Jump to content

Recommended Posts

Posted

Omlouvám se, jestli tohle není to správne misto, ale jak často necháváte kontrolovat / přetěsňovat sve LLD? Měl by to člověk dělat každý rok, pokud se s hodinkami pravidelne sprchuje a občas s nimi plave? Kde v Praze to necháváte dělat a kolik si za to řeknou? Díky!

Posted

Není to moc brzy? Řekl bych, že tak jednou za 3 roky by mohlo stačit. Ale třeba se mýlím. Jinak Longines dělá Bechyně.

Posted

No, jestli stači jednou za tři roky, tak je to super. Já jen se jen z vypěstovaného neurotismu bojim, abych svým LLD nedal ve sprše definitivne co proto - a to je mám jen pár měsíců :-)

Posted (edited)

Já bych do nich po roce jen tak vrtat nenechal. Jinak k hodinkám jsi dostal takovou hodně tlustou příručku a tam to někde je, po jaké době je máš odnést ke kontrole. Jestli nebudu línej, tak se na to taky podívám.

EDIT: Tak jsem se díval do příručky a kontrola vodotěsnosti je tam doporučovaná skutečně po 1 roce. 

Edited by siwi
Posted

Jestli jsou ve styku s vodou pravidelně nechal bych je přetěsnit a přezkoušet skutečně každý rok.Těsnění ztrácí původní vlastnosti teplotními změnami,stykem s chemikáliemi což je i sprchový gel a taky působením potu.Co dokáže bývá vidět na hodinkách z pokovené slitiny.Zespodu vyžrané Primky viděl asi každý a to samé se časem děje i s těsněním.

Takže nešetřit ať není z hodinek akvárko. ;)

Posted

Já bych do nich po roce jen tak vrtat nenechal. Jinak k hodinkám jsi dostal takovou hodně tlustou příručku a tam to někde je, po jaké době je máš odnést ke kontrole. Jestli nebudu línej, tak se na to taky podívám.

EDIT: Tak jsem se díval do příručky a kontrola vodotěsnosti je tam doporučovaná skutečně po 1 roce. 

Ok, díky! Takže ten rok bude fakt asi rozumnej. Navíc jak správně zaznělo výše, čertví, kdy byly skutečně udělané. Nějaké zkušenosti s cenou?

Posted (edited)

Jednou za rok nechat udelat tlakovou zkousku, pretesnovat staci urcite s delsi periodou, pokud bude tlakovka OK.

Edited by skalis
Posted

By me zajimalo, z ceho se to tesneni vyrabi. Na mych vintaznich Citizen Windsurfing z konce 80tych let je tesneni puvodni. Navic maji 4 tlacitka. Testem vodotesnosti vloni prosly v pohode. :)

Posted

Taky znám pár takovejch, kerý v klídku dožily 25 let a i takovejch, co se utopily dyž jim byly dva dny a viděly prvně vodu :)

No právě -  spoléhej na to <_< . Znám lidi, co s takovejma hodinkama chodí i do sauny, ale to mi už připadá dost hard core.

Posted (edited)

Podmínky v sauně jsou nejtěžší zkouškou těsnosti-kombinace vysoké teploty a vlhkosti tvoří stav kdy má voda mnohem větší vzlínavost a vleze i tam kam by se např.při 20 C v našich středoevropských podmínkách neměla šanci dostat.Osobně bych do sauny hodinky nebral za jedno se tam bez nich obejdu za druhé těsnění v takovém prostředí ztrácí své vlastnosti násobně rychleji.

Jinak materiálu z nichž se vyrábí O kroužky je několik typů,NBR a další přičemž každý druh má specifické vlastnosti-např.zvýšenou resistenci vůči ropným látkám,jiný vůči zásadám a tak dál.

Asi nejlepší je Viton používaný Damaskem,na bázi teflonu s extrémní odolností vůči všemu možnému včetně UV.Kdyby se nabízelo těsnění z Vitonu i pro jiné značky hodinek byla by to bomba.

Edited by Arkham