Přejít na obsah

Které Omega Seamaster Chronograph?

sauce

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 75
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
Taky bych volil bez chronografu a rozhodně modré.

no bez chronografu su modre jedina volba :) ale takto otazka nestala... s chronografom maju podla mna naopak cierne jasne na vrch.

Díky pánové, utvrzujete moji volbu :thumbsup_anim:

Možná jsou již na pomyslné cestě za mnou a jediný stín pochybnosti mám, jestli nebude jejich velikost moc malá.

Odesláno
ano mám modré tagy. taky jsem vybíral mezi modrou a černou barvou ciferníku :wacko:

K těm TH aquaracer ta modrá sedí víc,ale k těm Omega seamaster mi prostě sedí ta černá.

Odesláno
Vybral by jsem si určitě modré, ta černá se mi tolik nelíbí jako barva a hlavně luneta u těch černých je taková moc výrazná, ty modré mi připadají celkově takové sladěnější :-))) EDIT: ty černé nemají datumovku :-(

Maju na 6tke :) ale tiez by som bral modre-overena klasika (+ tie cierne tym, ze maju taky matny cifernik posobia na mna osobne takym "lacnejsim" a cisto sportovym dojmom)

Odesláno
tak ty modré se víc hodí k použití na jachtu, ty černé jsou spíše na potápění :-)

jinak černé mají větší rezervu chodu - 55 hodin (modré 44 hod.)

Zkusim to prosim shrnout: na jachtu si kup CORUM,jsou stylovejsi

s chronografem si kup OMEGA speedmaster (v jakekoliv barve)

do vody 300 m divers

na potapeni Sunto :thumbsup_anim:

Odesláno

Jak jsem prohlizel WWW omega, tak maji dost jiny kalibr, a v tech cernych je dle meho nazoru urcite lepsi !!! Puvodne jsem chtel reagovat tak, ze seamastery jedine modre a cerne speedmastery, ale po tom porovnani bych zvolil ty cerne - rezerva chodu 55 hodin uz je skoro cely vikend...

Odesláno

Shrnul jsem si pro sebe pro přehlednost pro a proti modré a černé verze:

MODRÁ VERZE

+ číselník s "vlnkami"

+ skeletonové ručky

+ hezčí tah

+ kalibr postaven na osvědčeném Valjoux 7750

- rezerva chodu pouze 44 hodin

- nemá všech 12 indexů luminiscenčních

ČERNÁ VERZE

+ rezerva chodu 55 hodin

+ všechny indexy luminiscenční + velké luminiscenční ručky = skvělá čitelnost ve tmě

- oproti modré verzi poněkud chudší číselník bez "vlnek"

- jednodušší tah

- datum zasahuje do číselníku chronografu

- při zastaveném chronografu jeho sekundová ručka zakrývá nápisy na číselníku, tedy prakticky stále

- s kalibrem 3303 byly v minulosti problémy, viz.

http://chuckmaddoxwatch.blogspot.com/2006/...-his-omega.html

http://forums.timezone.com/index.php?t=tre...166&rid=146

Odesláno

Obidvoje su krasne, ja som mal modre seamastery a teraz mam cierne. Ani jednymi nic nepokazis, rozhodni sa podla toho, ktore sa ti pacili na prvy pohlad, tu sa k nejakej rade, ktore by bola pre teba nejaka vyznamna nedopracujes, je to vsetko len otazka vkusu. Rozhoduj sa pocitom, pri tomto vybere fakt nemas co pokazit...

Odesláno

Ja by som si rozhodne pozrel oba modely nazivo niekde v obchode a az nasledne sa rozhodol pre niektore.

Nad Planet Ocean si nerozmyslal? Ja som nadmieru spokojny, presnost + 6s / mesiac, chronograf by som nechcel, nazivo vyzera dost rusivo.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...