xmenm05 Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 Taky bych se priklanel k tomu cislu 3-4 tisice. To číslo vypadá rozumně, tak pojďme chvilku fabulovat vyrobeno 4 000 20% je již nenávratně zničeno, ztraceno (možná víc) 3 200 Nedávno jsem potkal jedny skorodiplomaty v metru, měla je na ruce ženská, tak asi 50 let, vším splňovala popis"obyčejná ženská", nejspíš netušila, jak moc by jí někteří zde za ty hodinky dali ... Kolik se jich asi tak válí po šupletech apo zápěstích a nikdy se nedostanou "na trh", protože ten, komu patří prostě neví? 10%? 2 880 každý, kdo nějaké sháněl, určitě potkal pár, které sice jsou Diplomaty, ale už to není na nositelný stav, poměr může být tak 1:2? 1:3? Pokud na jedny hezké dilpomaty připadají dvoje existující ale nenositelné, potom těch nositelných zbývá 1/3 z 2 880, pokud 1:3 tak 1/4 ... 960 nebo taky 720 Možná polovinu z těch hezkých už rozebrali lidé do sbírek či pro sebe a nechtějí je pustit dál ... 480 / 360 Celé tohle je výmysl, ale i tak, nečekejte, že hezkých diplomatů potkáte hodně ... měl jsem kliku, že se mi dostaly do ruky jedny extra zachovalé (díky Cybere), od té doby jsem viděl asi patery na aukru, ale z nich dvoje byly hodně jeté a ty nejeté se prodaly za 2 900-7 100, dvoje na chnmgu (3500 - 5000) ... Holt jsou vzácnější, no ...
X-Bob Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 OT dotaz: xmenm05, co to máš za hodinky v avataru a jsou to tvoje?
Návštěvník Ondra Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 Škoda, že ani výrobce není schopen poskytnout alespoň rámcovou informaci... Nezbývá než spekulovat...
yed69 Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 (upraveno) Škoda, že ani výrobce není schopen poskytnout alespoň rámcovou informaci... Nezbývá než spekulovat... ELTON nabízel repliku Diplomat v masivním zlatě za skoro čtvrt milionu. Je z obchodního hlediska žádoucí udržet původnímu modelu punc vyjímečnosti. Taky bych netroubil do světa, že stát (možná) hodinkami Diplomat balenými po tuctech platil do zahraničí za blíže nespecifikovanou soudružskou pomoc Upraveno 6. června 2007 uživatelem yed69
alt Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 (upraveno) Elton je predevsim nehorazne predrazeny - ted narazim hlavne na tu repliku Diplomatu - jsem zvedav, jak se s touto cenovou politikou dlouho udrzi. Nebyt skvelych renovaci, tak nevim nevim. Upraveno 6. června 2007 uživatelem alt
pavel23 Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 Nevím jak dlouho se ELTON udrží, než je někdo velký koupí, ale hodinky vyrábí moc pěkný viděl jsem jich hodně osobně a byl jsem mile překvapen. Myslí si ale, že ty nové Diplomaty jsou vedle těch jiných modelů takový obyčejný. Třeba Spartak l.e. byl hezčí a vzal mě víc za srdce. Jinak mám taky jedny Diplomaty.
dubraro Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 Ony v té době nebyly Diplomaty zase nic tak super výjimečného. Byly hezčí, dražší, avšak víceméně běžné. Podle toho, kolik se jich v poslední době objevilo, a kolik se jich určitě ještě nenašlo nebo bylo už vyhozeno, bych počet vyrobených kusů odhadoval na desetitisíce.
damankapsky Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 Pokud to srovnám s leteckými, kterých bylo vyrobeno asi 3000ks, tak mám pocit, že se diplomaty objevují pořád.
Návštěvník Ondra Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 (upraveno) bych počet vyrobených kusů odhadoval na desetitisíce. Někdo dokonce říkal statisíce... A někdo milióny... ale nikdo to neměl ničím podložené... Upraveno 6. června 2007 uživatelem Ondra
Návštěvník Ondra Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 (upraveno) To by chtělo znát postup tehdejší výroby... jestli v jednu chvíli dělala celá hala jeden model... tak jich za den mohl/a smontovat jeden/jedna hodinář/ka stovky... takže ceková prodkce by opravdu byla v deseti- až statisících... Upraveno 6. června 2007 uživatelem Ondra
xmenm05 Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 (upraveno) OT dotaz: xmenm05, co to máš za hodinky v avataru a jsou to tvoje? Prim Linea 36, dárek od manželky ku svatbě ... tak trochu individualizované ... Fotku jse stáhnul a zmenšil z oficiálního webu ... Pokud se nemýlím, jsem první, kdo zkusil od Primu modřené šroubky a maximální spokojenost ... Upraveno 6. června 2007 uživatelem xmenm05
Mech Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 Jestli vás to potěší, tak já nemám ani jedny.
X-Bob Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 (upraveno) Prim Linea 36, dárek od manželky ku svatbě ... tak trochu individualizované ... Fotku jse stáhnul a zmenšil z oficiálního webu ... Pokud se nemýlím, jsem první, kdo zkusil od Primu modřené šroubky a maximální spokojenost ... a nechtělo by se ti udělat nějakou fotečku? Jak zepředu, tak ty modřené šroubky, prosím? ten Taz je tam proto, že jako škrábu prstíčkem (drápama) Upraveno 6. června 2007 uživatelem X-Bob
xmenm05 Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 a nechtělo by se ti udělat nějakou fotečku? Jak zepředu, tak ty modřené šroubky, prosím? ten Taz je tam proto, že jako škrábu prstíčkem (drápama) Jj, hodím je do nových přírůstků ...
pepik Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 Od roku 1968 do 1970 se v Eltonu vyrobilo 1 252 000 ks hodinek.
withnail Odesláno 12. června 2007 Nahlásit Odesláno 12. června 2007 bože, a já mám jenom pět kousků....
accutron Odesláno 12. června 2007 Nahlásit Odesláno 12. června 2007 Model PRIM DIPLOMAT vznikl v roce 1967 a je to první model hodinek PRIM na kterém bylo použito logo PRIM v eltonském provedení nikoliv ve šternberském. Eltonské provedení loga PRIM se začalo na hodinkách používat až od počátku roku 1969, kdy se novoměstský závod osamostatnil od Chronotechny Šternberk. Je to také jediný model z Eltonu na který existuje dobová reklamní fotografie pokud pominu to, že se hodinky Prim běžně vyskytovaly v katalozích Chronotechny a Merkurie. Co se týká počtu vyrobených kusů tak to odhaduji na jednotky tisíc, nikoliv desetitisíce.
NIGHTinGALE Odesláno 12. června 2007 Nahlásit Odesláno 12. června 2007 Model PRIM DIPLOMAT vznikl v roce 1967 a je to první model hodinek PRIM na kterém bylo použito logo PRIM v eltonském provedení nikoliv ve šternberském. Eltonské provedení loga PRIM se začalo na hodinkách používat až od počátku roku 1969, kdy se novoměstský závod osamostatnil od Chronotechny Šternberk. Je to také jediný model z Eltonu na který existuje dobová reklamní fotografie pokud pominu to, že se hodinky Prim běžně vyskytovaly v katalozích Chronotechny a Merkurie. Co se týká počtu vyrobených kusů tak to odhaduji na jednotky tisíc, nikoliv desetitisíce. Nešlo by sem tu fotografii dát, prosím?
mnovace Odesláno 12. června 2007 Nahlásit Odesláno 12. června 2007 jedny snad pěkné, sorry omylem i skorodiplomaty
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se