Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Gratuluji a přeji spoustu krásných chvil s těmito hodinkami. Jsou přesné a nezničitelné a navíc limitka má něco navíc :-). Já osobně je střídám jen s Omega AquaTerra. Ostatní hodinky začínám postupně rozprodávat, protože už se skoro nedostanou na ruku.

• Odpovědi 147
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Dik, a ake AT mas?

Gratuluji a přeji spoustu krásných chvil s těmito hodinkami. Jsou přesné a nezničitelné a navíc limitka má něco navíc :-). Já osobně je střídám jen s Omega AquaTerra. Ostatní hodinky začínám postupně rozprodávat, protože už se skoro nedostanou na ruku.

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Trošku OT ale nechci zbytecne zakladat novy vlakno...

Jaktoze tyhle 2531.80.00 nemaji cervenou sekundovku?

To je az tak vybledla? Jsou rok 1999. Bylo mi tvrzeno, ze se delaly bez cervene sekundovky... Opravdu?

post-19795-0-01571600-1451574937_thumb.jpg

Upraveno uživatelem brownwld
Odesláno

Vybledlý, bez červené sekundovky se IMHO nikdy delěly. Mám jedny z roku 98, červená je výrazná, ale kdoví, zda to není obnovený v rámci servisu... 

Jinak zrovna ty zažloutlý indexy těm hodinkám vcelku sluší. 

Odesláno

Vybledlý, bez červené sekundovky se IMHO nikdy delěly. Mám jedny z roku 98, červená je výrazná, ale kdoví, zda to není obnovený v rámci servisu...

Jinak zrovna ty zažloutlý indexy těm hodinkám vcelku sluší.

Tipoval bych bud service replacement nebo trezorovky co nevidely moc denniho svetla a proto nevybledly..
Odesláno

Zajímavé, děkuji za nové informace. Byl to neduh jen starších ročníků nebo můžu očekávat i vyblednutí svých 212.30.41.20.01.001? Jsou tuším z roku 2008.

Zatím to nevypadá na žádné blednutí a nošeny jsou celkem dost.

Odesláno

Ja mam 2254.50 z 2009 a bez sebemensiho naznaku blednuti. Dokonce i ta jejich cervena samonicici krabice se neopryskava a zustava v puvodnim stavu, takze evidentne nejen cervena barva na ruckach ale i na krabicich prosla zmenou :)

Odesláno

to se mi ulevilo :-), mé Bondovky z 2008 mám teprve necelé 2 roky. Změnu bych tedy nemusel postřehnout. 

Na fotce od Brownwld je vybledlý i nápis Seamaster, ten předpokládám byl původně taky červený.

Odesláno (upraveno)

Uz jsem je poridil, jsou desne super, pozdeji pridam nejaky fotky, chlubici vlakno a tak

Mam ale hned 3 problemy :D

1. Nejde mi doma upravit velikost tahu (asi uz koupim nejakej tool box poradnej no)

2. Luneta se hur toci

3. Nejakej umelec nechal udelat tah matnej

Zitra bych rad zajel do Brna, at mi upravi tah, popripade at vyloupnou vlozku luneta a vycisti to. Udelaj to na pockani a je potreba s tim jit k AD (Hanák) nebo staci jinam? Kolik si za to u Hanaka reknou?

A co s tim tahem, pujde to vratit do origo stavu? Davam foto pro predstavu a diky za odpoved.

post-19795-0-12535300-1451994403_thumb.jpg

post-19795-0-61524100-1451994407_thumb.jpg

Upraveno uživatelem brownwld
Odesláno

To jsou ty od Petrse? Jsem zvědavý, jestli Ti dokáží udělat něco s tou lunetou nebo ji budeš muset měnit :/

Každopádně gratulace!

Odesláno

To je tím, že jsou Seamastery vážně super :-)

1. Velikost tahu mi upravili u Dušáka zdarma. Dnes si už tyhle věci dělám sám. U Seamasterů jsem to od té doby ale nepotřeboval.

2. Luneta se těžko otáčí, to je podle mě v pořádku. Když se jdeš potápět, nastavíš délku ponoru a nechceš, aby se samovolně protočila a zajistila ti brzké vynoření nebo utopení. U potápek, kde to jde snadno je něco špatně. Většinou to jde snadno u fake hodinek.

3. Kdy byly naposledy v servisu? Pokud je to delší doba jak 5-7let, je na čase. V autorizovaném servise je kompletně rozeberou, pročistí, vymění opotřebované díly, osičky tahu a tah i pouzdro kompletně přeleští. Pak budou jak nové. Připrav si cca 10 000,- Myslím, že opraví i tu vybledlou vteřinovku.

Odesláno

U starých SMP se tah kvůli trubičkám upravuje obtížněji než u jiných hodinek, u těch jsem se o to sám nepokoušel. Když jsem si své SMP vyzvedával po standardní otevírací době u prodejce, už tam nebyl hodinář. Cestou jsem to měl kolem brněnské Olympie a v tamní prodejně hodinek tvrdili, že to zvládnou (na specifika tahu jsem je předem upozornil), aby mi je pak po 5-ti minutách jakéhosi uši mi trhajícího bušení vrátili s neupraveným, za to lehce ošoupaným, tahem.      

Odesláno (upraveno)

Ad luneta:

To neni chyba, ale vlastnost. Polož z vrchu na hodinky dlaň a otáčej celou dlani, půjde to jak po másle...

Upraveno uživatelem vintage
Odesláno

Vanilla: Jo, jsou to ony... To nebude nic vaznyho, cetl jsem o tom, obcas to proste "drhne" a musi se to pak procistit. Jde s ni otacet, ale ne hladce, no. Moc, diky :)

Vareka: Ja doma nejaky nastroje mam, u Samuraju jsem to zvladl, ale nejak mi to neslo a radsi jsem to nepokousel, luneta jasny, ale fakt to jde az moc ztuha... Servisovany jsou leden 2015 (mam i doklad), takze v pohode.

Blby je ze ja nikdy predtim nemel bondovky v ruce, takze ani nevim jak ten tah origo vypada :)

Odesláno

Gratulace, vítej do bondklubu :)

Co se tahu týče, tak ty osičky jsou peklo. Jaký máš zkracovač? Mně to šlo i se základním za 30 Kč z dx. Pokud ti to nejde, tak doporučuju řádně umýt. Pokud se to povede, tak ho sundej (pod koncovkama se usazuje špína) a nalož ho do umyvadla (teplá voda + mýdlo) a vydrbej ho kartáčkem.

Špína povolí a osičky půjdou ven. Jenom pozor na několik možných nepříjemností. Každý článek obsahuje dvě dutiny, o které se opírá osička. Ty ti vypadnou při rozdělání a rády se ztrácejí, takže doporučuji rozdělávat na tácku s vyšší hranou. A jelikož to jsou již starší hodinky, tak ty osičky nedrží zrovna nejlíp a asi je drží právě ta špína. Jelikož jsem je za půl roku aktivního nošení málem ztratil asi 3x, protože osička sama vyjela i přes průběžné kontroly, tak jsem je nahradil závlačkami. Od té doby klid.

Co se tahu týče, tak přeleštit ho není problém, ale mě osobně se víc líbí matný (není to pak tolik "buznatah").

Luneta jde opravdu těžce jak psali kluci. Pokud se ti to nezdá, tak zajdi na sraz nebo k AD a zkus si to u jiných. Případně ji protoč pod tekoucí vodou. Pokud s nima byl někdo v moři a pak je neumyl, tak může být luneta "zasolená"

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...