o nich nevěděl. Velikostí jsou tak akorát - potvrdil jsem si, že 40mm je určitě nositelná velikost a rozhodně to není málo, jak jsem si myslel dřív (minimálně pro tento typ hodinek). Dokonce jsem zjistil, že ani luneta mi u nich nechybí! Outdoory mají krásně čitelný cifr, stačí mrknout a vím kolik je, žádné hledání, tápání. Moc se mi líbí vnitřní luneta s indexy a čísly minut! Obzvlášť ten přechod mezi šikmou a kolmou částí - indexy / čísla. Myslím, že to je nejhezčí dizajnový prvek těchto hodinek (pro mne). Perfektní je, že jsou celé broušené, žádné leštěnky. Celkový koncept Archimede Outdoor - tedy nevelké hodinky, bez otočné lunety, na tahu - mě zaujal natolik, že jsem začal koukat po něčem podobném Outdoory mě skutečně oslovily a neváhal bych je doporučit ke koupi!!! Já sám si je ale pravděpodobně nekoupím - blíží se tomu, co bych si představoval, ale není to 100%...já bych volil tradičnější pouzdro a trochu jiné/civilnější zpracování cifru ( mým požadavkům se však bohužel blíží akorát Rolády, nebo Omegy - což je mimo můj finanční rybníček). Takže děkuji Prischerovi za možnost pořádně vyzkoušet tyto, na můj první pohled nepříliš zajímavé, hodinky, kterým se tímto velice omlouvám a konstatuji, že jsou velmi příjemné a dokonce mi snad aji po nich bude smutno a nezřídka si na ně vzpomenu!!! Díky moc!!!
emef Odesláno 4. června 2014 Nahlásit Odesláno 4. června 2014 Hlásím novou polohu. S designem jsem je zatím moc nezžil, ale s pohodlností tuze. Skoro o nich nevim. Tah mi připomíná Pětky, je takovej lehoučkej a pěkně to chrastí. To napojení až k pouzdru se mi nelíbí na žádnejch hodinkách, ale bojuju. Sice má parádní regulaci, ale myslim, že to je tak všechno. Podle mě by si ty hodinky zasloužily něco lepšího. Což snad ale prej u toho novějšího modelu je. Těžko říct. Škoda, že nemám po ruce žádnej 18mm řemen, hned bych zaexperimentoval. Podle mě by snesly ledacos. Takový ČB nato by mohlo bejt skvělý. Další postřehy budou následovat.
PNS Odesláno 7. června 2014 Nahlásit Odesláno 7. června 2014 Ahoj, hlásím že jsem dneska Archimédy převzal od Emefa místo Z.Paula kterýžto má smolíka , materiály dodám ASAP
Z. Paul Odesláno 7. června 2014 Nahlásit Odesláno 7. června 2014 Tímto se omlouvám Emefovi za komplikace a Pítrsovi PNS děkuji za vyřízení Jenom si vyměníme pořadí ty smolíčku
PNS Odesláno 8. června 2014 Nahlásit Odesláno 8. června 2014 Ahoj, takže protože Emef má ručičku jako hůlčičku (cca 16,5cm) tak dokud Outdoory nevezmu k hodináři na prodloužení, tak se na zápěstí nedostanou. Alespoň jsem je v tom dnešním počase vzal k vodě
nickolas Odesláno 8. června 2014 Nahlásit Odesláno 8. června 2014 Nebud mekkej...kladivko, sroubovak a sikovky to zvladnou
PNS Odesláno 8. června 2014 Nahlásit Odesláno 8. června 2014 Nebud mekkej...kladivko, sroubovak a sikovky to zvladnou nickolas zapomněl ještě na svěrák a stojanovou vrtačku, ale už jsou na ruce Díky!
PNS Odesláno 15. června 2014 Nahlásit Odesláno 15. června 2014 Hrad Hněvín 50°31'13.967"N, 13°37'59.830"E
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se