Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
  • Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Můj kousek je slabší. Zkoušel jsem to třikrát a vždy se to ročí kolem 47 hodin. Ležely dost dlouho bez provětrání, myslíte že má smysl je nechat vyčistit? Jinak přesnost dobrá, dělají 2-3 s/den do mínusu.

• po měsících...
Odesláno

Do vlákna už dlouho nikdo nepřispěl, tak tedy já. V pátek ve 14.30 jsem natáhl své Aviatory a Šturmanskie (31681) a odjel na víkend. Dnes, v pondělí v 7.30, ještě šly - tedy 64 hodin, možná více (natáhl jsem je). Hodinky mám přes 5 let, kupoval jsem je nové, po cca 2 letech odborně vyčištěny, promazány a seřízeny. Zajímavé je, že se během 5 let rezerva stále zvyšuje, zpočátku byla těsně přes 50 hodin. A zajímavé je, že přestože je kalibr stejný, jde o hodinky dvou značek, které se jinak v mnohém liší. Přesto, když oboje natáhnu naráz, celých 5 let se zastaví také naráz, resp. s tolerancí 10 minut. To taková Eta xxxx kterou mám ve Fortisech a Steinhartech, se v obou hodinkách projevuje výrazně odlišněji...

Odesláno

Tak to gratuluju.mam sve poljoty 3133 po komplet renovaci a na vic,nez 56 hodin jsem se za ty 4 mesice,co je ted mam,nedostal.

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Zhruba dva roky starý Strely, poslední dobou hodně nošený, 66 hodin. Za mě dobrý, jen ta přesnost by mohla být lepší. Mám teda verzi s 24 hodinovým subciferníkem.

Upraveno uživatelem Maiestatus
Odesláno

Tak na mých nedávno pořízených Poljot chronograf kal.3133 je rezerva chodu 60 hodin, z toho jsem cca 2 hod. používal stopky, Rezerva chodu tedy celkem OK, ale bohužel se za dobu měření předběhly o cca 13 minut :-( , , tak nevím zda mám uvnitř posunout tu rafičku u setrvačky nebo nechat vyčisti , seřídit u hodináře.

Odesláno

S přesností jsem na tom líp, ale jinak uvažuji podobně. Akorát 4 minuty denně rafičkou nejspíš nezachráníš. Nechal bych je seřídit u hodináře, to bude jistější.

Odesláno

S přesností jsem na tom líp, ale jinak uvažuji podobně. Akorát 4 minuty denně rafičkou nejspíš nezachráníš. Nechal bych je seřídit u hodináře, to bude jistější.

Hodinář bude asi určitě lepší volba , dle zdejšího osazenstva celkem v Praze chválíte Frýdla, tak to zkusím asi tam.

Odesláno

pokud vím,tak pan Frýdl je momentálně hodně zaneprázdněn a údajně ani nebere objednávky na servis/opravy...holt je nás tady hodně :flex:

Teď jsem si vzpomněl, že mi kdysi ( cca 1 rok ) opravil velmi levně  pseudigitálky  Dugena , prý že z tohoto typu hodinek dělal zkoušky , tak ho v pátek prubnu a uvidím .

Odesláno

Teď jsem si vzpomněl, že mi kdysi ( cca 1 rok ) opravil velmi levně  pseudigitálky  Dugena , prý že z tohoto typu hodinek dělal zkoušky , tak ho v pátek prubnu a uvidím .

Jméno toho hodináře je Bláha a je z Prahy Vysočan :-)

Odesláno

Tak pak dej vědět, jak to dopadlo. Taky bych za nim skočil.

Tak hlásím výsledek nívštěvy u pana hodináře Bláhy z Vysočan. Byl velmi ochotný a řekl, že jestli, nespěchám, že se hned podívá. Po cca 5 min. řekl, že mám ulomenou polovinu korekční páky setrvačky, lupou mi to ukazoval a že je vyboulený vlásek. Vše si poznamenal s tím, že to objedná a mám zavolat v půlce února a domluvíme servis včetně výměny dílů- viz.výše. Můj celkový dojem opět velmi dobrý, tak uvidíme v únoru. 

• po měsíci...
Odesláno

Tak hlásím výsledek nívštěvy u pana hodináře Bláhy z Vysočan. Byl velmi ochotný a řekl, že jestli, nespěchám, že se hned podívá. Po cca 5 min. řekl, že mám ulomenou polovinu korekční páky setrvačky, lupou mi to ukazoval a že je vyboulený vlásek. Vše si poznamenal s tím, že to objedná a mám zavolat v půlce února a domluvíme servis včetně výměny dílů- viz.výše. Můj celkový dojem opět velmi dobrý, tak uvidíme v únoru. 

Přeji všem hezkou sobotu,

tak prý ten potřebný díl, tj. korekční páku setrvačky , v Parexu nemají. Poraďte někdo, kde sehnat .Jedinou možností je asi koupit, sehnat starý strojek s tímto nepoškozeným dílem, nebo vás napadá něco jiného?

Díky předem za vaše nápady.

• po 4 týdnech...
  • po měsících...
  • po měsících...
Odesláno

3133 Remkovky rezerva 59hod a dělají mi cca 15s/den, poslední dobou je mám stále na ruce.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...