Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Taky bych se priklanel k tomu cislu 3-4 tisice.

To číslo vypadá rozumně, tak pojďme chvilku fabulovat :D

vyrobeno 4 000

20% je již nenávratně zničeno, ztraceno (možná víc)

3 200

Nedávno jsem potkal jedny skorodiplomaty v metru, měla je na ruce ženská, tak asi 50 let, vším splňovala popis"obyčejná ženská", nejspíš netušila, jak moc by jí někteří zde za ty hodinky dali ... Kolik se jich asi tak válí po šupletech apo zápěstích a nikdy se nedostanou "na trh", protože ten, komu patří prostě neví? 10%?

2 880

každý, kdo nějaké sháněl, určitě potkal pár, které sice jsou Diplomaty, ale už to není na nositelný stav, poměr může být tak 1:2? 1:3? Pokud na jedny hezké dilpomaty připadají dvoje existující ale nenositelné, potom těch nositelných zbývá 1/3 z 2 880, pokud 1:3 tak 1/4 ...

960 nebo taky 720

Možná polovinu z těch hezkých už rozebrali lidé do sbírek či pro sebe a nechtějí je pustit dál ...

480 / 360

Celé tohle je výmysl, ale i tak, nečekejte, že hezkých diplomatů potkáte hodně ... měl jsem kliku, že se mi dostaly do ruky jedny extra zachovalé (díky Cybere), od té doby jsem viděl asi patery na aukru, ale z nich dvoje byly hodně jeté a ty nejeté se prodaly za 2 900-7 100, dvoje na chnmgu (3500 - 5000) ... Holt jsou vzácnější, no ...

• Odpovědi 59
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Ondra
Odesláno

Škoda, že ani výrobce není schopen poskytnout alespoň rámcovou informaci... :sad01_anim: Nezbývá než spekulovat...

Odesláno (upraveno)
Škoda, že ani výrobce není schopen poskytnout alespoň rámcovou informaci... :sad01_anim: Nezbývá než spekulovat...

ELTON nabízel repliku Diplomat v masivním zlatě za skoro čtvrt milionu. Je z obchodního hlediska žádoucí udržet původnímu modelu punc vyjímečnosti. Taky bych netroubil do světa, že stát (možná) hodinkami Diplomat balenými po tuctech platil do zahraničí za blíže nespecifikovanou soudružskou pomoc :)

Upraveno uživatelem yed69
Odesláno (upraveno)

Elton je predevsim nehorazne predrazeny - ted narazim hlavne na tu repliku Diplomatu - jsem zvedav, jak se s touto cenovou politikou dlouho udrzi. Nebyt skvelych renovaci, tak nevim nevim.

Upraveno uživatelem alt
Odesláno

Nevím jak dlouho se ELTON udrží, než je někdo velký koupí, ale hodinky vyrábí moc pěkný viděl jsem jich hodně osobně a byl jsem mile překvapen. Myslí si ale, že ty nové Diplomaty jsou vedle těch jiných modelů takový obyčejný. Třeba Spartak l.e. byl hezčí a vzal mě víc za srdce. Jinak mám taky jedny Diplomaty.

Odesláno

Ony v té době nebyly Diplomaty zase nic tak super výjimečného. Byly hezčí, dražší, avšak víceméně běžné. Podle toho, kolik se jich v poslední době objevilo, a kolik se jich určitě ještě nenašlo nebo bylo už vyhozeno, bych počet vyrobených kusů odhadoval na desetitisíce.

Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)
bych počet vyrobených kusů odhadoval na desetitisíce.

Někdo dokonce říkal statisíce... A někdo milióny... ale nikdo to neměl ničím podložené... :speak_cool:

Upraveno uživatelem Ondra
Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)

To by chtělo znát postup tehdejší výroby... jestli v jednu chvíli dělala celá hala jeden model... tak jich za den mohl/a smontovat jeden/jedna hodinář/ka stovky... takže ceková prodkce by opravdu byla v deseti- až statisících... :notworthy:

Upraveno uživatelem Ondra
Odesláno (upraveno)
OT dotaz:

xmenm05, co to máš za hodinky v avataru a jsou to tvoje?

Prim Linea 36, dárek od manželky ku svatbě ... tak trochu individualizované ... :) Fotku jse stáhnul a zmenšil z oficiálního webu ... Pokud se nemýlím, jsem první, kdo zkusil od Primu modřené šroubky a maximální spokojenost ... :)

Upraveno uživatelem xmenm05
Odesláno (upraveno)
Prim Linea 36, dárek od manželky ku svatbě ... tak trochu individualizované ... :) Fotku jse stáhnul a zmenšil z oficiálního webu ... Pokud se nemýlím, jsem první, kdo zkusil od Primu modřené šroubky a maximální spokojenost ... :)

a nechtělo by se ti udělat nějakou fotečku? Jak zepředu, tak ty modřené šroubky, prosím? :taz: ten Taz je tam proto, že jako škrábu prstíčkem (drápama)

Upraveno uživatelem X-Bob
Odesláno
a nechtělo by se ti udělat nějakou fotečku? Jak zepředu, tak ty modřené šroubky, prosím? :taz: ten Taz je tam proto, že jako škrábu prstíčkem (drápama)

Jj, hodím je do nových přírůstků ... :)

Odesláno

Model PRIM DIPLOMAT vznikl v roce 1967 a je to první model hodinek PRIM na kterém bylo použito logo PRIM v eltonském provedení nikoliv ve šternberském. Eltonské provedení loga PRIM se začalo na hodinkách používat až od počátku roku 1969, kdy se novoměstský závod osamostatnil od Chronotechny Šternberk. Je to také jediný model z Eltonu na který existuje dobová reklamní fotografie pokud pominu to, že se hodinky Prim běžně vyskytovaly v katalozích Chronotechny a Merkurie.

Co se týká počtu vyrobených kusů tak to odhaduji na jednotky tisíc, nikoliv desetitisíce.

Odesláno
Model PRIM DIPLOMAT vznikl v roce 1967 a je to první model hodinek PRIM na kterém bylo použito logo PRIM v eltonském provedení nikoliv ve šternberském. Eltonské provedení loga PRIM se začalo na hodinkách používat až od počátku roku 1969, kdy se novoměstský závod osamostatnil od Chronotechny Šternberk. Je to také jediný model z Eltonu na který existuje dobová reklamní fotografie pokud pominu to, že se hodinky Prim běžně vyskytovaly v katalozích Chronotechny a Merkurie.

Co se týká počtu vyrobených kusů tak to odhaduji na jednotky tisíc, nikoliv desetitisíce.

Nešlo by sem tu fotografii dát, prosím?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...