Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nemate nekdo nejake vlastni fotky hodinek s tritiem? Cetl jsem, ze nesviti uplne tak skvele, jak je ukazuji na internetu... Tak bych chtel videt nejakou "skutecnou svitivost"...

Diky Mike

Posted

No, ono to je tak - Luminova(Superluminova, Lumibrite a janeviemakosatoešte volá) svietia po "nabudení" dosť silno, silnejšie ako tritium, ale v tme postupne svoju svietivosť zmenšujú. Tritium svieti o niečo menej ale stálou intenzitou. Tak tomu rozumiem ja.

Posted

To podle fotky stejně nepoznáš. Záleží, jak dlouhým časem je to focené, na množství okolního světla. Musel bys mít srovnání.

Posted

Nemate nekdo nejake vlastni fotky hodinek s tritiem? Cetl jsem, ze nesviti uplne tak skvele, jak je ukazuji na internetu... Tak bych chtel videt nejakou \"skutecnou svitivost\"...

Diky Mike

Me pripada, ze sviti asi tak stejne. Jak uz tu padlo, vyhoda je, ze sviti i kdyz je vytahnes ze supliku, kde byly treba mesic. A navic se mi zda, ze tritium lepe sviti v seru.

Posted

Jak to je s tim polocasem rozpadu Tritia ? Mam stary predvalecny budik Junghans, ktery ma velke malovane cisla a sviti porad jako blazen.

Posted

Mam na mysli ty trubicky.

Jinak ja vim, ze LumiBrite atd. po nasviceni sviti asi vice...

V Koscomu v Praze mají hodinky Luminox, myslím, že jsem někde v českých obchodech viděl taky KHS, tak se na ně zajdi podívat, podle mýho to svítí dobře.

Někdo tu měl (a prodával?) Traser, tak se může podělit o delší zkušenost.

Posted

Jak to je s tim polocasem rozpadu Tritia ? Mam stary predvalecny budik Junghans, ktery ma velke malovane cisla a sviti porad jako blazen.

Polocas rozpadu je nejakejch dvanact let, nechce se mi to tedko overovat, ale na strankach Luminoxu to urcite pisou.

Jestli je predvalecnej a sviti furt, tak to nebude tritium, ale nejaky jiny radioaktivni svinstvo... :-)

Posted

Myslím, že by stálo za pokus vzít ho někam na geigra... :-)

Posted

Jestli je predvalecnej a sviti furt, tak to nebude tritium, ale nejaky jiny radioaktivni svinstvo... :-)

Treba to je schvalne, aby se lidem zdaly lepsi sny wink.gif

Ale nebylo by od veci, si overit jestli to je neco radioaktivniho, nebo fosfor. Ten taky svitil o poznani lepe.

Posted (edited)

Tady jsou trubičky:

p1030111sq2.th.jpg

p1030113ya5.th.jpg

Edited by YPO