Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hodinky Junghans Mega 1000 jsou tady na fóru dost známé a patří mezi oblíbené hodinky a proto jsem rád, že letos Junghans trochu inovoval tuto řadu hodinek a rozšířil ji o dva nové modely.

Konkrétně se jedná o modely:

Junghans Mega 1000 026/4300 - inverzní displej, ocelové pouzdro, hnědý kožený řemínek

Junghans Mega 1000 026/7302 - inverzní displej, zlacené ocelové pouzdro, tmavě hnědý (na fotkách vypadá jako černý) kožený řemínek v imitaci krokodýla se zlacenou sponou

Tak co, jak se vám líbí? :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Škoda že u těch zlatých leštěnek nepoužili dichroický filtr ala Breitling Aerospace - i když už kvůli inverznímu displeji bych za ně svůj klasický ocelový panzer určitě nevyměnil  :cool02:

• po 4 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Jiná barva segmentů, nebo se mi to zdá? Zlepšila se čitelnost?

Jen jestli to není akorát lépe vyfocené. Vloni v létě jsem si v jednom hodinářství v Kolíně nad Rýnem prohlížel všechny varianty a ta čitelnost inverzní verze mě moc nenadchla.

P. S. Mohl by to být i počítačový render.

Upraveno uživatelem siwi
Odesláno

Jiribartl: Ano, barva segmentů by měla být do zelena, ale zatím nemohu potvrdit. Až mi dodají první vyrobené kousky, tak dám vědět, snad i s nějakou fotografií.

siwi: Nevím nakolik měli v hodinářství v Kolíně na Rýnem nastavený jas displeje, z výroby je nastavený na nejnižší intenzitu (rozmezí je 1 až 15), při nastavení na vyšší číslo už je čitelnost velice dobrá. Mimochodem nejlépe je inverzní displej u Mega 1000 čitelný pod úhlem cca 30 stupňů.

Odesláno

iwi: Nevím nakolik měli v hodinářství v Kolíně na Rýnem nastavený jas displeje, z výroby je nastavený na nejnižší intenzitu (rozmezí je 1 až 15), při nastavení na vyšší číslo už je čitelnost velice dobrá. Mimochodem nejlépe je inverzní displej u Mega 1000 čitelný pod úhlem cca 30 stupňů.

Aha, tak tudy na to. S těmihle hodinkami osobní zkušenost nemám, takže jsem ani nevěděl, že je možné v takovém rozsahu měnit jas displeje. Díky za osvětu. 

Odesláno

Panove diky za info. Ty nove verze se mi docela libi, ovsem v minulosti jsem s klasickou inverzi, byt velice efektni, prilis dobrou zkusenost nemel a dokonce je dvakrat vracel. Ale podotykam, jednalo se o jine znacky.

Odesláno

siwi: Ano intenzita jasu segmentů se dá měnit opravdu ve velkém rozsahu, i když osobně bych řekl, že nejzajímavější vychytávkou je právě čitelnost displeje v náklonu hodinek. V Praxi to funguje tak, že nejlépe jsou údaje na displeji čitelné když máš ruku hřbetem nahoru, nemusíš tedy pro zjištění času otáčet zápěstí až směrem k sobě. Velmi pohodlné :)

Jiribartl: Uvidíme, sám jsem na to zvědavý, zatím jsem viděl jen předprodukční vzorky, takže nechci nic hodnotit a konečná barva segmentů a čitelnost se může u produkčních hodinek ještě lišit. Jak jsem už psal, až budu mít nové modely, nafotím je a případně je můžu přivézt i sebou do Prahy na ukázku.

Odesláno

MarvinX: To je opravdu zajímavé. Asi se to s tím zorným úhlem naučili dělat i jiní výrobci. Poslední dobou jsem si toho všiml i u jiných digitálek, že při přímém pohledu byly číslice vidět hůř než když se na ně koukalo trošku zboku. Logiku to rozhodně má, to jo.

Odesláno (upraveno)

Mně to dělají skoro všechny moje Casia, nejviditelněji géčka 9052. Napřed jsem si myslel, že je to vada a dokonce jsem kvůli tomu měnil baterku, ale nic se nezměnilo, pak jsem zjistil, že to tak je záměrně.

Upraveno uživatelem pavel1980
Odesláno

Na dalsi info se opravdu tesim. Zvazuji v budoucnu porizeni RC hodinek pro bezne noseni jako doplnek k automatum. Zatim jsem prohlizel citizeny, ale i toto provedeni hodinek je lakave.

Odesláno

Ať si páni designéři tvrdí co chtějí, i s nejnižším kontrastem provozované "pozitivní" Mega1000 jsou pořád líp čitelné než sebelíp nastavené inverzní. A i toto "optimistické" tvrzení platí jen pro "tučné" hlavní segmenty, nitkové údaje jsou na rozdíl od pozitivních v horších světelných podmínkách bez podsvícení téměř nečitelné... což není ani tak chyba Junghansu, jako vlastnost reflexního LCD (nízká odrazivost) a lidského mozku (světlé pozadí odráží víc světla než nitková písmenka, takže "černé na bílém" se mu lépe čte). Měl jsem doma obě verze a (hezčí) inverzní jsem poslal dál - myslím že přiložené srovnání displejů pod cca 20 stupňovým úhlem to vysvětluje dostatečně...

Odesláno

díky Radkovi za srovnávací foto s vypovídající hodnotou větší, než tuny marketingových řečí. Již dříve jsem byl zarytý nepřítel inverzních displejů všech výrobců a teď se mi to opět potvrdilo.... Takže za mne, pokud digi, tak pouze a vždy s klasickým pozitivním displejem typu "černé na bílém/šedém"

Odesláno

MarvinX: ne, jsou s klasickým pozitivním. Ty géčka byly úplně nový, a jak jsem psal, displej se choval stejně i po výměně baterie, takže to asi bude jeho vlastnost. Pak jsem o tom něco i četl na nějaké zahraniční diskusi, mám pocit, že někde na WUS.

Odesláno

pavel1980: Aha, tak to asi bude opravdu vlastnost displejů Casia, protože jak už jsem psal klasické displeje Mega 1000 to nemají, jak je vidět i z fotky Radka124, bílý displej Mega 1000 je dobře čitelný vždy.

Radek124: Díky za tu fotku, žádnou srovnávací mě nikdy nenapadlo dělat. Je pravda, že ať děláš co děláš černá čísla na bílém displeji jsou prostě přehlednější, ale když ten inverzní displej je víc cool a člověk oželí i horší čitelnost :)

Odesláno

Je fakt že "nazelenalé" pozitivní reflexní LCD mají lidi dodnes zasociované s nejmizernějšíma veksláckýma rákoskama z 80. let, takže inverzní kousky proti nim rozhodně vypadají moderněji a víc "cool". Ať to nevypadá že jenom držkuju, (bez další inverze) podsvítitelný displej inverzních Junghansek je pro mě dodnes asi nejlepší co jsem v téhle kategorii potkal - akorát ty segmenty na horním a spodním řádku měly být u inverzní verze 2x širší, aby byly čitelné i v šeru. Jo - a ten zajímavý žlutý odstín pod umělým osvětlením je první věc která mě na nich trkla, nejde o žádný klam způsobený foťákem...

• po měsících...
Odesláno

Konečně z Junghansu dorazili první kousky nových Mega 1000, konkrétně modelu 026/4300 (ten s hnědým řemenem) Tak jsem využil sluníčka a pořídil pár živých fotek. Oproti očekávání jsou segmenty inverzního displeje stále ve stejné barvě, tudíž čitelnost stejná jako u dřívějších modelů. Ještě stále čekám na zlacenou verzi, kucí němečtí mají zpoždění :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...