Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Už jsem to psal a spoustě lidí i říkal, za mě asi nejlepší igen limitka, všude sklízí bezkonkurenčně největší úspěch

Tohle slyšet nechci, pánové  B)

Já se vám divím. Hnusná lahváčová (resp. černá) barva, plastový sklíčko, malá velikost, nečitelnej cifr, mizerná lumi, podivný ručky, lokální brand ... toho všeho vás zbavím, abyste se už netrápili. Jedinej Baza to pochopil ještě před Vánoci a pustil je dál. Jo a vezmu jen jedny!   :angel:  

Díky.

Odesláno

Tohle slyšet nechci, pánové  B)

Já se vám divím. Hnusná lahváčová (resp. černá) barva, plastový sklíčko, malá velikost, nečitelnej cifr, mizerná lumi, podivný ručky, lokální brand ... toho všeho vás zbavím, abyste se už netrápili. Jedinej Baza to pochopil ještě před Vánoci a pustil je dál. Jo a vezmu jen jedny!   :angel:  

Díky.

Mám si tě napsat do fronty, budeš teprve 3. :-D

Odesláno

Není nutné, pod ploché standardní nýnko se v klidu vejde Myiota. Igeny s dejdejtem na šestce by mě asi tankovaly... ale ty naše jsou prostě takový zemitý...

JAkou Miyotu máš konkrétně na mysli ?

Odesláno

Tohle by mě taky zajímalo, když už bastlíme;-). Klidně bych jedno renovační pouzdro s plochým dýnkem a s Miyotou uvnitř doma snesl..někdo nějaký praktický zkušenosti? Uchycení číselníku, poloha natahovací hřídelky..?

Odesláno

Tuším že 821?  Prim používal do sportů a společenských automatů, objevila se i v Humbertech. Tam se vešla i pod ploché dýnko původních PS2 (mám vyzkoušeno, ponosil jsem, nebyl problém). Já ale myslel Day-Date a to tahle plechařinka, byť jinak o ní mluvím s úctou, protože byla velmi přesná a téměř  nerozbitná , to tahle plechařinka neměla. Viděl jsem ale dost hodinek s podobnými stroji Myiota Day-Date (Citizen), které byly dost tenké na to abych se domníval, že se strojek vejde pod standardní dýnko PS1. Typ si bohužel nepamatuju, vrtá mi to hlavou docela krátce, asi tak dva roky.

Odesláno (upraveno)

Spíše by mne zajímalo,zda by se do PS1 vešla ta Miyota 9015 a zda má stejné uchycení ciferníku ,zkrátka jestli by se dala dát do standartního pouzdra PS1  /útvory pro natahovací hřídel,výška strojku atp./ U Ety 2824 by se muselo dělat nové pouzdro a to je cenově někde jinde.

Upraveno uživatelem bohus76
Odesláno (upraveno)

Straspol: Znamená to, že na 821x by šel jednoduše upevnit ciferník ze sport1? Nebo ty humberta s miyotou měly jinak nožičky na cifru? A vůbec, co je to za blbý nápady s day-date, já už měl skoro chronoklid a teď tohle... :lol2:

Upraveno uživatelem xjr1
Odesláno (upraveno)

Škoda, mohlo to bejt tak jednoduchý :lol2: . A co je jinak u 2824? Ostatně 9015 taky není špatnej stroj...podle gůgla má na výšku 3,9mm což je o 0,7mm míň než 2824, to je nadějný..

Upraveno uživatelem xjr1
Odesláno

Je otázka umístění natahovací hřídele,myslím výšku od kraje strojku,zkrátka aby to šlo vůbec zavřít a na druhou stranu nebyla nepěkná mezera ze strany skla.

Odesláno

To je mi jasný, jen jsem si říkal, že když je strojek tak tenkej, mohl by tam být prostor pro korekci výšky v pouzdře vložkou..její výroba by nemusela být tak drahá...

Odesláno

To je mi jasný, jen jsem si říkal, že když je strojek tak tenkej, mohl by tam být prostor pro korekci výšky v pouzdře vložkou..její výroba by nemusela být tak drahá...

Jasně, ale když dáš vložku mezi cifr a strojek, nenasadíš ručky. Když dáš vložku mezi cifr a pouzdro, tak vznikne nehezká mezera. Otázka je, o kolik je to mimo...

Odesláno

...nezbejvá, než začít experimentovat :lol2:

A třikrát měřit, než začnem jásat. No, vrtá mi to už hlavou nějakej čásek, ale sil nemám. Jestli se něco rozjede, dejte mi vědět do SZ, v tomhle bych nechtěl zůstat stranou.

Odesláno

Pánové s chutí to tady sleduju a mám takovej amatérskej dotaz. Lze koupit samotný strojek Miyota nebo musím koupit jím osazené hodinky abych mohl začít měřit a bastlit? Zatím jsem ho samostatně nikde nedohledal.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...