Mike. Posted May 30, 2007 Report Posted May 30, 2007 Nemate nekdo nejake vlastni fotky hodinek s tritiem? Cetl jsem, ze nesviti uplne tak skvele, jak je ukazuji na internetu... Tak bych chtel videt nejakou "skutecnou svitivost"... Diky Mike
Viktor Posted May 30, 2007 Report Posted May 30, 2007 Co máš na mysli? Trubičky s plynným tritiem nebo dříve používaný T nános na indexech a ručkách?
Lovap Posted May 30, 2007 Report Posted May 30, 2007 No, ono to je tak - Luminova(Superluminova, Lumibrite a janeviemakosatoešte volá) svietia po "nabudení" dosť silno, silnejšie ako tritium, ale v tme postupne svoju svietivosť zmenšujú. Tritium svieti o niečo menej ale stálou intenzitou. Tak tomu rozumiem ja.
Mike. Posted May 30, 2007 Author Report Posted May 30, 2007 Mam na mysli ty trubicky. Jinak ja vim, ze LumiBrite atd. po nasviceni sviti asi vice...
VS Posted May 30, 2007 Report Posted May 30, 2007 To podle fotky stejně nepoznáš. Záleží, jak dlouhým časem je to focené, na množství okolního světla. Musel bys mít srovnání.
afrikab Posted May 30, 2007 Report Posted May 30, 2007 Nemate nekdo nejake vlastni fotky hodinek s tritiem? Cetl jsem, ze nesviti uplne tak skvele, jak je ukazuji na internetu... Tak bych chtel videt nejakou \"skutecnou svitivost\"... Diky Mike Me pripada, ze sviti asi tak stejne. Jak uz tu padlo, vyhoda je, ze sviti i kdyz je vytahnes ze supliku, kde byly treba mesic. A navic se mi zda, ze tritium lepe sviti v seru.
risa7 Posted May 30, 2007 Report Posted May 30, 2007 Jak to je s tim polocasem rozpadu Tritia ? Mam stary predvalecny budik Junghans, ktery ma velke malovane cisla a sviti porad jako blazen.
Viktor Posted May 30, 2007 Report Posted May 30, 2007 Mam na mysli ty trubicky. Jinak ja vim, ze LumiBrite atd. po nasviceni sviti asi vice... V Koscomu v Praze mají hodinky Luminox, myslím, že jsem někde v českých obchodech viděl taky KHS, tak se na ně zajdi podívat, podle mýho to svítí dobře. Někdo tu měl (a prodával?) Traser, tak se může podělit o delší zkušenost.
farářskej Posted May 30, 2007 Report Posted May 30, 2007 Jak to je s tim polocasem rozpadu Tritia ? Mam stary predvalecny budik Junghans, ktery ma velke malovane cisla a sviti porad jako blazen. Polocas rozpadu je nejakejch dvanact let, nechce se mi to tedko overovat, ale na strankach Luminoxu to urcite pisou. Jestli je predvalecnej a sviti furt, tak to nebude tritium, ale nejaky jiny radioaktivni svinstvo... :-)
DadB Posted May 30, 2007 Report Posted May 30, 2007 Jak to je s tim polocasem rozpadu Tritia ? Mam stary predvalecny budik Junghans, ktery ma velke malovane cisla a sviti porad jako blazen. Myslím, že by stálo za pokus vzít ho někam na geigra... :-)
afrikab Posted May 30, 2007 Report Posted May 30, 2007 Jestli je predvalecnej a sviti furt, tak to nebude tritium, ale nejaky jiny radioaktivni svinstvo... :-) Treba to je schvalne, aby se lidem zdaly lepsi sny Ale nebylo by od veci, si overit jestli to je neco radioaktivniho, nebo fosfor. Ten taky svitil o poznani lepe.
Guest YPO Posted June 3, 2007 Report Posted June 3, 2007 (edited) Tady jsou trubičky: Edited June 3, 2007 by YPO
Recommended Posts