Jump to content

Recommended Posts

Posted

Novy prirustek, automat, 34mm, 6mm, plexi, udajne cca 1970, stav NOS, staly balik, ale je to klasicka krasa

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Tak uz jsem vse zjistil, strojek Eterna 12892, coz je lepsi ETA 2892, original Eterna ma ulozeni zavazi na kulickovem lozisku - 5 kulicek. Presnost je famozni, nemaji sice vterinovku, ale za 48 hodin odchylka okem nezaznamenatelna

Posted (edited)

Tak uz jsem vse zjistil, strojek Eterna 12892, coz je lepsi ETA 2892, original Eterna ma ulozeni zavazi na kulickovem lozisku - 5 kulicek. Presnost je famozni, nemaji sice vterinovku, ale za 48 hodin odchylka okem nezaznamenatelna

Eta 2892 má rotor také na kuličkovém ložisku. Konkrétně 7 kuliček. To mi přijde lepší než 5.

Jinak gratuluju ke krásným stylovým oblekovkám.

Edited by Vit
Posted (edited)

Ajo, diky, tak muj zdroj zklamal

To nic nemění na tom, že Eterna jako první přišla s kuličkovým ložiskem u uložení rotoru (1948).

Víte že kuličky z tohoto ložiska jsou tak malé, že plavou na vodní hladině? (nemám ověřeno, někde jsem to četl)

Edited by Vit
Posted

Tak to rozeberu a prubnu to:-)

Ještě předtím dej foto na ruce.