SUZUKIGSXR Odesláno 11. srpna Nahlásit Odesláno 11. srpna před 13 hodinami, Radek124 napsal: Taky mi u Seventies subjektivně víc sedí původní provedení se "šipkama", novější "datejust" indexy mi úplně neladí se zužujícícím se tvarem ruček. Na druhou stranu tohle "šetření luminovou" u (od začátku poměrně drahých) sportovních hodinek moc nechápu - ale to bychom nebyli u GO, kde jsou úplně v pohodě schopní osadit takovouto luminiscencí opatřený ciferník i na model Senator bez luminiscenčních ruček... Ale na rovinu, vytáhli na mně ve Vídni ( firemní prodejna) ze šuplíku tyto modré na ocelovém armbandu a málem jsem slintal jako pes nad barfem. Momentálně je žádný AD nenabízí. Ještě mám poptanou dostupnost u HB, případně to jistí zadání do výroby, jako u původních Seventies Panorama Date.
Radek124 Odesláno 11. srpna Nahlásit Odesláno 11. srpna Bez debat, taky bych po nich na pultě slintal ...ale jenom do okamžiku než by mi sepnula kontrolka na ty ručky bez Luminovy. Zatraceně, vždyť senatory s luminiscencí už dělali - a v nouzi nejvyšší by tam pasovaly i mečové ze Seventies... 1 1
Harwey Odesláno 14. srpna Nahlásit Odesláno 14. srpna https://www.glashuette-original.com/en/watches/vintage/seventies-chronograph-panorama-date-1-37-02-20-02-70/
Radek124 Odesláno 14. srpna Nahlásit Odesláno 14. srpna Ještě tam chybí "US-only" bílá panda (děkuji kolegovi @Vit za odkaz), ta jediná mi v té ploché práškovce dává trochu smysl. Stejně je sranda že jako limitky "100 kousků worldwide only!" inzerují kousky postavené na základu, kterého se (podle sériových čísel) dohromady neseká víc než pár stovek kusů ročně 1
SUZUKIGSXR Odesláno 14. srpna Nahlásit Odesláno 14. srpna před 21 minutami, Radek124 napsal: Ještě tam chybí "US-only" bílá panda (děkuji kolegovi @Vit za odkaz), ta jediná mi v té ploché práškovce dává trochu smysl. Stejně je sranda že jako limitky "100 kousků worldwide only!" inzerují kousky postavené na základu, kterého se (podle sériových čísel) dohromady neseká víc než pár stovek kusů ročně Já si myslím, že naplno testují co nová výrobna ciferníků a galvanovna, čerstvě otevřená, unese.
Vit Odesláno 15. srpna Nahlásit Odesláno 15. srpna (upraveno) před 13 hodinami, Radek124 napsal: Ještě tam chybí "US-only" bílá panda (děkuji kolegovi @Vit za odkaz), ta jediná mi v té ploché práškovce dává trochu smysl. Stejně je sranda že jako limitky "100 kousků worldwide only!" inzerují kousky postavené na základu, kterého se (podle sériových čísel) dohromady neseká víc než pár stovek kusů ročně Rádo se stalo. před 12 hodinami, SUZUKIGSXR napsal: Já si myslím, že naplno testují co nová výrobna ciferníků a galvanovna, čerstvě otevřená, unese. Ano, to je možné. ----------------------------------- Myslím, že to chce vidět naživo a za rozumného osvětlení. Tu novou LE jsem sice naživo neviděl, ale měl jsem možnost srovnat "Radkovu modř" a předchozí zelenou limitku a musím říci, že se mi líbily obě varianty. Nekvalitní fotka v butiku: Upraveno 15. srpna uživatelem Vit
SUZUKIGSXR Odesláno 15. srpna Nahlásit Odesláno 15. srpna před 3 hodinami, Vit napsal: Rádo se stalo. Ano, to je možné. ----------------------------------- Myslím, že to chce vidět naživo a za rozumného osvětlení. Tu novou LE jsem sice naživo neviděl, ale měl jsem možnost srovnat "Radkovu modř" a předchozí zelenou limitku a musím říci, že se mi líbily obě varianty. Nekvalitní fotka v butiku: Jen si nejsem jistý, že "Radkova modrá" a tato modrá je stejná. Měl jsem sice v ruce obě verze najednou, ale už je to nějaký pátek.
Radek124 Odesláno 15. srpna Nahlásit Odesláno 15. srpna Už u prvních tříručkových Seventies PanoramaDate se na konto té Pforzheimské modré zlomyslně říkalo že libovolné 2 ciferníky nebyly stejné. U některých sérií (prolítly i Chronomagem) býval i gradient a odstín vycházel víc do fialova, takže místo barevně sladěných datových věnců tam soudruzi radši picli černobílé - což je věc která (v inverzním provedení) sedí k "bilým pandám", ale u ostatních "lakovaných" už mi naživo přišla divná. Celkově mi ty pastelové práškovky na sluníčku připadly... jak to říct a neurazit - prostě Německé, vzorník LIDL Stiftung
SUZUKIGSXR Odesláno 16. srpna Nahlásit Odesláno 16. srpna Asi jsem staromilec, ale za sebe bych raději viděl exhumovanou LE tohoto modelu, než nabízené novotvary. 2
Vit Odesláno 16. srpna Nahlásit Odesláno 16. srpna před 19 hodinami, Radek124 napsal: Už u prvních tříručkových Seventies PanoramaDate se na konto té Pforzheimské modré zlomyslně říkalo že libovolné 2 ciferníky nebyly stejné. U některých sérií (prolítly i Chronomagem) býval i gradient a odstín vycházel víc do fialova, takže místo barevně sladěných datových věnců tam soudruzi radši picli černobílé - což je věc která (v inverzním provedení) sedí k "bilým pandám", ale u ostatních "lakovaných" už mi naživo přišla divná. Celkově mi ty pastelové práškovky na sluníčku připadly... jak to říct a neurazit - prostě Německé, vzorník LIDL Stiftung Máš pravdu Radku, ta discolorance věnců (jeden černý, druhý bílý) mě teď dráždí (potom, co jsi mi to řekl). před 21 minutami, SUZUKIGSXR napsal: Asi jsem staromilec, ale za sebe bych raději viděl exhumovanou LE tohoto modelu, než nabízené novotvary. Souhlasím. Na druhou stranu, je ta divoká barevnost asi lákadlem pro mladé.
SUZUKIGSXR Odesláno 16. srpna Nahlásit Odesláno 16. srpna před 6 minutami, Vit napsal: Máš pravdu Radku, ta discolorance věnců (jeden černý, druhý bílý) mě teď dráždí (potom, co jsi mi to řekl). Souhlasím. Na druhou stranu, je ta divoká barevnost asi lákadlem pro mladé. Že chtějí oslovit mladé bych bral, ale za 17 000,- €
H.Z. Odesláno 17. srpna Nahlásit Odesláno 17. srpna Když už se tady tak pěkně rozjela debata tak bych měl dotaz na zkušené "Glasshuťáky". Kolem značky nějakou dobu "kroužím", žel o reálných zkušenostech s jejich kalibry jsem toho příliš nenašel. Jak jsou na tom jejich kalibry s přesností chodu, odolností a "spolehlivostí", jak jsou z výroby "vyladěny", jaký vlastně mají technický základ, a jak to vše vychází např. v porovnání se současnou mainstreamovou Swiss produkcí v podobné cenové hladině typu Kenissi, Rolex?
Radek124 Odesláno 17. srpna Nahlásit Odesláno 17. srpna @H.Z. Po velkém servisu v Onyxu mi jdou Seventies Chrono v rámci sekundy denně. Tříručky moc nesleduju, ale do COSC by se taky nejspíš vlezly. Nejsem kaskadér a s mechanickýma hodinkama neprovozuju vylomeniny (od toho mám Suunto a AW), takže ve smyslu mechanické odolnosti jsem na limity nenarazil - teda pokud pominu 1x prokluzující velkou vteřinovku a tendenci k přeskakování aretační vzpruhy korunky (obojí vyřešeno během servisu výměnou za nový/lepší kus). Chrona jsou poměrně citlivá na magnetická pole, na která v mém případě reagovaly zpožďováním 10-15 sekund denně. Demagnetizace byla naštěstí se správnou výbavou otázkou minuty, bez potřeby odšpuntování - ale je dobré s tím počitat a zbytečně je nedráždit
SUZUKIGSXR Odesláno 17. srpna Nahlásit Odesláno 17. srpna před 6 hodinami, H.Z. napsal: Když už se tady tak pěkně rozjela debata tak bych měl dotaz na zkušené "Glasshuťáky". Kolem značky nějakou dobu "kroužím", žel o reálných zkušenostech s jejich kalibry jsem toho příliš nenašel. Jak jsou na tom jejich kalibry s přesností chodu, odolností a "spolehlivostí", jak jsou z výroby "vyladěny", jaký vlastně mají technický základ, a jak to vše vychází např. v porovnání se současnou mainstreamovou Swiss produkcí v podobné cenové hladině typu Kenissi, Rolex? Vzhledem k tomu, že se jedná vesměs o mechanické hodinky tak nepokouším co snesou,žádná stavební činnost atd.Všechny strojky jsou IN-HOUSE. Jeden z nejvyšších podílů ruční práce je vidět na individuální dekoraci strojků (hlavně rytí).Jediná korekce byla provedena u PANORESERVE , které běžely na limitu COSC ( +6 sec). Suma sumárum spokojenost a jak psal kdysi Radek "nesekají je jako Baťa cvičky".
Conrad Odesláno 17. srpna Nahlásit Odesláno 17. srpna (upraveno) Seventies panorama date chronograph 2 sec za 3 dny. AI Rolex: Roční produkce Rolexu je obrovská a pohybuje se kolem 1,2 až 1,3 milionu kusů hodinek. Glashütte Original: Na rozdíl od Rolexu, Glashütte Original se zaměřuje na umělecké zpracování a ruční práci, což omezuje jejich produkci. Přesné číslo není oficiálně zveřejněno, ale odhaduje se, že roční produkce se pohybuje v řádech nízkých desítek tisíc kusů, možná až 50 000 kusů ročně. Mnohem nižší objem výroby umožňuje Glashütte Original udržet vysokou úroveň detailního zpracování a umělecké kvality, což je klíčové pro jejich strategii a vnímání jako značky pro znalce a sběratele. Upraveno 17. srpna uživatelem Conrad
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se