pupik Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 Diverský hodinky... které jsou ty pravé, avšak pozor v Automatu protože tu v několika diskuzích pokukuji po Diverských hodinkách, tzn. NE že je na nich napsáno SUPER DIVER OCEAN atd. rád uslyším vaše a inspirativní názory. Měly by být 1) vodotěsné min do 50m (neboli odolné tlaku 6 barů), Voděodolnost se měří v barech (to je jednotka tlaku, 1 bar je ekvivalentní 1 atmosféře) tedy označené min 200M 2) robustní konstrukce 3) cenově dostupné 4) s dobře krytým sklem, a otočnou lunetou Za standard beru Seiko Monster, black/orange
chose Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 Tedy v té voděodolnosti, se mi zdá, máš trochu hokej
pupik Posted May 22, 2007 Author Report Posted May 22, 2007 správně, tlak v 50m 6ATM ale výrobci si to značej po svým, známý mi říkal že to pry prepočitavaji na m2 ??? nevim Tedy v té voděodolnosti, se mi zdá, máš trochu hokej
Krteček Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 Seiko Monstery, v té ceně nic lepší dle mě není
Filipes Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 voděodolnost/vodotěsnost i značení je dobře popsáno tady, doporučuji pročíst http://www.chronomag.cz/clanek/2004-11-27/...ozor-na-ni.html
chose Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 správně, tlak v 50m 6ATM ale výrobci si to značej po svým, známý mi říkal že to pry prepočitavaji na m2 ??? nevim Tedy v té voděodolnosti, se mi zdá, máš trochu hokej Tlak už většinou bývá "přepočítaný" jako jednotka síly na jednotku plochy, třeba ten tvůj m2. Tlak v 50 m je 6ATM, to je jasné - 1ATM vzduch + 5ATM voda. Překvapilo mě až to "tedy označené min 200M"
VS Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 správně, tlak v 50m 6ATM ale výrobci si to značej po svým, známý mi říkal že to pry prepočitavaji na m2 ??? nevim Tedy v té voděodolnosti, se mi zdá, máš trochu hokej Tlak už většinou bývá "přepočítaný" jako jednotka síly na jednotku plochy, třeba ten tvůj m2. Tlak v 50 m je 6ATM, to je jasné - 1ATM vzduch + 5ATM voda. Překvapilo mě až to "tedy označené min 200M" Myslím, že to počítáš špatně, v 50 m vody je tlak 5 bar, tlak vzduchu se nepřipočítává, protože je stejný i v hodinkách. Muselo by v nich být vakuum. Ale stejně to je reklamština. Pro skutečné ponoření do 50 m ta odolnost 200 m asi odpovídá. Když výrobce čerpadla uvede v parametrech tlak 10 bar, znamená to minimální tlak, který čerpadlo vytlačí, když výrobce hodinek uvede odolnost 50 m, znamená to, že metr pod hladinou do nich pravděpodobně nenateče, když se s nima nebude prudce hýbat. Prostě to číslo líp vypadá, ale je to vědomá lež.
chose Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 V 50 m vody na povrchu zemském je tlak ~6 bar, fakt je, že na odolnost proti vniknutí vody nemají vliv absolutní čísla, ale rozdíl tlaků. Když píšou water resistant 50m a nateče do nich ve vaně, není to důvod k reklamaci ? Viděls někde, že by to měli nějak kličkovitě ošetřené ?
afrikab Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 Diverský hodinky... které jsou ty pravé, avšak pozor v Automatu protože tu v několika diskuzích pokukuji po Diverských hodinkách, tzn. NE že je na nich napsáno SUPER DIVER OCEAN atd. rád uslyším vaše a inspirativní názory. Měly by být 1) vodotěsné min do 50m (neboli odolné tlaku 6 barů), Voděodolnost se měří v barech (to je jednotka tlaku, 1 bar je ekvivalentní 1 atmosféře) tedy označené min 200M 2) robustní konstrukce 3) cenově dostupné 4) s dobře krytým sklem, a otočnou lunetou Za standard beru Seiko Monster, black/orange A co nove SEIKO Sumo?
pupik Posted May 22, 2007 Author Report Posted May 22, 2007 správně, tlak v 50m 6ATM ale výrobci si to značej po svým, známý mi říkal že to pry prepočitavaji na m2 ??? nevim Tedy v té voděodolnosti, se mi zdá, máš trochu hokej Tlak už většinou bývá "přepočítaný" jako jednotka síly na jednotku plochy, třeba ten tvůj m2. Tlak v 50 m je 6ATM, to je jasné - 1ATM vzduch + 5ATM voda. Překvapilo mě až to "tedy označené min 200M" Jasne tech 200M jsem jam placnul, pro jasnost jako označení výrobce pro přístrojový potápení, ne jako 200metrů hloubky... ale celkově jsem to zformuloval blbě
roon Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 co třeba tyhle: SEIKO Prospex 200M Diver 6R15 Automatic SBDC001 ? nebo SBC005 více viz. http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=5837
Filipes Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 ...ale měly to být zároveň klubové hodinky, takže i pro oko, monstra jsou přeci jen šmrncovnější řekl bych
Filipes Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 pupik: "...chtěl bych z Monsterů udělat oficialni hodinky našeho potapěčskyho klubu...", ale možná už je to jinak..
sibirnaya Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 me se monstra nelibi. na kolik prijdou ty SBDC001
roon Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 Zhruba 430,- USD například tady http://seiyajapan.com/ nebo u Higuchiho. V reále jsou opravdu nádherné, což fotky plně nepředvedou.
sibirnaya Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 vypadaj jak planet ocean... az na tu korunku, samozrejme...
Recommended Posts